Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a i jeszczejedno Oliwierek ma od 3 dni cala szyjke i skorke pod szyjka wysypana w krosteczkach chyba to potowki ale pewna nie jestem, nie bylam u lekarza bo malo ich bylo ale z dnai na dzien coraz wiecej sie ich robi 🤨 🤨 do lekarza dopiero w poniedzialek moge isc bo w week nie czynne:/ nie wiem co robic kurcze 🤨

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu mi się wydaje że to mogą być potówki jeżeli np. Oli bardzo dużo biega i ogólnie się porusza ale jednak lepiej to skonsultuj z pediatrą- lepiej dmuchać na zimne. A smarowałaś to czymś? Np. krem bambino jest na podrażnioną skórę, chociaż nie wiem czy to cokolwiek pomoże 🤔 🤨

• Mamusia
hej 😘

ja tylko na chwilkę bo Grześ mi chałupę roznosi 😉
w czwartek wyniki z egzaminu, ale powinno byc ok 🤪

kupiliśmy do salonu 2 stojące wentylatory, bo inaczej nie dało się zyć w takiej duchocie.. a tak przynajmniej jest chłodny ruch powietrza i na poddaszu jakos da się wytrzymać 🙂

Marta, jakbym nie zdążyła wejść wieczorkiem, to życzę Ci wspaniałego wypoczynku 😎, bezturbulencyjnego lotu 🙃 wspaniałych chwil z mężem ☺️ 😆 no i oczywiście pięknej pogody 🙂
jestem ciekawa jak Gabi zniesie lot, ciekawe czy będzie się jej podobalo 🙂
ps. możemy liczyć na fotki po powrocie? 😆

Jutro jedziemy na ognisko do lasu, spotykamy się ze znajomymi z CB radia. Liczę na ładną pogodę, bez deszczu , ciekawe czy się spełni, bo aktualnie to mżawka u nas leci :>

kurde, stęskniłam się za Wami 😁

buziaki 🙂

• Mamusia
Martus to Ty juz jutro wylatujesz?? 🤪 oja ale to zlecialo 😁 😁 😁 super udanego wypoczynku kochana 😁
a Oliwier pobil dzisiaj swoj rekord w niespaniu rowno 7 godzin nie spal od 12 do 19!!!!! 😁
no i zaczelo padac 😁 leje jak z cebra ale i tak goraco na dworze 😁 😁 😁

• Mamusia
Gosiu mój też kiedyś nie spał 7 godzin i też ma niesamowite problemy z zasypianiem przez te upały 🤢
A witaminkę D podaje się do 1 roku życia 😉
Marta udanego wypoczynku 🙂 Czekamy na relacje z wakacji 🙂
A ja dziś w nocy podałam mojemu zamisat herbatki to dostał wodę aby nie uczył mi się do słodkiego wstawać w nocy i budził się co godzinę 😮 😲 🤨

• Mamusia
witamina D do roku czasu i ja podaję co 2 dni, bo mały nie ma prawie w ogóle ciemiena.

Marta chyba już wyleciała.. jak ja jej zazdroszczę.. 😉

dziś na ognisku było fajnie, Grzesiu odziwo nie płakał i nie bał się za bardzo ludzi. Potem pojechaliśmy na dni morza. A teraz śpi a ja mykam śmieci wyrzucić bo oczywiście mój M nie pomyśli o wyrzuceniu, woli "nogą upchnąć" a nie wyrzucić... eh, Ci faceci!

• Mamusia
jejku nie zagladalam od rana na brzuszek i az mnie skrecalo zeby zajrzec 🙂 🙂 🙂
Kasia fajnie ze ognisko sie udalo,kielbaski pewnie tez pyszne byly co?? 🙂 😁ale mam chec na kielbaske z ogniska lub grila 😁
Kasia moj z kolei nigdy nie podnosi deski sedesdowej jak sika 😠 ile ja sie nagadam a on dalej swoje 🙃 🥴 🙂 🙂

• Mamusia
D mozna podawac nawet do 2 roku zycia, bo ciemiaczko ostatie zaRAsta ok 18 miresiaca...
ja malej w sumie nie mpodaje, bo bardzo duzao czasu spedzamy na dworze, a poza tym dostaje mleko modyfikowane..
Marta przekazuje buziaczki, bo rozmwaialam z nia jak byli juz na lotnisku.. Teraz pewnie leca, bo o 18 10 wylot mieli a 3h leca.. 🙂

• Mamusia
Gosia, mój też deski nie opuszcza, teściu też - normalnie szok. Kiedyś zaspana po ciemku wchodzę do łazienki, siadam na tron i wpadłam ☺️ 😲 😮 🤢
robi też niesamowity bałagan, tam gdzie się ruszy tam swoje rzeczy zostawi, rzuca skarpetki przy swoim biurku a jak je wezmę do prania to oburza się, że właśnie uszykował je na następny dzień.. lol 😲 😁 ah, wiele wad ma mój M, ale nie a ludzi bez wad, ja też mam ich pełno 😉

No Marta już pewnie doleciała 🙂 zapewne szczęśliwie wylądowali, bo w TV nic strasznego nie mówią. Jestem ciekawa jak tam im będzie... jaki hotel.. jaka pogoda.. eh.. szczęściara 🙂

Gosia, jak cos podpatrzę na cywilny to dam Ci znać 🙂

Sandra, a to jak podaje sie mleko modyfikowane to już wit. D mozna nie podawać? NO niby to mleko ma tam jakieś immunofortis i inne bajery, ale nie wiem czy tak można wit. D zastąpić. Ja modyfikowanego już nie podaję. Kaszki wszystkie mam takie by dodac wodę. Na zwykłym mleku robię mu tylko budyń albo ryż.

