Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moj maly juz tak siedzi od Bozego Narodzenia 😁 😁 😁 ale jeszcze dlugo tak go nie zostawiam bo wiadomo za mlody jeszcze 🙂
Sandra te 2 dni Cie ratuja 🙂co innego gdyby umowa byla do 14 a 12tc zaczynal sie 16 🙂 a z tymi umowami nie wiem do konca jak jest ale wydaje mi sie ze nadal ta zasada obowiazuje ze po 2 umowach na czas okreslony nastepna musi byc na czas nieokreslony 🙂
Gratuluje trojeczki 😁 jak juz wczesniej napisalam mialam przeczucie ze zdasz 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kurde, od wczoraj żyję w stresie. Przybłąkał się do na wilczur, raczej suka, ale bardzo się go boję bo jak byłam mała to mnie taki własnie ugryzł w nogę. Co próbuję sie zbliżyć do niego to szczeka i wystawia swoje zębiska 😞 Pawła toleruje, innych też, tylko mnie i Grzesia nie ;/
I kurcze boję się mieszkać we własnym domu, zejść na dół nie mogę bo mnie dopadnie.. Muszę pogadać z teściami by go oddali do schroniska, dali ogłoszenie że się znalazł.. ale broń boże nie zatrzymywali bo inaczej zwariuję ;( eh 😞
teściowe chcą go zatrzymać, mąż też.. i jestem w kropce.. 😞 jak tak da;lej pójdzie to po prostu wyniosę się z domu i tyle mnie będa widzieli 🤢

• Mamusia
Kurcze Kasia to nie ciekawie masz 🤨 zeby sie bac we wlasnym domu??Porozmawiaj z nimi jeszcze cos nie daj boze zrobi Tobie albo Grzesiowi to dopiero bedzie tragedia...
ja jutro w koncu wyjde z malym na spacer bo chodnki odsniezone w koncu w sumie to snieg sie roztapia ale mozna juz przejechac 🙂
kupilam dzisiaj malemu sliwki Gerbera ciekawe czy beda mu smakowac 🙂

• Mamusia
Goshe,

obecnie to nieobowiazuje pracodawca moze tak sobie rzucac umowami, ale nie dluzej niz 24 miesiace. Bedzie do obowiazywac do stycznia 2011.Zostało wprowadzone ze wzgledu na kryzys.

Po styczniu 2011, znow po 3 umowach bedzie trzeba dac na czas nieokreslony.

Chodzilo mi o te ochronke, dzisiaj pytaalam prawnika i rzeczywiscie nie moze mnie zwolnic po skonczonym 12 tyg. Musi przedluzyc mi umowe do rozwiazania i dopiero wtedy moze mnie wywalic 😁D

Musialam sie podowiadywac na ten temat, co by rozplanowac druga dzidzie 😁 Od czerwca chcialabym zaczac juz prace na oddziale... jeszcze nie wiem gdzie, moze w jakims pediatrycznym szpitalu?, bo na porodowce poki co nie chce.

A co do psa, to ja bym sprobowala krotko i zwiezle: kurcze bedziesz sie bala wyjsc na dwor z malym, co by Cie nie dopadla. Z przybledami bywa roznie. ogolnie lubie zwierzaki, ale psow znajdow jednak sie boje, nigdy nie wiadomo co mu do glowy strzeli.Pies pieskiem, ale jednak Grzesiu jest najwazniejszy.

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

My właśnie wróciliśmy z wycieczki na lotnisko do Wrocławia 🙂 Brat już dawno w Anglii, a my dopiero dojechaliśmy. Śmiejemy się, że on szybciej był na miejscu od nas 🙂 Gabi zniosła podróz rewelacyjnie 🙂 Możemy spokojnie planować wakacje w Chorwacji 🙂 Chcemy pojechać autkiem w lipcu 🙂

Sandra - już myślałam, że w ciąży jesteś z drugim 😁
Kasiu...ja też bym się bała...zgadzam się całkowicie z Sandrą, że takie psy-przybłędy to są różne...nie wiadomo co mu w głowie siedzi....porozmawiaj z mężem i poproś go aby poparł Twoją decyzje, że lepiej oddac psa.

• Mamusia
Chociaż Wy mnie rozumiecie 😘 Sprawa ma się tak, że pies zostaje 😠 ale na tydzień - ma okres próbny. Mój Pawel był między młotem a kowadłem. Chce go zatrzymać bo miał za młodu takiego psa i był ok, natomiast jak widzi mnie i moją panikę, to jest na nie. Teściowa nie potrafi już zwierzaka oddać, teściu z nim walczy i jakoś mu wychodzi. Eh.. Był dziś z nim u weterynarza, to pies zdrowy, nie zachipowany, więc właściciela oficjalnie nie ma.
Powiedziałam im wprost że ja jestem na nie, że boję się o siebie i Grzesia. Więc wymyślili, że rano kiedy jestem sama z Grzesiem będzie zamknięty w garażu, natomiast popołudniu b będzie w domu i jak będę chciała zejść z dzieckiem to też będzie zamykany.. Tylko co wtedy jak pódję do szkoły a Grzesiu z dziadkami na ole.. i z psem? masakra;/
jasne, już to widzę, że przez 15 lat tak będzie 🤢

eh, musiałam się wygadać 😞

Marta, to podziwiam Gabi że tak dzielnie zniosła podróż 🙂 Grzesiu wytrzymuje w aucie max. 30 minut, potem się budzi i zaczyna marudzić 😉

