Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No to dobrze ze przeprosil 🙂 🙂 🙂 aj tam pewnie po tym nie wypije nic przez nastepne pol roku 😁 😁
Martus nosidelko super napewno sie sprawdzi 🙂

A my mamy KOLEJNY ZĄBEK 😁 😁 😁 dolna prawa jedynka 😁 😁 😁

Sandra ale Ci zazdroszcze tez bym sobie pospala z checia 🙂maly przez ostatnie noce budzi sie co 1,5h i placze nie moze zasnac przez te zęby 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gratulujemy Oliwuli ząbka kolejnego 🙂

Marta, nosidełko powinno Ci się sprawdzić, bo Gabi jest drobna z tego co pisałaś, mało wazy i łatwo będzie Ci się ją nosiło. To nie to co Grzesiu - 12 kg klocek 😉

co do kina.. to ja ostatni raz byłam 1 sierpnia 2009r, nawet nie pamiętam co to był za film.. ale łaziłam chyba z 5 razy do WC 😉

• Mamusia
Sandruś!! Gratulujemy ząbka Nadusi 🙂 🙂 Hihihi....no i Oliwuli również 😉

My dopiero godzinę temu wróciliśmy z zakupów! Kupiłam Gabi buciki 🤪 🤪 🤪 🤪

http://www.superfit.at/de/#5-kollektion/27-school tyle, że my mamy biało różowe!

Ja sobie kupiłam jeszcze adidaski i bluzkę. Muszę jeszcze raz jechać przed wylotem, bo kilka rzeczy nie zdążyłam kupić, bo Gabi marudziła 🙂
Kurde mojemu mężowi przynajmniej dwa razy dziennie leci krew z nosa - już dzisiaj trzeci dzień 😮 Musze go umówić do lekarza żeby skierowanie dał mu na krew i mocz...chociaż to pewnie z przemęczenia.

• Mamusia
Sandra, ja pogratulowałam wszystkim dzieciaczkom 🙂 parę dni temu był wysyp zabków, jak grzybów po deszczu 🙂

wyjaśniła się sprawa z żabką. Babka wpłaciuła na niekatywne konto! zlikwidowałam je 18 maja, od razu przemieniłam w allegro. No a ona wczoraj wysyła mi potwierdzenie że wpłaciła.. no tak.. ale na stare konto. Musze dziś jechac do banku wyjaśnić sprawę. Tylko kłopotu mi narobiła 😞 jak myślicie, oddadzą mi pieniądze>? mam wszystkie dokumenty do starego konta...
prosze ludzi, by czytali stronę "o mnie", tam jest wszystko napisane, to za przeproszeniem tępaki jak na złość tego nie robią i robią po swojemu.. eh...
ja mam taki zwyczaj, że zanim zalicytuję sprawdzam stronkę o danej osobie, sprawdzam jakie ma komentarze, i jesli coś mi nie pasuje, to nie licytuję..

miłego dnia 😘

ps. Marta, a Wy bierzecie wózek do Grecji? czy tylko nosidełko?

• Mamusia
Kasiu - mówiłyśmy Ci, że babka na pewno wpłaciła kaskę 😉 No tylko szkoda, że tyle problemów teraz 😮 Mam nadzieję, że w banku zwrócą Ci pieniążki...choć z nimi to różnie bywa...

Wózek też oczywiście zabieram...no ale podejrzewam, że jak będziemy sobie coś zwiedzać to Gabi nie będzie chciała siedzieć cały czas w nim więc dlatego nosidełko kupiliśmy. Mój M ją wczoraj wkładał i niby wygodnie ma...no ale tak dziwnie nóżki zwisają 😁 😁 😁 A co do ciężaru, to Gabi ma niecałe 8 kg więc nie jest jeszcze tak źle chociaż ręce mnie bolą jak ją dłużej noszę...

• Mamusia
wróciłam z banku - oddali kasę, ufff. Nawet nie robili w ogóle problemów. Mogę do końca czerwca wypłacać z tego nieaktywnego konta pieniądze jeśli pomyłkowo ktoś wpłaci, a od lipca jeśli ktoś omyłkowo przeleje $, to automatycznie nadawca dostanie zwrot $ 🙂

• Mamusia
Kasiu super, ze oddali Ci kasę!!! Będziesz mogła kupić coś fajnego dla Grzesia 🙂
My byłyśmy chwilkę na spacerku ale musiałyśmy wracać, bo się rozpadało i zresztą Gabi musiała iść spać 🙂 Kurcze taka zmienna ta pogoda jest, że szok.

