Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hehe... nadia ma bardzo podobne.. jak dla mnie uniseks...
wiecie, co?? rozmawialam dzisiaj z mezem i jak dostane w pracy umowe a minimum rok to zabieramy sie za plodzenie synusia 😁D

Tak sie ciesze ze koniec... moze niebawem bedzie maly Misza?/ 😁

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Poza tym to nie dziwie, sie ze mloda ostatio taka nieznosna ..ma tak dziasla dolne popuchniete, ze az mi jej zal...
jutro pierwszy dzien do pracy...ale mi ciezko j zotawic...

Marta, a ty od kiedy wracasz do szkoly?/?

A co do Grzesia to super chlopiec.. i naprawde nie widac, ze tyle wazy..
🙂

moj chrzesniak sobie sam wrescie chodzi.. ma ciezką dupke i sam zaczal chodzi dopiero niedawno, czyli prawie 15 miesiecy..za rqaczki chodzil od 10.. 😁

• Mamusia
Martus my mamy juz takie body hehe tylko ze czerwone 😁
No prosze Sandra 🙂 super Nadusia akurat bedzie miala ok 2,5 roczku jakby pojawil sie bobo maly 🙂
u nas to wyglada podobnie ze jak znajde prace i jak tylko dostane na czas nieokreslony to staramy sie o Nikolke-Nadie-Julke-Sandre 😁 😁 😁 (no pare imionek nam sie podoba 😁 😁 😁)
Sandra daj znac jak tam po pierwszym dniu 🙂

• Mamusia
doczytalam wlasnie o kryteriach przyjecia do zlobkow we Wrocławiu
szok 😲 my mamy 30punktow tylko 😞 i chyba zerowe szanse na przyjecie 😠 😠
http://wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/c3e04e05-e58a-40aa-b0d7-645d584833dd/zlobki_kryteria.pdf

• Mamusia
Gosiu, złóż wniosek...to nic nie zaszkodzi, a może akurat się uda 🙂 Sandra ja wracam od września do pracy 😞 Od czerwca będę szukała opiekunki. Koniecznie daj znać jak pierwszy dzień w pracy 🙂
U nas z ząbkami cisza...kurczę....mam nadzieję, że to nic złego, że nie ma Gabi jeszcze tych zęboli...

• Mamusia
hej hej 🙂
tak się przyzwyczaiłam do codziennego pisania z Wami, że jak tak u nas na watku cisza to mi smutno 😞

u nas dziś dzionek w miarę spokojny 🙂 Grześ cały dzień woła BA BA i to praktycznie na razie jedyne słowo które mu wychodzi 🙂 kurcze, z dnia na dzień robi się coraz bardziej "kumaty" 🙂 i fizycznie jest silniejszy. W końcu jutro skończy 9 miesięcy 🤪 🤪to prawie tak jak ciąża 😁

jutro jedziemy do moich rodziców, wózek już spakowany 🙂

buziaki

• Mamusia
tak podczytałam, że Sandra i Gosia myślą już o następnym dzieciaczku.. 🙂 u nas teściowa wspomina, że niedługo można by pomyśleć o drugim.. ale to tylko ona myśli, bo mój wciąż powtarza, że nie chce drugiego. Pożyjemy, zobaczymy :p tak naprawdę jak teraz znów nie biorę tabletek, to liczę podświadomie na wpadkę.. co prawda są gumki, ale nawet w gumkach może się zdarzyć.. ☺️ 😆

• Mamusia
Martusiu.. nie martw sie.. w historii nie odnotowano jeszcze przypadkow zeby dziecku nie wyrosly zeby 😁 wiec spoko.. 🙂

Gosiu, Nadia by miala wtedy 1,5 roczku...najwiekszym marzeniem byloby zebym dostala na czas nieokreslony i w ciazy konczyla ostatni rok studiow.. 🙂 dwie pieczenie przy jednym ogniu...a tak to nie wiem czy nie bede musiala zrezygnowac z pracy na recz szkoly.. 😞

Co do robotki, to glowa mi peka 😁 dzieciaki glosne, opiekunki glosne..masakra...a poza tym to fajnie...najlepiej jak obie grupy siedza na nocnikach..30 dzieciakow siedzi i wali kupsko :PP
jest troszke rzeczy, ktore mnie wkurzaly.. chocby ton glosu, do dzieci..ale moze wynika to, z tego, ze je prekrzykuja..albo tzw. wypalenie zawodowe.
Ogolnie to na plus...tyle roboty, ze nawet jakos ciezko mi nie bylo z mysleniem o Nadusii 🙂 caly tydzien chodze od 8-15 30...

• Mamusia
Kasia ja nie mysle narazie o dzieciaczku nastepnym jak juz kiedys pisalam to bedzie tak za ok 2 lata jakbym chciala 🙂 wtedy tez pewnie z praca na czas nieokreslony juz pojde 😁
Sandra fajnie ze Ci sie podoba praca 🙂 ja ostro biore sie za szukanie czegos na popoludnie zeby maly z Michalem zostal bo jak juz pisalam ze zlobkiem ciezko bedzie:/
Martus moj ma niby ten jeden zabek ale on jakby wcale nie rosl:/:/:/ ciagle taka kresk biala jest:/
Skoczek idzie na allegro jak burza juz jest cena wieksza niz sie spodziewalam a do konca jeszcze 2 dni 😁

• Mamusia
Gosiu, pewnie sprzedasz tego skoczka za tyle co go kupiłaś 🙂 🙂 🙂 bo zazwyczaj cenaidzie w górę w ostatnich minutach aukcji 🙂
Kasiu, fajnie, że Grzesiu już coraz sprawniejszy i silniejszy 🙂 Eh.,..9 miesięcy!! Jak pomyśle to nie wierzę 😜 Jeszcze niedawno z brzuchami...a teraz prawie roczne dzieciaki mamy!!!!

