Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Sandra, teściowa powiedziała, że jeśli nie gorączkuje, to możesz wstrzymać się z podawaniem antybiotyku, nawet parę dni. Na kaszel dobrze działa ten syrop Pulneo. Resztę leków też sprawdziła i są ok.
Jeśli zacznie gorączkować, dopiero wtedy możesz podać antybiotyk 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
widocznie za szybko zjadła, Grzesiu też tak parę razy miał.

a ja muszę małemu kupić butelkę z gumowym niekapkiem. Dziś przyjechała siostra męża i swojej niespełna 5 miesięcznej córeczce dała popić z niekapka i fajnie ciągnęła 🙂 Może Grzesiu też by chętnie z niej pił? 🙂 do tego kupiła też taką fajną łyżeczkę z dziurką, co nakręca sie na butelkę i jak się przechyla butlę do leci na łyżeczkę 🙂 takie coś też by mnie wybawiło , nie musiałabym non stop moczyć łyżeczki w kubku podczas napajania 🙂

• Mamusia
A naszej niuni wyszla dolna lewa jedynka teraz idzie prawa 😁
A co do antybiotykow to mysmy naszej majce podawali chyba wziela juz 2 w zyciu swoim ale to miala zapalenie oskrzeli a tak to tylko przy lekkim przeziebieniu bez goraczki to syrop malinowy rubital i do tego albo woda morska ub sol fizjologiczna do nosa i masc rozgrzewajaca dla dzieci pulmex i smarujemy na noc nozki klatke piersiowa i plecki i odchodzi jej wszystko 😁 i antybiotyku wcale nie trzeba stosowac 😁

Dzisiaj bylismy w curefurze to kupilam jej spiochy i bodziaki na ramiaczkach 😁 no i wkoncu znalazlam kurteczke na wiosne ;D bo nigdzie nic ciekawego nie ma.
Ale takie miny nam teraz strzela ze komedia poprostu 😁
[img size=388]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC_0842.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
No popatrz Sandra niby kaszelek a tu wyszlo zapalenie gardla ehh macie racje antybiotyk to ostatecznosc moj maly tez raz bral jak mial ostatnio te bakterie w moczu..ale zle na niego dzialal bo biegunki dostal :/
ja tez mam ta lyzeczke z LOVI ale tez nie korzystam z niej wcale kubek niekapek tez mam z LOVI i jest swietny Oliwierek sam sobie go trzyma i cos tam troszke wypije ale lepiej mu idzie gryzienie ustnika 😁
DZisiaj internet mi wysiadl no kurde taka zla bylam ze szok 😠 co za gowno z tego orange kolega Michala musial nam nagrac nowe oprogramowanie i przyniesc ale juz jest okej na szczescie 😁 😁 😁
a mojemu malutkiemu to tylko dotknac a wyjdzie ta gorna jedynka 😁 w koncu bo juz 7,5 miesiaca a on nadal bezzebny hehe

• Mamusia
hej kochane nie obraziłam się na Was ale po prostu trzeba się w końcu wsiąść za pisanie magisterki:P
co do karmienia to każdy robi jak uważa i nie ma się o co obrażać:P
A mojemu zupełnie już się poprzestawiało. Zasypia o 21 lub po 21 i ma tak średnio 3-4 drzemki dziennie. dziś jestem wykończona psychicznie bo nie umiał zasnąć ale w końcu padł od samego płaczu 😞
co do spania razem to zastanawiam się czy jak będę przenosić go do jego pokoju to czy nie dać mu od razu wersalki bo w łóżeczku już nie śpi. Znaczy śpi ale na początku a jak się budzi na butle to już wędruje do nas. Wtedy łóżeczko bym dała na strych a jego tuliła do czasu aż mocniej nie zaśnie no i uciekać do męża się grzać:P Ale zobaczę trochę później bo jeszcze zdarzy mu się ulać i boję się go zostawić samego w pokoju...
Ok biorę się za dalszą lekturę tego co napisałyście bo przejrzałam tak tylko pobieżnie:P
P.S. Maja jest urocza:laugh:

• Mamusia
wpadłam się do Was przywitać i zasiadam do nauki, w piątek egzamin z historii kultury.. po co to komu na turystyce? :pinch: :pinch:

jutro jadę kupić Grzesiowi butki na wiosnę 🙂 chcę takie usztywnione w kostkach bo przy tym skoczku zalecają by skakało w bucikach. No a Grzesiu zaczął nam ładnie się w tym skoczku bawić, jest roześmiany i fajnie skacze 🙂 huśtać się dziad nie chciał :laugh:

Agniesia, a na jaki temat piszesz magisterkę? To już w tym roku?

• Mamusia
Tak kasiu 15.06 mam obronę a mój temat to "społeczeństwo wobec osób niepełnosprawnych intelektualnie"- co mnie podkusiło aby taki wybrać to ja nie wiem 😞
Kasiu życzę powodzenia na exam, Sandra daj znać co lekarz powiedział
A ja muszę poszukać i sandałek i kurteczki na wiosnę dla Alusia. Na chłodniejsze dni ma takie fajne trampki ale na upalne nie ma 😞

• Mamusia
Ja ostatnio przebieralam za duze ciuszki i wiekszosc z nich jest juz dobra 😁D

Fajne bucik dostalam od kolezanki chyba z 20 par 😁 bo oa gdzies tam ma znajomych i nam sie skapnely 😁D bo na Oliwke byly za male juz 😁

idzimey dzisiaj na 10 50..tez bym sie musiala wziac za mgr, ale nie mam jakos weny... na szczescie ja dopiero w przyszlym roku 😁

• Mamusia
to fajnie ze masz ta dużo bucików dla Nadii.
Jak będziesz się bronić w przyszłym roku to chyba mas lepiej bo Nadia już sama będzie biegać i w ogóle dłużej sama sobą się zajmie. tak przynajmniej mi się wydaje
Aha zapomniałam napisać że ja swojego sadzam na nocniczek po drzemce i po nocce. Zawsze coś tam zrobi 😁
Gosiu Ty byłaś na dlonośląskiej prawda? Możesz mi powiedziec jak wygląda obrona?

