Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja też po wizycie u lekarza. Z mała wszystko ok, wody utrzymane, rozwarcie na 1,5 palca ale szyjka utrzymana. Powiedział ze jesli mi nagle z jakiegos powodu wody nie odejda to powinnam dotrwać do terminu. W przypadku gdyby mała sama do 18 lipca nie wyszła, mój lekarz ma 21 dyżur i kazał mi przyjechać. A ja do niego "ale z rzeczami czy bez"? a on się śmieje i mówi...hehe z rzeczami, z rzeczami, będziemy wywoływać. W sumie fajnie bo 3 dni tylko będe po terminie a tego się najbardziej obawiałam. Dał mi też skierowanie do szpitala, gdyby mała jednak zdecydowała, że 21 lipiec to nie jest jej dzień:P

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
to super Willsonka!!! 🙂fajnie by było jak by przy porodzie był Twoj prowadzacy..u mnie to niemozlwe,bo bym musiala do innego miasta jechac...
Aniunia ja tez jestem słonica!!!!hihi
a z tym skierowaniem to jest podobno tak,ze powinno sie miec i je dają,ale jezeli chodzi o cięzarną to nie jest ono konieczne i w razie gdyby np.gin nie zdazyl Ci dać to wystarczy karta ciazy i legitymacja i dowod 🙂dzis sie dowiedzialam

• Mamusia
Aniu, w gruncie rzeczy nie trzeba skierowania by zostac przyjetym do porodu...ale jesli masz wybrany szpital, w którym cięzko o miejsca, a masz tam lekarza, to takie skierowanie z pieczątką lekarza jest przepustką. Bo nie ma nigdzie tak że co do jednego łóżka porodówka zajęta. Najczęściej zostawia się 2 - 3 miejsca po znajomosci. A ja nie chce pocałowac klamki szpitala, w którym chce rodzic. Dlatego lekarz mi dal skierowanie.

• Mamusia
zreszta w 'm jak mam' pisali,ze do porodu nie trezba miec nawet legitymacji.jezeli ciezarna nie ma ubezpieczenia to oni i tak musza ja przyjac na podstawie karty ciazy..
a w ogoel wczesniej laski pisaly o ktg,.............wiecie ja tez nigdy nie mialam tego 😞zreszta u nas nikt nie mial..dpiero przy porodzie

• Mamusia
w Katowicach jest kilkanaście szpitali, w tym kilka do których nie chaiałabym trafić z powodu odesłania mnie do innego szpitala. W jednym ostatnio zmarła dziewczyna podczas porodu, a jeszcze innej, dziecku zwichnęli bark i laska teraz sądzi szpital. A akurat ten szpital w którym ja chce rodzić znam, ma dobrą opinię, ale zdarza się że czasem jest brak miejsc, ale gdy na skierowaniu jest pieczatka lekarza który tam pracuje, to zmienia postać rzeczy 🙂 Jakos łóżko się znajduje...Smutne ale prawdziwe.
Wczoraj po badaniu ginekologicznym miałam śluz lekko różowawy, ale myślę poczekam, nie przejdzie to zadzwonię do lekarza, ale przeszło 🙂 Hihi, a dziś czytam, ze to jeden z objawów porodu. Ja tam nie zamierzam rodzić zbyt wcześnie 🙂 Dobrze, ze nie mam szyjki skróconej, bo samo rozwarcie nic nie znaczy.
27 czerwca zacznę 38 tydzień, i mała będzie donoszona 🙂 Super. I stres minie 🙂

• Mamusia
hej, ja już po pobraniu krwi, dobrze że szybko poszło, bo strasznie byłam głodna 🙂tak wiec już zjadłam kanapeczki 😁. A pamiętacie co wczoraj mówiłam że znajomego żona rodzi tyle czasu i wyobraźcie sobie że o 23.30 dostałam smsa że urodziła,ale wreszcie jej zrobili cesarkę, na chwile obecną nie znam szczegółów, ale domyślam sie że była wymęczona

• Mamusia
u mnie w mieście też jest tylko jeden szpital a mój gin jest ordynatorem na oddziale. wczoraj byłam na wizycie szyjkę mam mięciutką ,mocno skróconą a rozwarcie na opuszek palca no i czop mi wyleciał. powiedział że mogę rodzić ale nie oznacza to że od razu tak jak pisała mi Żanka.
do terminu zostało mi 9 dni!