Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
MArtus zazdroszcze takiej rodzinnej atmosferki 🙂 my nie mamy autka 🤨 i musielibysmy jechac pociagiem a w pociagu pewnie tlumy beda nawet w pierwszej klasie i nie chce maluszka narazac przez to na choroby...zreszta Michal nie dostalby wolnego 😞on nawet w Wigilie idzie do pracy:/ ale na Wielkanoc to jedziemy tydzien przed Swietami 😁
Kasia tez zazdroszcze rodzinnej atmosferki 🙂
Moj maly wczoraj o 21.30 tak zaczal plakac przez sen ze szok!!!z 10 min nie moglam go uspokoic nosilam go calowalam tulilam, Michal to samo a on dalejj spi i placze i nie moze sie wybudzic 😞 Skad takie koszmary mu sie snila??
U nas zima 😁 sniegu w nocy napadalo i teraz tez prószy 😁

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja się też piszę na spotkanie 🙂 🙂U nas w Poznaniu i okolicach też pełno śniegu i minus 8,dobrze,że pomyłam już na święta okna wczoraj.Fajnie by było gdyby ten śnieg utrzymał się do świąt,ale z tego co mówią pogodynki to ma być odwilż 😞
My na wigilię jedziemy do teściów,mi też będzie dziwnie bo to pierwsza moja wigilia z dala od rodziców,ale w 1 dzień świąt jedziemy ich odwiedzić do Bydgoszczy,więc chyba przeżyję 🙂Jakoś tak jeszcze nie czuje tych świąt,może jak pojedziemy w sobotę po choinkę to do mnie dotrze 🙂
Buziaki kochane,lece poprasować trochę,bo pranie już wyschło 🙂

• Mamusia
hej hej 🙂
melduję, że w Szczecinie też biało 🙂 aż mi zamki zamarzły w aucie 😉 dziś jechałam z małym do koleżanki to miałam niezłego pietra, bo dosyć ślisko było, a ja na letnich oponach.. 🤢
Dostałam troszkę ciuszków, wiec na jakiś miesiąc mam spokój 🙂 jej brzdąc 2.01 będzie miał roczek i nosi ciuchy na 80-86.. a Grześkowi i teraz zda5rza się na 80 ponosić :P mierzyłam go, ma 70 cm długości. Coś czuję, że będzie wysokim facetem 🙂

Kupiłam tą butlę Lovi co polecałyście - rewelacja! Mały chętnie z niej pije, no i smoczek fajny. Kupiłam mu ze smokiem 0+, ale jest za bardzo miękki i spłaszcza się bardzo przy karmieniu, więc dzisiaj dam mu z rozmiaru 3+. Sterylizacja też bomba - 1,5 minuty w mikrofalówce i jest czyściutka 🙂

Czy wasze maluchy też tak mało jedzą ze słoiczków? Mój weźmie parę łyżeczek i od razu szuka cyca 🙃 w taki sposób to nie opłaca mi się kupować tych słoiczków, bo zwykle to 3/4 zjadam po nim sama..

Mykam niedlugo lulu, jutro uczelnia od 14-21. Już widzę te moje nabrzmiałe cycole :P aha, dzięki systematycznemu stosowaniu maści, wyleczyłam sutki - juz nie bolą i nie są popękane, spokojnie można z nich pić. Tyle, że muszę uważać, by Grzesiek ich nie przygryzał 😉

pa 😎

• Mamusia
Sandra to się umówimy po Nowym roku 🙂 Mi najbliżej do Starego Browaru :P

My dzisiaj wracaliśmy od rodziców...kurde miałam niezłego stracha jechac w taką pogodę...ale mąż zabrał Gabrysię do siebie do autka, a ja jechałam sama. Jechaliśmy prawie 3 godziny gdzie normalnie jedziemy ok 1,5!! Mała oczywiście nie wytrzymała całej drogi i musiałam ją karmić w aucie...

