Skocz do zawartości

czerwcóweczki | Forum o ciąży

lucky

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
edithd napisał:
czesc dziewczynki. veli, ja mialam skurcze niecale 100, ale regularne takie napinania i sączyły mi się wody, więc mnei zostawili na noc, a rano juz bylo ponad 100 i z tymi wodami mi oxy podłaczyli i za 7h bylo po sprawie 🙂 wierzę ze juz jestes na dobrej drodze!!!!
jak czytam wasze posty to w każdym znajduje cos z mojej Karolci. mala dzis znow malo spi. ciągle by na cycusiu wisiała. odciagnęłam jej rano mleczko i poleciałam do Kościola, to tylko troszke wypiła,woli cyca. więc reszta do wylania-chyba nie mozna ponownie wlozyc do lodówki, co?? (pewnie pytanie głupie, ale coż...)
pije co godzinkę dzis i za każdym razem jak szpaczek wali głowa jakby tydzień nie jadła 🙂 słodka jest przy tym i nawet jak uśmiecha sie nieświadomie to mi nogi miękną...
wyszłysmy dzis na spacer..nawet 2 razy..za pierwszym razem jeszcze z podwórka nie wyjechałyśmy, to włacyzła taką syrenę ze na koncu ulicy nas slyszeli....musiełaśmy wrócic do domku i dopić cycka. drugie podejscie juz było udane 😉

czego nie dopije trzeba wylac bo bylo juz podgrzane

• Odpowiedzi 810
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej babeczki
UWAGA PISZĘ PRAWDĘ I TO JUŻ NIE POMYŁKA:

sms- od Veli z 12:26:
"ZACZĘŁO SIĘ! WODY MI ODESZŁY I JESTEM W SZPITALU. MAM SILNE SKURCZE I NA DODATEK ZAPOMNIELIŚMY DOKUMENTÓW!JAK JUŻ BĘDZIE PO TO DAMY ZNAĆ!"

od tego czasu nie więcej nie dostałam

ale najważniejsze że dzisiaj Veli będzie już z małą 🙂 😘 😘

czesc brzucholki

na dzien dobry kwaitusek dla Goski 😘

moja Nadia tez na razie usmiecha sie albo tylko przez sen albo przy cycu 🙂 i czekamy na te oddawne usmiechy 🙂...jeszcze nie odpadla jej pepowinka ale juz jest na wymeczeniu-daje jej jeszcze 2 dni 😉 🤪 ( okazalo sie,ze mam gruba pepowine i tak sie to ciagnie 😞 )

Anula 7 ja tez nie raz mam dolek...bo mam cholerna ochote np.na pizze a patrze tylko jak inni wcianaja albo chcialabym zjesc normalny obiad-a tu trzeba sie przemeczyc...uroki karmienia piersia... 🤪 .Jak wychodze na spacer z malutka to jestem niesamowicie dzika i smieje sie do kazdego jak bym 100 lat na dworzu nie byla :P poza tym za 2 tyg.przeprowadzka do naszego mieszkanaka bo obecnie panuje remont i jestem u swoich rodzicow-to w miare jeszcze jakos jest mi razniej... 🤪

Veli caly czas trzymam za Was kciuki 😘

• Mamusia
Zosienka dziecko podobno zaczyna się uśmiechać świadomie w okolicach drugiego miesiąca i właśnie moja Małgosia wczoraj uśmiechała się do nas chyba świadomie i dzisiaj też 🙃

A co do doła to ja mam prawie co dzienni bo nie wyrabiam sama jestem z dwójką dzieci i powiem wam że nie jest lekko 🥴

ale dzisiaj pojechałam oczywiście z dziewczynami do galerii i kupiłam sobie bluzke szukała jej chyba z 2 lata bo miałam ją w myślach i dzisiaj mam ją już w szafie:laugh:
chciałam sobie kupić jakieś sukienki ale tak jak Beatka pisała sama lipa w tych sklepach 😞

idę sprzątać bo miałam wczoraj ale nie było nas w domu a od jutra prawie codziennie mam wizytacje a do południa to mam gonitwy z laskami

• Mamusia
Velinka 😘 😘 😘 😘 dzielna babka z niej!!!

Anetka ty masz bardziej przerąbane bo masz praktycznie dwa maluszki. Kwiatek dla ciebie za sojusz 😘

Gocha uwielbiam ciuchy w kratkę czarno białą i własnie kupiłam sobie taką bluzka coś a la koszulowata z pagonami i w kratkę czarno-biała jest miodzio:laugh:

• Mamusia
JEJKU GORĄCE GRATULACJĘ DLA EWELINKI WRACAJCIE SZYBKO DO NAS 😘 😘

A JA WŁAŚNIE SIEDZĘ I PRÓBUJĘ SIĘ RELAKSOWAĆ NA BALKONIE TZN ZIMNE PIWKO I DYMEK,BO PRZYZNAM SIĘ,ŻE POWRÓCIŁAM DO PALENIA ☺️ I TAK ZOBACZYCIE JAK SIĘ SPOTKAMY TO CO BĘDĘ ŚCIEMNIAŁA.A MĘŻULEK ZAJMUJE SIĘ MAŁĄ,BO SIĘ CAŁY DZIEŃ WYSPAŁA A TERAZ KONCERTY SIĘ ZACZYNAJĄ WIECZORNE.