Sandra, fajowo, że praca oki 😉 Do tonu pewnie musisz się przyzwyczaić...niektóre kobiety, tak jak piszesz, doznają wypaleni zawodowego...i uważam, że taki ktoś nie powinien już pracować z dziećmi 😞 Co te dzieciaki winne....a w którym żłobku dokładnie pracujesz?? To jest taki dom jednorodzinny??

Idę zaraz się położyć, bo dzisiaj jakiś męczący dzień mieliśmy. Biegaliśmy po bankach dowiadywać się o kredyt na budowę domu 🤪 🤪 🤪 no i jestem w trakcie przeglądania projektów więc mam dosyć lampienia się w laptopa 😉

• Mamusia
oo 🙂 będziecie się budować? jej, super 🤪

dałyście kiedykolwiek swoim dzieciom takie herbatniki "beti" z biedronki? Grzes się dzisiaj nimi tak zajadał, że szok 😲chodził, mlaskał, ciamkał.
Kupiłam mu dzis słoiczek, szpinak z ziemniakami - jak kiedyś nie lubił szpinaku, tak dzisiaj wsunał cały duży słoiczek 🙂

• Mamusia
nie dawalam herbatnikow ale dam 🙂 ja dzisiaj dalam malemu twarożek ze szczypiorkiem i wogole nie chcial jesc 🤨 i jajecznice mu zrobilam to zjadla 3 lyzeczki pomlaskal troche i koniec 🤨 ciezki on do jedzenia oj ciezki 🤨 🙂

• Mamusia
Kasiu, co do budowy to jeszcze zobaczymy. Na razie są takie plany...musimy powyciągać wszystkie dokumenty no i dokonać ewentualnej adaptacji projektu. Budowę zaczynalibyśmy na początku następnego roku, jak tylko skończy się zimo...

Gosiu, moja gabi to też niejadek 😞 Wczoraj kupiłam jej kaszkę truskawkową z bobovity i zrobiłam na mleku modyfikowanym dla dzieci zagrożonych alergią i niestety pluła masakrycznie...jak to powiedziała moja mama - miny robiła jakbym jej gówno do jedzenia dawała 😜
Herbatników jeszcze nie dawałam zwykłych - mam jeszcze te ciasteczka i wafle ryżowe dla maluszków i to jej daję. Ale za jakiś czas na pewno spróbuję je dać 🙂 Gabi to jedynie te ciastka i wafle ryżowe może jeść bez końca...natomiast jakieś jedzonko to juz gorzej 😞

• Mamusia
Czy Wasze brzdące tez nie są juz aż tak bardzo zainteresowane zabawkami??? Moja prawie w ogóle nie chce się nimi bawić 🙃 Woli jakies podkładki ze stołu, swoje buciki, opakowanie po chusteczkach, pampersa no i najlepsza "zabawka" torebka na prezenty...stwierdziłam, że póki co nie bede traciła kasy na nowe zabawki, bo nie ma sensu!!

Dzisiaj poczułam jak to jest kiedy dziecko wstaje o 6 rano 😠 🤪 maskara....współczuję Ci Gosiu, bo z tego co pamiętam to Twój Oliwier najczęściej wstaje o tej godzinie!! Jestem ciekawa o której będzie chciała iśc na pierwszą drzemkę 🤨

• Mamusia
ha a dzisiaj moj maly wstal o 8.00 🤪 w szoku bylam 😁 😁 😁
o 11.15 idziemy na kontrole wagi zobacze ile mu sie przybralo 😉 no i pogadam z lekarka o jedzeniu dla niego bo naprawde juz nie mam sil ehh 🙂
Martus moj od jakiegos czasu wogole nie interesuje sie zabawkami ale to chyba dlatego ze nie ma nic nowego 🙂 wczoraj bylam w smyku i chcialam mu cos kupic ale tam wszystko ok 30 zl drozsze niz na allegro w raz z przesylka 😲 wiec zamowie mu cos nie bede przeciez przeplacac 🙂 Oliwie lubi tez pampersy grysc hehe i te mokre chusteczki ale nie opakowanie tylko sama chusteczke nie daje mu oczywiscie ale i tak czasem zlapie hehe

• Mamusia
Co do zabawek to naprawdę w Smyku drogie...
co do chusteczek to Gabi wczoraj sobie jedną wyciągnęła, ale jakoś nie była nią zainteresowana, bo chyba nie podpasować jej że była taka mokra...zrobiła dziwną minę i wyrzuciła za łóżeczko 😁 😁 Tak mi się z niej chciało wtedy śmiać, że szok!!!

Daj znać Gosiu jak u lekarza...ja też musze się z moją wybrać, bo niepokoi mnie jej charczenie. Praktycznie od noworodka tak ma i coś nie chce to ustąpić. Lekarz mówił, że to nic złego no ale ja się boję żeby to czasami jakieś początki astmy nie były czy coś takiego 😞

• Mamusia
a moj lubi takie mokre rzeczy grysc hehe jak go kapie to daje mu do zabawy takie male gabeczki o roznych ksztaltach i on je caly czas do buzi wklada 🙂 a przeciez nasiakniete woda sa ehh 😜 😁
zauwazylam ze maly uwielbia ta piosenke z MAJKI na TVN normalnie jak zaczarowany siedzi jak ją słyszy 🙂