Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

>paula8966 napisał:
moj tak samo sie boi....widze czasem jak mu sie chce i powiem szczerze mi tez ale on mnie powstrzymuje...
malo tego tak sie troszczy ze kaze mi siedziec w domu bo puchna noi bo upaly bo urodze wczesniej itp itp chcialam pojechac nad wode troszke w cien z nim a on mowi ze niegdzie nie jedziemy... ale czuje sie jak inkubator mu wolno wszytsko a mi normalnie "zabrania"...
jestem ciekawa jak my wytrzymamy po porodzie tyle tygodni hihi no i pomyslec trzeba nad jakims zabezpieczeniem moze tabletki... hmmm

Noooooo... 🙂 to już nie czasy kiedy babcie mówiły, że jak karmisz to na 100% nie zajdziesz w ciąże... znam przypadki kiedy nawet nie pojawiła się pierwsza miesiączka a kobieta zaszła w ciążę i w 3 miesiące po porodzie już była w ciąży z kolejnym dzieciątkiem, bo przecież karmiła..... 🙂 Takie życie 🙂 Ale powiem Wam szczerze, że ja czasem też już bym chciała zeby wróciły te czasy kiedy można było w każdym momencie, w każdy mozliwy sposób i o każdej porze nie obawiając się o nic... 😉 Teraz już ten brzuszek i waga bardzo szybko sprowadzają mnie na ziemię, że to nie tamten rok kiedy chodziłam 3-4 razy w tyg. na siłownię i miałam masę energii w sobie 🙂 Głowa by chciała, tylko ciałko nie pozwala! 🙂))))))
Paula, co ja mam powiedzieć, jak miałam ciąże zagrożoną, od 7 tyg do 14 tyg. ciąży brałam duphaston i teraz od 26 tyg. cały czas lecę z luteiną, bo skurcze się przyplątały znowu 🙂 Mój mąż od tego stresu, że coś będzie nie tak też woli się wstrzymać a lekarz też odradził..... 🙂 Ale wszytko dla Kacpra! 🙂... i żyjemy... :laugh:

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

buziaczkaa napisał:
3 dni do płodnych!!![color=#800080][/color]

WIELKIE ODLICZANIE......

3...2...1...0..... i chłopie, ściągaj gacie, lecimy do łożka !!!!:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Buziaczkaa, bo go zajedziesz na Amen! :laugh: :laugh:

paula8966 napisał:
ojej Asia to pewnie sie strasznie meczysz z tym lezeniem ja mialam problemy na poczatku krawienie i szpital... masz niesamowita sile woli i masz racje wszystko dla naszych maluszkow...aby wytrzymac ten miesiac :*

Damy radę, Paula, tak jak mówisz! 😘

• Mamusia
no to gotowa jestes kochana... u mnie jeszcze olejki spirytus pampersy podklady nawet jakas bielizne bawelniana musz edopiero kupic narazie czekam na jaki kolwiek przyplyw gotowki hihi
ale mysle ze takie przygotowanie jest abrdzo rozsadne caluski :*

>paula8966 napisał:
no to gotowa jestes kochana... u mnie jeszcze olejki spirytus pampersy podklady nawet jakas bielizne bawelniana musz edopiero kupic narazie czekam na jaki kolwiek przyplyw gotowki hihi
ale mysle ze takie przygotowanie jest abrdzo rozsadne caluski :*

Paula są fajne majtki poporodowe takie specjalne przepuszczajace powietrze i nie jednorazowe, mozna je potem prać na zmianę, kosztują chyba 4 zł za sztukę. Są z takiej jakby siateczki i podobno szybciej się wszystko goi i dobrze trzymają te szerokie podpaski po porodzie. Polecam bo tanie a bardzo dobre i wielorazowego użytku.

http://www.allegro.pl/item669546151_wielorazowe_majtki_hartmann_poporodowe_najtaniej.html

To tak jakbyście chciały zobaczyć jak wyglądają te majtasy 🙂

• Mamusia
Zauważyłam nawet, że rozmawiacie o tym co "tygryski lubią najbardziej" 🤪
Zazdroszczę tym z was Dziewczyny, które mogą.. niestety od początku ciąży mam szlaban na baraszkowanie.. 😞
Co do torby, póki co nie spieszę się. W przyszłym tyg. USG więc się dowiem czy dzidzia już się pcha i warto się powoli pakować 🙂
Wozy i łóżeczka dla swoich pociech już macie?