Kasiu ja jeszcze nie podaje słoiczków..zacznę w styczniu 🙂 Ale na początku to chyba sama będę robić takie obiadki...np marchewkę ugotowaną blenderem rozduszę albo jabuszko...bo faktycznie na początku nasze dzieciaczki nie zjedzą całego słoiczka.

• Mamusia
KAsia a ja myslalam ze to tylko moj taki niejadek 😁 no Oliwierek tez zje tylko pare lyzeczek i koniec odwraca glowke i szuka cycka 😁 a jabluszka i wszystkiego co z nim zwiazane wogole nie rusza 🙂
JA mojemu soczki tez daje ze smoczka 3+ bo z tamtego 0+ za slabo mu lecialo, tak jak mowisz splaszczal sie jak ssal 🙂
Kasia teraz to moj maly zaczal mi tak strasznie sciskac dziaselkami sutki - bol niesamowity!!!wczesniej tak n ie bolalo jak to robil a teraz to masakra!!
Fajnie ze dostalas troszke ciuszkow 🙂
Ja z Oliwierkiem nie bylam juz na dworze od prawie tygodnia 😲 bo zimno bylo..szkoda malego ale co zrobic..

• Mamusia
a my wlasnie choinke ubralismy :laugh: :laugh: juz nie moglam sie powstrzymac moze jeszcze za wczesnie ale co tam 🙂
Bylam u fryzjera zapytac sie o to przedluzanie i kurcze niedobrze 🤨 powiedzial ze stanowczo odradza taki zabiego bo mam za slabe i za cienkie wlosy i to byloby za duze obciazenie dla nich 😞 no i po przedluzaniu ehh a tyle zbieralam pieniazki ehh no trudno 😉

• Mamusia
Kochane ja tylko na chwilę bo mały w końcu usnął. Chyba ząbki mu idą bo jest strasznie marudny i gryzie wszystko co po panie, a jak posmaruję mu dziąsełka to od razu spokój 😉
szczerze mówiąc to ja Wam się dziwię kochane. U mnie jest -12 stopni i chodzimy na spacerki dzień w dzień a mały nawet katarku nie ma. Właśnie w ten sposób go hartujemy. Mój siostrzeniec co 2.01 będzie miał roczek miesiąc po porodzie chodził z dziadkiem przy -20 stopniach na spacerki po 2 godziny i pierwszy raz co był chory to w czerwcu jak były upały 😲
A my naszemu już dajemy herbatkę z maliną i dziką różą oraz z jabłkiem i melisą.do tego daje mu mu troszkę jabłuszka 😉aby aby przeleci po nim dziąsełkami ale mu smakuje 😉 Aha i jeszcze jedno ja jestem nastawiona na domowe robienie zupek 😉 Zawsze wiem z czego jest zrobione a do tego mogę zrobić na 2 dni i włożyć do lodówki a później do mikrofali i obiad gotowy 😉

• Mamusia
Hejka 🙂
Julcia też już śpi,ale ostatnio coś taka niespokojna jest,chyba też ząbki dostanie niedługo.
My też od wczoraj nie byłyśmy z malutką na spacerku,trochę się boję bo Julka psika,ale Aga ma rację z tym hartowaniem dzieciaczków,ważne tylko,żeby mocno dziecko nasmarować tłustym kremem albo oliwką i grubaśno ubrać w kombinezon,no i nie musi być to długi spacer,można nawet tylko wózek wystawić.

Gosia ja też już nie mogę doczekać się świąt i jutro jedziemy kupić choinkę 🙂

• Mamusia
Kochane ja wychodze z malym codziennie ale na balkon 🙂 tak na 5-10 min bo zimno 🙂 na spacerki nie chodze bo nie chce go przeziebic ja tam go hartowac nie bede zreszta kazdy mi zakazuje wychodzic z malym na mrozy 🙂
Ja Oliwierkowi narazie daje jedzonko w sloiczkach nie gotuje nic sama moze jak skoczy 6-7 miesiecy to zaczne cos sama robic 🙂
MAly zadowolony z choinki 😁 caly czas sie patrzy na nią hehe cos nowego i cwaniaczek od razu zauwazyl 🙂
Inka nasz tez tak niespokojnie spi i marudzi caly czas to napewno ząbki ma spochniete dziaselka ale nie chca mu wyjsc i sie meczy:/

