Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
heheh ja kupuje barszczyk winiary 😁 do popicia dodaje tylko wode i gotowy : 🙂 🙂
ale taki barszczyk z botwinka gotuje sama 🙂

no moj mial tez ta 3dniowke ale bez goraczki :/ tylko zaczerwienie gardelka i wysypka na pleckach i brzuszku trwajca 3 dni 🙂

• Mamusia
eh, no i barszcz za tłusty mi wyszedł 🤢 mąż grymasi, nie chce go pić 😁 😜
Grześ znów poszedł spać, dostał panadol i mu się błogo zrobiło.. wciąż ciepły.. niech juz teściowa z pracy przyjdzie, to go obejrzy dokładnie i będę mogła ewentualne lekarstwa mu kupić

• Mamusia
u nas katar na tapecie, ae ja juz jestem przeziebiona dzisiaj dokladnie 17 dzien, wiec pewnie ode mnie zlapala...

U nas z otawieniem nie bylo najmniejszego problemu zadnego pllaczu, krzyku pisku..nic kompletnie.. 🙂

Mi dzisiaj mama przyiosla na obiadeg strogonow czy jak to sie tam pisze. tyko ziemniaczki obraz i bedzie 🙂
Kurde na przelew z meza firmjy czekam 6 dzien i jestem kompletnie bez pieniedzy. 😞

• Mamusia
a u nas krokieciki z barszczykiem pycha ale krokieciki nie z biedronki tylko z osiedlowego sklepu hehe i byly 100 razy lepsze niz biedronkowe 😁
Kupilam Oliwuli czapke smiesznie w niej wyglada 😁 😁 😁 ale slodziutko 😁
Kasaa i co z Grzesiem???

• Mamusia
No właśnie Kasiu, daj znać co powiedziała teściowa...mam nadzieję, że jest ok.

Gabi już śpi...no ale niestety mój mąż ją lulał ;/ Mówi, że nie może słuchać jak tak biedna płacze. Eh....trudno - odłożymy naukę samodzielnego zasypiania na później 😜 Jutro jadę z gabi do moich rodziców 🙂 Cieszę się, bo przynajmniej spotkam się z moimi przyjaciółkami 🙂 No i dla Gabi to też zawsze coś innego 🙂 Bardzo lubi być u dziadków.

• Mamusia
hej 🙂
dziś Grzesiu cały dzień gorączkował, wieczorem temperatura wzrosła do 39 kresek i taka się utrzymuje cały czas 😞 Ma czerwone gardło. Dostał antybiotyk Ospamox, zaczęłam mu podawać o 20.00, kolejna dawka o 8.00 rano. Ah, mając chore dziecko nic nie cieszy jakoś 😞 Co jakis czas przytulam go, a on taki gorący. Mam nadzieję, że mu jutro będzie powoli ustępowała choroba..

buziaki

• Mamusia
cześć 😉

my już po 2 dawce antybiotyku, gorączka jest trochę słabsza..
wiecie, az dziwne, antybiotyk kosztował 3,50, a probiotyk prawie 30 zł.. i jeszcze jak Grześ to pije to ma odruch wymiotny, bo to ma smak rozpuszczonych drożdży w wodzie 🤢

wczoraj cały wieczór prądu nie mieliśmy i dziś też non stop wyłączają..

Buziaki Laski

• Mamusia
Marta, czy nie za szybko? gardło bylo wciąż czerwone, gorączka sie utrzymywała.. bałam się by go mocniej nie zaatakowało. Kiedyś moja teściowa poradziła Sandrze by tez wstrzymała się z antybiotykiem i co? i Nadia była chora 😞
ten antybiotyk jest słabszy, więc dużych szkód nie powinien wyrządzić..

