Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kurde Sandra no ja wiem, że laski się tak teraz ubierają.. ale to już chyba przesada lekka:/ kieca bez ramiączek a całe cycki na wierzchu.. i oczywiście tyłek nawet w połowie dobrze nie jest zasłonięty:/ wrrr... naprawdę jak wyszłam na miasto to miałam wrażenie, że włażę do jakiegoś burdelu... :/

Kasia rozumiem Cię... przy drugiej ciąży też mnie strasznie szybko zmęczenie dopadło... Nie dziwię się więc, że się wściekasz... Ale już bliżej niż dalej 🙂 Ty przynajmniej nie ryzykujesz, że przenosisz:P Bo powiem Ci, że to dopiero jest wkurzające:P

• Mamusia
Gosia2 a nie wiaomo czy przwnoszę czy nie 🤢 jedyne czego sie boje to ze mi gwałtownie w domu wody oejdą i będzie tak jak przy grzesiu - z minuty na minute rozwarci e będzie postępowało. Jak nie będzie nikogo w domu to się za przeproszeniem osram ze strachu, bo nawet gdybym karetke wezwała to co z Grzesiem wtedy? ;/

• Mamusia
Kurde no nie dziwię Ci się... w obydwu ciążach cały czas bałam się właśnie nagłego porodu.. i w tej kwestii przenoszenie było ok bo przynajmniej czekałam spokojnie w szpitalu 🙂
Ale i tak każdy kolejny dzień w ciąży do szału mnie doprowadzał.. Ale spokojnie 🙂 na razie się nie stresuj - bedzie dobrze 🙂

• Mamusia
Kasiu nie denerwuj sie na pewno by sie jakies rozwiazanie znalazlo... 🙂 Wiec bez niepotrzebnego stresu!!!!

Bedzie dobrze!!! Ja sie najbardziej balam, ze jeden z dwoch ginekologow bedzie mi porod odbieral i co????? i tak bylo 😉 A z pelnietym pecherzem lazilam dwa dni 🙂 Phi, polozna 🙂

• Mamusia
No tak 🙂
Ja w sumie na patologii to z Kubciem dłużej zagościłam.. A z Matikiem mnie w domu wzięło i tylko chwilę na patologię jak "spece" stwierdziły, że się akcja zatrzymała (co nie było prawdą:P)

Kurde.. ale jest dupiaty dzień... taki jesienny już:/

• Mamusia
Byłam z Kubą dzisiaj u logopedy 🙂 dowiedziałam, że babka nie rozumie po co ja z Kubą poszłam do niej 😁 i że jestem panikara i przewrażliwiona :P
stwierdziła, że na "r" ma jeszcze czas ale dla mojego spokoju pokazała parę ćwiczeń na pionizację języka (przyszła synowa mi za to podziękuje:P) a poza tym to babka nie mogła wyjść z podziwu jaki Kuba rozgarnięty i rozgadany 🙂 aż miło:P 😁

• Mamusia
I cio? Logoda nie jestem, a to samo mowilam 🙂 Zdolna bestia z kuby, a matka sie doszukuje 🙂

Dla mojej skarpetki to CHLE CHLE i cholera wie skad jej sie to wzielo, i za cholere nie ma opcji zeby jej przetlumaczyc 🙂 hahaha
Ulubione zdanie: Gdzie jest krzyz?? 🙂 hahah, glupia matka pierdol ja uczy 🙂

A juz dwa wierszyki umie takie 6 wyrazowe 😁 Tez sie musialam pochwalic , a co 🙂

• Mamusia
a u nas na tobie słówko CIA CIA i za choler nie wiem o co Grzeskowi chodzi 😉

wróciłam do domu z krążkiem. Wkurzyłam się bo dziś wizyta była taka "na odwal". Sprawdziła szyjkę ( spuchnięta ale drożna ) no i dziś nie ściągneła mi krążka, żeby mały jeszcz sobie "dojrzał" w brzuchu. Jesteśmy umówione na ściągnięce 12.09 więc jak coś to może wtedy się coś ruszy. Poza tym przytyłam sporo 😞 od ost.2 tyg 2,5 kg, co łącznie daje mi 17 ( shit ;/ ). Najgorsze jest to że ja po sobie w ogóle tego nie czuje,no ale wg lekarki brzuch mi mocno urósł więc możliwe że dziecko dużo urosło. No to u mnie na tyle 🙂

ide sie wykąpac i legnę przed tv 🙂

papa :*

• Mamusia
Kasia cierpliwości 😘 😘 😘

Sandra Kub też mówi wierszyki 😁 śpiewa cały "jedzie pociąg" i mówi "Babko, babko udaj się a jak się nie udasz to Cię zjem":P no i zna na pamięć fragmenty bajek 🙂
a co do mojego doszukiwania się.. to nie tak.. sama długo nie mówiłam "r" i po prostu jestem wyczulona... zwykła zapobiegliwość:P Nie wiem skąd to się bierze.. chciałabym dla moich dzieci jak najlepiej i może na siłę je zabezpieczam na zapas:P

• Mamusia
A mój Kuba ma jazdę na dzwonki:P musimy jeździć koło kościoła co widać dzwony (najlepiej w czasie kiedy dzwonią:P ). Jako tako do kościoła nie chodzę - chyba, że chcę młodemu przyjemność zrobić i go do dzwonów zabrać 🙂
A jak szliśmy kiedyś ulicą i mijały nas zakonnice to zawołał (tak, że słyszały) "O! Boskie idą!":P:P
a no i jeszcze chłopcy sobotę i pół niedzieli spędzili u dziadków bo my byliśmy na weselu.. Kubuś troszkę demolkę urządził kiedy położyli go spać.. zwalił obrazy (Boskiej właśnie:P) ze ściany rozwalając tym blat biurka (całe szczęście nie komputer:P), zerwał dywan ścienny (nie spodobał mu się?:P) i przemalował zielone ściany czarną kredką :P
chyba tyle:P

• Mamusia
u nas tez gadanie na calego, powtarza doslownie wszystko, trzeba sie pilnowac, a gada jak najety, masakra, caly czas gada 😜
Gosia no i dobrze ze bylas sprawdzic to u logopedy, ja pewnie tez bym poszla 😉
Kasia no to moze 12 cos tam sie ruszy u ciebie 🙂

• Mamusia
hej 🙂
a ja dziś porwałam się na umycie schodów, w sumie 2 piętra.. Zwykle zajmowało mi to 15 minut, teraz jakieś pół godziny, zasapałam się jak parowóz i teraz chłodze się przy otwartym oknie..
na bank już nie ruszę schodów przed porodem, następnym razem teściowa myje 😜

obiad mam z wczoraj , "gołąbki inaczej" z pomysłu winiary, do tego dosmażę frytki i będzie z głowy. Musimy przetrwać jakos do 10 do nast.pensji, więc i z obiadami oszczędnie hhe 😉

a co tam u Gosi? dawno się nie odzywała 🤨