Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ale super fotki: 🤪 az milo sie oglada 😁 ale Gabi na czerwonym reczniku jak spi jest najlepsza 😁 fajnie ze sie wybawiliscie, wypoczeliscie 😁 no i ze Gabrysia tak dzielnie zniosla podroz i te upaly 😁
Kasia moj to nawet ławe pcha 😮 po calympokoju z nia jezdzi o pufach juz nie mowie nawet do łazienki do kuchni z nia wlazi no masakra juz nie mam sil hehe ale jak zacznie chodzic bedzie jeszcze gorzej 😁 🙃 😁 dzisiaj juz nie stawial kroczkow 🤨 🙂ale mysle ze juz tylko dotknac jak zacznie sam chodzic 🙂

• Mamusia
Kasiu, byliśmy w hotelu Katrin & Bungalow na Krecie. Co do opalenia to muszę powiedziec, że Gabi nic się prawie nie opaliła...no ale smarowałam ją co chwilę i chroniłam parasolem przed słońcem. Aja to tylko troszkę słoneczka złapałam, bo nie było kiedy leżeć plackiem na słoneczku 🙂

Gosiu to miło ze strony Twojego M z tą różą...tez bym chciała dostać kwiatka bez okazji 🙂 To pewnie przez te mecze które ogląda non stop - chciał Cię udobruchać 😉

My dzisiaj jedziemy do moich rodziców. Nie byłam u nich chyba z miesiąc. Zaraz muszę znowu za pakowanie się zabierać. Cały czas na walizkach 🙃 🙃

• Mamusia
Ja jeszcze nie kupowałam, bo moja nadal nie ma zębów 😁 😁 😁

Myślałam, że dzisiaj jej coś wyjdzie, bo biedna tak strasznie płakała w nocy, że nie mogłam jej z mężem uspokoić...normalnie jakby ją ze skóry obdzierali!!!! No ale dziąsła nawet nie są zaczerwienione.

• Mamusia
jak ja bym chciała dostac kwiatka.. nie dostałam chyba z rok 😞 za to mój woli kupic mi rybke do akwarium 🙃 🙃 🙃

a co do past, to ja mam aquafresh taką dla maluchów 🙂

od paru dni odzwyczajamy Grzesia od zasypiania w wózku i uczymy zasypiać w łóżeczku, jakos nam to wychodzi, ale musi się mały buntowac, płacze, wojuje.. ale jesteśmy cierpliwi - czekamy... az się zmęczy ;0 i zazwyczaj o 20.30 idzie spać. No ale budzi się równo co 2 h ..

• Mamusia
wiecie co zauwazyłam ostatnio? podczas kapieli Grzesiek non stop maca sobie jajka i widzę, że sprawia mu to przyjemność.. 🤪 🤪 ☺️ 🤔 🤔 jak mu mówie, żeby zostawił jaja w spokoju, to ten jeszcze bardziej je maca i ciąga... to samo przy przewijaniu ciągle się tam dotyka... mam nadzieję, że mu to wkrótce minie. Wiadomo, poznaje swoje ciało i pewnie sie dziwi co to za ogonek.. 😉

• Mamusia
Hehe , nie przejmuj sie to zupelnie normalne Nadia tez od niedawna sie maca i wielka radoche ma 🙂
Nie wspomne, co robia moje babelki w zlobku..Zboczuchy 🙂)

Gratulujemy pierwszego kroczka 😁
Kurcze mloda zasnela mi wczoraj o 18 spala o 24... i pozniej zasnela rubo, bo 3.. myslalam ze zwariuje... 😞 , a na 5 do pracy szlam...Dobrze ze darek tez troche ja nianczyl 😁D

Kurcze z 7 dzieci w zlobku, ma bardzo brzydkie zapalenia gardla i plesniawki, badz zapalenia jamy ustnej... podejrzewalismy na poczatku szkarlatyne, ale poki co sie nie oitwierdzilo..., a mnie oczywiscie od wczoraj boli gardlo,.. niech mi tylko jakies badziewie w paszczy wyjdzie, to zwariuje..

