Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
chcialam poinformowac ze mojemu mlodemu wychodzi wlasnie prawa dolna jedynka jeszcze nie wyszedl ale kreseczka bardzo juz przeswituje 😁 dziwnie mu te zeby ida 🤔 😁
a to dzisiejsza kapiel 😁 😁 😁 w piance 😁

• Mamusia
Cześć Mamusie. U nas ostatnio istna masakra. Gabrycha chce nas chyba wykończyć. W dzień marudzi i piszczy co chwilę - ale to tak, że bębenki w uszach pękają - oczywiście ze złości tak robi. Zasypia ok 21, spi do 24, a potem się budzi i nie może zasnąć. Nie wiem co się dzieje, czy to te zęby czy coś ją boli. No ale trzeci czy czwarty dzień tak mamy. Nawet nie miałam do was czasu zajrzeć, bo w wolnej chwili odsypiałam nieprzespaną nockę.

Gosiu fajna ta skrzynka. Widziałam na promocji w tesco. Nie wiem czy widziałyście tę promocję w tesco. Zbierasz punkty jak kupujesz produkty bobovity, pampers, lenor sensitive, fisher itp. My akurat robimy tam zakupy więc może uda się uzbierać punktów na jakąś zabawkę 🙂 Szczegóły na stronie:
www.klubszczesliwegomaluszka.pl

• Mamusia
U nas jest podobnie.. a jesli chodzi o nocke to juz wogole.. 😞
Wierci sie kreci, jeczy, trzy swiaty 😞 Ale w sumie powiem Wam, ze sie przyzwyczailam i nie licze na to, ze w najblizszym czasie przestanie sie budzic. 🙂

Jeszcze mąż mnie ciągie do tesciowej do szpitala, a nie wiem czem jakos nie mam ochoty

• Mamusia
hej hej 🙂

my dzisiaj byliśmy na "Pikniku nad Odrą", w sumie nic nadzwyczajnego, wystawa kwiatów była. No ale znalazłam stoiska z informatorami turystycznymi, i pozbierałam ich mnóstwo 🤪

Co do konkursów, to ja zbieram nakrętki od słoiczków bobovity i chcę je wysłać. Bo do wygrania wycieczki, ręczniki.. i 100 000 zł 😁 na stronie bobovity powinno coś więcej o tym pisac 🙂

Marta, może Gabi ma teraz taki trudny okres co? Taki kryzys 8 miesiąca, ponoć to powszechne u maluchów..

• Mamusia
kurde post mi sie skasowal 😠
my bylismy w ogrodzie japonskim kolo tej wielkiej fontanny super bylo i pogoda swietna 😁
moj juz mial etap piskow i krzykow wiem co to znaczy heheh az uszy bola 😁 narazie jest grzeczny w miare 🙂
my do tesko nie jezdzimy bo daleko, bobovity nie kupuje wiec nic zadnej nagrody nie dostane 🤨 🙂 🙂
licytuje tego dinozaura uzywany ale w super stanie 🙂 i kupie mu nowa ta skrzynke w smyku sa widzialam ale tam drogie strasznie wiec zamowie na allegro

• Mamusia
Gosiu, ja mam kupon rabatowy do smyka, 20 % rabatu, chciałabyś? Ważny jest do końca lipca 2010. Wtedy mogłabyś kupic Oliwierkowi zabawkę jaką chcesz 🙂 Mogę Tobie pocztą ten kupon wysłać, bo za parę dni i tak będę na poczcie wysyłac książke z allegro. Dla mnie żaden problem - ja tego kuponu nie wykorzystam bo nie kupuję nic w smyku. Jeśli bys chciała to napisz mi na NK Twój adres 🙂

dzisiaj cały dzień sprzeczam się z mężem, już mam tego dosyć 😠

• Mamusia
Kasiu ja też zbieram te nakrętki z bobovity, ale czasami zapomnę ją zostawić 🙂 Gosiu pewnie kuponiki się przydadzą,bo często robi zakupy w smyku 🙂 🙂

Ja wczoraj objechałam dwa rossmanny, bo do 2 paczek pampersów dorzucali tego ślimaka grającego z fisher price - ale oczywiście nigdzie już nie było 😞
Nocka dzisiaj minęła nawet spokojnie 🙂 spaliśmy przy otwartym balkonie (uchylonym) i chyba nam wszystkim spało się lepiej. Gabi obudziła się tylko na cycusia i spała dalej - no oczywiście musieliśmy ją wziąć do nas 🙂

