Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kup woreczek i spojrz na instrukcje obslugi. nie ma zadnej filozofii w przypadku chlopcow 😁
Tylko staraj sie nie dotykac rekami w srodku woreczka, zeby go nie zanieczyscic. choc pewnie macie skierowanie na badanie ogolne, wiec nie powinno zaalszowac wyniku nawet jesli go dotkniesz...

Niestety musicie przytrztmac malego chocby na sile, uwierz dwa dni i juz nie bedzie tak zle.. pozwoli sobie na inhalacje....

nio niestety jakas masakra...heh...

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Marzena, ja nigdy siuśków w woreczek nie łapałam, ale wiesz, powiesz Kacperkowi SISI SISI, posmyrasz ptaszka, nastawisz woreczek i nasika 😜

manka27 napisał(a):
😁

no tak u nas jest 😁 a jak się posmyra to staje na kilometr.. przynajmniej wiem, że pisior działa! 😁

• Mamusia
hehe u nas tez dziala 😁 A Kasia jak tam Grzes juz calkiem zdrowy?? U nas kurcze Kacperek od tygodnia na antybiotyku i tu raptem dzisiaj w nocy goraczka 39 stopni masakra jakas, niby w oskrzelach i pluckach nic nie slychac, ale powiedziala ze to gorne drogi oddechowe, jesli do wtorku kaszel nie przejdzie to daje na przeswietlenie

• Mamusia
Odpukac nic się chwilowo nie dzieje, ani katar, ani kaszel.
Jak Grzesiek miał mokry kaszel to teściowa (pediatra) powiedziała mi, że póki dziecko nie gorączkuje to mam tak zostawić, jedynie podać elofen lub rubital. Jak kaszel przerodzi się w kaszel suchy to lepiejpójśc do lekarza.
Jak gorączkuje i jest kaszel, to coś w organizmie się dzieje i rzeczywiście trzeba obserwować i ewentualnie na prześwietlenie..

A mam pytanie, czy miałyście kiedykolwiek problem z pekającymi, szorstkimi pietami? ☺️ U mnie od tygodnia na petach zrobiła się tarka, szczególnie na zewnątyrz. Nie wiem dlaczego, giry myję! 😁 a co najwazniejsze wieczorem wklepuję krem do stóp. Próbowałam stosowac różne kąpiele zmiększające.. i (_|_), nic, podobnie spanie w skarpetkach z kremem nawilżającym. Rozumiem gdyby stało mi się coś takiego jakbym o stopy nie dbała, ale kurde dbam i nie powinno mi się coś takiego stać. Znacie jakieś domowe sposoby albo sprawdzone specyfiki?
aktualnie trzymam na pietach krem nivea, a nóż pomoże 😁

• Mamusia
Ja wychodze z zalozenia ze przy utrzymujacym sie kqaszlu powinna dac od razu.. wiem co si teraz dzialo w zlobk.. 3 dzieci z zapaleniem pluc bez objawow.. tyko kaszel..
nadia tez jest dzieckiem bez temp. zapalnie oskrzeli i zawsze zero..

ja nie mam pojeci.. nienawidz dotykach ani smarowac stop. 🙂 jakis antyfetysz.. ale myje i nie pekaja 😁

• Mamusia
Kasia ja mam ten sam problem z pietami:/ mam taki krem specjalny

nie wiem od czego to sie robi ...stosuje peelingi( ? 😜 ) krem nawilzajacy i od czasu do czasu i tak skoras robi mi sie szorstka i pęka...

Manka woreczek latwo sie naklada 🙂 wystarczy ze siusiaka (bez jaderek 🙂 🙂 ) wlozysz do tego woreczka i juz gotowe 😁

Kasiu na suche i spękane pięty naprawde dobre są te kremy i maseczka z oriflame 😉 NIe pamiętam jak one się nazywają - ale jest taka srebrno-czerwona seria 😉
Ja sama jak znajdę chwilę i się zajmę stopami to jestem naprawdę zadowolona (a uwierz, że u mnie jest z tym naprawdę problem.. twarde i popękane pięty mam non stop praktycznie 😞)
Z resztą - to nie tylko moja opinia 😉 Sporo osób to ode mnie kupowało i jeszcze się nie zdarzyło żeby nie wrócili jak się skończy 😉 Także może tego spróbuj 😉

• Mamusia
Gosia2, tamta seria bardzo ściaga mi skróre na stopach i jakos mi nie pasuje ;p

Gosia, no ja tez pratycznie wszystko sotsuje, piling rózne, kremy i wszystko jest ok a na piętach ostra tarka, grrr 😜

