Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej 🙂

no Grzes nie spi mi całych nocy, budzi się tym razem na picie, procedura musi być: wstaje, idzie po mnie, ciągnie mnie do kuchni, pokazuje na butelke, po czym izie do wojego łóżka i czeka. Przychodze, ładuje mi sie na kolana, wypija i idzie spac, przenosząc oczywiście swoje poduszki do naszego łóżka...

Gosia, a Oli w nocy tez juz bez pampersa jest? u nas tak średnio to wygląa, jak zrobi do nocnika, raz w gacie ;/

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dziewczynki spóźnione ale szczere życzenia dla Grzesia i Oliwiera z okazji 2 urodzin 🙂

Kasiu co do spania. Majka też nie przesypia nocy (tzn. różnie z tym jest) ale z reguły się budzi. Teraz mamy podział do Majki wstaje mąż, do Julki ja 🙂 Będę musiała go odciążyć po wakacjach, jak pójdzie do pracy. Ale jakoś dam radę 🙂
Pamiętam, że moja Emilka też bardzo długo wstawała w nocy na picie. Miałam butelkę koło łóżka już naszykowaną i potem jak wstawała sama brała picie, napiła się i dalej się kładła. Tak też było z siku, często sikała w nocy. Budziła się to ja od razu niosłam ją do łazienki, wysikała się i szła spać dalej. Hehe ale dziś już się tego nie pamięta 🙂

• Mamusia
manka27 napisał(a):
Kasiu a powiedz jak tam Grzesiu reaguje na twoj coraz wiekszy brzuszek??

dostał na urodziny serię ksiązeczek o Kajtusiu i jest tam jena ksiązzeczka o tym jak Kajtuś bedzie miał siostrzyczkę. Jest tam pokazane jak Kajtek trzyma mamy brzuszek itp i jak czytamy ta książke to pytam ie gdzie jest dzidzia u mamy to ładnie pokazuje juz na brzuch.
Ale czy tak specjalnie reaguje na niego? chyba nie 😉

a co do pampersa na dworze to kiedys na ogród wyszedł bez pieluchy to niestety nic nie wołał ;/mimo ze nocnik stał na schodach i widział ze ma szybko przyleciec na nocnik. U nas chyba ta nauka będzie trwała dłużej, ale wierze ze w koncu załapie o co chodzi 🙂

a co do wstawania w nocy - modle sie by Misiek łanie spał w nocy. I nie będe juz go wybudzała co 3 h do karmienia jak Grzeska ( bo tesciowa kazała) tylko am mu pospac tyle ile chce. Pamietam z Grzeskiem to była tragedia, on spi w najlepsze a tu go trzeba buzic zeby zjadł, on nieprzytomny jadł, potem musiałam go na wage kłasc, notowac ile zjadł - namęczyłam się robiąc w taki sposób ale co miałam zrobic - zalecenie lekarza bo niby słabo na wadze przybierał..

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Dziewczynki spóźnione ale szczere życzenia dla Grzesia i Oliwiera z okazji 2 urodzin 🙂

Kasiu co do spania. Majka też nie przesypia nocy (tzn. różnie z tym jest) ale z reguły się budzi. Teraz mamy podział do Majki wstaje mąż, do Julki ja 🙂 Będę musiała go odciążyć po wakacjach, jak pójdzie do pracy. Ale jakoś dam radę 🙂
Pamiętam, że moja Emilka też bardzo długo wstawała w nocy na picie. Miałam butelkę koło łóżka już naszykowaną i potem jak wstawała sama brała picie, napiła się i dalej się kładła. Tak też było z siku, często sikała w nocy. Budziła się to ja od razu niosłam ją do łazienki, wysikała się i szła spać dalej. Hehe ale dziś już się tego nie pamięta 🙂

