Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
2 dni w pracy bylam wiec nie pisalam nic 🙂
dzisiaj urodzinki Oliwierka zrobilismy 😁 same z mama tort pieklysmy 🙃 ( bo taki na zamowienie 90 zl kosztowal bez ozdóbek w dodatku wiec nie oplacalo sie ) i pyszny wyszedl 🙂 🙂 a i tak najbardziej mlodemu podobala sie swieczka z myszka miki heheh pieknie zdmuchnął heheh
Oli zadowolony z prezentow, tylko od nas dostanie jak wezme wyplate 🙂
a i wiecie co Oliwier zalatwia sie do nocnika sam przynosi i siada albo mowi ze chce siku lub kupke 🙂 w nocy tez bez pampera spi narazie tylko do zlobka jeszcze mu zakladam 🙂
i jutro idziemy na bilans dwulatka 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej hej 🙂

Marzena, poza tym, że mały jest bardzo ruchliwy i czasami az za bardzo aktywny to jest ok 🙂 wiadomo, coraz ciężej z brzuszkiem ale tragedii nie ma 🙂

Gosia, no to widze postepy u Oliwierka z nocniczkiem 🙂 fajnie, że już bez pieluchy śpi, mój ciągle w nocy "pompuje" do maximum pieluchę..
za to zdarza mu się pokazać na taszka że chce siku. czasami tak ma, że nie chce siadać na nakładkę, choć dzis w domu była cisza i podpatrzyłam, że sam położył sobie nakładkę i próbował usiąść. Mam nadzieję, że powoooooli uczy się tam załatwiać 🙂

co do tortu to też będę sama robiła, wyprawiamy 7 sierpnia urodzinki. Kupię gotowy biszkopt, do tego przełożę go kremem czekoladowym,dodam w środek masy wiśnie. Wszystko poleję polewa czekoladową i obsypię wiórkami 🙂

• Mamusia
hej mamusie 🙂
no to super ze Oli sam juz wola, wkoncu przyjdzie czas na wszytskie dzieciaczki, ze beda wolaly siusiu. Moj jeszcze na noc ma zakladana pieluszke, bo troszke sika jeszcze w nocy, no i na dwor tez mu zakladam. Gosia a co Oli dostal za prezenty? pytam bo nie wiem co kupic 😉
a dziewczyny na bilansie dwulatka jest jeszcze jakies szczpienie obowiazkowe? czy juz nie?

• Mamusia
co do szczepień to wiem, że jeszcze jakieś powinno być, chyba w przyszłym tygodniu się wybiorę do przychodni..

Marzena, a co do prezentów, to Grzes dostanie mate wodną do pisania, dużą koparkę, straż pożarną, od dziadków dostał taki mini garaż na autka i pewnie jeszcze ciotki coś kupią 🙂

• Mamusia
manka27 napisał(a):
hej 🙂
Kasia co to jest ta mata wodna do pisania??

dokładnie taką kupiliśmy 🙂
http://allegro.pl/tomy-6189-duza-mata-wodna-akcesoria-aquadraw-i1700561508.html?source=oo

zdecydowałam sie na to bo Grzes ostatnio rwie się do malowania 🙂
dzis chce pójsc do bieronki kupic mu farbki o malowania palcami, niech rozwija swoje "zdolności" manualne 😉

• Mamusia
u nas to mama upiekla biszkopt, kupilysmy mase tortowa czekoladowa, przelozylysmy i zrobilysmy bita smietane z smietanfixem i tez przelozylysmy 🙂 wyszedl pyszny 🙂 🙂
Oli dostal laptopa 😉 , komorke zabawkowa oczywiscie, pilke, kase i od nas jeszcze dostanie cos ale nie wiem jeszcze dokladnie co 🙂
bylam dzisiajn na bilansie 2latka i wszystko okej z malym 😁 lekarka pochwalila go ze tak ladnie mowi 😁 i dostal mnóstwo naklejek ze jest dzielnym pacjentem heheh
a szczepionek nie ma zadnych obowiazkowych, mozna na pneumokoki zaszczepic i na ospe

• Mamusia
cześć 🙂 ja już po przeglądzie 🙂
wszystko ok, krążek mocno trzyma szyjkę, macica podniosła sie i jest wysoko . Tętno malucha tez ok. usg mam dopiero 18 sierpnia bo lekarz od usg jest teraz na urlopie, także dopiero usg w 34 tc 😞
no i z wagą nie jest tak źle, przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 1,5 kg, i jak to lekarka stwierdziła, prawie wszystko "poszło w dziecko" 🙂 i obecnie mam 11 kg na plusie 🙂

Gosia, u nas z mową bardzo ciężko, skubany wszystko rozumie, ale nie chce mu się mówić 😞

• Mamusia
kupiłam przed chwilą 2 komplety pościeli dla Grzesia 🙂 to będzie jako prezent od babci.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1736631389
wzór nr W 171 i W 227 🙂 zostały mi jeszcze do kupienia kapcie. Słuchajcie, nigdzie nie mogę znaleźć kapci z dziurkami przy palcach, wszystko szczelnie zakryte 🥴 moze na allegro coś się trafi. No i rozmiar kapci juz 26 😲 😲 bo z 25 mi wyrósł 😲

