Skocz do zawartości

majowki2009 !!?? gdzie jest watek | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no to ja nie wiem jak z tymi pieluchami 😞 Moze ja za rzadko zmieniam w takim razie ale skoro nie sa mokre to po co mam zmieniac...?
Bianka tez robi kupe co 2 dni i taką az po sam pępek- oszalec można jak ja wtedy przebieram bo brakuje mi conajmniej dwóch dodatkowych rąk żeby jej tyłek myć, nogi trzymać itd. :P ale jakoś daje rade 🙂 Raz Mała zrobiła kupe po 3 dniach to juz wariowałam z mężem ze strachu ze bedzie zatwardzenie ale ona sobie nic nie robiła z tego 😁

oli- nie chciałam Cie wystraszyc tym USC ale naprawde tak było u mojej kolezanki tutaj w Irlandii- takie miała cyrki z ambasadą polską w Dublinie bo tam tez udzielają ślubów jak w polskim USC i sa te same zasady. Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie dobrze 🙂 Trzymam kciuki.

Fajnie ze Odzia ma nowe rolki- szkoda ze ja nie umiem na nich jeździć- brat mnie uczył dawno temu ale lądowałam na pyszczek za każdym razem 😁

noooo, ciekawe jak tam jusmarkl po wypoczynku 🙂

oli jaką łyzeczke z miseczka kupiłas Tosi?? Bo ja sie pomału rozglądam i mam szajbę bo nie wiem co wybrać- moze w Polsce cos znajde? Ja to jestem jakas durnowata- długi czas przed tym co trzeba ja szukam, oglądam i przeglądam jakby to miało znaczenie wielkie a wszystko i tak zależy od Bianki czy jej sie bedzie to widziec i pasowac :P

Patrysia- siostra męza ma 24 lata. Ona chyba tak kocha Bianke (bedzie jej chrzestną) że o niczym innym nie mysli jak o niej. Ostatnio rece mi opadły jak powiedziała ze oduczyliśmy ją (Biankę) cmokania smoczka w dzień- co jak co ale ona pierwsza wsadzała jej smoczka przy każdej okazji- ledwie Bianka zastękała i juz dydek lądował w jej buzi a ja sie darłam ze złości. A dzieki moim upomnieniom Bianka w ogóle nie potrzebuje juz uspokajacza- tylko na spacerach albo zakupach jak ma napady płaczu daje go jej na jakis czas.
Dobranoc- mnie jutro czeka pakowanie calej rodziny- jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 🤪

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

czesc dziewczyny. 🙂

Lenka dzis spala cała noc, mam nadzieje, ze juz sie to unormuje i zawsze bedzie tak spala. 😉

Ruda Rybko-No to czeka Cie akcja, pakowanie calej rodziny. 😁 Wiem co to znaczy :P Ale pakownie jest duzo lepsze od rozpakowywania. 😉

Ja Lence przebiram pieluszke co ok 3 godz. czesci9ej nie potrzeba, bo mocno to ona nie moczy pieluszek. Ja juz sie konczy ostatnia paczka pampersow 2 i bede juz jej ubierala 3.

Jejku Wy juz po szczepieniach, a Lenka jeszcze ani jednego nie dostala. Dopiero we wtorek idziemy jak skonczy 3 mies.

Oli-mnie pogoda tez juz dobija, od dwoch dni nie wychodzimy nigdzie z Lenką i dzisiaj tez sie nie zanosi zebysmy mogly wyjsc. 😞 Nie wiem co to bedzie jesienią, jakas maskara chyba. 😞

