Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
AGatko ja moją sadzam w krzesełku do karmienia. Na tackę kładę jej zabawki i zawsze chociaż 10 minut się sobą zajmie. Jak dziecko jest w chodziku to też będziesz musiała na niego uważać.

Wiadomo, ze jak jestem przeciwniczką to będę mówiła negatywnie o chodziku 🙂 A może spraw Kubusiowi huśtawkę do domu. Fakt, że będziesz musiała wywiercić dwie dziury w suficie, no ale może warto 😉

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no hustawka to swietna sprawa 😁 my wczoraj bylismy u jego kuzyki Zuzi i oa ma taka hustawke 🙂maly tak sie cieszyl ze ie chcial wyjsc z iej 😁 😁 😁
No moj wlasie lubi wszystko co zawiera banany 🙂
Nasze dzieciaczki sa teraz w tym wieku ze nic ich na dluzej chyba nie zainteresuje bo sa wszystkiego ciekawe 😁

• Mamusia
Ja właśnie niedawno się obudziłam - poszłam spać z Gabi na drugiej drzemce. Taka brzydka pogoda jest, że tylko bym spała.

Agatko, nie ma za co 😉 A w czym karmisz małego?? Czy masz krzesełko tylko nie używasz go często?

Ja teraz chciałabym kupić Gabrysi jakiś fajny rowerek. Tyle, ze nie ten taki plastikowy z serii zwierzątek - jakoś mi się one opatrzyły i mi się nie podobają. Kiedyś w HM widziałam babkę która wiozła swoje dziecko na takim świetnym rowerku, miał takie wygodne siedzenie wyłożone jakimś materiałem - ale coś nigdzie nie widziałam takiego 😞

OOOOOOOOOOOOOOOOOoo!!! Gabi znowu je gazety!!!

• Mamusia
Marta ja Kubusia jak karmie to na siedzaca czyli siedzi sobie na lozku albo we wozku. a jak mleczko to wtedy go klade. Marta a patrzalas na allegro moze tam znajdziesz? Juz by ta pogoda mogla sie zmienic a nie ciagle ten deszcz az nic sie niechce jak sie patrzy przez okno.A dzisiaj mialam pobudke o 5 jak nigdy bo Kuba sie obudzil imyslalam ze pozniej zasnie a tu dupa.idopiero teraz poszedl spac ale pewnie niedlugo sie obudzi.A mam do was pytanie czy wasze dzieciaczki jak leża to sie podniosa do siedzenia?

• Mamusia
hej hej 🙂

ja tak na chwilkę, wieczorem pewnie jeszcze tu wrócę.

Co do deserków, to Grześ je wszystko co mu dam, a z owoców to wcina banany, jabłka, winogrono bez pestki i skórki, brzoskwinie... wszystko co mu dam...

a z bobovity ta kuchnia włsoak jest przepyszna, zawsze Grzesiowi podjadam :P

Agata, Grzes od 2 miesiąca życia nie ssie smoczka, więc raczkowanie do smoczka u nas odpada 😉

Gosia, suknia śliczna 🙂 ja wolę bardziej rozłożyste, taką jaką miałam na ślubie, ale ta sama w sobie też jest super 🙂

Lece myć Grzesia, buziaki

• Mamusia
kASIA KUPONIKI DOSZLY I JUZ JEDEN WYKORZYSTANY :d TAKI JEZDZIK SAMOLOT Z KUBUSIEM PUCHATKIEM mu kupilismy JUTRO ZROBIE ZDJECIE oLIWIERKOWI MALO OCZY NIE WYSZLY JAK TO ZOBACZYL :d:d:d
oj cos duze litery mi sie wlaczyly:P
Martus dzieki za stronke 🙂 Mojemu przyszlemu mezowi 😁 😁 😁 suknia tez sie bardzo podoba 😁
a powodz jeszcze do nas nie doszla i mam nadzieje ze nie dojdzie:/ nas nie zaleje bo na 3 pietrze mieszkamy ale teraz tak sobie mysle jakbysmy kupili to mieszkaie a parterze to by jaja byly 😲 🙂
U mnie krzeselko do karmienia stoi w kuchni i maly tam siedzi jak ja np gotuje albo zmywam naczynia, daje mu chrupki albo lyzeczke i siedzi sobie 😁 nie za dlugo oczywiscie
Agata moj z lezenia siada juz od jakiegos misiaca jak zaczal raczkowac do przodu to i zaczal siadac z lezenia 🙂

• Mamusia
Gosiu, Ty nie pokazuj suknie twojemu przyszłemu M!!!!Niech to będzie dla niego zaskoczeniem jak wyglądasz 🙂 Sama podejmij decyzję jaką chcesz suknię 🙂

Agatko, moja Gabi też już dosyć dawno zaczęła sama siadać z leżenia. Tak samo jak u Oliwierka - zaczęła raczkować i mniej więcej w tym samym czasie zaczęła siadać z leżenia.

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂 jak minęła nocka?? U nas pobudka o 7:30 i niestety w nocy Gabi chciała być bardzo często przy cycku. Nawet jak już spała i zabierałam jej cyca i wsadzałam smoka to taka histeria, że szok....