• Mamusia
Kasiu ja moją też oczywiście musiałam zabawiać, śpiewać itp...ale jakoś się udało. Najgorsze jest jednak to, że nie chce spać w aucie ;/ Chociaż na chwilkę zasypiała w godzinach swojej drzemki 🙂

Kasiu naprawdę Ci współczuję...Ja na Twoim miejscu nadal obstawałabym przy swoim...

Wstawię kilka fotek mojej Gwiazdeczki 🙂 🙂

• Mamusia
🙂 W oczekiwaniu na NOWY ROK...niestety nie za bardzo chciałam iść spać i Mamusia wyyyjjjątkowo pozwoliła posiedzieć jeszcze chwilkę 🙂 [img size=480]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC06440.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
No jednak jeszcze jedno 🙂 Ostatnio było o długich rzęskach 🙂 Moja Gabi też ma nawet, nawet 🙂 hahahahaha - Mamuśka chwalipięta :P:P:P:P [img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC06461.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Nie, nie 😁 Jeszcze sie tak nie pospieszylismy...Tak chcialabym 2-3lata roznicy.

Heh, nie zazdroszcze i dziwie sie troszke, ze Cie nie rozumieja tescie...
ja sie boje obcych pieskow...

Kurcze, musze sie rozgladac za robotka.. 😁 ale ponoc bieda w tej kwestii.
Bedziemy szukac, coz zrobic. 😁

Sliczna z niej dziewczynka 😁 A Nadusia ma taki sam dresik...u nas hello kitty kroluje: skarpeti, rajtuzki, spodnie, i piec kg bluzek 😁 A dzisiaj kupiam jej pizamke..

• Mamusia
Kasia ja tez dalej bym stawiala na swoim z tym psem do skutku bo pies jest zdradliwy niektore potrafia zaatakowac wlasciciela jak sa z nim od szczeniaka wiec co dopiero mowic o doroslym i to przybledzie...
Jaka sliczna Gwiazdeczka z Gabrysi 🤪 a to zdjecie z Kitty jest boskie poprostu ona jest przesliczna i te dlugie wloski 🙂
Szkoda ze dla chlopcow nie ma jakiejs takiej kolekcji jak np Hello Kitty 😁
A ja jestem oficjalnie bezrobotna na zasilku 😁 heh postanowilismy z Michalem ze ja pojde dopiero do pracy jak maly bedzie mial 2,5 - 3 lata i pojdzie wtedy do przedszkola, ja do pracy, popracuje z pol roku i robimy sobie kolejnego dzidziusia

• Mamusia
Gosiu Oliwierek jest śliczniusi 🙂słodziak mały 🙂
Moja Julcia właśnie ucieła sobie drzemkę,mąż śpi po nocce,a ja zjadłam śniadanko i piję kawkę 🙂
mąż mi dzisiaj list napisał:"Kochana żonko wstaw pranie jak wstaniesz bo potrzebuje ten strój do pracy,dziękuję,buźka 🙂"
Podlizuje się:P bo ostatnio mnie wkurzył i jeszcze nie przeprosił.
Miłego dzionka Wam życzę kochane:*

Kasiu ja tak jak dziewczyny porozmawiałabym z teściami i mężem o tym psie i wytłumaczyła Twoje obawy,Wasze bezpieczeństwo i dobre samopoczucie w domu jest najważniejsze.

Julcia dzisiaj kończy 4 miesiące 🙂 🙂

• Mamusia
hoho, ile fotek 🙂 Gabi i Oliwierek dużo się zmienili 🙂 super dzieciaczki 🙂

ostatnio nie wiem co się ze mną dzieje. Kiedyś mogłam wstać o 7.00 i było ok, a teraz zaspana wyłączam budzik i śpię z Grzesiem do 9.30 🤔 trochę mi z tym głupio i muszę znów nauczyć się wcześniej wstawać 😉

lecę zrobić pranie i może zacznę w końcu pisać plan pracy mgr? :P a tak mi się nie chce..

• Mamusia
Gosiu śliczny Oliwierek jest 🙂 Mały chudzielec :P Fajnie masz, że będziesz mogła z nim siedzieć tyle czasu w domku...ja niestety wracam od wrzesnia do pracy 🙂 Chociaż powiem szczerze, że bardzo mi pracy brakuje...i nie wyobrażam sobie siedzieć 3 lata w domu!

