Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam w niedziele 🙂
jej ale mnie Oli zmeczyl tym gadaniem dzisiaj a jest dopiero 10.15 😲 😉 non stop gada 😲 😉
🙂
kurdewyskoczyly mu jakies krostki na prawym udzie taka jakby kaszka i to sie powieksza, jutro ide z nim do lekarza bo zadne masci nie pomagaja... 🤨

• Mamusia
Grześ od 16 na dworze, zdążylismy zjeść po grilowanym szaszłyku, teraz mały pomyka sobie z dziadkiem a ja odpoczywam 🙂

prawdopodobnie w sobotę idę do fryzjera 😁 huraa, bo już patrzec na siebie nie mogę, non stop tylko w kitc łażę bo rozpuszczone włosy strasznie mi się puszą.. i jest mi w nich gorąco 😮

• Mamusia
Ale jestem wykonczona.. wczoraj imprezka do 24 🙂 hehe mloda wstala 6 30 a zasnela o 22...nie wiem skad ona ma energie 🙂

Dzisiaj tez lata od samego rana po dworze, pieszo z dworca a mamy dobre kilka przystankow i nadal lata.. matko skad ona ma baterie 😁

Wloski zrobione.

• Mamusia
hej 🙂
Kasiu spoznione ale najszczersze zyczonka, 100 latek 🙂
My tez wczoraj balowalismy do 24, Kacper nie spal wczoraj w ciagu dnia i padl babci juz przed 20, taki byl zmeczony. Dzisiaj tez nie spal w ciagu dnia bo bylismy na grilku i zasnal tez przed 20, strasznie zmeczony byl juz.
A ja jutro do dentysty ide na kolejne wiercenie, jeju masakra, jak ja sie boje dentysty 🤨 no ale coz zeby trzeba wyleczyc.

Gosia mój Kuba ma taką samą wysypkę.. zaczęło się od prawej nóżki, teraz prawa cześć brzuszka i rączka..
dała nam syropek jakiś i kazała pudrodermem smarować.. ale nic:/ dalej się powiększa..
może pylenie?

przyszedł nam wózek 🙂 dzisiaj testowałam 😁 super sprawa!:P
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/101/dsc02737modified.jpg/][IMG]http://img101.imageshack.us/img101/3402/dsc02737modified.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Marzena - dziękuję 🙂

wyobraźcie sobie, że Grzes jak chce to izie ładnie za rączke, ale nie ze mną tylko z mężem, potrafi z kilometr przejść bez marudzenia. Z nim jet zupełnie inny . Ze mną dostaje często małpiego rozumu... 😮

no jetem ciekawa skąd Naia i Kacper mają tyle iły by przetrwac cały dzień.. mój jak wstaje ok 8 to ok 12.30 zaczynają mu się oczy kleic, a jak jestem zajęta to wyciąga kołdrę z łożeczka, wywleka ją na śroek pokoju i kładzie ię na ziemi- to znak, że na prawdę chce mu się spać 🙂 no i zawsze ja jedna drzemka jest u niego.. 🙂

Kasia jak siorka robiła fotkę ja rozmawiałam z mężem i nie zauważyłam, że mały przestał się rozglądać tylko zasnął 🙂 dopiero jak Monia pokazała mi aparat zauważyłam 🙂 tylne siedzenie rozkłada się zupełnie na płasko i tak też Matik spędził kolejne 1,5 godz spaceru:P hehe

• Mamusia
Fajny wozek 🙂chlopaki maja wygodnie 🙂
Gosia wiesz moze faktycznie to jakies pylenie i stad ta wysypka ja ide dzisiaj z malym zobaczymy co powie
Kasia wiesz co Oliwier tez odkad tutaj mieszkamy to nie bylo dnia zeby nie spal w dzien 😁 budzi sie ok 6.30 drzemka o 11.30 ze 2-3h 😁 😁 😁 i zasypia ok 20.30 - 21.00 🙂
ide robic sniadanko a pozniej znowu roznoszenie CV ehhh

Kasiu z tego co wiem to są nawet wersje z taką gondolką wkładaną właśnie na tylne siedzenie dla noworodka 🙂 Miejsca jest tam sporo - jak rozłożę Matiemu na płasko to super się mu śpi 🙂
Tylko Kubutaj mu woła żeby nie spał:P hehe

Gosia - Klimat na Oliwera dobrze działa 🙂 Kub z popołudniową drzemką różnie ale zwykle to wygląda właśnie tak jak u Was 🙂
dzisiaj od 8.30 na spacerze bo Kub nie dał rano za wygraną - normalnie potrafi sobie buty już ubrać! byle na pole 🙂 hehe

