Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasia super ze doczekalas sie kasy 😁 i ktory wozio wybralas? ja tego maclarena chce kupic na lato i na wyjazdy do mamy bo leciutki jest a ten co mam bedzie na zime 🙂
Marta mi moj to mowi idz sobie z kolezankami a co do czego to pol dnia gadania hehehe i nie chce puścić 😁: 😁
Sandra moj tez nie moze zniesc placzu Oliwierka hehe on naszczescie nie ma zbytnio problemow z zasypianiem wiadomo zdarza sie ze nie moze zasnac to wtedy go ponosze i pobujam a tak ogolnie to klade do llozeczka i jakos zasypia powierci sie zawinie w kocyk i zasnie 🙂
Dalam malemu dzisiaj ziemniaczki z buraczkiem i maslem i o dziwo nawet z 6 lyzek zjadl 🙂
a i dostaje teraz 2 razy dziennie kaszke, zrobilam mu na noc 200ml i za malo byllo hehehe musial cyckiem popic 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu, na 99,99999999% coneco saturn, o ile będzie dostępny 🙂 ale jutro jadę do hurtowni zobaczyć tego trapera :P zobaczę który mi lepiej podpasuje 🙂

Sandra, u nas to jest tak, że Pawęł zostawiłby Grzesia, żeby popłakał,aż się zmęczy i wypłacze i zasnie, a ja z kolei nie moge tego znieść i lecę do niego.. u nas będzie cięzko ze snem, maly śpi tylko z nami, inaczej się boi i sprawdza co 15 minut czy jesteśmy..

• Mamusia
Ten moj wozek to nie jes taka normala parasolka., racczej spacerowa..jestem bardzo zadowolona, latwiej sie podbija niz tym glebokim, a przede wszystkim jest lzejszy..
ogolnie ma reguloscje poziomow, za pomoca paska, wiec w kazdej pozycji moze byc..

http://www.allegro.pl/item1015255275_pierre_cardin_wozek_spacerowy_cicada_coneco.html taki mamy pomaranczowy

• Mamusia
HAHAHA 😁 jaki fajny bobas 🙂 dziekuję 🙂

ja już wstawiłam ciasto, będzie babka cytrynowa z rodzynkami i bananami, a na wierzchu polewa czekoladowa.. tfu tfu żeby nie zapeszać, ciasto kończy siew piec za 20 minut więc zobaczę co mi wyszło 🙂

Sandra, to widze, że też masz coneco 🙂

• Mamusia
Ja dzisiaj umieram na ból glowy...to chyba przez te fajki co ludzie palili w kawiarni w której byłyśmy z koleżanką. Zresztą poza tym to sie mnie wyspałam - Gabi od 4 spała znowu razem z nami i co pół godziny się budziła i wyła. Może jej ząbki idą i dlatego taka marudna.

• Mamusia

mój dzisiejszy wypiek 🙂

Marta, weź sobie może na głowę apap, jest bezpieczny nawet dla mam karmiących. Wiesz, jesli nie jesteś przyzwyczajona do fajek, to może rzeczywiście od nich tak Cie boli głowa 😞

a Gabi widzę robi tak samo jak Grześ, u nas dziś też nocka bez rewelacji, mały z nami i wiercił się non stop, miejsca sobie nie mógł znaleźć

• Mamusia
MMMMMMMniam...wygląda rewelacyjnie i pewnie też tak smakuje...poczęstuję się kawałeczkiem 😁 😁
Z głową coraz lepiej więc może obędzie się bez tabletki.
Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że Gabi zaliczyła kolejnego guza 😞 i małego siniaczka na policzku 😞 Stała przy stole i niestety upadła- ja siedziałam obok niej i nie zdążyłam jej złopać. Biedna tak płakała, że szok. Mąż tylko powiedział, że jest ciekawy co bym zrobiła jakby to przy nim się Gabrysia tak uderzyła 😜 hehehe - pewnie dostałby taki opier...że szok 😜 😜

