Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Matko. dajcie jej spokoj 🙂 Ja pamietam jak mnie wyprowadzaly z rownowagi ciagle pytania: RODZIISZ? URODZILAS? 🙂 Wiec ja po prostu nikomu nie dalam znac, ze jestem w szpitalu, tylko zadzwonilam do rodzicow majac Nadie na rekach 🙂

Sie smialam, ze w drugiej ciazy tak nie bedzie hehe, bo Nadie trzeba bedzie komus podrzucic 😉

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nie nie Laski, nie rodzę i K!@#$%%^ mnie roznosi już.
obiecałam sobei ze dzis na brzucha nie wchodze bo się zdołuje i miałam racje, kolejne wrześnióweczki co miały termin po mnie już urodziły a u mnie k!@#$%^& nic. W dupie takie coś mam. Ileż można sprzątać, zginać się żeby coś wywołać...
Mam to w dupie ;/

ps. nie bójci sie, jak się coś zacznie to Was sms-ami zasypię 🙂 mam nr do Sandry, Gosi i chyba Marty

• Mamusia
Wlasnie przeczytalam pewne info i mi sie buzia usmiechnela 😉
Ktos zszokowany w poscie napisal. ze bardzo jest zdziwiony, ze maluchy wolaja jak maja 2 lata, bo ta osoba wolala jak miala 9 miesiecy.., heheh 🙂

Jak Ci nasi rodzice lubia nas wychwalac.. czasem chyba troche przesadzaja, co mowicie?? 🙂
Pracuje juz prawie dwa lata w zlobku i jeszcze taki geniusz nam sie nie trafil 😉 najmlodsze to mialo, chyba z 1,5 rokczku, ale tez samo nie wolalo.. tylko po prostu trzymalo dlugo i robilo dopiero jak siedzialo na noczniczku...
a zawolac swiadomie , a zrobic na nocnik.. to dwie odlegle rzeczy!!!! bo jakbysmy nie posadzii jej kilka razy dziennie to by zsiusana byla 5 razy 🙂

Co do porodu to Gosi zazwyczaj przepowiadanie wychodzilo 😉

Jutro na pogrzeb 😞

• Mamusia
hej 🙂
Sandra jesli chodzi o porod to my z mezem tak samo zrobilismy, poinformowalismy wszystkich dopiero ze szpitala jak juz urodzilam 🙂
A my dzisiaj bylismy w tesco i kacperek zawolal siusiu, maz z nim biegl do ubikacji i juz bidaczek nie wytrzymal i sie posikal na tatusia 🙂 hehe bardzo mu sie chcialo 🙂
tez nie wydaje mi sie zeby dziecko w wieku 9 miesiecy swiadomie robilo siku.
Kacperek tak chcial ogladac Shreka i obejrzal moze z 10 minut i zasnal na kanapie 🤪

• Mamusia
hehe 🙂 no tak Sandra:P urocze jak rodzice potrafią koloryzować 😁:P Kuba do tej pory trzyma ile może a jak zawoła to święto:P zwykle jak nie przypilnuję to woła jak już sika 😁 hehehe albo przychodzi i takim zawiedzionym głosem mówi : "no znowu się mamo zesikałem":P

A co do rodzenia to przy Kubie byłam już w szpitalu i w domu zabroniłam komukolwiek mówić 🙂 tylko zadzwoniłam do mamy (i to był mój błąd!) bo rozpowiedziała i zaczęły się telefony.. zamiast rodzic mój odbierał i mówił, że jeszcze nie...
A przy Matiku pojechaliśmy w nocy a teściowa wszystkim powiedziała, że pojechaliśmy na ktg i że długo nas nie będzie bo strasznie dużo kobit (że niby tak mówiliśmy) i że trzeba czekać 😁 więc wszyscy dowiedzieli się dopiero jak urodziłam 😁