• Mamusia
to nasz Grzesiulek sie przeziebil 😞 biedactwo goraczkuje, dobrze ze chociaz nie kaszle:/
Kasia jaki masz probiotyk? ENTEROL 250??bo ja tez go mam i maly za nic nie chcial go pic...
Moze gdzies burze sa dlatego wylaczaja prad albo cos tam robia..
zrobie zdjecie jak mi zapozuje hehehe
Kurcze babka co kupila skoczek a bylo to w czwartek jeszcze nic sie nie odezwala i pieniedzy tez nie widac 😠 😠 😠 bede musiala interweniowac 🙂

• Mamusia
tak Gosia, mamy ten enterol, paskudztwo ! nie wiem po jakiego grzyba teściowa własnie ten mi zapisała, zawsze mówiła, żeby kupic deciflor, i ten deciflor był bezsmakowy i Grzes go pił..
kupie mu ten deciflor, bo po co Grzes ma się męczyć.. za to ja po nim dziś wypiłam ten enterol i mnie wykrzywiło
wczoraj mówiłam teściowej, że ten enterol drogi, bo prawie 30 zł, a ona takie wieeelkie oczy jak wilk w czerwonym kapturku i powiedziała: o jej, tak>? to nastepnym razem wypisze inny...
grr 😠 😁

• Mamusia
Jaki słodziak!! Grześ to chyba zawsze uśmiechnięty jest 🙂 🙂 Kasiu, pewnie masz rację z tym antybiotykiem...no i teściowa też wie co robi. Faktycznie drogi ten lek. ja zawsze kupowałam dicoflor czy coś takiego i podawałam małej na łyżeczce rozpuszczony z wodą - nigdy nie grymasiła.

Gosiu, napisz jej emaila...no a Tobie kaska pewnie na nową zabawkę potrzebna dla Oliwuli 😜

• Mamusia
juz jej pisalam i nic zero odezwu 😠 😠 😠 to po licytuje jak pozniej nie chce kupic !!!!!!!!! no tak za te pieniazki chcialam malemu jakas fajna zabawke kupic i cos z ciuszkow 🙂
dobra juz mam 3 typy spacerowek teraz tylko musze je na zywo obejrzeć 🙂
1. http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=877&%3CosCsid%3E
2. http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1675&%3CosCsid%3E
3. http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1394&%3CosCsid%3E

• Mamusia
no to podzielam los Grzesia, bo wreszcie polazlam do lekarza i tez jestem na antybiotyku...Heh.. tylko musze sie jeszcze wybrac po niego....
Pewnie znowu z 40zl w plecy..
A Darka kasy jak nie byloo tak nie ma, bo sie okazalo, ze zla kwote mu wpisali na fakture i wczoraj dopiero zadzwonili i laskawie powiedzieli zeby przyjechal poprawic..

• Mamusia
Gosiu, dziś wysłałam Tobie te kupony, powinnaś je mieć w przyszłym tygodniu 🙂
A co do tych wózków to z tych trzech wybrałabym Swift Lite SUPA. Ma fajne kółka i pokrowiec na nóżki 🙂 ten pierwszy maclaren ma bardzo małe kółka i na pewno wytrzęsie Oliwulę na spacerze
ale jakies drogie te wózki... albo te firmy są w takich cenach 🤢 ja się rozglądałam do max. 500 zł

a co do allegro, możesz napisać tej osobie że zgłosisz sprawę na allegro, ona dostanie upomnienie a Ty zwrot prowizji. Tyle że ktoś inny mógł wygrać licytację i dawno Ci przelać $, a tu czekasz niewiadomo na co..
ja w allegro zaznaczyłam "o mnie", że czekam max.2 tygodnie na wpłatę, a jak po tygodniu sie nie odezwie to przypominam wtedy ( ale zwykle robię to dyskretnie wcześniej 😜 )

a z Grzesiem nie zapeszać już chyba lepiej, tem.obniżyła się o pół stopnia, ma teraz 38 stopni. Częściej śpi, ale to normalne przy gorączce. Dziś 2 dzień odkąd nie wychodzimy na dwór.. i nosi nas! jeszcze jutro musimy siedzieć w domu 😞