Milego dnia! 🙂

• Mamusia
czesc dziewczyny

a ja wlasnie usiadlam i zdecydowalam ze pojde do szkoly haha 🤪 bo mam srednie wyksztalcenie i studium tylko , a bym chciala pojsc na studia dziennikarskie , niestety nie moge bo nie mam matury bo rodzilam wtedy odzie i jak juz pisalam kiedys odzia byla chora i te operacje wszystko i w koncu matury nie napisalam 😞 i poszlam na studium zeby miec chociaz cos a teraz sobie mysle ze czas naj wyzszy zrobic mature i pojsc na studia taka stara jeszcze nie jestem haha

wiecie od kilku dni mnie mecza koszmary w nocy juz mowilam michalowi ze przestane spac masakra 😞

ja dzis naj pozniej wstalam tosia juz byla nakarmiona i przebrana a odzia konczyla sniadanko a michu pil kawke , wstalam o 9:30 🤪 i jeszcze w pizamie siedze 🙂

mam nadzieje ze dam rade w tewj szkole i spelnie swoje marzenie o studiach dziennikarskich hihihihi , jak mialam 16 lat to wydali mi moj pierwszy tomik wierszy jezdzilam na rozne konkursy i wogole takze wszyscy mysleli ze pojde dalej w tym kierunku ja zreszta tez tak myslalam a zycie poukladalo sie inaczej wstawie wam jeden wiersz hihihi

Uciec , schowac się głęboko w szafie
Ciebie tylko do siebie przytulic
Dorośniesz w moich ramionach
Wszystkiego cię naucze
Pokaże świat , taki kolorowy jak z bajki
Bo po co nam ta szarość dnia
Będziemy dla siebie słońcem i księżycem
Skradniemy gwiazde , która nam przyświeci
Czy ktos nam na to pozwoli…..

• Mamusia
Ruda Rybko nic sie nie martw,wcale nie zmieniasz za rzadko tych pieluch:laugh: Bardzo dobrze postepujesz,jesli nie jest mokra to nie ma potrzeby zmieniac.Julka robi siku chyba co 10 min. 🤪 naprawde!!!
myslalm ze ta twoja szwgierka to mlodsza ale moze to wynika z faktu ze chyba nie ma dzieci...najwazniejsze ze kocha Bianeczke!!!
A co do pakowania to Ci Kochana naprawde wspolczuje...wez to sobie na spokojnie,moze usiadz,pomysl i zrob liste,nie wiem co Ci doradzic...mnie to czeka za dwa tygodnie... 🙃

Oli mysle ze to swietny pomysl z ta szkola,sama tez czasem o tym mysle ale ja to musialbym wrocic wtedy do Polski,ja ma dokladnie taka sama sytuacje mam srednie i studium bez matury 😞 ostatnio zastanawialam sie czy nie zaczac jakiej szkoly przez internet.A Tobie zycze powodzenia,wreszcie zrobilabys cos dla siebie...Tylko ze wtedy mialabys dodatkowe obowiazki...ale nie rezygnuj z marzen!!!Oklas za sliczny wierszyk!!!Nie marnuj talentu!!!

Tusienko ciesze sie ze Lenka ma sie juz lepiej ,mam nadzieje ze bedzie ci przesypiac tak jak wczesniej 😉 A co do szczepien to wszedzie jest niby podobnie a jednak inaczej...W Polsce co 6 tyg.u nas co 4.Moze dlatego mamy je juz za soba no i Julka ma juz prawie 4 miesiace :laugh:

Oki zmykam sie wykapciac bo ja tez jeszcze w pizamie:P

Patrysiu a Ty jak tam? Lepiej juz?

Oli-Super pomysl z tą szkoła! Ja to juz w ogole nawet sredniego nie mam. 😞 Zrezygnowalam ze szkoly dziennej zeby przyjechac tu i byc z Doiminikiem, zapisalam sie do zaocznej szkoly i mielismy jezdzic co miesiac do Polski, bo Dominik tez mial chodzic co mies na studia zaoczne, ale musielismy zrezygnowac, bo zaszlam w ciaze i nie ma opcji zebysmy jezdzili co miesiac do szkoly. Ale mysle, ze szkola nie zając, nie ucieknie. Jeszcze mam czas zeby pojsc i na pewno to zrobie. 🙂
Super wierszyk Oli, ode mnie tez masz za niego oklask!! 🙂

A gdzie nasza Jusmarkl? 😉

• Mamusia
oli super aż się popłakałam przy tym wierszu :-) oczywiście oklask dla Ciebie. Co do szkoły to koniecznie trzeba spełnić marzenia. Ja za to mam studia bez dyplomu bo jak się zabierałam do pisania pracy to poszłam do pracy w systemie 9-17, a do tego małe dziecko i koniec. Potem jak miałam zamiar znowu pisać to się okazało że muszę zaliczać różnice programowe i na conajmniej rok wrócić na studia, a się okazało że w ciąży z Frankiem no i tak się odwleka ... Ale jak zrobię prawko to będzie mi może łatwiej wrócić na studia bo sobie samochodem będę dojeżdżać do Lublina.