Jak sobota? 🙂 ja po imprezie.. niewyspana:P:P

• Mamusia
Boze moj Oli dostal biegunki dzisiaj rano 😞 ale ja juz nauczona doswiadczeniem podalam mu szybko probiotyk, orsalit od nawodnienia i mąż dal mu smekte przed drzemka ( bo ja w pracy) i zobaczymy czy zadziala... Oli to zawsze wola siku odkad sie nauczyl robic na nocnik nie zdarzylo sie jeszcze zeby zrobil w majtki...nawet w zlobk 🙂 dzisiaj rano to popuszczal kupe w majtki chyba nie czul ze robi( bo normalnie woda leciala 😞 ) wiec ma pampersa zalozonego, jeszcze nam pol paczki zostalo..
Wiesz co Kasia skoro mam przepowiadac to wydaje mi sie ze urodzisz w terminie 🙂 doslownie 🙂

• Mamusia
To ci chyba Gosiu tym razem nie wyjdzie 🙂 Kasia przyjeta na porodowke ma 3,5 cm rozwarcia 🙂
Wiecej dam znac jak sie odezwie...

A nadia dzisiaj ma jakis zly dzien, miesiac chodzi bez pieluchy a dzis sie trzy razy zsiusiala.. moze kurcze zapalenie pecherza? ale kurcze nie mowi ze ja cos boli 😞

U nas kupa nadal w gacie 😉

• Mamusia
Zaraz qrwicy dostane w tej pracy!!!!!!!!! Jak mozna tak caly dzien siedziec NIC NIE ROBIC i nie zwariowac? Jezu juz nie moge jestem tak zmeczona psychicznie ze nie wytrzymam zaraz dobrze ze jutro wolne w koncu !!! 3 dni pod rzad siedzenia tutaj to jak tortury...jak ja bym z checia rzucila ta robote ale gdzie pojde ja tutaj na tym durnym wschodzie nie ma pracy???
Ufff lepiej mi troszeczke jak sie wygadalam, do tego jeszcze Oli chory, biegunka przeszla naszczescie ale ma coraz gorszy katar i kaszle tak ze spac nie moze biedactwo moje ehhhh a ja zamiast z nim byc to siedze w tej durnej robocie jak kolek i nic nie robie!!!zeby jeszcze klienci byli...normalnie zal.pl

• Mamusia
ehhh... Gosia.. a wiesz, że ja bym dała wszystko żeby siedzieć i nic nie robić (nawet kosztem niesamowitej nudy:P) byle tylko pracę mieć... ostatnio w tej kwestii doła mam 😞 przydałoby się nam więcej kasy.. tym bardziej, że wygląda na to, że wracamy do remontowania domu 😠

A Dla Olinka zdrówka! 😘 😘 😘

Sandra nie obiecywałaś czasem zdj Michałka???:P:P

Marzena jak Kacperek? 🙂 zdrowy już?

• Mamusia
Mi też Marzena brakuje ludzi... a jak pomyślę, że na pracę żadnych widoków nie ma to mi aż słabo... od września 2012 już muszę coś wymyślić.. Kubcia do przedszkola a ja do roboty bo ile można:/

a z gorączką to wiem jak to jest.. Bo Kubek jak miał rok (zanim urodziłam Matika) to miał właśnie prawie po 40 stopni a żaden lekarz mnie wtedy z nim przyjąć nie chciał bo to wieczór był...

• Mamusia
dobra, skorzystam póki Grzesiek jest u teściów a Michał śpi - idę zmyć ten cały szpital z siebie.

postaram ię skrobnąć Wam jutro nieco więcej - ale ogólnie - mimo, że poród "ekspresowy" bo niecałe 2 h i mąż ledwo dojechał na porodówkę, to wspominam go znacznie gorzej niż za pierwszym razem i mogę z pełną wiadomością stwoerdzić - nie chcę już więcej dzieci 😜 dwójeczka mi starczy.

ps. w moim awatarze wstawiłam fotkę M 🙂

buziaki, papa