Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No wlasnie ja przez te upaly prawie 1kg schudlam 😞 kurcze niedobrze powiem Wam ze ja to sie troszke boje o te kilogramy po porodzie bo jak sie karmi piersia to sie strasznie chudnie a ja bym nie chciala wazyc mniej niz przed ciaza 😞
Sandra slodziutki puchatek hehe namalowaliscie go na scianie?

• Mamusia
Ja właśnie wróciłam z nad jeziorka 🙂 Było bardzo przyjemnie...w bloku zawsze umieram, a nad jeziorkiem w cieniu super 🙂 Trochę się obawiałam, że ludzie będą krzywo patrzeć ale spokojnie. Miałam ubrane majteczki od stroju kąpielowego i dłuższą koszulkę na ramiączkach więc brzuszek był zakryty :P

Sandross fajny ten Kubuś 🙂)Ktoś chyba ma tu zdolności plastyczne 🙂

Co do tabletek to ja t=raczej się nie zdecyduję...po ciąży mam zamiar od razu zrzucić kilogramy, a z tego co wiem to niektóre tabletki mogą powodować odwrotny efekt więc wolę nie ryzykować. A więc w naszym przypadku pozostają gumeczki:P

Gosi bardzo fajne te literki, które wstawiłaś...ewentualnie zdecyduję się na te które są nałożone na tych kółeczkach 🙂

Co do kopniaczków to maja Gabrysia ostatnio nie kopie zbyt często...ale za to przesuwa się co czasami podobnie jak u Kasi powoduje że nie mogę się ruszyć albo głębiej odetchnąć 🙂 Najgorsze jak się coś wypchnie i po jednej stronie mam wielką górkę 🙂

• Mamusia
ALe fajnie MArta ochlodzilas sie troszke pewnie nad tym jeziorkiem 🙂 my mielismy jechac na kapielisko takie kolo stadionu olimpijskiego ale tyle bylo zachodu z tym i zbierania sie ze zrezygnowalismy 😁
Asnet usunelas konto na nk? chcialam wyslac Ci nr tel jakby cos 🙂 wiesz wymieniamy sie z kobitkami jakby ktoras wczesniej zaczela rodzic zeby poinformowac 🙂

• Mamusia
Hej!!!

Mój Ty boshe ile musiałam nadrabiać... No no widać że coraz częściej nas tu pełno, tak trzymać 😁

Asnet
Piękny ten pokoik 🙂

Paula8966
Również przyjmuję ten lek co Ty, jestem w połowie 🙂
Zobaczymy jaki będzie efekt 🙂

Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Marta mi tam wisza spojrzenia innych nad woda wazne ze jak mowisz brzuszek mial ochrone przed sloncem...
Dorcia ja wlasnie sie martwie co z tymi uplawami skoro nie minely i czy uda mi sie ich pozbyc i zastanawam sie czy to bardzo wazne... mam nadzieje ze efekt bedzie lepszy niz u mnie...

• Mamusia
Paula8966

Z tego co rozmawiałam ze swoim ginkiem powiedział, że to nie jest nic strasznego, bywają kobiety z grzybicznymi problemami w ciąży i jeśli ich nie można wyleczyć przed rozwiązaniem robi się to po urodzeniu maleństwa. Z tym że wtedy leczysz się już z partnerem, więc bez obaw. Jeśli nie doleczymy tego do końca ciąży, czeka nas kuracja po... będzie dobrze 🙂

• Mamusia
Goshe usunelam ale jak cos daj meila to ci wysle numer potem mi wyslesz na niego sms i juz bedzie ok 🙂).

