Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasia no starajcie sie przy Grzesiu nie klocic bo dziecko strasznie przezywa takie rzeczy...
Zdrowka dla Was duzo zebyscie szybkowyzdrowieli 🙂
Oli wstal o 8 dzisiaj ale to dlastego ze wczoraj poszedl spac przed 22 😁 teraz z rodzicami na spacer i na cmentarz poszedl 🙂 a my mamy chwile spokoju 😁

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂 Nadrobiłam Was, ale za dużo nie napiszę, bo zmęczona juz jestem. Jak jutro zajedziemy do domku to napizę jak święta i jakie prezenciki 😁 😁
Dużo zdrówka dla Grzesiulka i spokojnej podróży dla Was Gosiu! Gosia i staraj się żeby Oli siedział w foteliku....Buziaki Kochane ;*

• Mamusia
cześć 🙂

jak tam w poniedziałek?
Ja dziś od 6 na nogach, o 7 wyszłam z domu do UM po dowód rejestracyjny, już tym razem stały 🤪 także autko jest juz w pełni moje 😜

Gosia, my nic ten teges od wigilii ☺️

złozyłam dziś podanie do złobka dla Grzesia. Pewnie z niego nic nie będzie bo to oblegany złobek i ponoc dobry, ale ozbaczymy. Rozsyłam także CV, ale nikt na razie się nie odezwał 😞
Chciałabym coś z przewodnictwem robić, wysłałam cv do biura, które obsługuje podziemia szczecina . http://www.schron.szczecin.pl/schron.php marzy mi się po takim schronie oprowadzac turystów. Az wstyd się przyznać ale sama jeszcze w nim nie byłam, ale chyba się wybiorę 🙂

• Mamusia
no my od 19 w domku 🙂 tym razem Oiwierek spisal sie na medal 😁 cala podroz byl bardzo grzeczny, bawil sie i co najwazniejsze siedzial w foteliku 😁
my dzisiaj gyrosa na obiad jedlismy w jakiejs karczmie przydroznej 😁 😁 😁
mlody spi, moj tata z mezem meczyk ogladaja a ja przy kompie hehe
klade sie zaraz bo jednak taka podroz męczy 🙂
Kasia ja rozsylam cv od sierpnia i dalej nic:/ dostaniesz prace zobaczysz ja tezw koncu dostane 😁
to do jutra laski papapa 😘 😘

• Mamusia
No to super Kasiu 🙂 jednak lazienke robicie 😁

Nadia dzisiaj spala az 3h.. normalnie sprawdzalam czy oddycha, pewnie dlategho ze nocka kiepska.. podejrzewam ze brzuszek ja bolal, bo sie ze znajomej corka najadlay na wieczor wszystkiego i niczego.. miks.. slodyczy, owocy i chleba..

a ja sie musze Wasm pozlic,bo dzis mam nieziemskiego pecha.. nie dosc ze przy sniadanniu pomylilam parówke z moim palcem i sobie ciachnelam... 😞 To po sniadaniu (mamy w zlobku taka winde, ktora podnosimy jedzenie dla dzieciakow na posilki > no i spuszczalam te brudne naczynia po sniadaniu i mi wypadla korbka z reki winda spadla a korba poturbowala mi trzy palce.. na szczescie nie zlamane.. ale sine jak cholera...i bola...

Heh.. przy takim pechu to dzieki ze nie spadla mi cegla na lp po powrocie z pracy.. 😉

• Mamusia
oj, to rzeczywiście miałas pecha 😞 całe szczęście, że korma nie połamała palców, a Ty nie odkroiłaś sobie swojego przy jedzeniu..