• Mamusia
Co do spacerków to ja też raczej nie będę wychodziła z Małą w takie mrozy...może jak będzie trochę starsza...z tego co czytałam można wychodzić z takimi małymi dziećmi jedynie od -5 stopni. Gosiu fajnie, że masz balkon...to tez hartowanie jak chociaż na chwilkę wyjedziesz wózkiem - chociażby tylko na balkon 😉

Choinkę mam zamiar ubrać jutro 🙂 Coś w tym roku nie mam ochoty...no ale wypada ubrać 😁

• Mamusia
Ja dzisiaj też nie wychodzę ze swoim na spacer wyjątkowo- no może do pradziadka pojedziemy jeśli uda nam się przekonać chrzestna bo samochd mamy zepsuty. A tak to w planie mamy zamiar zrobić dzisiaj małemu pokoik bo chcemy dac mu pod choinkę jego własny kącik 😉 zobaczymy jak to wyjdzie 😜

• Mamusia
hej hej Laseczki 🙂

ja również z małym w domku jestem, -15 stopni w Szczecinie, zamarznąc można. Dziś na dodatek wyłączyli nam ogrzewanie na uczelni i siedzieliśmy w płaszczach na zajęciach jak na dworcu :P

co do wychodzenia w mróz, to mi lekarz mówił, że teoretycznie można wychodzić do -10 stopni, ale ja wolę póki co nie ryzykowac ;/ poza tym skończył brac niedawno antybiotyk i nie chcę szaleć :P w przyszłym tygodniu ma być odwilż, więc napewno zaliczymy jakiś mały spacerek 🙂

a tu jak obiecałam wstawiam fotkę z nowym kolorkiem włosów i (nieszczęśliwą ) grzywką - muszę się do niej przyzwyczaić, bo nie za bardzo podoba mi się 🥴

Fajnie, że jesteście 😘 [img size=281]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie005.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
czesc dziewuszki 😘
Kasia super zdjecie powiem Ci ze swietnie wygladasz pasuja Ci i jasne i ciemne wloski 🙂 a Grzesiu jaka slodka minke zrobil on to zawsze jakas minke fajna zrobi 😁
Kasia mam pytanie dajesz Grzesiowi te pol lyzeczki kaszy mannej codziennie??bo ja nie wiem kiedy wprowadzac czy juz czy dopiero jak skonczy 5 miesiecy??
Moj maly to ostatnio placzem reaguje na niektore osoby np wczoraj przyszedl do nas Michala tato i maly jak tylko na niego spojrzal to od razu placz:/ nawet jak slyszal jego glos to zaczynal plakac a przeciez widzial go juz pare razy...moj tato jak przyjechal to malutki od razu smial sie do niego i na rece szedl a jego widzial tylko raz jak mial 2 tygodnie..
Do tego Oliwier budzi sie w nocy z placzem po pare razy i nie zawsze jest glodny chyba ma jakies koszmary kurcze nie wiem co mam robic...

• Mamusia
Gosiu, ja póki co nie wprowadzam kaszy mannej Grzesiowi i nie wiem kiedy zacznę, zapytam sie teściowej kiedy mozna wprowadzac ten gluten :P

Grzesiek ostanio tez miewa jakieś koszmary bo budzi się bardzo często w nocy z płaczem, i od razu chce cyca, dziś co godzinę się budził 🤢 a dziś musiałam wstać o 6.00 bo na 8.00 na uczelnię.
No i zdarza się że reaguje płaczem na nieznane osoby 😞 i nawet czasami płacze u teściów, choć ich powinien znać :P