Dziewczyny - co powinnam zabrać z rzeczy z apteki dla małej na Kretę? Kurczę nie mam pojęcia co wziąć.

• Mamusia
No to super 😁 czyli az takieogo problemu nie bylo.. 🙂)

wycwanilam sie 🙂 i wzielam sobie kompa do pracy i moge sobie brzuszkowac 😁 😁 oczyywiscie dzieciaki spia 🙂

Zartowalam sobie z tym zabeczkiem/
Marta, a nie ma maz nadcisnienia?, bo tez czesto koreluje z krwawieniami z nosa

• Mamusia
Marta ja bym na pewno wziela:
- jakis homeopatyczny na kaszel np STODAL
- Nasivin i Mucofluid (jedno zageszcze drugie, rozrzedza)
- na 100% probiotyki i podawalabym jej juz tydzien przed wyjazdem i dwa razy dziennie na Krecie
-cos obnizajacego temp, w syropie i w czopku.
- Hipp ORS warto wziac
- jakas SMECTE lub cos w tym rodzaju
- Fride do sciagania smarkow

Wiecej nic mi sie przypomina..

• Mamusia
Sandruś dziękuję za listę. Rzeczywiście może zacznę jej podawać probiotyki tydzień przed wyjazdem. Co do męża to wczoraj kilka razy mierzył sobie ciśnienie i miał za każdym razem coś ok 155/90!!!! W piątek idzie do lekarza - taki ma bynajmniej plan! Eh...z tym moim pracoholikiem to się wykończę. Laptop w pracy?? hihihihihih - nieźle 😉 😉 No ale jak dzieci śpią to co tam...można sobie pozwolić na trochę luzu 😉

Ja sobie siedzę przed kompem z myślą, że Gabi nadal śpi - a naraz słyszę jak żółwik, jej zabawka gra 🙂 Z tyłu łóżeczka miała odsunięte zabawki i nawet nie wiem kiedy się obudziła. nawet do niej jeszcze nie poszłam, bo jak mnie zobaczy to od razu przerwie zabawę i będzie chciała iść do mnie 🙂

• Mamusia
Nie wiem jak to jest z tymi sprawami na Krecie, ale zapewne tam też jest inna flora bakteryjna. Weźcie sobie parę butelek coca-coli 🙂 . Ja do Egiptu zabrałam dośc dużo coli i na miejscu też piłam i uchroniłam się przed "klątwą faraona", gdzie inni non stop w wc siedzieli...

• Mamusia
Matrus widze ze ostre przygotoania do podrozy 😁
ale kremik drogi matko 😲 🙂 ale na takie slonce co swieci na Krecie to dobry i mocny krem potrzeba jeszcze dziecko nie daj Boze jakiegos poparzenia dostanie...ja mam ten z Nivea Baby 30 SPF
Ja mam Fenistil i jest super tzn w tam tym roku mialam 😁
Kurcze wiecie co smazylam dzisiaj rybe i mi tluszcz na reke prysnal i ma poparzona reke 😞 😞 😞 kupilam taka specjalna pianke na oparzenia ale malo pomaga 😞 😞 😞kurcze jak to boli 😞 😞 😞
Aha Marta ta krew z nosa to napewno z wysokiego cisnienia bo moj M tez tak czasem ma:/ ale i przemeczenie tez wchodzi w gre:/
a Kiedy wyruszacie na wakacje???

• Mamusia
Kasiu niby na Krecie nic nie powinno być, ale najbardziej boję się o Gabi. Pogoda też nie jest za rewelacyjna póki co - tak 24-26 stopni 😮 Mam nadzieję, że będę mogła się poopalać. Wylot mamy 13 czerwca więc już niedługo - praktycznie w ten weekend jakies ostatnie ewentualne zakupki, bo nie chciałabym się pakować na wariata - tym bardziej, że z dzieckiem jedziemy.