Grzesiek padł mi o 17, ciekawe o której wstanie i kiedy na noc pójdzie spać.. 🤨

No robimy łazienke, robimy 🙂 ciesze się, wreszcie swój kibelek będzie 🤪

• Mamusia
Sandra no dosc nieciekawie dzisioaj sie dzialo u Ciebie:/a co tak glodna bylas ze az palce jadlas 😉 😁
ale palce cale to najwazniejsze 🙂
u nas tyle sniegu ze masakra 😁 ale ogolnie pogoda swietna byla bo tylko -4 stopnie 🙂 bylismy na sankach na gorce w koncu i maly zachwycony caly czas chcial zjezdzac 😁 nawet jak sie w snieg przewrocil to mowil BACH i sie smial 🙂chyba polubil zime w koncu 😁
Kasia super ze robicie sobie lazienke 😁

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂 My jakoś dochodzimy do ładu po świętach. Dzisiaj sprzątaliśmy troszkę w domku a potem pojechaliśmy po kombinezon 2 częściowy dla Gabi - udało się nam na szczęście kupić. Kurcze - dzisiaj poszliśmy na spacer to musiałam jej po 20 minutach portki zmieniać, bo ona specjalnie rzuca się na śnieg i się w nim tarza 🙂 Myślałam, że uda mi się kupić na zwykłym bazarze u nas w Luboniu ale niestety nic już nie było 😞 No ale w Cocodrillo w Factory był przeceniony za 115 zł więc chyba nie ma tragedii - chociaż nie mieliśmy w planach tyle wydawać ;/

Ja wracam jeszcze do tematu świąt 🙂 Bo miałam napisac jak było u nas 🙂 Gabi zachwycona prezentami 🙂 Dostala odkurzacz pyłek, a od moich rodziców kuchnię tefala http://allegro.pl/kuchnia-tefal-24460-smoby-i1379353243.html - normalnie woda z krany leci!! Gabi cały czas chciała robić myj myj 🙂
No i oczywiście masę innych drobnych prezentów od rodzinki i znajomych. Zachwycona jest też prezentem od chrzestnej - takim traktorem z przyczepą - cały czas się nim bawi http://allegro.pl/traktor-farmer-kiddieland-super-cena-gratis-i1371007241.html
Fajna jest też mata wodna - piszę się na niej takim pisakiem wypełnionym wodą http://www.luxtoys.pl/aquadoddle-standard-mata-wodna-aq243-p-203.html

Ja dostałam od męża złote kolczyki, a od rodziców cyfrową ramkę do zdjęć http://www.nokaut.pl/ramki-cyfrowe/ramka-cyfrowa-agfa-af-5078ps.html

Ogólnie święta minęły nam bardzo szybko. W sobotę wyszliśmy sobie na dyskotekę 🙂 Troszkę podrinkowaliśmy ze znajomi. Teraz przyjechaliśmy na kilka dni do Lubonia do domku, a potem w piątek jedziemy znowu na sylwka do M-cza. Tylko mam problem z sukienka 😞 😞 Mam taka króciutką, ale niestety do piątku na bank nie zejdzie mi opuchlizna z kolan i siniaki 😞 Mam takie wielkie, że masakra !!!!!!

Sandruś - naprawdę miałaś dzisiaj kiepski dzień...no ale całe szczęście palce całe....

• Mamusia
Czesć 🙂

Marta, ale fajne prezenty gabi dostała, kuchnia rewelacja! I ta mata też super, poraz pierwszy o takiej słyszę, na pewno Grzesiu robiłnby na niej "pisiu pisiu" 🙂 lubi pisac długopisami po zwykłej kartce to pewnie po tym też by lubił.

Grześ czuje się już lepiej, woda z nosa juz nie leci, choc jeszcze cięzko mu się oddycha - nie da sobie nosa wytrzeć, tak tego nie lubi. Czasami zakaszle, ale jest poprawa. U mnie katar praktycznie znikł 🙂

Sandra, odpocznij, a jutro na pewno nic złego już się nie stanie 🙂
tylko czeka Cie wydatek, bo nową deskę będziesz musiała kupić.

a do łazienki kupiliśmy glazurę "jupiter". Na razie bez wzorka bambusa, ale planujemy go dokupić na obudowę wanny 🙂

• Mamusia
a dzisiaj moje dziecko spalo az do 7.30! 🙂 ja sama wstaam o 7 hehe a zasnal wczoraj przed 20 🙂 pospal sobie spioszek 🙂 teraz wyciagnal sanki i ciagnie je do drzwi 🙃 ale zimno jeszcze bo -8 stopni poczekam do poludnia i wyjdziemy 🙂 🙂