Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny, nie dawajcie syropu pulneo dla Waszych dzieci - on działa wyksztuśnie i wzmaga kaszel, więc takie małe dzeci sobie z nim nie radzą 😞 Grzesiek zaraz po zazyciu syropu dostał ataku odrywającego się kaszlu, przy tym az zwymiotował od niego.
Poprosiłam teściową by wypisąła mi recepte na elofen - po nim nie było kaszlu ..

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mam nadzieję, że te leki rzeczywiście działają...
Mamy chyba z małym problem z brzuszkiem... z tego co wyczytałam antybiotyk, który biorę przenika do pokarmu.. Ja nie jem nic innego niż dotychczas a mały się wije, napręża i kupkę zieloną robi...:/ Dałam mu teraz lakcid (położna mówiła, ze jakby co to mogę mu podać) i kilka kropel herbatki na trawienie... Pocycał i w końcu spokojnie zasnął biedaczek...

Kasia też mi się wydaje, że to nie od monte... Mój potrafi wszamać 2 duże kubeczki i nic mu nie jest... No chyba, że Grześ wrażliwszy na takie rzeczy jest... Mam nadzieję, że mały się już nie będzie tak męczył:*

Kupiłam dzisiaj Dady w biedronce.. stwierdziłam, że skoro tyle osób je sobie chwali też spróbuję.. Młody za nic na świecie na nocnik nie chce siąść a pampery swoje kosztują:/ może się sprawdzą.. byłoby dobrze bo tańsze dużo są...

• Mamusia
hej mamusie
łojoj ale mialam czytanie, dwa dni mnie nie bylo a tu prawie 30 stron 🙂 no widze ze ladnie sie dzialo 🙂
Gosiu ja na poczatku bardzo czesto mialam zapalenie piersi i rewelacyjnie sprawdzaly sie oklady z kapusty. Pamietam jak w zeszlym roku w Boze Narodzenie dostalam zapalenie, a tu dupa sklepy zamkniete i gdzie tu kapuste dostac, no ale tesciowi udalo sie wziazc od sasiadki, no masakra

• Mamusia
Gosia2, ja też przerzuciłam się na Dady z biedronki, sa w porządku. Jajka się małemu nie odparzają. Używamy je w dzień, na noc zakładam mu pampersa oryginalnego. W dzień średnio zmieniam mu co 4 h dadę i to jest taki optymalny czas dl anich, ale wszystko rozchodzi się o to jak często dziecko sika 🙂
Uzywamy już 2 opakowania tych z biedronki. 26 zł to nie 49.. eh
mogłam się wczesniej na nie przerzucić, ale jakoś bałam się zaryzykować sparzona wcześniejszymi bella happy, z których wypływała kupa. Z dady nie wypływa 😁

No właśnie ja się huggisami sparzyłam... ale teraz jak mamy wydawać podwójnie na pampery bo przecież Mateusza na nocnik też nie posadzę a kupę robi nagminnie więc co chwila trzeba zmieniać to stwierdziłam, że na czymś trzeba oszczędzić.. A Kub w sumie powinien już siadać na nocnik więc skoro to on nawala to padło na niego 😜 😉 Mam nadzieję, że się sprawdzą 😉

A zamówiłam kiedyś próbkę tych pampersów nowych.. i przyszły mi dzisiaj i wyglądają ciekawie 😉 z taką siateczką jak kiedyś "jedynki" miały... ciekawe czy kupkę będą wsiąkać bo tamte były super.. ale teraz tych z siateczką nie znalazłam tylko takie zwykłe... :/

• Mamusia
Przy czestym robieniu kupki jak u mateusza, to na prawdę Dada Ci się sprawdzi, przynajmniej ich nie szkoda jak pod rząd zrobi Ci kilka placków ;p
co do Kuby, to tez powinno być ok, choć wiadomo że każde dziecko inaczej reaguje na pieluchy i moga jemu niesłużyć.

zapomniałam Wam napisac - dostałam dziś sześć miniaturowych róż od męża na imieniny 🤪
juz drugie kwiaty w tym roku 😁

• Mamusia
Gosia2, mój też jest przeciwny kwiatom, bo jak stwoerdził, miłośc można też wyrazić np naprawiając mi auto 🤪 😁 😁
Teściowa kupiła mi gwiazdę betlejemską, postawiona już na parapecie 🙂

chyba dziś już nie wpadnę na forum, musze się pouczyć na jutrzejsze zaliczenie. Trzymac kciuki 😉
ps. mam jakąś dziwną przypadłośc - przeczytam książkę i niewiele z niej pamiętam 😮 😁

• Mamusia
Hey.. my tez uzywamy Dady, bo od pampersow ostatnio jej sie to zapalenie skory pojawilo.. bo to jednak grzyby nie byly...a zalozylam jedna jedyna pieluche na noc..
uzywam Dady a tez w sumie na dobe schodza mi z 3-4 ale mala malo siusia ogolie...

musze sie pochwalic dzieck mi dzisiaj zasnelo w 10 minut, bez jakiegos wielkiego placzu i protestu 🙂) ale jestem dumna i z niej i z siebie, ze wytrzymalam te ryki 40minutowe 🙂

Cos jeszcze Wam chcialam napisac, ale cholerka zapomnialam 🙂)

Martusiiu maz odda krew jutro czy cos sie zmienilo?
Hawier dostal kolejny krwotok.. 😞( kurde jego mac.. 😞

• Mamusia
http://www.hawier.zdrowemiasto.pl/mukowiscydoza/
http://www.hawier.zdrowemiasto.pl/mukowiscydoza/04.html
http://www.epoznan.pl/player.php?id=1934&mode=start

i zobaccie sobie filmik na tej stronce o tytule Hawier wygrywa z NFZ...

heh jaki malutki on byl.. na tych zdjeciach i filmach, a teraz juz taki chlopczyk, ze moja nadia obcalowuje.. normalnie sie poplakalam jak sobie to przypomnialam 🙂
mam nadzieke, ze beda sie niedlug jeszcze bawic razem..
nie wyobrazam sobie co rpzezywa marlena jako matka... 😞

• Mamusia
Sandra, biedny ten chłopiec - naprawdę...no i ja też sobie nie wyobrażam jak musi czuć się jego mamusia....ehhhh

Ja dzisiaj miałam męczący dzień w pracy...wróciłam bardzo zmęczona, a mąż wrócił dopiero przed 20 więc sama musiałam położyć Gabi spać. Wczoraj w nocy miała stan podgorączkowy, daliśmy panadol no i dzisiaj było już oki...jestem ciekawa skąd ta podwyższona temperatur....mam nadzieję, że się nic nie rozwija, bo faktycznie od dwóch dni znowu pokaszluje i smary ma ;/ Co do tego syropu Kasiu - to ja go miałam ostatnio - mój M zauważył, że gabi po nim jeszcze mocniej kaszle.