Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu, w tym zielonym wózku juz jej nie używam, bo mam dużą budkę i w całości mogę nia przysłonić Grzesia od słońca. A ta parasolka to szkoda gadać.. już 2 druty wylazły 🥴 niby sie sprawdzała, chroniła przed słońcem, ale nie jest zbyt wytrzymała

• Mamusia
Gosiu, karmie nadal tak często...no ale cóż...mam tylko nadzieję, że nie dostanę jak będziemy na wakacjach 😠

Dziewczyny co sądzicie o nosidełku? Gosiu z tego co pamiętam to Ty kupiłaś. jak sie sprawuje?? Mi głównie potrzebne jest na wyjazd, bo nie zawsze będziemy brać ze sobą wózek, a takie nosidełko dużo miejsca nie zajmuje. Nie wiem tylko czy sprawdzi się na Krecie ;/

Kasiu na pewno umieszczą Twoją metamorfozę 🙂 🙂

• Mamusia
Martus ja tez mam nosidelko i sie sprawuje super np jak jade do miasta to nie biore wozka tylko nosidelko bo jest lepiej.no tylko ze juz kuba za duzo wazy zeby go miec w nisidelku bo pozniej to mi plecy odpadaja jak mam go kilka godzin.zamowilam dzisiaj te szelki do chodzenia i ciekawa jestem jak sie sprawdza

• Mamusia
Nosidelko super sie sprawdza kup Martus nie pozalujesz 🙂fakt ze moj malo wazy ale i tak mi ciezko go nosic ale Michal daje rade hehe takze jak nie Ty bedziesz nosic Gabi to Twoj mąż napewno 😁 😁 😁
aha czyli parasolka krotko mowiac do (_|_) 🙂

• Mamusia
Marta idź do lekarza jak będziesz przy $- lepiej dmuchać na zimne 😉
Kasiu i Gosiu super wyglądacie 😁
Paula zaglądaj do nas częściej
Ja mam stare używane nosidełko po siostry szwagierce i mi osobiście jest bardzo nie wygodnie w nim, ja osobiście bym odradzała ale Patryk teraz ma 5 lat a wtedy robiono inne nosidełka niż teraz więc może akurat Ci się sprawdzi 😉
A mój wczoraj pierwszy raz spał sam w pokoju 😁 Jestem z niego dumna 😁 tylko poszłam do niego przed 5 rano i już spałam z nim a po 5 oczywiście pobutka:/
A dziś sobie siedzę pokoju a mój oczywiście na czworakach leci do schodów idę za nim a on sam po nich wchodzi i sam wszedł na półpiętro a później jeszcze na 2 schodki czyli jak naliczyłam to było ich w sumie 9 schodków 😁 🤪 🤪
Ale byłam w szoku i od razu dostał ode mnie nagdodę czyli brawo i buziaka 😉

• Mamusia
Co Ty Aga mowisz po schodach wszedl 🤪 🤪 🤪 ale na czworakach wszedl czy sam trzymajac sie barierki?? 🙂
Kasia jak modelka wygladasz teraz fajne te ciuszki mialas na sesji 🙂 🤪 i jaka slawna hehehe w gazecie ją pokazują 😁

• Mamusia
Gosia, no zaakceptowałam regulamin, a tam wyraźnie było napisane, że zgadzam się na publikację 😉

a co najśmiejszniejsze.. pod moim zdjęciem PO przemianie jest reklama zakładów pogrzebowych, taka na pół strony.. 😁 😁 😲 😲 🥴

Ja nosidełko używałam chwilę, Grześ strasznie się w nim pocił i był mocno ściśnięty, w końcu zrezygnowałam.

Jutro i pojutrze na uczelnię.. przed ostatni zjazd mnie czeka 🙂

• Mamusia
a mam takie pytanko, jak teraz ubieracie dzieci na spacer? chodzi mi o to, czy jesli zakładacie rajstopki do chodzenia w domu, to na spacer ubieracie na to jeszcze jakieś spodenki? czy zdejmujecie rajstopki i na gołe nóżki? a może w samych rajstopkach na dwór? Bo ja mam zonka, ubieram go jeszcze tak podwójnie, ale widze, że jest mu coraz cieplej, a na same rajstopki jak dla mnie za chłodno.. 🥴

• Mamusia
ja po domu zakladam malemu spodenki i skarpeteczki antyposlizgowe i lata sobie a na spacer tez nie zakladam rajstopek juz dluzszy czas same spodnie, skarpetki i buty 🙂 dzisiaj jest cieplutko wiec zaloze mu rajstopki i krotkie ogrodniczki no i adidaski 🙂 a na gore body z dlugim rekawem i bluzeczka 🙂 cieply ma karczek zawsze sprawdzam 🙂

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

Ja jeszcze zakładam rajstopki i jakieś cieniutkie spodenki. A po domku niezależnie od pogody cały czas lata w rajstopkach i bodziaku. Zresztą teraz to trudno się wypowiedzieć na temat ubierania na spacer, bo pogoda codziennie jest inna. Ale jak jest ze 20 stopni to z rajstopek na pewno można zrezygnować 🙂