Czy Wasze dzieci też uwielbiają chrupki kukurydziane?? Moja początkowo nie za bardzo je lubiła, ale moja koleżanka kupiła jej takie małe (ja kupowałam te długie) i mogłaby je non stop jeść. Jak się skończą, bo wkładam jej do pojemniczka w tacce na krzesełku, to woła mniam mniam!! Kurcze...zastanawiam się jak dużo w ciągu dnia może te chrupki jeść. Je je od 3 dni i codziennie kupka była więc chyba dupka się jej nie zakleiła 😁 😁 😁

• Mamusia
hej hej 🙂

Gosia, cieszę się że kuponiki się przydały 🙂 u mnie leżały w teczce i pewnie straciłyby ważność niewykorzystane 😉

No a sukni to Ty broń boże nie pokazuj! Pan Młody ma miec niespodziankę 🙂

Co do chrupek kukurydzianych, to Grzes je uwielbia 🙂

Dziś ok. 12.00 jadę do moich rodziców, mama będzie mi włosy farbować, bo ostatnim razem nie pofarbwałam całych i z tyłu mam jaśniejsze. Farbuję na czekoladowy brąz 🙂

a co to za farsa na wątku krakowskim? musze zobaczyć 😁

Buziaki 🙂

• Mamusia
Ja też jutro idę farbować włoski i obciąć, bo już dawno nie odwiedzałam fryzjera - ostatnio sama sobie pofarbowałam ( jakoś bardziej mi się podoba jak mi pofarbuje moja fryzjerka i zrobi kilka refleksów).

Kasiu, a dużo Grześ zjada tych chrupek??

• Mamusia
a tam u nas i tak nic sie nie ukryje bo przeciez mieszkamy razem 😁
Oliwierek tez uwielbia chrupki zajada sie nimi od dawa i kupy sa okej 🙂 🙂 🙂
ha ja tez ide do fryzjera 😁 😁 😁 pasemka zrobic a raczej odrosty 🙂 🙂 🙂tylko ten deszcze krzyzuje mi plany:/ciagle pada od czwartku:/:/dzien i noc:/ ale z malym codzienie chociaz na chwile wychodze 😁

• Mamusia
oo, jednak mój wczesniejszy post się pojawił 🙂 strasznie mi net mulił mi nie chciał sie wgrac 🙂

ile zjada chrupek? hmm.. nie liczę, ale z 5-6.. do czasu az mu sie rączki nie pokleją 😉

a co do wątku krakowskiego.. cierpliwie poczytałam dziewczyny.. olaboga, jakie oczernianie, wyzwiska.. szok.. 😲
My zdaje się w ogóle się nie pokłóciłyśmy prawda? i niech tak zostanie 🙂 nawet jak mam odmienne zdania ( np. kiedyś Agniesia pisała o żywieniu Alusia i nie zgadzałyśmy się z nią ) to wszystko było pisane grzecznie, a nie w stylu: " głupiaś Ty, jak można tak robić bla bla bla.. " 😜

Grześ jakiś czas temu uciął sobie drzemkę, wstanie to zaczniemy się szykować 🙂 u nas okropna pogoda, wieje, deszcz siąpi, także nawet wózka do mamy nie biorę.

• Mamusia
Gosia, u nas udało się ukryć zarówno wybór sukni jak i garnituru - zobaczylismy swoje kreacje dopiero na ślubie 🙂 ( mimo, że mieszkaliśmy razem )

a chodzik Oliwierka super 🙂 Ile kosztuje w smyku takie cudo? widać, że mu się podoba 🙂 No i jak się zmienił chłopak, podrósł i spoważniał 🙂

• Mamusia
ale to jak groziła.. to tak jak ja bym Ci napisała, że wiem gdzie mieszkasz i przyjadę Ci buźkę obić 🤪 🤪 😁 😁 heh, no dobra, Ty też masz mój adres z koperty ☺️ 😁

a co do kupy, to mój dziś na siedząco wyprodukował niezłą bombę biologiczną... że to się jemu udało hehe

• Mamusia
Michal mial kupiony garnitur juz na chrzciny wiec widzialam go hihi a ja chce zeby o mnie wczesniej zobaczyl w sukni 😁 😁 😁
Oliwierek wydoroslal hehee ale on zupelnie inaczej wyglada na zdjeciu a inczej na zywo 🙂 jest jakby to napisac NIEFOTOGENICZNY heheheehehe
ja jezdzik 200 kosztowal lecz z kuponem 160 🙂 wiesz Oliwierek bogaty ma kase 🙂ze skoczka heheh jeszcze skrzynke ta z fishera dostanie ale teraz nie bylo

Moj lobuziak zepsul mi literke N w klawiaturze musze bardzo mocno nadusic zeby weszla 🙃

• Mamusia
no to rabacik jak najbardziej się przydał, 40 zł do przodu to jest coś 🙂

e tam nie fotogeniczny, fajnie na zdjęciach wychodzi 🙂 My sprzedajemy ta żabkę do kapieli bo Grześ się do niej nie mieści ☺️ na razie jest 20,50, ale 7 dni do końca i sporo osób obserwujących, więc może jeszcze trochę cena podskoczy 🙂 za te pieniądze chcemy mu jakąś fajna kolejkę kupić ( tak na dzień dziecka )

• Mamusia
Myślimy o takiej kolejce: http://allegro.pl/item1028181465.html ale jeszcze się rozejrzymy 🙂

aha, wczoraj dostałam od siostry męża fotelik do auta, taki 9-18 kg, bo w tym nosidełku już się nie mieścił, nogi i głowa mu wystawały 🙂 mieliśmy akurat kupić mu fotelik, ale na jakiś czas mamy zakup z głowy 🙂 będzie mu na pewno wygodniej w samochodzie .