Skocz do zawartości

majowki2009 !!?? gdzie jest watek | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Patrysiu de mnie też 🙂 nie tak dawno mnie pocieszałyście... tak to już jest że co jakiś czas czujemy się do niczego, przecież nie jesteśmy ANDROIDAMI i możemy odczuwać zmęczenie częściej niż mąż np. który wychodzi do pracy i "odpoczywa od dzieci" kiedyś myślałam że to niemożliwe jak to można odpoczywać od dzieci? Dziś wiem że to jest jak najbardziej realne i często trzeba wychodzić z domu właśnie bez dzieci żeby odpocząć :-)

Ruda Rybko Twoja maleńka ma cudną sukieneczkę z resztą wszystkie dziewczynki piękne.

Oli NAJ NAJ dla Tosi 😘 A Odzia musi teraz z powrotem się przyzwyczaić bo u taty było pusto i była pewnie rozpieszczana 🙃 daj jej trochę czasu na oswojenie 🙂

Beti nawet jak dziecko ma 37,2 to normalna temperatura u niemowląt :-) tzn. to nie to przeszkadza małej spać, może rzeczywiście to ząbki a ma zaczerwienione dziąsła ??

Patrysiu-Dziewczyny mają racje, ze to pewnie przemeczenie. Wszystko sie ulozy i bedzie dobrze! buziaczki 😘 I ode mnie tez masz oklas! 😉 Glowa do gory kochana!!! 🙂

Ja tez ostatnio w najlepszej formie to nie jestem, od kad Lenka zachorowala to budzi sie raz w nocy do jedzenia i co troche sie przebudza z placzem i musze isc ja przytulic i dac smoka. Czasami nawet dobrze nie zasne, a juz musze wstac. Nie jestem do tego przyzwyczajona, bo do niedawna Lenka spala cała noc od 22 do 9 wiec bylam wyspana, a teraz chodze nie wyspana i juz jestem ciagle przemęczona. Mam nadzieje, ze nie dlugo wszystko sie unormuje i Tobie Patrysiu tez tego zycze z calego serduszka!

asiula-Zyczymy Ci z Lenusią powodzenia na kursie prawa jazdy! 🙂 Wiem jaki to jest stres. :P

• Mamusia
asiula
gratuluje 9 lat to juz troche 😘
ja mam takiego meza co nic nie pamieta, nawet urodziny mamy zapomnial, ostatnio mi sie przypomnialo ze kiedys miala a on zaskoczony mi mowi ze tak w lipcu chyba 24, musialo byc jej smutno ze zapomnial 😞 pewnie rocznic tez nie bedzie pamietal 😠

Hania ma zaczerwienione dziasla, wczoraj byla spokojniejsza ale i tak budzi sie w nocy co trzy godziny 🤢

• Mamusia
patrysia
ja tez czasami tak mam nic ni sie niechce 😞 i tak czasami mowilam mezowi ze moze bysmy sie zamienili i ja bym poszla do pracy :P w pracy prawie nic nie robi przychodzi to odpoczywa idzie pocwiczyc a jak idziemy spac to mowi ze Hanie ja mam uspac bo on musi sie wyspac na jutro 😠 a ja mam tylko chwilke zeby cos zrobic jak hania spi i to najczesciej jest to pranie, prasowanie, sprzatanie, gotowanie 😞 a czasu dla siebie nie mam,nawet pocwiczyc brzuch nie mam kiedy 😠

• Mamusia
aha mialam was zapytac o pampersy,
ile wasz maluszki zuzywaja dziennie pampersów? bo u mnie jest strasznie duzo, Hania bardzo duzo siusia, a ostatnio kolezanka powiedziala ze ona tylko zmienia trzy razy dziennie no i jak jest kupka bo szkoda pampersow bo sa drogie 🤢 a ja chyba z 20 dziennie wymieniam