Dziękuję za życzenia dziewczyny 😉

Co do tych pieluch to ja zmieniam średnio co 3-4 godziny, ale jak ubiorę mu na noc to rano ok.5-6 jak zmieniam to już miejsca nie ma na siki, ale nie chcę go w nocy rozbudzać i zmieniam tylko jak otworzy oczka raniutko, ale to nie z oszczędności :P

Ruda Rybko - zrób listę koniecznie !!! bo jak się pakujesz już to w ferworze walki 😮 można połowy rzeczy zapomnieć,a tak wykreślać będziesz po kolei z listy :laugh:

• Mamusia
dzieki dziewczyny 🙂

ruda rybko pytalas o ten talerzyk i lyzeczke wyrz7ucilam karton ale bylo napisane na nim akuku zadnej konkretnej firmy mimo ze cennowo wygladalo tak samo ale wazne bylo to zeby bylo o 0-6 mc bo lyzeczka jest malutka nie taka wielka i tosia przed chwila dostala swoje pierwsze jabluszko ale tylko troszeczke na czubku lyzeczki kwasila sie i wypluwala wszystko haha a jeszcze mozna kupic fajne lyzeczki tez takie malutkie i jezeli jedzonko jest za gorace to zmieniaja kolor fajna sprawa jak bede nastepnym razem na zakupach to je kupie bo wczoraj nie moglam sie zdecydowac
lece bo obiadek gotuje 🙂

• Mamusia
Ruda Rybka napisał:

Bianka tez robi kupe co 2 dni i taką az po sam pępek- oszalec można jak ja wtedy przebieram bo brakuje mi conajmniej dwóch dodatkowych rąk żeby jej tyłek myć, nogi trzymać itd. :P ale jakoś daje rade 🙂 Raz Mała zrobiła kupe po 3 dniach to juz wariowałam z mężem ze strachu ze bedzie zatwardzenie ale ona sobie nic nie robiła z tego 😁

Hania to samo, nawet czasem pare dni nie robi ale jak juz zrobi to nie umiem sobie poradzic :laugh:

• Mamusia
Oli to Ty już dajesz małej jabłuszko? Nie czkeasz ąz skończy 4 miesiące? Oklask dla Ciebie za wierszyk.

Mi na szczęście udało się skończyć studia w tym roku, mimo problemów pod koniec ciąży. Jak dobrze mieć to za sobą :P

Julka mi dzisiaj marudzi. Już nie mam sił. Głowa mnie boli a ona wciąż coś chce. Może temu że na dworze taki upał.

Ja zmieniam Julce pieluszkę co 3-4 godziny. Zawsze przed karmieniem. Jak założę jej pieluszkę na noc to zmieniam ją dobpiero rano ok.6 jak mała się obudzi.

oli-pomysl fajny, tylko ze ciezko bedzie sie zebrac o jednej godzinie wszystkie razem. Ja o 21.30 zaczynam szykowac do spania Lenke i siebie. 😉
A co do tego jabluszka to nic Tosience na pewno nie bedzie, ja tez czasami daje Lence cos polizac np wlasnie jablko czy jakis inny owoc. Mam znajomą, ktora od 3 mc zaczela karmic coreczke rosolem i nic jej nie bylo, a teraz szamie wszystko co jej dadzą. :P Ja oczywiscie Lence jeszcze nic takiego nie daje, bo ona nawet 3 mc jeszcze nie ma. 😉

Wyszlo u nas troche sloneczko, mam nadzieje, ze od jutra bedzie ladna pogoda, bo inaczej zwariuje!!! 🙃 🙃