Ineczko to piękny liścik Ci mężuś napisał 🙂 hehehe....ja z moim tez się wczoraj pokłóciłam 😠 Tak mnie wkurzył, że szok! Oznajmił, że idzie na imprezę "firmową" do klubu w Poznaniu jutro na 21...Wszystko byłoby oki gdyby chociaż się mnie spytał o zdanie, bo może ja też mam coś zaplanowane. Dla niego to takie oczywiste, że ja musze zostać z naszą córką w domu, a on może iść na balety.....wrrrr.........mówię Wam tak się tym wkurzyłam że szok!!! hahaha - musiałam się poskarżyć :P:P

Przed chwilką wróciłyśmy od chirurga...Pani rozkleiła szparkę Gabrysiu przy znieczuleniu miejscowym...biedna tak strasznie płakała 😞 Myślałam, że ja też zaraz zacznę ryczeć...Powiedziała, że niektóre dziewczynki tak mają i muszę dokładnie czyścić to miejsce i sprawdzać czy się znowu nie skleja. To na pewno nie było sklejenie od kremu czy cos takiego. Odradzała też stosowanie chusteczek nawilżających....mam przemywać dokładnie cipeczkę i pupkę wodą z szarym mydłem, a chusteczki tylko czasami. Jakaś przygnębiona jestem przez to wszystko...boje się, że nie będę umiała jej tak dobrze pielęgnować...kurcze szczerze mówiąć myślałam, że opieka i pielęgnacja małego dziecka jest łatwiejsza! 🙂

• Mamusia
Kasiu ja mam to samo!!! Już kiedy pisałam, że jak Gabi była mniejsza to kilka godzin snu mi wystarczyło...a teraz jestem cały czas niewyspana. Ja u siebie podejrzewam brak żelaza i jakąś anemię...musiałabym zrobic badanie krwi. Ponoć to często przypadłość kobiet karmiących...po prostu kończą nam się zapasy witaminek...

A własnie...czy bierzecie jakieś witaminy?>?? Ja za każdym razem mam się spytać pediatry co mogę brać ale zawsze zapomnę!

• Mamusia
Marta, podsunęłaś mi pomysł z tymi witaminami. Ja ich nigdy nie brałam, może teraz warto o to zadbać. Muszę się tylko zapytać czy nie będą szkodziły Grzesiowi 😉

Dobrze, że już jesteście po zabiegu. Szare mydło jest bardzo dobre do pielęgnacji gojących się ran. Ja się nim podmywałam po porodzie i wszystko szybko i ładnie się zagoiło 🙂 Nawet teraz od czasu do czasu używam tego mydła do podmywania, jednak na co dzień stosuję żel do h.intymnej z oriflame albo z avonu.

• Mamusia
Inka wiesz bal sie poprosic to napisal liscik hihi ach Ci faceci 🙂 🙂
Marta powiem Ci ze moj M tez mial impreze ww pracy ostatnio ale na nia nie poszedl. Nie dlatego ze mu zabronilam(oczywiscie jakby chcial isc to bym zabronila :evil: )ale sam nie chcial mowil ze teraz jest maluszek i nie w glowie mu imprezy 🙂kochany moj :* hihi
a z Gabrysia dobrze ze juz po zabiegu no nic poprostu musisz teraz jeszcze bardziej dbac o jej cipunke pielegnacja dziecka to naprawde ciezka sprawa 🙂
ja przez cala ciaze bralam falvit mama i teraz po porodzie tez caly czas biore i odpukac narazie dobrze sie czuje 🙂
Moj maly to caly czas gaworzy i non stop ma-ma-ma-ma-ma albo i to nawet czesciej ba-ba-ba-ba-ba-ba a jak sie zlosci czy nudzi to jeszcze z zalem tak zaczyna gadac 😁 smiesznie to brzmi 🙂

• Mamusia
Gosiu no to fajne podejście ma Twój przyszły mężuś 🙂 🙂 Jestem ciekawa jaka będzie decyzja mojego 🤨 hehehehe.........

Jutro będę z wynikami u lekarza to zapytam się o witaminki!! Obym tylko nie zapomniała!!! 🙂 Kurcze...jestem taka zmęczona jakoś, że szok...oczy same mi się zamykają. Chciałam się teraz położyć i pospać puki Gabrysia śpi...ale jak już sobie leżałam pod ciepłym kocykiem to przyjechał kurier z paczką 😠 no i już po spaniu...dobrze, że małej nie obudził domofon.

• Mamusia
Super, ze po zabiegu. Na pewno dacie sobie rade z pielegnacja Gabi.
Smiało mozesz brac np. feminatal= wiekszosc witamin jest przeznaczona zarowno dla kobiet ciezarncyh i karmiacych piersia, tak wiec smialo.

Mi sie z kolei wydaje, ze brakuje mi wapnia, bo znikaja mi sapasy z paznokci, a poza tym mala nadal ma niebieskie twardowki. 15.02. idziemy do okulisty

Ja jestem szczesliwa, ze mam szkole, bo w domku bym zwariowala 😁 moje dziecie takie towarzyskie to chyba po mnie...

Dzisiaj Nadusia poznala kolegę murzynka 😁 Wkleje pozniej fote jaki slodzinek. 🙂