• Mamusia
kurcze ale bym zjadla Twojego ciasta Kasia tak smakowicie wyglada 🤪 😁
Martus dobrze ze juz przechodzi bol glowy wiecie co musze sie Wam przyznac ze przedwczoraj zapalilam papieroska ☺️ ☺️ ☺️ co prawda cieniutkiego i pol tylko ale zapalilam no tak mi sie chcialo ze szok ☺️ chyba do pokarmu nic sie nie dostalo..?
Oliwierek ostatnio nabil sobie guza na luku brwiowym 😲 ale naszczescie opuchlizna szybko zeszla a plakal tak bardzo az sie zachodzil...
Kasia powiedz mi czym i jak Ty karmisz Grzesia ze on Ci wszystko je??? 🙂ja juz do mojego nie mam sily 🤨 dalam mu dzisiaj jogurt naturalny z platkami corn flakes rozdrobionymi i z pokruszonym biszkoptem a on tak sie wykrzywial jakby conajmniej cytryne jadl... 🤢 no i na 2 lyzeczkach sie skonczylo...
kupilam mu truskawek dzisiaj dam kawalek i zobacze czy go nie uczuli ciekawe czy zje.. 🙂

• Mamusia
Gosi nic się nie stanie jak sobie zapaliłas pół papieroska...musze się przyznać, że kiedyś też to zrobiłam i potem miałam wyrzuty. Wyczytałam na forum medycznym, że oczywiście najlepiej nie palić ale żeby tak naprawdę nikotyna dostała się do mleka to musiałabyś spaliś 10 papierosów dziennie. Nie też czasami baaardzo ciągnie i powiem Wam, że boję sie, że jak skończę karmić to zacznę znowu palić. Chociaż mój M pewnie mi nie pozwoli, bo sam nigdy nie palił. Kasiu z tego wszystkiego nie przyłożyłam nic Gabrysi zimnego ☺️ Ja też nie wiem od czego to zależy żeby dziecko jadło wszystko. Moja Gabi też strasznie wybredna jest 😞 Są dni, że prawie nic nie je oprócz cycka. Dlatego też coraz mocniej zastanawiam się nad odstawieniem ponieważ ponoć dzieci kiedy są na butli chętniej jedzą inne rzeczy - ale nie wiem czy to prawda. Dzisiaj zjadła 3/4 dużego słoiczka rosołku 🤪 🤪ale rosołek lubiła zawsze i pomidorową. A z innym jedzonkiem mamy problem.
My niedawno wróciłyśmy ze spacerku. Myślałam, że jest chłodniej, ale okazało się że na dworze całkiem przyjemnie i byłyśmy ponad godzinkę.

Kasiu, mam do Ciebie pytanie. Wiem, że mieszkacie z teściami w domku jednorodzinnym. Macie poddasze czy normalne piętro? My z mężem nie możemy się zdecydować czy szukać projektu domu piętrowego czy może lepiej budować parterówkę. Na pewno nie chcemy poddasza, bo nie gustujemy w skosach.

• Mamusia
Marta, my mieszkamy w domku jednorodzinnym, jest parter, 1 piętro i poddasze i my mamy całe poddasze dla siebie. Skosy są rzeczywiście denerwujące i pokój przez to jest mało ustawny. U nas jets tak, że była robiona dobudówka do starej części domu i w starej części mam mniej skosów w pokoju i sypialni, natomiast w salonie mam dość mocne skosy . No ale skosy mają też swoje plusy - domek wygląda na przytulniejszy 🙂

Gosia, ja nic nie robię by Grześ jadł - moja mama mówiła, że ja też chętnie wszystko jadłam 🙂 dlatego ja nie wiem co to grymaszenie, Grześ nigdy mi tego nie robił.. ah, pamiętam raz, jak dałam mu warzywa gotowane na parze z bobovity - tam grymasił bo były brokuły. ostatnio dałam mu serka homogenizowanego natulralnego, na początku krzywił się, al epo 3 łyżeczce sam buźkę otwierał 🙂