• Mamusia
czesc dziewczyny kochane 🙂
Patrysiu- przydałby Ci sie jeszcze jeden taki wypadz koleżankami albo w ogóle jakis dzień tylko dla Ciebie żebys wypoczeła. Ja tez tak mam czasami, niestety.
Ostatnie dni też u mnie sa nienormalne. Jedziemy do tej Polski i powiem Wam ze same stresy z tym wyjazdem- mam wrażenie że nikt sie w ogóle nie interesuje jak sie pomieścimy, co zabrać, jak zorganizowac jedzenie dla Małej (woda, mleko itd.)- wszystko na mojej głowie. Od tygodnia prosze meża żeby zabukował ze bierzemy jeszcze fotelik samochodowy bo trzeba za niego dopłacić i dalej nic- jakby nie słyszał glucholec jeden. Swietnie jak nam na lotnisku dowalą opłate to sie zgarbimy :/
Ja tez czasami chetnie poszłabym do pracy niz siedziała w domu, czuje ze jestem taka zgniła w tym domu, z nikim nie gadam- chyba ze wyjde na miasto i kogos spotkam a to rzadko sie zdarza bo jak Patrysia- niewiele mam tu znajomych. Dlatego chetnie tutaj zgalądam bo przynajmniej mamy te same tematy i problemy. Juz sie nie moge doczekac az w Polsce z mamą siądę i bede gadac bo tak mi tego brakuje 😞

teraz Bianka zasnęła wiec szybko rzuciłam maseczke na twarz- obiecałam sobie ze bede ja robic 2 razy w tygodniu a daję rade tylko wtedy jak mam chwile kiedy ona śpi i to tez nie zawsze bo, jak beti, mnóstwo roboty w domu.

beti- ja zmieniam Biance około 6 razy dziennie lub wiecej gdy robi kupke 🙂 Nie dopuszczam żeby pampers był aż pękaty od sików a wiem ze wiele osób tak robi bo chce oszczędzić- moim zdaniem to obrzydliwe bo sami by nie chcieli chodzic z pełnymi majtkami! U nas akurat tak zmieniam jak sa karmienia a w nocy przed położeniem do snu a potem o 6-7 rano zeby jej nie wybudzac w nocy niepotrzebnie.
Mi sie wydaje ze to tez zależy jak dzidzia siusia i robi kupki- Ty karmisz piersią wiec Hania Moze czesciej robi kupy i musisz zmieniac czesciej? Nie sugeruj sie koleżanką- też mam takiego kolege jeszcze sie tym szczyci ze dopóki pampers nie przemaka to nie zmienia 🤢 🤨 Powiem tylko tak- biedne te jego dziecko 😞

• Mamusia
no wlasnie straszne to jest ze tak ludzie robia i jeszcze sie tym chwala 😞 ja wymieniam jak tylko jest mokro.
od wczoraj dopiero zmienilam Hani rozmiar pampersa na 3 bo caly czas miala jeszcze 2, pasowaly jej ale dopiero teraz zwrocilam uwage ze dwojki sa do 6 kg, a on juz bedzie miala ponad 6 kg.

• Mamusia
ruda rybka
tak juz chyba zawsze bedzie ze wszystko jest na naszych glowach...

zobaczcie jaka znalazlam fajna stronke, bukieciki z ubranek dla dzieci 🙂 sama bym taki kupila Hani tylko wszystkie sa w rozmiarze 62 a ona juz z niego wyrasta 😞 swietny pomysl na prezent 🙂

• Mamusia
Dziekuje Dziewczyny za slowa pocieszenia i wogole...dobrze mam Chciaz Was 😞 Jak narazie doly nie minely a wrecz przeciwnie
Bylam dzisiaj na szczepionce z Mala i na dziendobry pielegniarka strzelila ironiczna uwage na temat ubioru Julki ze jest "za rozowa".Byla tak samo ubrana jak na tym zdjeciu co kiedys wstawilam.Boze drogi to moje dziecko i bede je ubierac jak mi sie podoba.Nie ubieram jej zawsze tylko na rozowo,bo to czasami przesada ale to zawsze jest kwestia gustu.A potem wyciagalam smoczek dla malej i go polizalam.Zdalylo Wam sie polizac dziecku smoczek?Wiem ze raczej nie powinno sie oblizywac smoczka ale dziecko od tego nie umrze!A ona mnie tak skrzyczala i powiedziala ze robie najgosza rzecz jaka moze byc!Myslalam ze sie rozplacze.Staram sie jak moge najlepiej,dbam o Julke,pielegnuje ja i daj jej wszystko a ona ze mnie zrobila jakas wyrodna matke!Potem jak dala jej te zastrzyki to Mala zaczela bardzo plakac i poprostu wyszlam zeby ja nakarmic a ona do Lukasza z pretensjami ze dlaczego ja wyszlam.No i Jak Lukasz wyszedl to jeszcze na mnie z pyskiem!!!I sie strasznie poklocilismy a ja powiedzialm o pare slow za duzo!!!
Beti jak nie wsytd takim ludziom sie wogole do czegos takiego przyznawac???Ja tez czesto zmieniam,sredno co 1,5 godziny czasam 2 godz.bo Julka bardzo duzo sika.Jedynie w nocy jej nie budze jak ma to "dlugie spanie" np.od.20 do 4.
Ruda Rybko wspolczuje Ci,to tak ja u mnie wszystko na mojej glowie jak sie gdzies wybieramy to mausze wybrac siebie,Julke,przegotowac dla niej torbr,kocyki i inne pierdoly o an tylko mnie pogania "Gotowa juz?"

