Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no moj 7700 wazy 😁
jak cos znajde o tych plamkach to wysle Ci link wiem ze jak u doroslych sa plamki to brak cynku chyba... 🤔
aj zeby mojego szogunika tak czyms zajac na chwile 😁
kurde ale irytuje mnie ten wozek co kupilam!!!!! 😠 😠 😠 juz mi kolka piszcza i skreca w lewa strone jak sie jedzie 😠 no nie moge ale mam pecha do tych wozkow 😞 wjechalam tez w blotko pierwszy raz i pozniej kolka mi "szurały" po podlodze w sklepie zamiast jechac 😠 😠 😠 sprzedam go jednak chyba i kupie jakis pozadny bo juz mam dosc nerwow zwiazanych z wozkiem dla malego 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu, polecam ten mój wózek 😜 póki co jest super 😁 a co do kółek - dobrze się z g*** czyszczą.. na pierwszym spacerku zaliczyłam 2 placki, tuż po wyjechaniu z domu.. no ale doczyściły się bez problemu bo nie mają żadnych rowków :P

Marta, daj Gabi poodbijać się od ziemi - to dopiero radocha. Grzes na początku też się tylko huśtał ( cieszył się ), ale jak zaczął się odbijac, to był przeszczęśliwy 🙂 Miał chyba z 7 miesięcy jak zaczął.

Na brak witamin dobry jest CebionMulti - czytałam skład i tam jest wszystkich witamin po trochu 🙂

• Mamusia
Kasiu, z odbijaniem jeszcze trochę poczekam 🙂 Co do tych witamin to muszę zobaczyć te witaminki o których piszesz. Mogłam się dzisiaj lekarza zapytać żeby coś polecił ;/
Sandra...teraz będziesz narażona na chorobska. Ja co roku jak wracam do pracy we wrześniu to zawsze coś złapię, nie mówiąc już że w pierwszym roku swojej pracy to cały czas praktycznie chodziłam przeziębiona.

Gabi nie chce spać 😞 Stoi w łóżeczku i miauczy...kurde pewnie znowu będę musiała ją ululać...a tak bym chciała jej tego oduczyć...

Gosiu, co do wóżka to naprawdę współczuję. Ja tam jestem ze swojego zadowolona. Ciesze się, że nie oszczędzaliśmy na tym, bo przynajmniej nie mam teraz kłopotu. Chociaż mógłby być trochę większy - ale Gabi jest drobna więc spokojnie jej miejsca wystarcza.

• Mamusia
Marta, a ten Twój wózek, Mutsy, nie jest ciężki? A jak ze składaniem do auta?

Gosi wózek wydawał się solidny, oglądałam też taki w hurtowni i gdyby nie było saturna, to pewnie taki jak Gosi bym wzięła.

Ja właśnie lulam Grzesia w wózku - nie chce mi sam zasypiać w kojcu - albo w wózku chce, albo u nas w łóżku, wtedy tuli się do mnie, trzyma za ręce i usypia. Inaczej nie da rady 😞

A jaki wózek masz??? W moim też był problem z kołami - mi skręcały w prawo;p Niestety też chciałam zaoszczędzić na wózku. Napisałam do producenta jaki jest problem i odpisał co mam zrobić 😉 Mąż się tym odpowiednio zajął i teraz elegancko się nam spaceruje 😉

kasia1986 napisał(a):
GoGr, Grzes się pośpieszył, bo miał urodzić się 13.08, no ale wyszło mu się wcześniej 😉

zaraz się zaloguję i oddam głosik, tyle że moja rada dla Ciebie. Jak możesz, to nie wklejaj codziennie lego linka na innych wątkach, bo powiem brzydko - zjedzą Cię za spamowanie 🤢 było już kilka takich niemiłych akcji..
ale pamiętaj, u nas możesz wklejać to codziennie dla przypomnienia 🙂

No widzisz, a Kubuś do 5 musiał się trochę poociągać - termin był na 26 lipca;p

Link wkleiłam tak przy okazji 😉 Akurat weszłam na stronę do Was i na tamtą;p w każdym razie dzięki za głos 😉

• Mamusia
Gosiu, z tych linków to pierwszy wózeczek wydaje się lepszy 🙂 w tym drugim koła mnie nie przekonują... takie przeźroczyste? 😲
A czy ten wózek planujesz mieć na zimę? Bo nie wiem czy będzie odpowiedni, bo Oliwierek będzie w nim mocno odsłonięty

• Mamusia
Kasiu rzeczywicie Mutsy jest ciężki, ale ja mam winde więc nie ma problemu - nie musze go nosić...co do składania do auta to jest oki 🙂 Jednym kliknieciem składam spacerówkę i jednym kliknięciem rozkładam.