😘 😘

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Gosia, mój też deski nie opuszcza, teściu też - normalnie szok. Kiedyś zaspana po ciemku wchodzę do łazienki, siadam na tron i wpadłam ☺️ 😲 😮 🤢
robi też niesamowity bałagan, tam gdzie się ruszy tam swoje rzeczy zostawi

Kasia u mnie identycznie hehehe a z kibelkiem tez sie nadzialam kilka razy teraz juz zawsze sprawdzam 😜 😉
Oliwierek ma coraz wiecej tej wysypki ide o 13.30 do lekarza z nim...
a i nauczyl sie pokazywac mi paluszkiem wskazujacym co chce zobaczyc 😁 albo jak chce mi cos pokazac np.zabawke ze mu spadla 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
goshe napisał(a):
kasia1986 napisał(a):

Kasia u mnie identycznie hehehe a z kibelkiem tez sie nadzialam kilka razy teraz juz zawsze sprawdzam 😜 😉
Ja już nie będę miala takiego problemu bo właśnie dziś rozstałam się z mężęm 🤨 Dziwne to ale jakoś czuję ulgę...
Gosiu daj znać co lekarz powiedział 😉 A sprytny z Oliwierka chłopiec skoro umie pokazać paluszkiem co chce 😉 Mój wczoraj nauczył się robić kosi kosi łapki i bić brawo:P
Był dzisiaj u m nie gościu od ubezpieczeń bo chcialiśmy małego ubezpieczyć od pobytu w szpitalu... wtedy jak był z tą przepukliną to dostalibyśmy około 1200 zwrotu... No ale musimy jeszcze się zastanowić nad tym dokładnie:P

• Mamusia
agniesia6891 napisał(a):
goshe napisał(a):
kasia1986 napisał(a):

Ja już nie będę miala takiego problemu bo właśnie dziś rozstałam się z mężęm 🤨 Dziwne to ale jakoś czuję ulgę...
Gosiu daj znać co lekarz powiedział 😉 A sprytny z Oliwierka chłopiec skoro umie pokazać paluszkiem co chce 😉 Mój wczoraj nauczył się robić kosi kosi łapki i bić brawo:P
Był dzisiaj u m nie gościu od ubezpieczeń bo chcialiśmy małego ubezpieczyć od pobytu w szpitalu... wtedy jak był z tą przepukliną to dostalibyśmy około 1200 zwrotu... No ale musimy jeszcze się zastanowić nad tym dokładnie:P
tak to miało być:P

• Mamusia
Agniesia, jak to rozstałas się z mężem? Macie chwilowy kryzys czy już tak na dobre, z rozwodem? 😞 kurcze, nie fajnie...
ja ze swoim też mam trudne dni, bywalo, że myślelismy o rozstaniu, ale jakos nie potrafimy.. no i jest Grześ - wiemy, że byłoby mu źle gdyby nie miał pełnej rodziny..
Agniesia, trzymaj się KOchana

Słyszałam, że w Grecji fala upałów nadchodzi, 39 stopni - ciekawe czy na Krecie też tak jest.. w sumie to wyspa, więc pewnie jest jeszcze goręcej..

• Mamusia
Ojej Agusia moze jeszcze dojdziecie do porozumienia...rozwod to przeciez ostatecznosc no i jest jeszcze Alus Wasz syneczek 🙂 Trzymam kciuki zeby Wam sie udalo znowu zejsc i zebyscie byli razem szczesliwi i tworzyli szczesliwa rodzinke 😁 My z moimsie klocimy,wyzywamy ☺️ ☺️ ☺️ ale nie wyobrazamy sobie zycia bez siebie 🙂
No bylam z malym u pediatry i ma potowki i podrazniona skorke dala nam calcium w plynie, fenistil zel, clemastinum i vit C powinno pomoc ale okropnie to wyglada jakby bym chory na rozyczke conajmniej 🤨
Fajnie Marcie 😁Gabi to pewnie jak murzyneczka wroci taka opalona Marta zreszta tez 😁 😁 😁
A z tym paluszkiem to jaja normalnie na ludzi tez palcem pokazuje i zaczepia 😁 😁 😁

• Mamusia
Moj tez doprowadza mnie do bialej goraczki z klapa w kiblu, niedomykaniem wody w kranie i oczywiscie skarpetkami 🙂 a najbarderziej mnie irytuuje jak czyta, co pisze na brzuszku, co teraz czyni 😁

Co do D to tak mi sie wydaje, ale spr to jeszcze, zeby nie wprowadzac w blad,,

Nio, a Gabryska sie smazy z mamuska 😁 napisze im pozniej smsa 🙂