• Mamusia
czesc Wam 🙂 ufffffffffff- jakos mam chwile czasu mimo ze Bianka zasypia jęcząc i kwęcząc a ostatnie pranie sie robi bo przeciez wszyscy wszystkiego pozapominali ze w brudach leży i teraz panika- tak jak mówiłam- nienawidze sie szykowac do odjazdów :P
dzieki dziewczyny- ja bez listy to ani rusz- zrobilam wszystko i mam nadzieje ze weźmiemy wszystko ale wiecie- sa rzeczy które używa sie zaraz przed wyjazdem np. kosmetyki itd. i boje sie tego zapomniec.
Ciekawa jestem czy celnicy dadza nam przejśc z mlekiem w kartoniku dla Bianki. Chyba ich pozabijam jak mnie nie puszczą!

oli- super ze sie zdecydowalas isc do szkoły!! Najwazniejsze to miec jakies cele i dążyc do ich zrealizowania jakiekowliek by nie były. uczylismy sie kiedys ze potrzeba samorealizacji jest najwazniejsza dla człowieka żeby być w pełni szczęśliwym 🙂
Ja tez marze o dalszych studiach- licecjackie skończyłam, marzą mi sie magisterskie a tutaj chetnie poszłabym na kurs angielskiego- FCE. Raz sie zdecydowałam ale ciąża uniemowzliwiła mi wszystko tak samo 🙂
Co do prawa jazdy- zdałam testy po angielsku i dostałam prawo jazdy tymczasowe (irlandzkie) ale do praktycznego nie podejde bo jestem dupa i nigdy sie jeżździc nie naucze 😉

My zaczniemy podawac stałe jedzonko od początku października bo, tak samo jak Lenka, Bianka dalej nie ma nawet pełnych 3 miesięcy.

Dziewczynki buziaki dla Was i do usłyszenia- nie wiem kiedy ti wejde nastepnym razem bo rodzice popsuli komputer w domu i nie ma jak wejść na neta 🙂 Trzymajcie kciuki za Bianke zeby nam obory nie zrobiła w samolocie hi hi hi 🤪 :laugh:
Szkoda mi Was opuszczać na tak długo- będę tęsknić 😘 🙂

• Mamusia
Oli nic Tusience nie bedzie,fajnie ze dalas jej troszeczke,mnie tez juz korci dac cos Malej...to tylko jabuszko i taka odrobinka napewno jej nie zaszkodzi.A co do chata to "jestem za" zeby umawiac sie czasem na konkretna godzine.ja np.zawsze jestem ok.21.(czasu brytyjskiego) czyli polskiego na 22.
Tusienko dziekuje juz mi lepiej...dzisiaj odciagnelam mleczko i moge wypic lampeczke bialego winka.
Ruda Rybko bede za Toba tesknic,zycze Ci udanego pobytu w Polsce i mam nadziej ze Bianeczka dobrze zniesie podroz.I czekamy na Ciebie...Buziaczki i powodzenia Kochane!!!
Ciekawe co tam u jusmarkl cos sie nie odzywa,pewnie zmeczona...mam nadzieje ze u nij wszystko oki.
Buziaczki Dziewczynki,dobranoc

• Mamusia
Moja mama robiła naleśniki z serem w czwartek na obiad. Julka chwyciła miskę z serem. Moja mama wzięła łyżeczkę i troszkę jej podała serka. Nawet nie wyluła, tylko pokazywała, że chce jeszcze. Ale już nie dostała :P
Moja mama mówi, że kiedyś wcześniej wprowadzało się różne rzeczy do jedzenia i jakoś nikomu nic się nie stało.

Ruda Rybko My też będziemy za Tobą tęskniły. Życzę Ci udanego wypoczynku wśród najbliższych i tego by Bianka dobrze zniosła podróż.
Zawuażyłam, że jak jednej z nas tutaj brakuje to jakoś pusto jest.

