Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
w gazetce znalazłam tą ofertę z pieluchami, kazdy rozmiar. Będą w kartonach po 2 pakowane 🙂

gazetka do przejrzenia : http://gazetka.biedronka.pl/g12,nasze_dzieci.html

no a ja wczoraj kupiłam pieluchy Fitti w biedronce, zobaczymy co to takiego 🙂

za to w kerfurze są chusteczki do dupy nawilżane za.. 2,95 🙂 i ładnie pachną, są wilgotne, 3 paczki sobie wzięłam, a co! jedne o razu trafiły do wózka bo na spacerze to zawsze się czymś wymaże

Kasia jeśli te fitti się nic nie zmieniły to szkoda na nie kasy:/ wyglądają jak Wata w zwykłej folii :/ mama mi je raz kupiła (pewnie jakieś 7-8 m-cy temu i do dziś są bo używam je tylko jak zapomnę kupić dady a się mi skończą).

Co tam laski?
u mnie masakra:/
znaczy chłopcy jacyś tacy.. niedodupani:P najlepiej to bym ich za okno wyrzuciła..
ja się spaliłam na słońcu - oczywiście we wzorki jestem - pod różne bluzki 😞

• Mamusia
Gosia2, ale one nie mają ceraty 😮. Wzięłam je, bo jedna paczka była rozerwana i wystawał pampers i zobaczyłam go sobie. Z zewnątrz był praktycznie tak jak dada. Moze ulepszyli je, bo pamiętam, że kiedyś były własnie jakies takie pieluchy w bieronce co na zewnątrz miały jakby folię 😮
Założyłam małemu dzisiaj jdną pieluche, al szybko mi się w nią zesrał i nie sprawdziłam ich tak do konca, ale jutro juz zaczynam tą paczke.

A nie strasz mnie z tymi chłopakami, mnie pewnie też taki sajgon czeka z dwoma maluchami 😜

Sandra, faktycznie, zapięcie mają bardzo mocne.

• Mamusia
marta1.cz napisał(a):
Ja dopiero od miesiąca przerzuciłam się na dady - i jestem z nich baaardzo, bardzoo zadowolona!! Każdemu je polecam, bo są naprawdę taniutki w porównaniu do pampersów. A tamtych drugich nie próbowałam i raczej nie zamierzam, bo te sa super.

ja aktualnie kupuję te które są najtańsze i gdzie aktualnie w sklepie jestem 😉

• Mamusia
a co do oryginalnych pampersów, stosuje je na noc i używamy od maja rozmiaru 6 😲 w piątakch mi przesikiwał non stop, wszystko góra leciało i już pod koniec musiałam mu sporo naciągać pieluchę na brzuch. Teraz w szóstkach spokojnie się mieści i już nie przesikuje.
ALe cięzko jest je dostać, moja mama nieźl sie naszukała w marketach.

• Mamusia
To u nas jesli chodzi o noc to zupelny spokoj, bo mloda juz od dluzszego czasu nie sika w nocy 🙂

Od dwoch dni ma nerwice iprzestala siusiac na nocnik, heh... ale coz przyjdzie pora...

Dzisiaj przyjechala kolezanka z Anglii i tak sobie gadamy 😁 a zaraz trzeba spac.. 🙂

• Mamusia
nie próbowałam dawac dady na noc, ponieważ Grzesiu wciąż mi sika w nocy i rano ma dość mocno "napompowanego" pampersa. Jesli w dzień dada wytrzymywała mi góra 3 godziny, to mysle ze na noc nie miałaby szans u nas.. 😞

Akcja z nocnikiem u nas przerwana, mały chodzi i robi pod siebie, ale mysle ze któregos dnia zawoła. Za kazxdym razem pokazuje mu ze tutaj się robi kupke i siusiu ( a on wtedy głowę spuszcza, jakby wiedział co zrobił).

Mykam spać, papa

• Mamusia
no ja juz zakupilam dwupak DADY 😁 oplaca sie strasznie 🙂 bylam przed 8 rano i juz resztka byla 😮 chyba ze dorzucą pozniej 🙂 dla mnie dady sa najlepsze i juz do konca urzytkowania przez mlodego pieluch bede mu je kupowac 🙂

• Mamusia
No, a ja Grzesiu juz wypróbował te fitti i nie są złe wytrzymuja mu tyle samo co dada, wiec spokojnie je zuzyjemy 🙂

wiem, ze drugie edzie miało na dzien zakładane dada a na noc pampersy. I to od początku. Dostał co prawa jedną paczke huggisów rozmiar 3 bo nie zeszła kolezance mojej mamy, ale tak to w ad ę będzie sikał