Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Mialam robic uszka na obiad ale zrezygnowalam boli mnie cos brzus wiec nie bede sie meczyc a to ciasto zeby zrobic to niestety trzeba silnej reki. W sobote zrobimy 🙂
a dzis sama nie wiem co na obiad moze jakiegos chinczyka albo cos ech nie wiem...Jakos nie chce mi sie nawet myslec o tym...

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
bleee gulaszowa jest okropna fuuujjj. ja jak juz jem goracy kubek to tylko pomidorowa jest pyszna a reszta tak jak piszesz kostka rosołowa i jakas przyprawa.
to jest takie smieszne uzucie anitku jak malenstwo ma czkawke takie kopanie lub podskakiwanie dzidziuśka w rownych odstepach czasu u mnie tak ok 10 sekund:P wczoraj jak słuchalismy serduszka to były takie przerwy taki zatłumiony głos bicia serduszka jak akurat czkała az mi sie smiac chciało a lekarz nerwa miał bo nie mogł wszystkich pomiarów zrobic hehehe 😘

• Mamusia
Witam mamusie !!!!
jak zwykle już wszystkie uciekły 😞
zauważyłam że od kilku dni nie wstaje w nocy na siusiu, i udało mi się wczoraj oprużnić, ale nie powiem nie było łatwo 🙂
pogoda jest , pada cudowny deszczyk, z przebłyskami słonka
witam nową lulóweczkę
dobry jest też żurek ale polecam kubki winiary nie ma tyle chemii co knorr

• Mamusia
Hej wszystkim i na poczataek witam nowa lutowa mamuske!!!! 🙂 Widze ze jest nas coraz wiecej 😉 Ja tez 4 noce nie wstawalam siku az jestem zdziwiona ale dzis rano kiedy mezus sie budzil do pracy to pierwsze co to polecialam siku.:laugh: I pewnie znow sie zacznie haha. Od dwoch tygodni pije zelazo w syropie i znow powrocily te straszne zaparcia 😞 A do tego zawsze cos zjem slodkiego i reszty nie musze dokanczac... 🥴 Mam tylko nadzieje ze poziom zelaza cos sie podniosl i nie bede sie musiala kluc. No i pierwsza noc sie nawet wyspalam!!! 😁 dzidzia mi pozwolila albo juz bylam tak wykonczona ze nie czulam ale jak tylko sie obudzilam to on tez 🙃 Moje serduszko kochane. iwiokej zjadlabym taki zurek mmmm ale jak narazie to zaraz mam pierogi z kapusta i grzybami. Pozniej ide na spacerek bo u nas kolejny sloneczny bezchmurny dzien 😎 choc baaaaardzo zimny... 😉

• Mamusia
pierogi z kapustką też pyszne 🙂 a pogoda to lepsza zimna i słoneczna można na spacerek pujść, u mnie to 4 stopnie i deszcz nie do pozazdroszczenia
a na zaparcia to anitek poleciła mi esspumisan i bralam przez 2 dni 3x3 tab. i pomogło teraz to biorę 3x1 tab. profilaktycznie bo zaparcia w ciąży mnie kochają, wcześniej nie miałam z tym problemu

• Mamusia
czesc dziewczyny , ja nie pospałam tez dzis, juz zreszta pisałam mój połstronicowy referat z dnia dzisiejszego 😞
u mnie zimno tez, chyba ze 2 stopnie, nie pada, ale wczoraj było biało.

Ale bym pierogów zjadła 🙂 ale takich kupnych nie rusze od kąd była afera a tym mięsie 25 cio letnim co trafiało do zakładów garmażeryjnych bleee , a samej mi nie nie chce ulepic.

Wróciłam wlasnie ze sklepu i dzis bedzie spagetti na obiadek 🙂
a teraz czekam na facia z serwisu zmywarki, bo mi padła - a kupiona w maju 😞
pozdrowionka dla lutóweczek, nowych tez oczywiscie :-)