Sandroos
kubus fajny hehe podoba mi sie tez chcielismy tak zrobic pokoik malej zeby cos narysowac ale narazie nie ma gdzie wiec trzeba sie wstrzymac ale to bardzo dobry pomysl z tymi malunkami 🙂

marta1 super kurcze chociaz sobie wypoczelas tez bym tak chciala ale z moimi dretwieniami to bala bym sie siedziec na sloncu 🙂 ale i tak latam jak oszalala w tej ciazy :P

paula mi lekarz stwierdzil ostatnio jak bylismy u ginekologa lekka grzybice przepisal mi jakies tam tabletki dopochwowe i mialam stosowac to przez 3 dni i mialo przejsc wydaje mi sie ze przeszlo bo pieczenie nie wystepuje swedzenie tez nie i jest o wiele lepiej 🙂 tobie tez sie polepszy zobaczysz 🙂
A i co do tych uplawow to dziewczyny w sumie maja racje powinny byc biale ale nie zawsze tak jest 🙂 ale nie martw sie bedzie dobrze 3mam kciuki 🙂

A teraz bede probowac zasnac moze mi moje kochane dziecko nie urządzi takiej serii kopniakow jak wczoraj i pozwoli normalnie zasnac mi i tatusiowi :P Bo tatus dzielny czuwa i martwi sie o mamusie i dzieciatko :P

• Mamusia
po prostu juz nie moge:/ nie wiem jak wy dziewczyny znalazlyscie sile zeby poukładać wszystkie rzeczy dla dzidziusiów:/
łóżeczko rozłozyliśmy,teraz szafy przenosza się bo niestety mało miejsca mamy w pokoju na wszystko,musze sortować,przekładać,układać-po prostu koszmar 🙂
najgorsze jest to ze juz jestem strasznie zmeczona a tyle jeszcze do zrobienia:/
ehh.. na szczescie jeszcze do końca ciąży pare tygodni zostało to może sie wyrobie ze wszystkim 🙂
trzymajcie kciuki 😉

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
ale dzisiaj od rana się kiepsko czuję :| mierzyłam ciśnienie, mam 115 na 59.. nogi spuchnięte,. głowa boli, ogólnie nie do życia dziś jestem.. A do tego mój mąż ma właśnie instynkt wicia gniazda, chyba inaczej już tego nazwać nie mogę :P, przestawia meble w pokoju, zabiera się za porządki, normalnie nie poznaję go. Żeby tylko jeszcze chciał posprzątać po tych porządkach 😉
Ale mi wczoraj Grzesiu szalał.Cały dzień był na powietrzu, teściowa zrobiła grila, przyszły 2 siostry męża ( obydwie w ciąży, jedna 30 tc, druga 24 tc 🙂 i zleciała nam tak sobota.

Sandroos - fajnie wygląda ten misio na ścianie 🙂 Masz zdolności, podziel się nimi trochę :P

Co do upławów, to ja od początku ciąży nie mam białych, a lekko żółtawe, lekarka powiedziała że są normalne i nie zwiastują żadnego zakażenia 🙂

Dziewczyny, czy odkąd jesteście w ciąży macie dziwne sny? Ja prawie co noc mam dziwne sny, oczywiście do tego gadam przez sen, i jest czasami śmiesznie 🙂

buźka :*

• Mamusia
A we Wroclawiu kurcze goraco jak diabli wczoraj jeszcze gorzej bylo 🙂 Ale ciesze sie ze mam juz wszystko przygtowane i nie musze sie martwic torbe dla siebie dla malej 😁 jakos sobie to wszystko poukladalam a ze ja nawiedzona nie moge miec niczego na ostatnia chwile.
Teraz tylko leże do gory nogami i odpoczywam czekajac na porod 😜 mam nadzieje ze jakos go przezyje i licze na normalny pord bo cos tej cesarki sie boje 🙂. I kurcze zastanawiam sie tak nad imieniem dla malej czy nie smienic :P czy zostawic Monika 🙂

Elasia dasz rade jeszcze masz troche czasu :P nie ma co sie przejmowac czasami i nas ogarnia tez takie lenistwo 😁

• Mamusia
Ja snow dziwnych nie mam i nie mialam 🙂takie jak zawsze sa heh ale gdzies czytalam ze wlasnie w ciazy kobiety maja takie inne sny niz zwykle 😁
Elasia spokojnie jest jeszcze troszke czasu wiec zdazysz ze wszystkim 🙂 ja tez nie mam jeszcze wszystkiego tzn torby do szpitala i popranych ciuszkow ale jeszcze miesiac wiec sie nie martwie(caly czas mam w uszach slowa lekarza co do dlugosci tej mojej szyjki ehh 🙂)mojemu mlodemu to sie jednak nie spieszy 🙂

