Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
a w ogóle to dziś łzy miałam w oczach jak na wspólnej oglądałam. Jak zobaczyłam zwiastun nast.odcinka, jak pokazali Ignasia w telefonie wołającego MAMA, to barzo mnie to poruszyło. Nie wyobrażam sobie co może czuć matka gdy zaginie/porwie się jej dziecko..
W taki momentach i sytuacjach utwierdzam się w tym, jak bardzo kocham Grześka

Kasia ja sie wczoraj rozplakalam normalnie po tym fragmencie... i nie moglam sie uspokoic..ostatnio wogoe z byle czego chce mi sie plakac dziwny ten powrot miesiaczki... ;/

a co do top model to tez to czytalam na pudelku i bylo do przywidzenia ze emilka odpadnie 🙂
ta Kasia to jest taka beznadziejna ze masakra i mysli ze jest najmadrzejsza powinni ja wyrzucic, ta Beate tez zreszta ona przeciez jest tak brzydka ze szok!!! ja obstawiam ze wygra OLA albo PAULINA

a dzisiaj to fakt nie dziaal brzuszek ale z tym moim netem to myslaam ze tylko u mnie hehe 🙂

u nas dzien jak co dzien , zadnych rewelacji hehe

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂 Ja podobnie jak Sandra - zmęczona na maxa - tyle, że humor mi jakoś nie dopisuje 😉 Gabi zrobiła się nie do zniesienia. Cały czas za mną chodzi - krok w krok- dosłownie!!! Nawet siku nie mogę iść, bo stoi przy kibelku i mnie popycha, że mam wstać!! Eh...to chyba taki etap...jakos muszę przetrzymać 😉
Ide się kąpać, bo naprawdę dzisiaj miałam ciężki dzionek 🙂

Co do Top model to z tego co wiem to Paulina będzie na pewno w pierwszej 4. Mi również nie podoba się ani ta duża - Beata - poza tym jest bardzo zarozumiała - i Kasia. Wydaje mi się, że wygra Ola - chociaż bardziej podoba mi się Paulina.

• Mamusia
hej hej 🙂

no forum niedziałało bo serwer się adminowi wysypał, kontatowałam się z nim 🙂 ale już dizała, hura!! pierwsze co, to pomyslałam: bozie, straciłam kontakt z dziewczynami 😞 trzeba jakoś pododawać sie na nk zeby był w razie czego chociazby taki kontakt. Marzena, masz nk?

co do top model, to przeczuwam, że wygra albo Ola( ta co wczoraj w płatkach róż leżała? ) alo Ania ( ta nielubiana ). Paulina jest ładna ale chyba za niska na wybieg.
U Grzesia chyba juz lepiej, temperatury już nie ma, nie kaszle 🙂

w weekend szkoła i to do póxna, bleh

Sandra, gratuluję kaski, na pieluchy będzie 😉

• Mamusia
Sandra to tyko pogratulowac 😁 400 zl piechota nie chodzi hehe
Marta ja mam to samo z Oiwierkiem lazi za mna non stop i wlasnie tak jak piszesz nawet siku nie moge zrobic bo kaze mi wstawac z kibeka tylko ja mam o tye gorzej ze siedze z nim cautkie dnie hehehe ale mam na niego sposob jak jest niegrzeczny to idzie do konta i wyobrazcie sobie ze w tym koncie zaczyna pakac z żalu ale zaraz robi sie grzeczny, a jak tylko powiem ze zaraz pojdzie do konta to buzka w podkowke sie zamienia 🙂

a internet mi w koncu dziala i to tak szybko jak nigdy wczesniej hehe 😁
tak mi sie chce spac ze zaraz nie wytrzymam chyba...oczy same mi sie zamykaja:/

Sandra 400 zł naukowego?? 😁 ciekawe ile u nas będzie.. ja czekam właśnie na decyzję bo jak dobrze pójdzie to naukowe z socjalnym wyjdzie mi też coś ponad 4 stówy 😁 Cieszę się jak nie wiem bo jak nic mi kasy nie wpływa to to stypendium jak zbawienie jest 😁

A wiecie na jakich warunkach jest stypendium socjalne w Katowicach? No śmiech na sali... NIby próg nie najniższy bo coś koło 600 zł na osobę.. Ale wysokość stypendium wynosi tyle co różnica między dochodami na osobę a progiem..:/ Czyli tak jak moja siorka miała składać papiery - to biega zbiera to wszystko (mamy niepełnoletnie i uczące się i niepracujące rodzeństwo więc od każdego papiery ze skarbówki, o grunty rolne, ze szkoły, itd.) potem latanie za zaświadczeniami z bezrobocia i w pierony innych rzeczy.. Dajmy na to, że na osobę wychodzi im 580 zł.. no i po co to gonienie? dla 20 zł... W każdym razie siostra stwierdziła, że szkoda zachodu..