Gosiu jesli mam być szczera, to mi się nie podobają kompletnie te wózki...mam wrażenie, że to bardziej jakiś bajer niż dobry wózek i możesz ponownie żałować swojej decyzji.

• Mamusia
no to super, że Gabi sama zasnęła. Ja przełożyłam Grzesia do łóżeczka, przed tym dałam mu cycka i jakos też nie protestował i poszedł dalej spać już w łóżeczku.
a słuchaj marta, Ty w swoim wózku nie musisz ściągac siedziska by złożyc wózek? Bo u mnie w wózku najpierw trzeba było ściągnąć siedzisko, by potem złożyc stelaż, co było dość uciążliwe.
Tu na szczęście jednym ruchem składa się ta parasolka 🙂

• Mamusia
Eh...no to nieźle Kasiu...to nie próbowałaś nigdy go złożyć z siedziskiem?? Ja jakoś nie próbowałam, ale nie przeszkadzało mi aż tak bardzo jego składanie i rozkładanie - chociaż nie powiem żeby tera nie było wygodniej 🙂

Gabi wstała dzisiaj o 7:30, ale jak wczoraj zasnęła ok 22 to spała do 4:30 bez karmienia i w swoim łóżeczku potem dostała cyca i spała dalej z nami. Kurde mąż ma dzisiaj targi i nie wiadomo o której zląduje do domu 😞

• Mamusia
nam sie z kolei bardzo podobaja te wozki choc ten pierwszy bardziej 🙂 no i duzo opini o min czytalam i wszystkie sa pozytywne 🙂
Oliwier jak zasypia to tez troche sie meczy bo kreci sie cos marudzi ale zasnie a jak ja juz nie moge sluchac tych jęków :P to biore go i bujam , od razu zasypia 😁
Kasia ja chyba kupie taka typowa parasolke w koncu maly w zimie bedzie juz mial 1,5 roku wiec wiecej bedzie chodzil niz siedzial w wozku no i na sankach bedzie wozony tez 🙂 a juz widze ze te kolka z tego wozka co mam nie zdadza egzaminu na sniegu:/

• Mamusia
Marta, jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy składać poprzedni wózek z siedziskiem - zawsze rozmontowywałam 😉

Ja mam nadzieję, że moja spacerówka zda egzamin na śniegu. Zablokuję koła przednie i liczę, że ujadą po sniegu 😉

w nocy Grześ miał dość wysoką gorączkę 😞 dostał panadol i tylko tyle mogłam mu pomóc. Moja mam mówi, że ja gorączką reagowałam na wyżynające się trzonowe zęby.. ale u Grzesia póki co nie ma ani śladu po nich.. biedy był taki ciepły, non stop chciał cyca. Teraz ma stan podgorączkowy, więc dziś nie wychodzę z nim na spacer. Zobaczymy co powie teściowa jak wróci z przychodni.

• Mamusia
No własnie obstawiam tą trzydniówkę.. tylko nie wiem, czy po za gorączką są też inne objawy?
Żal mi Grzesia, bo jest nieswój, jakoś nie chętnie jadł kaszkę. Mam nadzieję, że mu przejdzie..

Zdenerwowałam się na mój bank. Założyłyłam sobie dodatkowe konto na bzwbk i są tam cholerne smskody do przelewów i jakimś cudem mam błąd w tych smskodach i żadnych przelewów nie mogę robić. Jak dzwoniłam na infolinię to kazali podac mi hasło, które niby mówiłam przy zakładaniu konta, ale ja go po prostu nie pamiętam. Więc nic nie mogę zrobić.. dziś idę zrezygnować z tego konta i założę w lukasie. Mamy już tam z Pawłem jedno konto, które działa b.dobrze.

Mykam Mamuśki, wstawiam na obiad barszcz, do tego krokiety i obiadek z głowy 🙂
ps. krokiety z biedronki - polecam 😜

• Mamusia
Kasiu moja Gabi przechodziła trzydniówkę - równo na trzeci dzień wysypało ją na pleckach i brzuszku. Wysypka zniknęła po dwóch dniach.

Ja mam konto w bzwbk i nie mogę narzekać 🙂 Jesli nie chcesz smskodów to możesz tę opcję wyłączyć. Jeśli chodzi o błąd jak robisz przelew to mi czasami też tak wyskakiwało jak chciałam zrobić przelew z listy odbiorców, a jak wklepałam ręcznie to wszystko było oki.