Oli ja bardzo chętnie pogadałabym z Wami, ale troszkę wześniej np. o 20.30 bo wtedy jeszcze nie jestem śpiąca.:P

Zauważyłam, że Wy później ode mnie kładziecie dzieci spać. Julka jest nauczona, że kąpiel jest o 18:20, potem mleko i tak do 19:30 zasypia a potem budzi się o 2 na mleko. A wstaje ok.7 rano.

Ciekawe co z Jusmarkl.......???

• Mamusia
czesc dziewczynki

ruda rybko powodzenia i odpocznij sobie 🙂 bedzie nam smutno bez was 😞

dziewczyny i faktycznie nic tosi nie bylo , a powiem wam ze jak odzia byla mala to wprowadzalo sie jedzonko po 3 mc teraz jest inaczej ze wzgledu na alergie tak mi powiedzial lekarz

patrysiu to super ze juz tobie lepiej

niech wszystkie dziewczyny okresla o jakiej godzinie i moze uda nam sie cos wykombinowac

tak wogole to ja dopiero wstalam jakies pol h temu a tosia jeszcze spi 🤪 a jest godzina 11:30 ale michu rano ja nakarmil zanim wyszedl i spi spioszek maly 🙂

mam do was pytanko czy was tez pobolewa brzuch ??

• Mamusia
Dziewczyny a Julka ma 37 stopni 😞 Wczoraj pisałam, że marudzi. Nie czy to na zęby... Na razie czekam czy czasem jej nie podskoczy temperaturka. Je normalnie, ale jest dzisiaj bardziej spokojna tzn. nie chce gadać i się śmiać ale częsciej płacze. Teraz si martwię. 😞 😞 😞

Oli mnie brzuch nie boli tylko od czasu do czasu krzyże.

• Mamusia
Czesc dziewczyny. Dzisiaj troszke dycham i siedze w apartamencie , wiec postanowilam , ze jak mam chwile to zajrze co u Was. Matko juz mam do nadrobienia 15 stron! Jutro wracamy do domu , ale na necie bede urzedowac od poniedzialku. Codziennie obiadam sie kebabem i durum ... jakie to pysznee - niebo w buzi hehe ... u nas tego nie ma , bo Hiszpanie ogolnie nie jedza. Tutaj jest miasto turystyczne i jest taka restauracja wszystkich kuchni swiata. Kocham ja! Sliczne Wasze malenstwa na tych fotkach co dodajecie .
asiula_c teraz jak nasi chlopcy rosna to juz zaczynaja sie wiecej roznic i zatraca sie podobienstwo 🙂
Wogule to bylam w Porcie Aventurze!!! Super bylo , fotke jakas pokaze w poniedzialek , bo tutaj korzystam z nie swojego laptopa. Jak bedziecie mialy mozliwosc ktoras , to baaardzo polecam pojechac do Portu Aventury. Najwiekszy park atrakcji w Europie. www.portaventura.com
Buziaki dziewczyny dla Was wszystich. Oklask dla oli , bo jest pode mna hehe ... jak bym mogla dalabym wszystkim 😁 no i do poniedzialku.

• Mamusia
Witam Jusmarkl fajnie ze wpadlas chociaz na chwilke,widzialam zdjecia na NK,boze jaka laska z Ciebie!!!:laugh:
Oli mnie tez od 2 dni boli strasznie podbrzusze,jestem niedlugo pookresie wiec to nie to.Ale ten bol przypomna mi troche skurcze przd porodem tylko ze jest slabszy oczywiscie!!!

Dziewczyny ja nie wchodzilam tutaj dlugo po urodzeniu Julki wiec nie jestem w temacie,jak to u Was wygladalo z ta wizyta kontrolna po porodzie,wiem ze w Polsce jest po 6 tygodniach i chyba jest badanie ginekologiczne.A tutaj bylam tylko u lekarza,spytala sie jak sie czuje,o antykoncepcji i tyle,nikt do mnie nie zajrzal:P Troche sie wlasnie martwie ze cos jest nie tak,a od 3 tygoni mam znowu jakas dziwna infekcje.Bylam u GP i dali mi smieszna masc i globulki ale nie bardzo pomoglo.Jak bede w Polsce za dwa tygodnie musze isc do gin i sie zbadac.