• Mamusia
Gosiu, dobrze, że na bilansie wszystko oki. Ja też muszę się koniecznie umówić, bo po przeprowadzce nie będe miała kiedy przyjechAć. Fajnie, że Oli już tak dużo i ladnie mówi....Gabi też dużo Gada ale często jej jeszcze nie rozumiem. Składa po 3 wyrazy - nie więcej 🙂 Ale pojedyncze słowa powtarza prawie wszystkie - tyle, że własnie często po swojemu 🙂 Kasiu, przyjdzie czas, że i Grzesiu zacznie ładnie m owić, niczego nie przyspieszysz. Chłopcy bardzo często zaczynają gadać ok. 3 roku życia więc ma jeszcze czas 😉

• Mamusia
STO LAT dla Oliwierka ode mnie i Kacperka 🙂 Wszystkiego Najlepszego 😘
super ze na bilansie wszystko wporzadku
u nas tez Kacperek gada jak najęty 🙂 hehe, coraz wiecej juz.
Kasia ty kupowalas w biedronce te farbki do malowania palcami i jak tam Grzesiowi sie podobalo? ja dzisiaj je kupilam, ale jeszcze nie mielismy okazji uzyc, jutro chyba wyprobujemy 🙂

• Mamusia
Marzna, no własnie nie kupiłam tych farbek 😞 w biedronce obok lekarza nie było, a dzisiaj o swojej nie zajechałam bo Grzesiek mi w aucie marudził i nie chciałm juz go do kolejnego sklepu wyciagać. Jak się uda to moze jutro, a jak nie to sobie chyba opuzcze narazie.

kurde, Grzesiek poslizgnał sie i urzerzył łukiem brwiowym o kant, no i leci krew. Oj przezywa 😞 a mnie się az gorące i słabe nogi zrobiły..

Marta, no to supr ze prace z domkiem postepują i juz lada dzien będziecie w nim mieszkać 🙂

• Mamusia
Biedny Grześ....
A Kacperek to naprawdę musi cierpieć...wyobrażam sobie jak wyglądał, bo jak byliśmy w tamtym roku na Krecie to jedno dziecko też było tak pogryzione, że wszyscy ludzi się gapili 😞 Nie ukrywam, że my też dziwnie może patrzyliśmy, bo to wyglądało OKROPNIE!!! Dobrze, że już mu schodzi.

• Mamusia
no tak Marta strasznie to wygladalo, cala buzka spuchnieta 😞 ale juz mu sie goja te blizny, cale szczescie. Tam nad morzem na stolowce zaczepila mnie oczywiscie babka i sie pyta czy to komary Kacperka tak pogryzly, ja mowie ze tak, a ona ze przyjechala do niej rodzinka i takiego samego malucha jak Kacperek tez pogryzly strasznie i na wezly chlonne mu siadlo za uszkami, takze predko musieli na pogotowie jechac tam w miedzyzdrojach. Takze cieszylam sie ze Kacperkowi nic takie sie nie przytrafilo, chociaz za uszkami bardzo go pogryzly.

• Mamusia
W końcu troszkę słoneczka wyszło!! Mogłoby się zrobic troszkę cieplej....dzisiaj idę z Gabi do lekarza, bo od piątku ma straszny katar, a dzisiaj rano płakała i pokazywała, że boli ją gardło i klatka piersiowa....niech ja lepiej lekarz osłucha niż ma mi sie na dobre rozchorować...

• Mamusia
hej Kobietki 🙂 dawno nie zaglądałam (pisałam bo zaglądam na bieżąco 🙂)
Spóźnione życzenia dla Oliwierka :*:*
Szał 🙂 wchodzimy w 2 latka 😁
My dzisiaj kupiliśmy Kubie prezent 🙂 ostatnio już dostał kolejkę (tę z "Tomka i przyjaciół") i ten rowerek do chodzenia, o którym tu kiedyś rozmawiałyście 🙂 Sama bym nie kupiła bo sceptycznie nastawiona do niego byłam ale powiem Wam, że super sprawa 🙂 a ile radochy mu sprawia! 🙂
A no i szkrab załapał w końcu o co z tym nocnikiem chodzi 🙂 więc pampers jest tylko jak wybywamy w świat 🙂

Aj.. miałam tyle do napisania a nie pamiętam co 🙂

palec mnie boli:P

Kasia super, że z Michasiem wszystko ok 🙂 już się nie mogę września doczekać 😁 zdj nam wklej jak wyglądasz 🙂
Marta to Gabi mądra dziewczynka 🙂 dobrze, że umie pokazać, że ją coś boli.. ja z Kubim to nawet nie wiem czy bym uwierzyła.. bo on czasem wymyśla, żeby osiągnąć jakąś korzyść...
i buziaczki dla Kacperka :* biedaczek.. ja jęczę jak mnie jeden komar użre... to co musi taki malec czuć 😞

• Mamusia
hej 🙂

Gosia2, fotka będzie po 12 sierpnia bo wtedy do fryzjera e zmienic fryzure 🙂
no i fajnie ze Kuba załapał nocnik 🙂

ja dzis od rana trzymałam Grzesia bez pieluchy, w samych gaciach i mówie mu ze jak chce mu sie siku ma mnie wołac i pokazac na ptaszka. pare razy posikał w majty, ale raz udało się nam donieść na nakładke 🙂 teraz tak wstanie to tez mu sam gacie zakładam i niech sie uczy. Póki jest ciepło to moze po domu tak latac w gaciach. Dostałam tyle par małych gaci ze moge mu zmieniac nawet co siku 🙂

co do komarów to Grzesia pogryzły na łydkach i łokciach, ma tak spuchniete nogi, że aż brzydko to wygląda - a wyszlismy tylko na chwile do ogrodu. paskudne komary..

Marta, daj znac jak tam z Gabi