Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
U nas dziś pobudka o 7.30 🙂 teraz Grześ bawi się na dywanie, ale widzę i słysze że robi kupkę, więc zaraz będe miała przebieranie :P ( swoja drogą, tak na siedząco, przecież to niewygodnie.. 🤔 )

Sandra, super, że będziesz mogła pójść do pracy, Nadia widzę, że nie ma problemu z brakiem cycusia, więc nie będzie tak mocno przezywała rozłąki.

Marta, czy bym się cieszyła? na pewno 🙂 ale czułabym tez strach jak to by było z dwójką.. ale miałaś rację, wreszcie coś czułam 😆

Gosia, a może zamiast żłobka dałoby radę zaangażowac babcię Oliwierka? Mówiłas co prawda, że nie można na nich liczyć, ale jeśli będziecie mieli nóż na gardle, to może pomogą?

zaraz ubieramy się na spacer 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sandruś, byłoby super jakbyś dostała tę pracę 🙂 🙂 Trzymam kciuki...no ale chyba powinno się udać jak juz dostałaś papiery do wypełnienia 🙂

Moja Gabi budzi się ok 8. Ale wczoraj i dzisiaj ma już tylko jedną 2 godzinną drzemkę - od 12 do 14. Chyba już tak zostanie. Teraz babcia zabrała ją na spacerek...jest taka piękna pogoda. A później idziemy na urodzinki do chrzestnej Gabrysi.

Gosiu, a gdzie będziesz szukała pracy?? W szkole?

• Mamusia
za nami 2 spacerki 🙂 Grześ co prawda nie wyspał sie na nich, bo spał 2 x 50 minut, więc podejrzewam, że przed 18 padnie na godzinną drzemkę 😉

fajnie się opalił na buźce, widać gdzie miał czapeczkę 😉 no i jeden policzek ma więcej opalony, bo ciągle go wystawia na słońce 😉

myślałam, że mam niepowtarzalny wózek.. bardzo mało sklepów go sprzedaje.. dziś patrzę, a na mojej ulicy jedzie taki sam wózek 🙃 tylko niebiesko-granatowy, a ja mam dodatkowe żółte wstawki 🙂

• Mamusia
Nadia to na spacerze mi juz nie spi 🙂 rozglada sie i patrzy..ostarnio jak bylsmy 4h to laskawie spala 45 minut...Istne ADHD, ale to chyba po mamsui.. 🙂

4.05. o godzinie 8 zaczynam PRACE!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 wiec super..

Do konca czerwca mam tylko maly problem, gdzie mala w srody podrzucic, bo mama pracuje, a siostra jeszcze szkole...ale te 8 dni jakos sie cosik zorganizuje.. 😁

• Mamusia
Sandra gratulacje 🤪
Tak Martus ja szukam cos w szkole lub w przedszkolu ale jak nie znajde to nie wiem co zrobie:/ do sklepu nie pojde nie po to sie uczylam 🤨
Kasia tesciowa sie nie zajmie malym bo tez pracuje:/ Michal wraca ok 12.30 a tesciowa pracuje do 14 wiec mi najbardzie pasowalaby praca na popoludnie no chyba ze znajde zlobek 🙂
Matko ja wczoraj to myslalam ze oszaleje przez Oliwiera!!!!no tak dal mi w kosc ze juz poprostu mialam serdecznie dosc wszystkiego...ale dzisiaj narazie naszczescie jest grzeczny 🙂 moj spi ogolnie 2-3 razy pierwsza drzemka 1,5h a druga i ewentualnie trzecia tak po 45min 🙂

• Mamusia
Aj z tego wszystkiego zapomnialam dodac ze MAMY MIESZKANKO!!!!! ciasne ale wlasne jak to sie mowi hehe ale swoje 🙂 36m2 + ogrodek(ogrodzony) 16m2 bo mieszkanko na parterze 🙂 wczoraj Michal podpiasl umowe w polowie maja odbior mieszkanka 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Gosiu, super 🙂 mieszkano i ogródek, nono, zobaczysz jak fajnie jest wyjść z dzieckiem na swoja trawkę. Super, na prawdę się cieszę 😆

Marta, wczoraj Grzes zrobił mi psikusa i poszedł spać o 16 do 18.00, a potem zasnął ok. 21.15 i wojował jak zwykle 😉

Sandra, ten pieniążek to na szczęście 😉 pamiętanm, że jak dzień wcześniej miałam zdawać egzamin FCE, to zbiłam swój ulubiony kubek.. a potem egzamin zdany na B 🙂

Ostatnio Grześ robi mi rano psikusa.. zamiast zrobić kupke jeszcze w "stary", nocny pampers, to czeka az mu zmienię na nowego, odczeka 10 minut i zaczyna robić 😠 przecież to istne marnotrawstwo pieluch :P

o 10.00 jade z małym na uczelnię po wpis, a potem zajadę na chwilę do rodziców 🙂 Buźka, miłego dnia Laski 🙂

• Mamusia
super, super ze macie mieszkanko 😁 Gratuluje...