• Mamusia
naprawde zmieniasz Julce pieluche co półtorej godziny, Patrysia?? Ja tak nie muszę, czasami jak przychodze ze spaceru czy z długich zakupów i dotykam pieluchy to tak jakbym dopiero co założyła! jest ledwie co zmoczona. Moze to dlatego ze Bianka jest na sztucznym mleku.

Patrysia ale miałas dzień 😞 Współczuję- wiem co to znaczy. Nic sie nie przejmuj położną- moze miała zły dzień?? ja tez kiedys trafiłam na lekarza co zazwyczaj był przemiły a wtedy zrąbał mnie że źle trzymam Biankę i zrobie jej krzywde i bedzie miała problemy z biodrami 😞 Tez sie wsciekłam.
Nie jestes wyrodną matką- nawet tak nie myśl! A rózowe ubranka to Twoja sprawa- moja Bianka tez była dziś "różową landrynką" na mieście :P Jakby sie nasze córcie spotkały to by dopiero był róż bijący po oczach 😁

a jak ja wychodze z siostra męża na dwór to ona tylko biegnie po Bianke i wychodzi z nią a ja musze pozabierac tak samo- torby, mleko, smoczki i inne bzdety- o wszystkim trzeba pamietac bo ona na dworze spyta- "A wzięłaś pieluchy?" no i szlag mnie trafia :/

beti- my tez jakis czas temu przeszlismy na 3 z Pampersów bo 2 były jeszcze ok poza pachwinami- strasznie ja tam obcierało wiec zmienilismy.

ech, szkoda ze nie wiedziałam ze sa takie superanckie bukiety dla świeżych mamusiek! Extra pomysł beti!! Tylko teraz szukac jakiejs przyszłej mamy! 🙂

• Mamusia
naprawde zmieniasz Julce pieluche co półtorej godziny, Patrysia?? Ja tak nie muszę, czasami jak przychodze ze spaceru czy z długich zakupów i dotykam pieluchy to tak jakbym dopiero co założyła! jest ledwie co zmoczona. Moze to dlatego ze Bianka jest na sztucznym mleku.

Patrysia ale miałas dzień 😞 Współczuję- wiem co to znaczy. Nic sie nie przejmuj położną- moze miała zły dzień?? ja tez kiedys trafiłam na lekarza co zazwyczaj był przemiły a wtedy zrąbał mnie że źle trzymam Biankę i zrobie jej krzywde i bedzie miała problemy z biodrami 😞 Tez sie wsciekłam.
Nie jestes wyrodną matką- nawet tak nie myśl! A rózowe ubranka to Twoja sprawa- moja Bianka tez była dziś "różową landrynką" na mieście :P Jakby sie nasze córcie spotkały to by dopiero był róż bijący po oczach 😁

a jak ja wychodze z siostra męża na dwór to ona tylko biegnie po Bianke i wychodzi z nią a ja musze pozabierac tak samo- torby, mleko, smoczki i inne bzdety- o wszystkim trzeba pamietac bo ona na dworze spyta- "A wzięłaś pieluchy?" no i szlag mnie trafia :/

beti- my tez jakis czas temu przeszlismy na 3 z Pampersów bo 2 były jeszcze ok poza pachwinami- strasznie ja tam obcierało wiec zmienilismy.