Sandra, no to dobrze że myjesz nogi 😎 😁
Może mi jakiejs witaminy brakuje ze mi tam skóra pęka, niz sama nie wiem

do później 😘

hmmm.. to szkoda;p mi te kremy pomagają ale wiadomo.. pasowałoby to przynajmniej na początku systematycznie robić - a mi się nie chce;p
Jak się dowiesz jakiej witaminy Ci brakuje to daj znać 😁 bo może mi też;p

• Mamusia
Sandra mąż i Nadusia zapewne też heheheehhehee
ja to wogole mam dziwne stopy 🙂 przez nie strasznie niszcze buty 🙃 niedawno kozaki kupione a juz wygladaja jak wyciagniete ze smietnika 😮 😲 🙂 musze kupic jakies nowe bo mi w dodatku przemakaja bo tak jakos je przetarlam...

• Mamusia
to co wyczytałam:

Po codziennym wymoczeniu nóg i i starciu specjalna tarką wcieramy kremy lub maści natłuszczające np. Linomag oraz witaminę A i zakładamy bawełniane skarpety. Zabieg taki najlepiej wykonywać rano i wieczorem. Kiedy rano mamy mało czasu można użyć kremu w piance np. Allpresan, który bardzo szybko się wchłania.

Kąpiele ziołowe

Przy zrogowaciałej i suchej skórze na stopach raz w tygodniu pomocne będą ziołowe napary do moczenia stóp.

Napary sporządzamy z następujących ziół:

*

ziele krwawnika, liść brzozy, koszyczek nagietka - ma działanie przeciwzapalne
*

liście babki i nasiona lnu - zawierają łagodzące śluzy
*

nasiona kozieradki - działają zmiękczająco
*

ziele nostrzyka i korzeń żywokostu - zawierają alantoinę o działaniu kojącym i gojącym

Zioła można łączyć w dowolnej kompozycji np. 2 łyżki siemienia lnianego, 2 łyżki nasion kozieradki, 2 łyżki żywokostu. Dla zapachu można dodać liście mięty lub olejek.

http://mamzdrowie.pl/pekajace-piety/
http://www.zdrowe-nogi.pl/gazeta_pdf/zn13.pdf
chyba przejde się do apteki po ta maść i po witamine a+e 🙂

Kasia to może u Was już wiosna się zaczyna 🤪 - marzy mi się...
Dzwoniła moja mama, że jej koleżanka chce odkupić mo0je futerko ślubne 😉 mi ono niepotrzebne więc z największą przyjemnością je sprzedam 😁 tylko ile powinnam za nie wziąć??... żeby nie zdzierać z koleżanki mamy... 😜

[URL=http://img545.imageshack.us/i/dsc00413s.jpg/][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/6615/dsc00413s.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
GoGr napisał(a):
Kasia to może u Was już wiosna się zaczyna 🤪 - marzy mi się...
Dzwoniła moja mama, że jej koleżanka chce odkupić mo0je futerko ślubne 😉 mi ono niepotrzebne więc z największą przyjemnością je sprzedam 😁 tylko ile powinnam za nie wziąć??... żeby nie zdzierać z koleżanki mamy... 😜

zobacz po ile chodzą na allegro. A za ile je kupiłaś? Może z 50 zł powinnas wziąć?

Mati świetny, jaki usmieszek 🤪

• Mamusia
Kasia oto chodzi ze ja dbam o buty tylko strasznie podeszwy i obcasy zdzieram no i czubki butow, okragle czy z czubem i tak zdzieram... :/

u nas tez niestety wszystko topnieje 🤨 a taki snieg padal dzisiaj i co z tego skoro na dworze nawet teraz o 21.42 😉 jest +4 stopnie juz wyobrazam sobie chodniki i te bagna wody ze sniegiem topniejącym... 🤢

No na allegro takie jak to moje (fasonem tak mniej więcej i futerkiem;p) to od 130...
problem w tym, że ja nie wiem ile ono kosztowało... bo ono nie do końca jest takie jak wszystkie bo szyła je moja mama 😉 i ona też kupowała futerko więc nie wiem ile za nie dała.. dlatego mam dylemat... 😜

Napisałam jedną pracę 😉 jeszcze 3 zostały.. licencjatu nie ruszam znów na ten zjazd - nie zdążę 😞
oj niech ten czas leci, niech te studia się kończą...

goshe napisał(a):
heh jaki usmieszek slodki 😁 😁 😁

Próbowałam uchwycić dołeczek w lewym policzku 😉 ale na zdj ledwo widoczny.. 😞
Boże.. jutro miesiąc już kończymy 😉