• Mamusia
Ja jak pamietam , to jak plodze cos dluzeszgo to zawsze skopiuje, bo mnie trafia... 🙂 jak pies4 dwa zdania igdy mnie nie wywali. a jak pol strony to cholera zawsze...

W sumie niby lepiej, ale juz pewnie bede pracowac, wiec tez zdecydowanie mniej czasoo bedzie..ale coz damy rade.. 🙂 myslala, zeby juz teraz zaczac, ale mam takiego lenia i straszna alergie na chodzenie do biblioteki 😞))

15 minut temu mi zasnela, a zaraz musze ja budzic do lekarza..ja cie krece.. 😞

Wczoraj tesciowa mi przywiozla jeszcze masc majerankową pod nosek i pulmex baby... i zobaczymy jak po tym, Antybiotyk stoi na oknie i mam nadzieje, ze nie bedie trzeba go poawac. 😁

Trzymajcie kciuki, zeby to nie bylo zapalenie oskrzeli.
Sie rozpisalam, ciekawe czy mnie wywali? 😁

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

Wczoraj nie miałam czasu żeby do Was napisać 🙂 🙂 Imprezka sie udała w sobotę...byłam przed 1 w domku. Akurat Gabi obudziła się na mleczko wiec musiałam je od razu zrobić...potem pobudka o 4 i przed 8...myślałam, że jak będzie dostawała modyfikowane to lepiej będzie spała.

Wczoraj bylismy w grocie solnej...nie wiem czy to coś rzeczywiście daje czy to tylko takie pic na wodę-naciąganie kasy...

• Mamusia
Mozna sie wsciec. tymbardziej ze za taka glupote 😞
heh 😞 szkoda gadac.

Zabieram sie za budzenie malej 😞 Ale pewnie bedzie wyc.. 😞 moze uda mi sie ubrac ja na spiocha.

Nadia jak zaczela pic modyfikowae to spala dluzej tylko przez tydzien bodajze...Pediatra nam powiedziala, ze dzieciaki-piersiaki budza sie nawet niekoniecznie z glodu samego, tylko z checi poczucia mamy i przytulenia sie do cyca... 🤢
Wiec jeszcze pewnie troszke musimy sie pomeczyc 😁

• Mamusia
Hej Hej 🙂
No Sandra to powiedz na koniecznie co u lekarza ja tez ide dzisiaj ale tylko wage skontrolowac 🙂 co do postow to mnie nigdy nie wywala 😁 😁raz sie chyba na ten caly czas zdarzylo 🙂
Martus fajnie ze impreza sie udala wybawilas sie troszke 😁
Kasia no pecha mial i juz hehe dobrze ze 100 a nie 500 😁
Agniesia Alus to spryciarz ze juz na nocniku siada:laugh: a magisterke zdac w tej szkole to koszmar tyle pytan ze szok i to nie z pracy magisterskiej tylko z calych dwuch lat nauki:/ 🤨 nie strasze Cie ale naprawde koszmar 😲
Kasia moj tez malo co z tego skoczka nie wyskoczy tak skacze a ile radosci przy tym hehe
no i robi mi kupki bobki caly czas po4-5 dziennie nie moze zrobic normalnej kupy nie wiem czemu... 😞

• Mamusia
pije to on ostatnio bardzo duzo ale herbatki i soczki wody za nic nie wypije 🙂
wczoraj ugotowalam mu cielencinke z marchewka i piertuszka i o dziwo zjadl az 10 lyzeczke 🤪 szok normalnie ale matko tyle roboty przy tym gotowaniu 😁 😁
Oliwierek wczoraj zaczal stawac mi na nozkach trzymany za raczki a nie pod paszkami jak wczesniej i robi takie smieszne przysiady 😁 😁 ciekawe kiedy zacznie sam stac 😁

• Mamusia
Gosiu a na jakim kierunku byłaś? Tak jak kasia mówi na razie nie dawaj Oliwierkowi marchewki i zobacz jak tam dalej będzie 😉
Co do stawania to mój już od jakiegoś czasu sam stoi trzymany za rączki. W ogóle jakoś tak silny jest bo jak miał 1,5 miesiąca to sam trzymał główkę bez podtrzymywania:/ Raz nawet jak zmieniałam pościel to dałam go do łóżeczka i trzymał się szczebelków tak długo aż nie pościeliłam 😮 🤪
A z moim byłam tydzień temu na szczepieniu i ma 68cm i waży 7,5kg

• Mamusia
Organizm oslabiony przez wylazace zebole no i swinstwo sie rozwinelo...
Dobrze choc, ze ona nadal normalnie, nie placze, nie marudzi..
Antybiotyk jej daje do mleka i ladnie wcina..
a z tymi innymi syropami to masakra jakas, bo mi je wyzyguje, bo nie chce i zaczyna kaszlec... hehe

Wlasnie rozpisuje jak i co jej podawac i sie nazbieralo..
Wyglada to tak:
Calcium,Ceclor,d3,vit C, Pulmeo, Lactoral,Mucofluid, masc pod nos, i na plecory.
pol dnia nam minie, zeby to w nia wcisnac.. 😁