ech, szkoda ze nie wiedziałam ze sa takie superanckie bukiety dla świeżych mamusiek! Extra pomysł beti!! Tylko teraz szukac jakiejs przyszłej mamy! 🙂

• Mamusia
Ruda Rybko musze jej w dzien tak czesto zmieniac bo ona bardzo duzo siusia, za to malo robi kupek.Czasem jedna kupa na 2 dni,baaaaardzo luzna 🤪 Podobno dzieci karmione piersia tak maja ze jak mleko dobrze sie przyswaja to dzidzia duzo sika,rzadko robi kupe ale za to puszcza bardzo smierdzace baki:P ona tez bardzo czesto pije co 1,5 -2 godziny .
i juz mam pampers 4 bo Julka w tamtym tygodniu wazyla juz 6,9kg. i te trojki byly juz troche przyciasne! Ja sie smieje ze z Julki jest mala klucha 😉
A tak wogole to widze ze masz niezly cyrk z ta siostra Twojego meza,ile ona ma lat???

• Mamusia
Ruda Rybka napisał:

ja mam dokladnie tak samo, jeszcze sie smieje ze Hania sika na raty bo ledwo co zaloze nowa pieluszke to znowu jest mokra

• Mamusia
patrysiu usmiechnij sie !!!!!!!!!!!

ja tez mam taka chustawke nastrojow niestety , wczoraj tez z michem sie poklucilam i po0dobnie jak ty powiedzialam pare slow za duzo ale juz jest ok 🙂

tosia dzis miala szczepienie i troche marudzi wazy 6700 i 64 cm a wszyscy mowia ze jest okraglutka a wage ma normalna tylko te policzki ma takie jak u chomiczka haha pani doktor powiedziala ze po 4 mjc wprowadzimy tosi inne jedzonko 🙂
juz dzis kupilismy jej super miseczke z lyzeczka 🙂

a odzi w koncu kupilam ksiazki do szkoly i juz nawet byl w promocji i w sumie 30 zl taniej , no to michu jeszcze jej kupil nowe rolki i teraz sie cieszy 🙂

ja przebieram tosi pieluche jak widze ze na siusiala to mniej wiecej tak co 2 h oprocz w nocy bo spi i jej nie budze ale co za masakra ja nie cierpie takich zlanych pieluch niech ten gosciu sobie na tylek zalozy i sam to nosi zwarjowany jakis

asiula wszystkiego naj naj naj 🙂 faceci niestety nie sa romantykami 😞 ruda rybko przerazilas mnie tym co napisalas o usc rany teraz to juz nie wiem co bedzie ......

a dzis chyba miala wrocic jusmarki do nas 🙂

ruda rybko nie stresuj sie powoli sie pakuj to moze niczego nie zapomnisz 🙂

• Mamusia
Ja juz ide spac bo juz nie mam sily na nic...
Oli dziekuje za pocieszenie...no i wogole wam wszystkim dziewczyny.To bardzo mile...
Oli moja Julka miala tez dzisiaj szczepienie ale jest oki.To bylo juz 3 i ostatnie ufff...
Fajnie ze odzia dostala rolki,pewnie sie ucieszyla ze tez jest wazna!!!
Dobranoc 😘

• Mamusia
pewnie ze sie cieszyla chociaz tamtych nie zniszczyla nawet ale michu stwierdzil ze te lepsze 🙂

ja tez jestem wykonczona juz tak od kilku dni jakies przemeczenie chyba , a to dopiero mi sie zacznie od wtorku bo odzia do szkoly a tak to tosia idzie spac 21-22 i budzi sie o 9 rano wiec moge sie wyspac chociaz tyle a tu bedzie trzeba wstawac po 6 😞 a teraz zjadlam kolacje pierogi z wisniami ze smietana i cukrem pycha 🙂 ide sie wykapac i spac ... w sumie nie powinnam narzekac bo tosia ladnie spi w ciagu dnia jest ze mna michu wiec dzielimy sie praca w domu i napewno jest mi duzo latwiej niz wam jak jestescie same ale chyba ta pogoda mnie dobija

dobranoc dziewczyny