MY DZISIAJ SPĘDZILIŚM DZIEŃ NA ROZJADZACH,NAJPIERW U BABCI BYLIŚMY,POTEM NA LODACH,A NA KOŃCU NA WSPOMNIANEJ PIZZY,KATHY JA JAK JESZCZE KARMIŁAM TO SOBIE POZWOLIŁAM NA KAWAŁE PIZZY Z SALAMI,ALE BEZ ŻADNEGO SOSU I MAŁEJ NIC NIE BYŁO,JA NIE MOGĘ ŻYĆ BEZ FAST FOODÓW ☺️

U NAS JAKOŚ LECI,NIE POWIEM RADZIA I ANETKA MAJĄ CAŁKOWITĄ RACJĘ JAKI JEST ZAPIERNICZ PRZY DWÓJCE,NO MY Z RADZIĄ TO JUŻ PIERWORÓDKI MAMY DUŻE I SAME WIĘKSZOŚĆ RZECZY ZROBIĄ PRZY SOBIE,ALE CIEBIE ANETKA PODZIWIAM,NO I JA JESZCZE W SUMIE NIE ZOSTAŁAM TAK NA CAŁY DZIEŃ SAMA Z DZIEWCZYNAMI BO NAJPIERW MAMCIA BYŁA,A TERAZ JEST ŁUKASZ,ALE DAJE MAŁA POPALIĆ,ŻE WCZASAMI MAM SERDECZNIE DOŚĆ,JUŻ TROSZKĘ ODWYKŁAM OD TEGO,ŻE NIE MOGĘ SPOKOJNIE POOGLĄDAĆ FILMU ITP,ALE JEST TAKA KOCHANA,ŻE WYNAGRADZA WSZYSTKO I NAJWAŻNIEJSZE,ŻE ŁUKASZ MI DUŻO POMAGA,HEHE WSTAJE W NOCY I TO NAJWAŻNIEJSZE HEHE,ŻE MOGĘ SIĘ WYSPAĆ,CHOCIAŻ I TAK VANESSA ŚPI TAK OD 22-23 DO 5-6 RANO PRZEWAŻNIE,TO CHOCIAŻ NIE MAMY ZARWANYCH NOCEK,POZA TYM OPRÓCZ TEGO PRZEZWYCZAJENIA DO RĄCZEK TO JEST KOCHANE DZIECIĄTKO.

JEJKU JAK SIĘ CIESZĘ,ŻE WKOŃCU MOGĘ WEJŚĆ NA BRZUSZEK I WKOŃCU Z WAMI POGADAĆ 🙃

• Mamusia
WITAJCIE WKOŃCU JESTEM -CAŁY CZAS BYŁAM NA BIEŻĄCO ALE NIE MOGLAM NIC NAPISAĆ TO BYŁO STRASZNE!!!!!!!!!!!!
VELINA I INNE DZIEWCZYNY MOJE OGROMNE GRATUALCJE !!!
W SKRÓCIE ;
MOJA HANKA -TO GRZECZNA CÓRECZKA - JE O 20 POTEM O 3 I WSTAJE O 6-6.30 TROCHE CHODZE JAK WAMP ALE ZACZYNAM SIE PRYZWYCZAJAĆ. WE WTOREK SKOŃCZY 4 TYGODNIE , PO TRZECH TYGODNIACH BYŁYSMY SIĘ ZWAZYĆ I PRZYBRAŁA CAŁY KILOGRAM -WCINA MLECZKO AŻ JEJ SIĘ USZY TRZĘŚĄ.
BYŁYSMY JUZ NA BASENIE OTWARTYM -SAŁA CAŁY DZIEŃ POD DRZEWKIEM W CIENIU NAWET DAŁA MI SIĘ TROCH OPALIĆ.
KARMIĘ JA TYLKO PIERSIA I DOPAJAM HERBATKĄ HIPA -RUMIANEK.

KURCZE TAK SIĘ CIESZĘ ŻE NIE WIEM CO PISAĆ.

A Z MOICH 20 KILO ZOSTAŁO TYLKO 6 ;-))))

• Mamusia
Anula ale ci zazdroszczę piwko i dymek a mąż z dzieciaczkami... u mnie jak na razie tylko pomarzyć 🥴

Małgosia wykąpana i najedzona odleciała i śpi smacznie a w nocy da po garach coś tak czuję a ja już chyba nie wytrzymam kolejnej nocy nie wyspanej bo dzisiaj od 3 do 7 rano spała może 1,5h resztę marudziła a ja już nie wiedziałam co mam jej dać żeby przestała a jka się później okazało to kuponka nie mogła znów zrobić 😞

Ja lecę poprasować bo trochę mi się nazbierało.

Wpadnę jeszcze do was

• Mamusia
JA TEZ PIJE PIFKO ALE KARMI MAM JUZ PARĘ NA KONCIE I MAŁEJ NIC NIE JEST ;-))))
a DO FAJEK NIE WRÓCĘ NIGDY ;-))) TAK MI BYŁO CIĘZKO RZUCIĆ A TERAZ TEGO NIE ZMARNUJE -CHOC PRZYZNAM FAJKI CHODZA MI PO GŁÓOWIE ;-)) ALE NIE NIE DAM SIĘ .

MOJA HANKA WAZYŁA TYDZIEŃ TEMU 4600 ;-))) MAŁA GRUBASKA -CIUSZKI NEWBORN JUZ ROBIA SIĘ ZAMAŁE I UZYWAMY JUŻ PAMPERSÓW 2.