Nadia od rana dzisiaj z moja mama, bo po zajeciach bylam z kolezankami 3 oddac krew, bo tesciowa potrzebuje na operaczje serca... i czaicie ze wszystkie nas odrzucili.. 😞
ja mam okres, o czym oczywiscie nie wspomnialam, ale wywalili mnie za zle wyniki krwi... heh..
na szczescie wszystko zalatwilam i 4 dawcow dla tesciowki jest 😁 😁

• Mamusia
Gosiu, własnie miałam Cie prosić o fotki mieszkanka 🙂 pewnie jesteście szczęśliwi, że macie własny kąt, prawda? Jak dla mnie mieszkanko bardzo fajne, urządzicie sobie po swojemu i będzie szczęśliwie mieszkać 🙂

a my już w domku, Grzes odsypia wojaże do babci i prababci. Byłam w biedronce i zachciało mi się tego chleba pumpernikiel z rodzynkami.. mm, dawno go nie jadłam 🙂 zawsze to jakiś błonnik 🙂 musze przestawić się na ciemne pieczywo, bo to białe już się przejada 🤔

Sandra, dobrze, że znalazła się krew dla teściowej. Ja ja przestanę karmić chcę oddać krew, mam grupę 0rh-, więc przyda się każdemu 🙂

Ah, pewnie będziecie na mnie złe 😞 ale po konsultacjach z teściowa i moją mamą zaczęłam wprowadzać dla Grzesia produkty mleczne. Mały nie ma uczulenia na nic, więc zaczęłam od serka homogenizowanego, dodałam pomidory - zjadł ze smakiem. Parę razy gotowałam mu już budyń- zjadł aż mu się uszy trzęsły, kasza manna błyskawiczna - też zjadł. Tak pomyślałam, że skoro żadnych objawów alergicznych po mleku nie ma, to nie widzę przeciwwskazań do rozszerzenia mu diety. W końcu ma już prawie 9 miesięcy.. Nie daję mu jeszcze żadnych paróweczek ( juniorków ), z tym chcę jeszcze poczekać z miesiąc, dwa..
a Wy w jaki sposób rozszerzacie diety maluszków?

Ciekawe co u Marty, coś cicho siedzi, może na spacerku z Gabi.. 🙂

• Mamusia
jak zrobie fotki naszego lokum bo to nie bylo nasze 🙂 to wstawie hehehe
Dobrze ze udalo sie zebrac odpowiednia krew dla Twojej babci oby szybciutko wyzdrowiala
Kasia moj to ostatnio skubnie 3-4 lyzeczki obiadku czy deserku i koniec nie chce jesc tylko cycka by jadl 🤢 cholerka ale mam zamiar wprowadzic mu kalafiora i brokuly zeby sam sobie gryzl ugotowane 🙂 i chyba twarozek ze szczypiorkiem mu tez dam bo skazy nie ma 🙂a parowki dam dopiero po roczku 🙂
a co dopieczywa to u nas w domu tylko ciemne jemy- wieloziarnisty chlebek naprzyklad 😁 Oliwierek tez go wcina 😁

• Mamusia
u nas ta huśtawka-skoczek wciąż jest używana przez Grzesia. Jak nie skacze, to kręci się w kółko, więc jeszcze ją poużywamy 🙂 Gosiu, masz duże szanse na sprzedanie tego skoczka, bo na fisher price jest branie, no i jest w bardzo dobrym stanie, więc sprzedaż na 100% 🙂

Mój nie lubi brokułów i kalafiorów, tam gdzie go wyczuje to od razu mina mu kwaśnieje i przestaje jeść 😉
a co do twarożku, to ja kupiłam takie wiaderko serka homogenizowanego PILOS w lidlu. Jak dla mnie 100 razy lepszy niz ten z biedronki, fajna, lekka konsystencja 🙂

• Mamusia
Dla tesciowwej...ja oddaje honorowo, ale teraz mialam dwa lata przerwy...

u nas dieta srednio rozwinieta, miesa nie je... 😞 nadal pyry, marchew, z oez pwocow to banan doszedl, a tak to od czasu do czasu sloik np. z brzoskwinia badz gruszka..
tez praktycznie ic nie je...ostatnio dochodzi do tego, ze musze jej sloik przelewac do butelki, bo nic nie je przez caly dzien.. istna maniana 😞 Normalnie cofa sie w rozwoju 🙂

Jutro ostatni dzien na noworodkach, na szczescie dzis zaliczylam 🙂 4 dni wolnego majowego weekendu i do pracki 😁D ciekawe jak bedzie??
Nawet sobie nie wyobrazacie jaki leniuch ze mnie.. nie chce mi sie isc.. 😁

• Mamusia
hej 🙂
Bylam dzisiaj u tego neurologa i co sie okazalo ze przyjuje w poniedzialki i w srody a w czwartki nie wiec myslalam ze sie wkurze a jak dzwonilam do niej wtedy to sie pytalam jej kilka razy czy to napewno jest 29 kwiecien a ona ze tak.no niestety bede musiala sie jeszcze raz zarejestrowac.ale widze ze Kuba robi postepy z 3 minuty sam siedzi bez podparcia 🙂 i od kilku dni probuje raczkowac ale jak narazie to do tylu 🙂

• Mamusia
U nas Grzesiek siedzi już sam, ale zdarza się mu ustawić ciałko do raczkowania i nagle buzią upaść na podłogę 😞 więc musze na niego bardzo uważać i podkładać mu poduchy 😉

Sandra, siedzenie w domu rozleniwia, wiem coś o tym 😉 ale jak już wdrożysz się w nowej pracy, to będzie już z górki 😉

• Mamusia
Widzisz Agatka i na Kubusia przyszla pora raczkowania siedzi tez juz sam nawet te 3 min 🙂
moj dzisiaj sam chodzil za pomoca jezdzika trzymal sie i szedl 🙂w szoku bylam i caly czas go pilnowalam bo balam sie ze poleci 🙂 a raczkuje az sie kurzy za min 😁 juz nie mam sil po calym dniu no wszedzie doslownie zajrzy w kazdy najmniejszy kacik i zacznyna wyciagav wszystko co tam sie znajduje hehe 😁