• Mamusia
Zel ziajka mowisz i to zurawinowy o cos takiego mi chodzilo byle nie mietowe hehe
Gratuluje 4 zebolka Nadusi 😁
Moj kiedys sie caly czas lapal za jaja i siusiaka ale teraz juz nie hehehe juz zapoznal sie z nim 😁 😁 😁
no Aga dawno sie nie odzywala...
zjadlam cwiartke duzego arbuza i teraz jakos mi tak nie za ciekawie 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Gosiu, to po arbuzie będziesz sikać :P ja ostatnio w nocy co 2 h do wc latam, bo tak chce mi się siku, nie wiem co jest.. na ciążę mi to nie wygląda, nawet nie podejrzewam ciaży, bo jak zwykle mąż "kończy" na zewnątrz ☺️ i nic z takiego czegoś nie wyniknie 😞

Sandra, teraz jesteś bardziej narażona na te choroby dziecięce. Ja w wieku 16 lat przeszłam ospę, zaraziłam się bo przechodziłam obok przedszkola z bratem ( miał wtedy 6 m-cy). Dzieciaki podleciały do płota i tak jakoś przeszło na nas.. Brata trzymało parę dni, mnie ospa wymęczyła 2 tygodnie i z krostami poszłam na bierzmowanie :P no a blizny mam do tej pory.. wszedzie...TAM też 😮

• Mamusia
Kasiu to ponoć normalne, że dzieci łapią się za miejsca intymne...ponoć ok 1,5 roku to się nasila 🙂 🙂
Sandra, to dzieciaki takie chore do żłobka przychodzą?? Masakra! Oby Cie ominęła ym razem choroba...no ale pierwszy rok w takiej pracy niestety taki jest. Ja też sie obawiam, że jak wrócę we wrześniu to szybko pewnie coś złapię 😮

Ja te z jestem ciekawa co u Agi...bo z tego co ostatnio pisała wynikało, że rozstali się z mężem. No ale to pewnie przejściowy kryzys 😉
My do piątku siedzimy sobie u moich rodziców. Dzisiaj Dzień Ojca!!! Coś szykujecie dla Tatusiów od Maluchów?? Ja jeszcze nie wiem...mój nic mi nie kupił na Dzień Mamy!!

• Mamusia
hej hej 🙂

Gosia, mój brat ma 10 lat, przytrafił się rodzicom jak miałam 14 lat 😉

jestem padnięta, ogarnęłam całą chałupę, w między czasie jeszcze Grzesia zabawiałam a po południu jadę odebrać kosmetyki z avonu i oriflamu.

Nauczyliśmy Grzesia zasypiać w łóżeczku 🙂 daje mu najpierw cycusia po czym kładę do łóżeczka. Wstaje potem, parę minut wędruje po łóżku, trochę po marudzi po czym kładzie główkę na podusi i zasypia 🙂

• Mamusia
Hej ja nie wchodziłam bo nie miałam głowy do tego ostatnio i na razie nie chce o tym pisać więc proszę bez pytań ok? 🙂
Mój tez miał okres że łapał się za jajeczka ale ja to wykorzystywałam i tłumaczyłam mu co to jest a później pytałam się gdzie Aluś ma jajeczka to zaraz się z nie łapał hihi- przynajmniej uczy się części ciała:P No ale już nie chce pokazywać. Słyszałam że jest to najzupełniej normalne bo dziecko zaczyna się interesować i zarazem poznaje własne ciało:P
Pamiętacie jak Wam pisałam że koleżanka ze studiów leczyła się bo nie mogła zajść w ciążę? No i w końcu jej się udało, a dziś mi napisała że z 2 usg wyszło że będzie miała trojaczki 🤪 🤪 🤪 Termin ma na 9 lutego ale lekarze chcą aby donosiła co najmniej do 7 grudnia... Oby pomyślnie zniosła tą ciążę...

• Mamusia
hhhihi TROJACZKI no prosze 😁 bedzie wyzwanie 😁 😁 😁 oby szczesliwie donosila ciaze to najwazniejsze 🙂
Martus moj tez nic mi na Dzien Mamy nie kupil 😠 🙂 ale ja tzn Oliwierek hihi bylismy w sklepie i Synus kupil tatusiowi ulubione czekoladki taty Ferrero RondNoir 😁
Kasia super ze nauczylas malego zasypiac samodzielnie w lozeczku 🙂 chociaz powiemWam ze ja mojego jeszcze do niedawna bujalam na rekach i zasypial a teraz wyrywa sie i placze to go klade w lozeczku przykrywam kocykiem i zasypia(przed zasnieciem cos tam smieje sie jeszcze, gada sobie ale zaraz zasypia ale musi byc zmeczony zeby tak zasnac 🙂 🙂 🙂)
Wiecie co zauwazylam ze Oliwierek uwielbia bawic sie z dziecmi w piaskownicy 🤪 podaja sobie nawzajem łopatkęczy wiaderko i sie bawia hehehe rozkosznie to wygląda 😁 😁 😁