KUPIŁAM WÓZIO 😁
Coneco Saturn zielono szary 🙂 w oóle kupiłam z przebojami. Jade do pierwszego sklepu - jets tylko model traper. Oglądam oglądam.. i cos mi w nim nie pasuje. C prawda kosztował 317 zł, ale jak dla mnie dziwny wózek. Na zdjęciach wyglądał super ale na żywo nie spodobało mi się to, że siedzisko było nieosłoniete i dziecko bardzo wysoko siedziało, ponadto mechanizm składania - obraca się w rączce, ale najpierw by można było złożyc wózek trzeba zdemontowac pałąk bezpieczeństwa... ogólnie, jakoś nie leżał mi ten wózek. No i miał jakiś taki krótki podnóżek, wydawało mi się że Grześ byłby za mały do tego wózka 🤨
Pojechalismy do kolejnej hurtowni.. i JEST Saturn. Obejrzałam raz jeszcze, wszystko mi pasowało.. no ale hmm.. jest kolor różowy na wystawie... pytam się czy są jakies dla chłopca no i o cenę. No i jest dla chłopca kolorystyka, siwo niebieski, koszt 379 zł. OK, wyjmuje z kartonu siwo-niebieski.. ale coś mi nie pasuje jakiś taki mniejszy.. patrze na model, a tu taki jak ma Sandra, Pierre Cardain. No a ja jednak byłam przekonana do tamtego. No i szukamy dalej.. i JEST 🙂 saturn taki jak chciałam. Miałam do wyboru kolor turkusowy, zielony i a'la cytrynka. Wzięłam zielony 🙂 rozkładamy.. a tu coś z kółkami nie tak, niby zaczepów nie miały.. no ale przyszedł znawca, rozłożył wózek i było juz wszystko ok 🙂 Gdyby cos było nie tak wtedy wzięłabym ta cytrynkę 🙂

http://coneco.pl/index.php?go=saturn - kolor zielony

Z obserwacji: wózek lekki, Grześ stabilnie siedzi - ma dość głęboko siedzisko, po za tym ma dodatkowo rozkładaną budkę, że jak jest mocny wiatr to zakładam na cały wózek 🙂 łatwo się składa - jak typowa parasolka. Ma osłonę na nózki i rozkłada się do pozycji lezącej - jednym słowem - cieszę się że zdecydowalam się na ten wózek 🙂 zobaczymy jeszcze jak będzie się sprawowal na spacerze 🙂

• Mamusia
Martus ja przed ciaza tez popalalam sobie czasem ☺️ mysle ze jak skoncze karmic to tez czasem zdarzy mi sie zapalic 🙂choc pewnie moj M mi nie pozwoli bo on tez nigdy nie palil 🙂
Oliwierek znowu bardzo lubi spagetti z gerbera tez 3/4 sloiczka potrafi zjesc 😁 ale z reszta koszmar :/ ale wczoraj ugotowalam barszczyk czewony osobno dla nas i dla malego i kurcze swojego nie chcial jesc ale jak mu dalam ten nasz to moze z 30 lyzek zjadl 🤪 tylko ze w naszym byla vegeta i ten bulion rosolowy a to duzo przypraw 🤨
Kasia przeboje z wozkiem widze niezle mialas 😁 ale super jest ten co kupilas i z wygladu tez mi sie podoba 🙂
co bedziecie kupowac maluszkom na dzien dziecka?? 🙂
aha Oliwierek dzisiaj przespal cala noc bez cycka o 5 dopiero go karmilam 😁 😁 😁

• Mamusia
My szczerze mowiac sie nie zastanawialismy, ale maz sueruje, ze zapas Relanium by sie jej przydal 😁
Cos w tym jest.. 🙂)

Ja chyba jakis kolejny rupiec jej kupie, czyli zabawke 🙂 podoba mi sie taki dinozaur z Fishera, tylko nie wiem gdzie dostane nowy, bo nawet na stronie ich nie moge go znalezc 😞

• Mamusia
hej 🙂

my już po spacerku - wózek sprawuje się rewelacyjnie 🙂

dziś byłam od 8 na uczelni, miałam mieć do 12.45.. no ale przed 10 napisał mi Paweł sms-a że Grześ nic nie chce im jeść. No to ja w samochód i do domu.. przychodze, a teściowa mówi, że ona tez próbuje dać mu kaszkę, ale Grzes ma oduch wymiotny, nie chce jeść. Ja wzięłam do krzesełka małego.. i zjadł 200 ml kaszki - tej samej co zrobili 😉 cycek jeden :P

• Mamusia
My na basen nie poszlismy dzisiaj, bo mloda cos kaszle, tak wiec a jutro przekladamy albo przyszly weekend..
Znowu chwilka spokoju na obejrzenie meczu 🙂

Normalnie uzaleznilam se od brzuszka.. 🙂 co wlaczam kompa to sie najpierw tu loguje 🙂
Teskno mi do Was 😁

• Mamusia
ja tez uzalezniona hehehe bo tak samo robie 🙂
Kasia ale big zdjecie 😁 😁 😁 ale Grzesiaczek pienie sie prezentuje w wóziu 😁
ja tez wlasnie mysle o tym dinozaurze albo ta skrzynke na listy 😁
Ja dzisiaj mam takie wachania nastroju ze szok nawet w ciazy tak nie mialam:/ matko 😲 🙂