• Mamusia
no ja zaraz idę Grzesia połozyć na drzemkę 🙂

no zastanowię się jeszcze co do wózka. Bo nie wiem czy taki wulatek będzie cciał jeszcze jeździć w wózku. teraz uzywam spacerówki rzadko, jak wychodzę z nim na dwór to na ogród idziemy.
No i chodzę jak na szpilkach, z emocji juz parę kazy w wc byłam, o 18.20 mam usg i mam nadzieje że zidzia pokaze co ma mięzy nogami )

• Mamusia
Kasiu, nie na studia 🙂 Studia to już dawno skończył. Robił dwie podyplomówki ostatnio i teraz ma praktyki z zarządzania nieruchomościami.
Gosiu2 - wózek świetny!! Naprawdę super sprawa. Co do drzemek to Gabi też nie chodzi spać w dzień codziennie. Zależy o której wstanie rano 🙂
Kasiu, u nas jest podobnie - przy mnie Gabi jest jak rozwydrzony dzieciak, a jak jest sama z mężem to aniołek 🙂 Ale ogólnie to jest baaardzo nadpobudliwym dzieckiem - nie usiedzi w miejscu dosłownie. Nawet jak leży to nóżką musi machać ;/ Czasami boję się, że jej to nie przejdzie...hehehehe

• Mamusia
to Kasia czekamy na wiesci hehe 😁
Byłam z młodym u lekarza i ma chyba jakiegos grzyba 😮 😮 😮 skad to sie wzielo nie wiadomo ??? mam isc do dermatologa w celu dokladnego sprawdzenia... jak wstanie to ide bo babci kolezanki corka jest dermatologiem wiec nie bede stac w kolejce hehe 😁

• Mamusia
ale gdyby było to od basenu to pewnie i Gosia i Michał mieliby wysypkę..
najlepiej jak dermatolog oceni , na pewno zapisze jakieś maści i przejdzie mu 🙂

Marta, no własnie Grześ też jets napobuliwy, nie usiedzi na miejscu, a zdraza mu się walić tyłem głowy w kanapę, tak bujając się. NIe wiem czy to nie czasami początki ahd.. ale za wcześnie na diagnozę.
A co do płci - teraz już sama nie wiem co bym chciała bardziej. jak będzie dziewczynka, to Grześ będzie sam jako chłopak wśród tak licznej gromady kuzynek (4 bliższe i 2 dalsze..) jak chłopak, to będzie miał kumpla do zabawy 🙂
M mówi, że dziewcznka, ja czuje że chłopak, chociaz przez ta moja spóźnioną owulację nie wiem kiedy ona była, wiem, że bzyk bzyk było 30.12, a kiedy doleciał plemnik to już nie wiadomo 😮

• Mamusia
nie to nie grzyb jednak 🙂 dermatolog powiedziala ze to jakies uczulenie na cos, zmienialam proszek ostatnio z vizir sensitive na zwykly vizir wiec to moze od tego?? mam tormentiolem smarowac a jak nie przejdzie to przepisala masc jakas na recepte 🙂

Kasia i jak??? 🙂 wiesz już? 🙂

Gosia to ja też chyba do dermatologa się przejdę.. czort wie od czego Kuba ma..
od kilku dni mu nie daję jajek (po kolei będe sprawdzać jedzenie:P) ale biedak już się upomina.. łazi za mną i pyta "mamo, mogę jajko? żeby Kuba zjadł":P hehe

• Mamusia
No to dobrze, że to nie żaden grzybol!! Kasiu, dzieci ok. 2 lat niestety tak się zachowują. ADHD można stwierdzić dopiero u dziecka 6 letniego, bo wcześniej często takie zachowania spowodowane są rozwojem 😉 No ale na pewno można zauważyć pewne symptomy nadpobudliwości 🙂 Ja na pewno zauważam je u Gabi 🙂

Kasiu, wiadomo coś????

• Mamusia
no wlasnie ja tez od dzisiaj jajek nie daje i zobaczymy mi sie w sumie wydaje ze to moze byc od białka z jajka bo on nigdy wczesniej nie jadl tzn jak byl mally to nie jadl bo nie chcial a terz to jajecznice uwielbia 🙂 moze za czesto je jajka?? nie wiem juz sama
Moj Oli raczej nadpobudliwy nie jest, norma jest u niego 🙂czasem jak sie bawi to biega po calym domu az sie za nim kurzy a czasem sam ladnie potrafi sie bawic przez jakis czas 🙂 np. kablami heheh

Kasia my tu z ciekawosci umieramy 😁