Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
manka27 napisał(a):
Kasiu pewnie zle proporcje dajesz 😞
podam ci przepis na nalesniki, ktore ja robie i one zawsze wychodza
2 szkl maki
1,5 szkl mleka
1 szkl wody
1 jajko
2 lyzeczki cukru
1 lyzeczka proszku do pieczenia
sol

u mnie wszystko na oko ale mnie więcej mieszczę się w proporcjach 😜 proszku do pieczenie nie wrzucam bo zwykle go nie mam i zapominam kupić 😜 zamiast 1 jajka to daje 2, mleka podobnie, wody podobnie, cukier też, sól też, mąka też 🙂

masakra z tymi szpitalami. Ja tylko modlę sie by było tak jak z poprzednim porodem - szybko, łatwo, praktycznie bezboleśnie i bez komplikacji.. no i żeby dzidziusia do domu całego i zdrowego przywieźć

• Mamusia
prawda w polskich szpitalach jest źle nawet bardzo źle...ale nie mozna uogolniac bo sa i dobre placowki i dobrzy lekarze 🙂
ja zapomnialam moj przepis na nalesniki ale napewno nie dodaje proszku do pieczenia 😜

Oliwierkowi ida na raz 3 zęby!! wasnie mu zajrzalam do mordki hehe 2 czworki i trojka 😁 😁 😁

i dobra wiadomosc:
NAdia czuje sie juz dobrze, zjadla obiad i rozrabia 🙂 ale zarazila Sandre i ona tez rzygala:/
moze jutro wyjda 😁

• Mamusia
no wlasnie ja tez nie moge trafic na Was 😁
Kasia wiesz teraz te 3 zęby wyszly nawet nie wiem kiedy bo wogole nie marudzil, spal ladnie w nocy, mial apetyt 🙂 (no moze wczeniej ten kieł troszke mu przeszkadzal ale czworeczki wychodzą bezobjawowo 🙂

• Mamusia
Oz ty Goska... smiac sie ze mnie.. wstyd jak cholera zzygalam sie przed szpitalem na trawnik 🙂 sialalal 🙂 Juz wczoraj mnie zeoladek bolal, ale w domu wypilam kapke malibu z mlekiem i myslalam ze od tego 🙂

Oby dzisiaj mi sie juz w nocy nie chcialo, bo nie mamy teraz kibla pod drzwiami 😁 bo nas przeniesli...

Mloda jeszcze sraczke wali.. az sie po plecy skupala, ale mam nadzieje, ze to nie zaszkodzi jesli chodzi o wyjscie do domu...wiec trzymjajcie kciuki...

• Mamusia
Kacper z kolei nie spal dzisiaj w ciagu dnia, ale oczywiscie podjelam probe, polozylam go do lozeczka i spedzil tam jakies 2,5 godzinki, ladnie siedzial sam, a jak juz stwierdzilam, ze jednak nie zasnie to poszlam go wyciagnac, patrze, a kacperek rozebrany siedzi 🤪 siedzial tylko w bodach 🤪 hehe
ale w zamian za to wieczorkiem zasnal w 5 minut 🙂

• Mamusia
manka27 napisał(a):
no to ladnie ci Grzesiu pospal 🙂 a w nocy ogolnie jak spi bez cycusia?? zapomnial juz o nim calkowicie?

zapomniał 🙂
czasami mówi, znaczy się mlaska ze chce pić, bo u nas jest suche powietrze w sypialni i czasami pije wode, zresztą my też.
a Twój Kacper jak reaguje na cycka? 🙂

dpobra, ide oglądać dr Housa.. uwielbiam go 🙂

• Mamusia
goshe napisał(a):
a na jakim leci House i ktory sezon?

najnowszy sezon, oglądamy na kompie 😉
w tv to zwykle leci kilka sezonów do tyłu 🙂

6.30? ło matko, ja ostatnio wstaje rzem z Grzeskiem, o 9. Gdy wstawałam ja sama wczesniej to potem wieczorem byłam nie do życia, a tak to jakos funkcjonuje 🙂