• Mamusia
Gosi, a już myślałam, że to tylko moja jest taką marudą okropną - u nas niestety nic nie działa - a do kąta jej jeszcze nie stawiałam - hehehehe.
Dzisiaj byłyśmy u lekarza z tym kaszlem i ciągłym katarem - ale niby osłuchowo wszystko oki. Dzisiaj Gabi cały dzień miała podwyższoną temperaturę ok 37,7...po przyjściu od lekarza skoczyła jej momentalnie na 38,5 - teraz śpi...tak mi jej szkoda, że szok. Lekarz mówi, że to najprawdopodobniej przez ząbki, ale w razie czego jakby temperatura skoczyła do 39 to mam receptę na antybiotyk...na razie się wstrzymujemy.

Sandra 400 zł, to już coś 😉

• Mamusia
cześc Dziewczyny 🙂

Marzena, jak cos to dodaj mnie do znajomych, mój profil to: http://nk.pl/profile/4087889 ☺️

Grzesiek zaraził mnie anginą. On juz praktycznie zdrowy lata, a ja wczoraj wieczorem dostałam temperatury 37,4. Rano było juz 38 i w taki ziąb z gorączką musiałam jechac do UP liste podpisać. Wracając autem było mi słabo, dostałam rozwolnienia, no mały włos a niedojechałabym do domu.. ☺️ 🤢 potem pojechałam do apteki po antybiotyk i połozyłam się z małym spać, spaliśmy od 9-12. Wstałam z potwornym bólem głowy, który utrzymuje się do teraz, żadle leki p.bólowe nie pomagają 😞 od tego bólu w południe zwróciłam i do tej pory nic praktycznie nie jadłam - może 2 łyżeczki kaszy mannej z kolacji Grzesia.
Czekam do 21, biorę antybiotyk i idę spać. Jutro na 8 na uczelnię, do 18, same ćwiczenia to trzeba być ;/

Buziaki, jak bede w stanie to jutro wpadnę tu. Papa

• Mamusia
Kasia jak Ty bidulko jutro na uczelnie pojedziesz?chyba ze Ci przejdzie, bo z bolem gllowy i ogolnie z goraczka nie dasz rady wysiedziec...
A u nas pojawil sie ząbeczek dwojeczka prawa dolna 😁 😁 😁
przebil sie dzisiaj w koncu maly chyba przez to byl normalnie nie dol zniesienia dzisiaj, plakal marudzil no ja juz poprostu myslaam ze oszaleje!!
kurde ja chce isc do pracy do ludzi, musze odpoczac, odetchnac troche bo zwariuje niedlugo!!!

• Mamusia
oj Kasiu wspolczuje 😞 kuruj sie zebys szybko wyzdrowiala.
Wiecie co dzisiaj moj Kacperek po raz pierwszy ewidentnie sie rozplakal bo wyszlam z domu 😞 masakra nie wiedzialam co zrobic jak zamknelam za soba drzwi, czy wrocic i go przytulic czy pojsc dalej, poszlam dalej bo stwierdzilam, ze moge jeszcze pogorszyc sytuacje.
Goshe moj Kacperek tez mi daje popalic, codziennie mnie ciaga za reke i tak przez caly dzien, momentami mam juz maxa naprawde, bo poprostu nie mam juz sily, albo jak robie cos w kuchni to stoi przy mojej nodze i mnie ciaga za nia :P

• Mamusia
Gosiu, jeszcze kilka dni i będziesz miała małego przy sobie 🙂 Domyślam się jak Ci musi być już ciężko...no ale silna Kobietka z Ciebi to dasz radę ; 😉 Z resztą nie masz wyjścia 😁 😁

My już po basenie...Gabi śpi - praktycznie zasnęła w samochodzie. Idę dopić kawkę i biorę się za obiadek. Cały weekend niestety siedzimy same w domku, bo mąż ma inwenturę w pracy 😞

Marzena Kubę też przenosiłam.. 10 dni...
A teraz liczyłam na to, że jeśli rok po roku.. poza tym Kubek mnie wcale nie oszczędza i ja sama siebie też nie to, że urodzę przynajmniej w terminie.. a tu 3 dzień po i nic...
A zaczynam już schizować bo Kubek był owinięty pępowiną... Poza tym ciężko mi.. i mam zwyczajnie dość...

• Mamusia
oj Gosia wyobrazam sobie jak musi ci byc ciezko. Ja urodzilam Kacperka w 39 tygodniu i robilam duzo rzeczy zeby go urodzic wczesniej 🙂 mycie podlog na kolanach, kapiele, masaze sutkow, picie wody (chyba na raz 4 szklanki). Mnie straszyli ze Kacperek bedzie taki duzy i ja sie strasznie wystraszylam no to zadzialalam 🙂 heh no rzeczywiscie maly sie nie urodzil, bo 4140 g i 61 cm 🙂 w 39 tygodniu ciazy 🙂

kochana a myślisz, że ja tego wszystkiego nie robię? Okna to co 2 dni normalnie szorowałam.. ściany, sufity, podłogi... kąpiele, masaże, woda, seks.. i dupa. Nic nie działa...

goshe napisał(a):
Gosia do lekarza kiedy idzieszz?? a robisz codziennie ktg?
jaki dzien beznadziejny deszcz od rana pada a mlody rozrabia i nie moze sie wyszumiec na pacu zabaw :/

wizytę następną mam w środę... i wtedy też ktg... chyba, że jakimś cudem urodzę 😜