Kurczę tyle rzeczy muszę zabrać, że szok!!!Butelki, herbatki, kilka słoiczków, bo nie wiem czy na miejscu będą...no i grzałkę albo mały czajniczek, bo w pokojach nie ma a przecież jakoś kaszkę rano muszę zrobić Gabrysi czy później herbatkę.

Co to męża to troszkę się o niego martwię, bo znowu dzisiaj jak wrócił z pracy miał ciśnienie 155/99 i bardzo źle się czuł. No ale powiedział, że do lekarza w razie czego dopiero w piątek pójdzie.

• Mamusia
Zyrtec jest preparatem typowo na alergie...a Fenistil do smarowania po ukaszeniach...
mozecie jeszcze wapno wziac na wszelki i wit. C...
W sumie na Krecie klatw raczej nie ma, ale probiotyk radzilabym dawac.. 🙂

Wrocilam z kina, wreszcie jakis porzadny film..Polecam "Bracia"...

• Mamusia
Marta, tylko pamiętaj, nie wiem jak jest na Krecie, ale w Egipcie nie można bylo mieć nic w pokoju typu czajnik, grzałka, herbaty itp. bo id razu zabierali Ci co sprzątali. Byłam raz świadkiem, jak rosyjskie małżeństwo zawinęło trochę płatków kukurydzianych dla maluszka, to obsługa kazała to zostawić bo nie mozna nic wynosić z kuchni.
Jesli będziecie chcieli używać czajnika, to na czas sprzątania możecie go schować do walizki - tam pokojówki nie mają prawa zajrzeć.
A, no i ja zawsze te najcenniejsze rzeczy pakowałam do walizy, walizka zamknięta była na szyfr i całość leżała pod łózkiem, żeby się nie rzucała w oczy '_

• Mamusia
Dziękuję dziewczyny za rady. No ja czajnik na pewno muszę zabrać i będę go chowała za każdym razem.

Ale dzisiaj pochmurno u nas...ale padać przynajmniej nie ma. Dzisiaj śpi u mnie moja przyjaciółka, a mój M zostaje u swojej Mamy. Będziemy miały czas na jakieś ploteczki i lampkę winka 😉

• Mamusia
Ale wysokie cisnienie ma Twoj maz Marta 😲 niech on lepiej faktycznie do lekarza sie przejdzie tym bardziej ze wyjezdzacie...
To wyjazd za 2 tyg 😁 tez bym pojechala 😜
Sandra ja ogladalam ten film mam go na laptopie 🙂sciagniety oczywiscie nielegalnie hehehehe
Wczoraj ogladalismy komedie romantyczna The Ugly Truth super film 🙂 jak nie przepadam za romantycznymi komediami to ta byla swietna 🙂
U nas znowu okolo godziny maly plakal w nocy 😞 smarowalam zelem pomagalo na chwileczke i znowu placz 😞szkoda mi go biedactwo moje :* ) a placze zawsze po karmieniu czyli bola go te dziasla jeszcze...

• Mamusia
Gosiu, jeśli masz gryzaczka w domu, wstaw go do lodówki i po jakims czasie podaj Oliwierkowi żeby sobie pogryzł, albo sama po przykładaj mu do dziąsełek - Grzesiowi to pomagało 🙂

Marta, a czy wszystkie zasady panujące w samolocie znasz>? mówili Tobie o nich w biurze podróży?
żadnych płynów, jedynie te kupione w strefie wolnocłowej. Jak będziecie wylatywac z Ławicy, to już po odprawie możecie przejść do sklepu wolnocłowego i tam sobie coś kupić - wtedy to mozna wnieść. Ty masz o tyle dobrze, że Gabi może być przez ten czas lotu na samym cycku - jedzonko i piciu 2 w 1 😉

• Mamusia
Biedny Oli...to na pewno przez te ząbki. Niedługo się wyrżną i będzie dobrze 😉 Może rzeczywiście gryzaczek z lodówki będzie pomocny.

Kasi zasady znam...tyle, że nie dostaliśmy jeszcze biletów i nie wiem ile bagażu możemy zabrać - 17 kg czy 20 kg. Oczywiście Gabrysi bagaż nie przysługuje ;/ tylko wózek jako bagaż podręczny dla niej. Zaczynam się troszkę stresować tymi wakacjami 😞 Dobrze jednak, że karmię cycem, bo w samolocie byłby problem z podaniem czegoś do jedzenia!