• Mamusia
Kurcze wiecie co zaoważyłam??? zawsze jak jestem na brzuszku i czytam Wasze wypoidzi to Oluś zaczyna wariować 🤪
Ok a co do dziwnych snów to ja ogólnie nie mam ale dzisiaj w nocy mi sięprzydarzył, a mianowicie że byłam na posiedzeniu w sejmie i zaczęłam tam rodzić ale oni nie mogli wezwać karetki bo nic nie może zakłucić obrad. No i musiałam sama się czołgać poza budyne i dopiero wtedy wezwać karetkę:P
OK a co do upławów to od kąd brałam teraz te tabletki dopochwowe to wcale ich nie mam. to chyba normalne nie??? 🤔
Aha Asnet ja też ostatnio zastanawiałam się nad zmianą imienia ale dla córeczki jakby lekarz sie pomylił ale mój mi powiedział że zostałby przy Antosi tak jak wybrałam na początku 😉

• Mamusia
hihi 😁 ojej nic nie mow 😉ja to bym sie chyba pod ziemie zapadla :pinch: ☺️ ☺️ jejku taki wstyd ze szok 🙃
Wlasnie dzwonila ciotka i dzisiaj nie przywioza mi tego lozeczka dla Oliwierka!!ale jestem zla kurcze chcialabym juz je miec i sobie poskladac zeby bylo i czekalo na maluszka. Gdybym wiedziala ze tak to sie bedzie ciagnac to sama bym sobie lozeczko kupila... 🤨

• Mamusia
Co do snow to czytalam ze w trakcie ciazy sa bardziej wyraziste moze to dlatego :P.Ja czasami takie miewam 🙂
Goshe nie martw sie przywiozol zdarzysz ze wszystkim :P
A co do lewatywy to kurcze no zdarza sie podobno tak ze przy porodzie moze wyjsc niespodzianka taka a nie inna i to podobno zaden wstyd tylko normalne tak slyszalam od wielu ludzi

Ide sie polozyc bo juz kurcze z nudow nie mam co robic i czytam gazete albo obrzeram sie owocami pekne niedlugo :P

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂
Mi dzisiaj dzień zleciał na lenistwie i zakupkach...kupiłam kilaka ciuszków dla Gabrielki 🙂

Agniesia niezły miałaś sen 🙂 Ja też czasami miewam dziwne sny...już kilka razy śniło mi się dziecko...w różnych sytuacjach-raz w bardzo złych, a czasami w dobrych 🙂

Kasia u mnie to normalka była przed ciążą, że gadałam i chodziłam przez sen. Mąż miał ze mnie bardzo często niezły ubaw 🤪

Co do imienia to ja już sobie nie wyobrażam go zmienić. Już się przyzwyczaiłam, że mówię do Maluszka po imieniu do brzuszka 🙂 A jakby wyszła niespodzianka i byłby chłopaczek to nie mamy dla niego imienia wybranego 🙂 No i miałby same różowe ciuszki na początek - nie wiem czy Mamusie dziewczynek też zauważyły, że prawie wszystkie ciuszki dla dziewczynek są różowe. Chłopcy mają większy wybór. Ale co tam ...dobrze, że ja baardzo lubię różowy kolorek 🙂

Jeśli chodzi o lewatywę to ja wolę mieć ją zrobioną - nie chcę żeby poszło coś więcej jak dzidziuś 🙂 A słyszałam, że bardzo często się to zdarza i faktycznie jest to całkiem normalne, ale ja chyba spaliłabym się ze wstydu jakbym wiedziała, że coś "zrobiłam" 🙂 hehehehehe - jednak moja babcia, która była pielęgniarką mówiła, że kobiety bardzo często nie wiedzą, że coś im poszło 🙂