• Mamusia
O super Kasia dziekujemy razem z Oliwierkiem 😁 😁 😁 kuponiki sie przydadza w sam raz na dzien dziecka 😁 zaraz napisze Ci moj adres 🙂
My tez sie wczoraj lekko posprzeczalismy z moim wstydu mi na klatce glupek narobil 😠 🙂
O Martus nie wiedzialam o takiej promocji w rossmanie 😁 polece dzisiaj zobaczyc moze jeszcze beda te pampersiki 🙂
Zrobilam jajecznicena maselku malemu na sniadanko i nawet zjadl 5 lyzeczek na poczatek dobre i to 🙂 spi teraz 🙂

Widzę, że kasia1986 urodziłaś synka wtedy co ja Kubusia 😉

Dziewuszki, mogę mi9eć do Was prośbę??? W wolnych chwilach mogłybyście się zalogować i pomóc nam zbierać punkty?? 😉 Z góry dziękujemy! 😉

http://maluszkiwakcji.interia.pl/galeria-pokazow/art,466,jakubek-nasze-9-miesieczne-szczescie.html

• Mamusia
GoGr, Grzes się pośpieszył, bo miał urodzić się 13.08, no ale wyszło mu się wcześniej 😉

zaraz się zaloguję i oddam głosik, tyle że moja rada dla Ciebie. Jak możesz, to nie wklejaj codziennie lego linka na innych wątkach, bo powiem brzydko - zjedzą Cię za spamowanie 🤢 było już kilka takich niemiłych akcji..
ale pamiętaj, u nas możesz wklejać to codziennie dla przypomnienia 🙂

• Mamusia
My dzisiaj byłyśmy u lekarza na kontroli. Gabi waży 7650..no ale lekarz powiedział, że jest oki 🙂Oczywiście zapomniałam się zapytać o jedną sprawę ;/ mąż znowu powie, że mam sklerozę 🙂 A może Wy wiecie jakiej witaminy brakuje jak dziecko ma te białe plamki na paznokietkach?? Zauważyłam, że Gabi je ma od pewnego czasu na dwóch paluszkach.

• Mamusia
Martus widze ze nasze maluchy ida z waga " łeb w łeb" hehehe
no a z pampersami z rossmana to tez bylam w 2 i nie bylo ju zabawki 🥴 a sloiczkow z hippa nie kupowalam bo zostaly tylko od 11mca 🥴 a w drugim rosmanie zapomnialam zobaczyc 🙂
idziemy wlasnie na drugi spacerek bo piekna pogoda 🙂

• Mamusia
Musze poczytać na temat tych plamek - może zacznę jej podawać jakieś witaminki, bo przecież w moim mleczku może ich czasami już brakować.

Gosiu, u nas teraz leje deszcz 😞 No ale jak byłyśmy na spacerku to pięknie słoneczko świeciło 🙂

Wiecie co, ostatnio Gabi dostała od swojego chrzestnego skoczka/huśtawkę - chyba cos takiego jak ma Grzesiu. Ja osobiście tego nie chciałam no ale nie chciałam robić przykrości mojemu bratu. Przedłużyliśmy pasy i mąż przedwczoraj zamontował na suficie na środku pokoju - Zrobiliśmy tak, że Gabi nie dotyka nóżkami podłogi tylko ją w tym bujamy - radocha taka, że szok!!! Uwielbia się w tym huśtać, a ja mam chwilę spokoju 😁 😁 Mąż wczoraj tak ją bujał i tak z nią wariował, że nagle gabi zasnęła!!! Szok dosłownie - pierwszy raz jej się coś takiego zdarzyło - dostłownie śmiała się i za dwie sekundy już spała!! hahahha...śmiesznie to wyglądało, bo ledwo jej główka wystaje z tego skoczka 🙂

Gosiu, a Twój Oli waży tyle samo??? Myślałam, że chociaż troszkę więcej od Gabi.

• Mamusia
Białe półksiężyce” u nasady paznokcia mają wygląd zależny od kondycji osobniczej. Obecność białych półksiężyców świadczy o aktywnym metabolizmie, obejmującym rozwój i przemiany fizyczne i psychiczne. Natomiast ich brak, bądź niewielki rozmiar, świadczy o zwolnieniu metabolizmu. Zgodnie z powyższym „księżyce” występują niemalże u każdego w okresie dzieciństwa i młodości, natomiast z wiekiem dojrzałym ich wyrazistość słabnie. W wieku starszym „półksiężyce” znikają.

Co do ciekAwostki na ten temat, to niby Rosjanie tak sprawdzali czy ich pracowicy sie nie obijaja 🤪 🤪

Jesli chodzi o biale plamk na paznokciach, a nie o polksiezyce to brak wapnia badz witaminy d.

Ale dzisiaj sie zle czuje przez te oblesna pogode 😞 a na dodatek od 1,5 tyg boli mie gardlo..heh te male smrodki mnie zarazaiy.. 😞