>paula8966 napisał:
a nie wiesz jakiej firmy czy ja dostac czy w normalnym kslepie dostane? :*

Paula, nie wiem czy w normalnym sklepie dostaniesz, bo u nas ani w auchan, ani w aptece nie było, ale powinny być w aptekach, a jak nie to zamów na allegro. To na prawdę warte potem noszenia bo lepiej się czuje człowiek w takich majtkach niż w bawełnianych

aga2011 napisał:
Majciochy faktycznie fajne i praktyczne, ale przesyłka kilkakrotnie droższa niż sam towar 🤨

bo normalnie te majtki kosztują coś 6 zł za sztukę a takich potrzeba koło 3 par, więc wysylka się zwraca. 5,50 za polecony list plus 3x 2,50 to 13 zł razem i tak taniej niż 3x 6 zł

• Mamusia
ja kupiłam za 6 zł 6 sztuk majtek poporodowych jednorazowych w hurtownii artykułów dziecięcych gdzie kupowałam część wyprawki dla małego. Słyszałam jednak o lekarzy, że nie są dobre bo nie przepuszczają powietrza. Ja dodatkowo kupiłam jeszcze zwykłe majtki bawełniane po 2 zł sztuka( aż mi głupio było je kupować na rynku, bo krój istny dla babć :P, ) i jak je zabrudzę to nie będzie mi szkoda ich wyrzucić 😉

a o to te majtki poporodowe: http://www.aptekaeskulap.pl/majtki-sanitarne-jednorazowe-akuku-dla-kobiet-rozmiar-40-6-sztuk-pi-1538.html?osCsid=7bddb9ffd287962048777b4ce031b56c

Będę później, idę do ogrodu się przewietrzyć 🙂 papa

kasia1986 napisał:
ja kupiłam za 6 zł 6 sztuk majtek poporodowych jednorazowych w hurtownii artykułów dziecięcych gdzie kupowałam część wyprawki dla małego. Słyszałam jednak o lekarzy, że nie są dobre bo nie przepuszczają powietrza. Ja dodatkowo kupiłam jeszcze zwykłe majtki bawełniane po 2 zł sztuka( aż mi głupio było je kupować na rynku, bo krój istny dla babć :P, ) i jak je zabrudzę to nie będzie mi szkoda ich wyrzucić 😉

a o to te majtki poporodowe: http://www.aptekaeskulap.pl/majtki-sanitarne-jednorazowe-akuku-dla-kobiet-rozmiar-40-6-sztuk-pi-1538.html?osCsid=7bddb9ffd287962048777b4ce031b56c

Będę później, idę do ogrodu się przewietrzyć 🙂 papa

Własnie na takie jednorazowe patrzyłam bo kupiłam w aptece, bo nie było tych wielorazowych. Przepuszczają powietrze bez problemu, są cieńsze niż bawłniane więc nie będzie nam tak ciepło w nich, ale niestety jednorazowe.... więc lepsze te siatkowe wielorazowe są. I takie muszę dokupić na allegro

>paula8966 napisał:
o dziekuje babrdzo chyba je zamowie :* bo przepuszczaja powietrze a wszyscy inni przestrzegaja przed majtkami bo krocze nie goi sie jak trzeba

http://www.allegro.pl/item669546151_wielorazowe_majtki_hartmann_poporodowe_najtaniej.html

Paula wklejam ci jeszcze raz te majtasy wielorazowe 🙂

• Mamusia
znalazlam i tma jeszcze sa podklady szpitalne jak sie nie myle tez chyba je zamowie :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=670199442&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4%87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EAllegro+%E2%80%BA+Moje+Allegro+%E2%80%BA+Moje+zakupy+%E2%80%BA+Obserwowane+oferty%3A+%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E.%3C%2Fi%3E

• Mamusia
Jezuniu pare godzin przerwy a tu 6 stron hehe 😁 🙃
Ja majtki tez kupie te babcine hehe (a swoja droga Asiaczek jak wykalkulowala z tymi majtkami wielorazowymi:laugh: 😉) a co tam wazne zeby wygodne byly z tymi wielkimi podpaskami i przepuszczaly powietrze a do szpitala to nie mam jeszcze nic tylko torbe mojego Michala hehe ale jeszcze jest troszke czasu wiec mysle ze zdaze sie spakowac 😁
aga2011 witaj w naszym gronie i tak jak pisze Kasia czuj sie jak u siebie 😁 😁
Aga mysle ze podjeliscie z mezem dobra decyzje naprawde bo zadne pieniadze nie zastapia Wam tych pierwszych wspolnych chwil z malenstwem 🙂
Juz zapomnialam co wczesniej pisalyscie w tych postach heh oj juz pamiec nie ta sama co kiedys:P 😉
Moj Skarbus tak mi dzisiaj dokucza i kopie caly czas ze przez jakis czas czulam normalnie tak jakby zsuwal mi sie w dol..bardzo dziwne uczucie:/