Marta, próbowałam połozyc mu butelke z piciem obok łóżka to wielka obraza! mam mu przyszykowac swieże picie, najlepiej podgrzane 😲 no i mąż nie moze do niego wstac, tylko ja 🤢 kieys si zbuntowałam, nie zrobiłam mu kolejnego picia pod rząd to wył mi o 3 do 6 az tesciowa miała pretensje ze ją budze ;/

kasia1986 napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Marta, próbowałam połozyc mu butelke z piciem obok łóżka to wielka obraza! mam mu przyszykowac swieże picie, najlepiej podgrzane 😲 no i mąż nie moze do niego wstac, tylko ja 🤢 kieys si zbuntowałam, nie zrobiłam mu kolejnego picia pod rząd to wył mi o 3 do 6 az tesciowa miała pretensje ze ją budze ;/
No to fakt. Wygodny jest 😉

• Mamusia
Hey :0
Nadia tez mi sie budzi w nocy... czasem razm czasem dwa 🙂 Najczescij to po to , zeby lozko zmienic.

Ale dzisiaj mialam masakfe w pracy,, od 15 bylam sama na 16 dzieciakow,. jedno sie zzygalo, jedno zsikalo, a inne tak gmeralo raczka w nocniku i cale rece i podloga w kupie.. mialam dosc 🙂

Ale za to na wyjezdzie bylo super!!!! Wytanczylam sie za wszystkie casy!!!

• Mamusia
heh ladnie Cie dzieciaki zalatwily 😁 😁 😁
NO OLi w nocy bez pampersa spi, on ladnie wola i powstrzymuje siku jak np. nie mam pod reka nocnika 🙂 na dworze tez robi siku 🙂 i w zlobku tez a dzisiaj zasnal o 19.50!!! chyba nie spal w zlobku w dzien i stad to nagle spanie.. 🙂nie spytalam sie Pań (bylo kilkoro rodzicow po dzieciaki i jakos tak szybko go zabralam)
u nas w domu normalnie panuje jeden wielki wirus a zaczelo sie od Oliwierka (co mial ten katar ropny) teraz wszyscy po kolei maja katar i kaszlą łącznie ze mna 🤨 🤨 🤨 🤨

• Mamusia
hej 🙂

u mnie dzis w miare ok 🙂 Grzesiek wstał o 7.20, przed 12 poszedł na drzemkę, usnął w niecałe 5 minut 🙂

po 15 jade z nim do miasta busem, odbieramy kosmetyki z oriflame ( jej, przychodzi dla mnie krem miodowy do ciała 🤪 🤪 )
a jutro mam usg na 17.40 , juz nie moge sie doczekac. Ciekawe czy potwierdza się jajeczka, a moze wyjdzie pipka hehe ;D

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Jejku, juz 34 tydzien... 🙂 ja bym chciala juz drugie malenstwo, ale takie roczne 🙂
heheh

Dzisiaj w pracy bez niespodzianek 😁

własnie, Sandra, jak to sie liczy te tygodnie?
jesli dzis jest 34 tc i 5 dzień to to już jest 35 tc czy wciąż 34? bo jak Grzeska urodziłam w szpitalu w 38 tc i 6 dniu to mam zapoisane ze urodził sie w 38 tc. Niektóre osoby mówią, ze to juz u mnie teraz 35 tc wiec sama juz nie wiem 😮

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Nie, zeby tydzien mozna bylo, ze tak powiem sobie doliczyc to musi byc on tygodniem skonczonym...

Czyli 39+5 to jest 39....
34+4 to jest 34.... itd... 🙂

no to dobrze mówiłam, a Laski na moim wrzesniowym forum o tydzień więcej jakoś liczą zawsze 😮

no więc jestem po usg - 2 godziny obsuwy! no ale dzielnie czekaliśmy w poczekalni, MIchał szalał, aż wzorek na bluzce mi sie ruszał 🙂
No więc Michaś ma już 2500 gram i jest z nim wszystko ok. Ułożony główką w dół. Łożysko o dojrzałości 2 stopnia. Poza tym zobaczyłam takie wielkie jaja, az po kolana 🤪 🤪 więc u mnie dziewczynki na bank nie będzie 😉 fotkę z buźką wrzucę później, na wydruku mam same nie wyraźne, a chce złapać kadr z filmiku 🙂