Kasiu ale fajną sesję Ci zrobili!!! To zdjęcie na krześle jest super!! Kurcze, fajne przeżycie 😉
Agniesiu, ale Aluś zdolny 🙂 Teraz musisz uważać żeby czasami nie spadł z tych schodów!
Mam nadzieję, że dzisiaj będzie ładna pogoda, bo wczoraj co chciałam wyjść na spacer to zaczynało padać!!! Musze kupić folię na wózek, bo nie mam i zawsze boję się wyjść, że Gabi i wózek zmokną 🙂

• Mamusia
Kasiu super sesyjka 🤪naprawdę pięknie wyglądasz 😉
Gosiu mój wszedł na czworakach, barierki nie mamy tylko ścianę z boku schodów a dziś wszedł na samą górę 😉
Ja swojemu ubieram rajstopki na spacer i jakieś cienki spodenki a po domu lata w rajstopkach i body z krótkim rękawem a na to sweterek albo bluzeczka z krótkim rękawem, zależy jaka jest pogoda 😉
A my dziś byliśmy u pani doktor na kontroli bo jednak jedziemy w niedzielę i się okazało że małemu przebił się 2 ząbek 🤪 🤪 🤪kurcze nawet nie wiem kiedy, aż mi głupio że przeoczyłam ten moment ☺️

• Mamusia
Fajna sesja i swietna fryzurka..Ladnie Ci w niej 🙂

Kurcze wiecie, jak adia poszla z rozwojem ostatni tydzien...
Zaczela sama siadac, raczkowac i wstaje na nozki w lozeczku 🙂 Szok, jak jej to szybko poszlo...
Dzisiaj sie trzepnela juz chyba 5 razy w glowe, bo za nia nie nadazam.. 😜 Juz sobie nie posiedze na kompie w spokoju.. 🙂 bo wszedzie jej pelno i wszystko sciaga...

Aaa i MAMY TRZECI ZĄBEK!!! a CZWARTY przeswituje 🙂

• Mamusia
super, że Nadia tak szybko się rozwija :0 ja u Grzesia zauwazyłam też w ostatnim tygodniu szybki rozwój - głownie z tym raczkowaniem.
Coraz częściej potrafi sam usiąść i bawić się, tylko musze uważać bo łazi po całym pokoju i wyciąga wtyczki z gniazdka 😉

Gratuluje waszym dzieciaczkom ząbków 🙂 u nas wciąż 8, tak od 5 miesiąca jest 😉 narazie trzonowe nie wychodzą..

Jutro pewnie do Was nie zajrzę - mam cały dzień szkołę, a wieczorem wychodzimy na spotkanie forumowe akwarystów 🙂

• Mamusia
ale sie ząbki posypały 😁 haha i u nas DRUGI ZĄBEK sie pojawił 😁 dolna lewa jedynka 😁 a jaki ostry 😁 dobrze ze nie ma objawow typowych dla wyzynajacych sie zęboli 🙂
No Nadusia teraz dopiero pokaze co potrafi 😁 😁 😁
Grzesiu łobuziak gniazdek sie czepia hehe 🙂 🙂 🙂mojego ostatnio interesuja szafki otwiera i wlazi do nich 🙃 😁
Sandra a skad Ty tyle tych biletow nazbieralas? 🙂 kurcze patrzylam obraczki dzisiaj ale drogie masakra najtansze kosztuja 350zl sztuka!!!myslalam ze tansze są 🙂

• Mamusia
Kurcze wychodzi na to, że Tylko moja Gabrycha nie ma ząbków!! Gosiu obrączki drogie, ale masz ją na całe życie więc warto wybrać taką która Ci się naprawdę podoba. Macie już ustaloną datę ślubu?? Bo z tego co pamiętam to chyba zmienialiście.
Sandra u nas było tak samo. Odkąd Gabi zaczęła siadać to codziennie dochodziło coś nowego...teraz próbuje przechodzić np. od stołu do kanapy itp. Wczoraj niestety zachwiała się i upadła uderzając wargą o stół 😞 No ale trochę krewka poleciała i było wszystko oki.

A gdzie te bilety tak rozdawali, że tyle nazbierałaś 😁 😁 😁????

• Mamusia
Kurcze - miałam się Was pytać. Jakiej firmy kupujecie pierwsze buciki dla swoich Maluchów?? Ja dzisiaj przymierzałam Gabrysi sandałki z zabudowaną piętą ecco. Buciki super - tak myslę, że musiałabym kupić rozmiar 19 żeby nosiła przez całe lato, bo 18 ( ale z innej firmy)są tylko troszkę za duże. No ale cena 180 zł 😮 🤪 🤪 Jutro pojedziemy do centrum handlowego to popatrzę na inne firmy chociaż ecco wszyscy sobie chwalą.