• Mamusia
Kasiu fajna fryzurka 🙂

Co do płaczu na obcych to moja Gabi też czasami tak ma...ale nie zawsze. Zależy od jej humorku 🙂 Dzieci mają jeszcze słaby układ nerwowy i dlatego ten płacz w nocy...najlepiej wtedy wziąć i przytulić, a potem z powrotem niuniu:P
Gosiu ja własnie dzisiaj przestudiowałam poradnik żywieniowy małego dziecka i wyczytałam, że dzieci karmione piersią powinny dostawac gluten ( w małych ilościach dodanych do zupki jarzynowej) od 4 miesiąca natomiast te karmione piersią dopiero po 5 m-cu. Tyle si.ę naczytałam, że postanowiłam podać dzisiaj Gabi popołudniu pierwsze jedzonko - słoiczek -marchewka 🙂 Zobaczymy czy jej zasmakuje 🙂 Oczywiście dzisiaj dostanie tylko z 2-3 łyżeczki 🙂 Już nie mogę się doczekać jej reakcji 🙂

• Mamusia
jestem ciekawa jaka nocka dzisiaj mnie czeka. Grzesiu jak wcześniej wspomniałam też budzi się z płaczem, jednak nie wystarczy go polulać - o razu szuka cyca i już. Ale zawsze po karmieniu smaruję brodawki maltanem, wiec nie mam już podrażnionych 🙂

Marta, przydatny link 🙂
Mnie wyszło, że Grzesiu ma coś z uchem 🤢 teściowa go tam badała i nic nie wykryła, więc już sama nie wiem 🤨

• Mamusia
Jak dla mnie kiepscitka niestety ta strona... mi wyszlo to samo.. 😁 a jestem swiecie przekonana, ze uszy Nadinka sa w calkowitym porzadku..

Sie chwale , ze od 2 dni ucze nadusie zasypiania samej w lozeczku... i drugi dzien z rzedu odnioslam sukces wychowawczy ;D dzisiaj niestety cos jej doskwiera, bo spi dopiero pol godzinki a kreci sie ze ho ho..

Jeszcze tylko zostala nauka, ze po nocnym jedzeniu wracamy do swojego lozka,a nie spimy z mama, bo wczoraj niestety w tej kwestii odnioslam porazke...niestety wiem, ze z wlasnej winy, ie chce mi sie w nocy czekac az mocno zasnie 🙂 bo zazwyczaj zasypiam przed nia ;D

• Mamusia
ja Grzesia często kładę do naszego łóżka dopiero ok. 6-7 nad ranem i drzemiemy sobie razem 🙂 Wtedy mąż wychodzi do pracy i mamy więcej miejsca 🙂
Chyba z 2 razy mały spał z nami w łóżku całą noc, a tak, to śpi w łóżeczku obok łózka. Wolę, gdy jest u siebie, przynajmniej nie przywalę mu z łokcia jak się przekręcam w łóżku 😉

• Mamusia
Mi Julcia też sama zasypia,najpierw kąpiel,potem mleczko i do łóżeczka,zgaszam światełko i wychodzę z pokoju,oczywiście zanim zaśnie to kilka razy mnie woła to ją wtedy głaszczę po główce i daję buziaka,jak mocno protestuje to wtedy nachylam się nad jej łóżeczkiem i śpiewam jej kołysankę,uspokaja się bo jeszcze jak była w brzuszku to jej ją śpiewałam 🙂
My jeszcze jednak nie kupiliśmy choinki,na razie tylko ozdoby,lampek nie sprawdziłam w sklepie i po powrocie do domu na mój pech okazało się,że nie działaja,więc jeszcze trzeba będzie jechać wymienić 😞
Jutro z Julcią jedziemy do teściów,ja ją zostawię teściowej na chwilę i ruszam jeszcze na ostatnie świąteczne zakupu 🙂

Jak Wam minął dzień laski?

• Mamusia
Inka, ja wróciłam o 11.00 z uczelni i byłam w domku z Grzesiem 🙂 tak zimno na dworze, że ani mi się śni wychodzić z małym 😉

a jutro ja z kolei wybieram się do moich rodziców, zostawiam Grzesia ( niech się nacieszą 😉 ) i ruszam na miasto 🙂 prezenty pod choinkę już kupione, ale chciałam solarium odwiedzić i wkładki laktacyjne kupić, bo boje cycole wciąż same nieproszone ciekną 😉