• Mamusia
z ta pogoda to przykro mi dziewczynki ze u was taka paskudna 🥴 Posle wam troszke slonka ode mnie 😎 Mnie tez w ciazy te zaparcia dokuczaja chociaz jakis czas temu mialam spokoj i sie unormowalo do czasu jak zaczelam z tym zelazem ale nie mam wyjscia 🤔 W poniedzialek mam wizyte znow u lekarza i beda mnie kolejny raz kluc zeby zobaczyc czy sie cos polepszylo. Wynik mam po paru minutach wiec bede wiedziec co i jak. A na zaparcia dostalam od mojego lekarza takie proszki w saszetkach wiec jak nie moge isc do ubikacji to mam je wziac wiec chyba dzis skorzystam 🙂 I na wizycie bede miala usg i zobacze w koncu moja dzidzie!!! 😁 Mialam miec 2 tygodnie temu ale przesunal mi bo teraz musze tez jechac wiec wszystko za jednym zamachem. Oj chyba te pierozki smakowaly dzidzi bo strasznie wywija 🙃 😆

• Mamusia
ja narazie na szczescie zaparc nie mam 🙂
moja mała kopie mnie po pecherzu, ale nie wiem czemu tak nisko nad samym wzgórkiem łonowym. A tak wogole pusciłam jej wlasnie Antonio Vivaldiego i juz nie kopie , chyba poszla spac, bo to jakies kołysanki dla dzieci 🙂 mądralińska kochana moja 🙂 🙂

• Mamusia
mnie też ostatnio mała kopie po pęcheżu ale najbardziej to kopie po lewej stronie pępka, ciekawe co te nasze malusi tak naprawdę wywijają w tych naszych brzucholkach 🙂
troszkę zgłodniałam to sobie jogurcik z owocami leśnymi zajadam, odstawiłam narazie słodycze, obawiam się że one też powodują te zaparcia 😞 szkoda 😞

• Mamusia
Dodi Ty masz dobrze słodkościami się obiadasz, ja na razie nie ryzykuje chyba ze coś bez czekolady, ale to właśnie ta czekolada najbardziej mi smakuje 🙂
ja jutro idę do mojej gin. zobaczymy co mi powie ciekawe czy na USG mnie przyjmie czy będę musiała czekać tydzień 🤢

• Mamusia
HeYo. 😉

iwiokej.! Masz świetny duuuuzy brzuszek. 🙂) :P:P

Też Bym Zjadła sobie jakiego batonika lub czekoladke ale nie chce mi się iśc do sklepuu bo jest brrr.... ;D

Jak Się czujecie.?

[url=http://www.suwaczki.com/][img size=186]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/3_Nataniel_9871-0fc8d996dc4ae8fed262d3611635501d.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjofnuid5qy.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />[/url]

• Mamusia
Iwiokej , moze sie ciesz, bo ja wcinam te słodycze i tylko tyłek rosnie !!!

Tak mi wolno mijają te tygodnie od wizyty do wizyty ,czy Tobie tez ?? szkoda ze jade sama ,bo mój M.w pracy w tych godzinach, a on tak sie cieszy jak mu mówie ze moze wejsc na usg, i tylko pyta kiedy znowu bedzie mógł zobaczyc córeczkę.

Mogłaby pensja juz przyjsc, to bym wybrała sie na małe zakupki a tu trzeba czekac do 27 😞

Iwiokej ja Cie obserwuje 🙃 co do slodkiego hehe :P
ale w sumie slodkie mozesz jesc tylko zeby to nie byla czekolada ani nic zwiazane z kakao bo to wlasnie kakao zatwradza...
Jejkus mam nadzieje ze po tym espumisanie Ci przejdzie.
Dodi mnie Maly tez kopie po pecherzu i to tak nisko ze az przy samej kosci lonowej sama sie dziwiliam co tak nisko no ale moze to lozysko sie w koncu przesunelo w gore wiec teraz ma tam miejsce dowiem sie wszystkiego w sobote.
Co do goracego kubka to ja nie przepadam za takim czyms ale ostatnio mnie napadlo i kupilam kilka smakow ale gulaszowa jest bleee.
Wlasnie zjadlam rybke w pomidorach z chlebkiem 🙂
Glowka mnie zaczela bolec po tej drzemce a spalam jakies 2godziny...no i brzus nawet po nospie nie puscil wiec nie wiem od czego to jest.Tak w dole boli jak na okres no ale moze to tez od tego ciaglego kopanka po pecherzu sama nie wiem. Najwazniejsze aby dziecku bylo dobrze ja sobie jakos poradze 🙂
Witamy nowa Mamusie 🙂 🙂 🙂

Moj tez sie cieszy na usg 🙂 idziemy razem w sobote a on juz od kilku dni chodzi i mowi ze nie moze sie doczekac az zobaczy bo nie widzial od 12stego tygodnia wiec niezly szok bedzie 🙂 no i chce koniecznie sisiolka zobaczyc 🤪
No mi zasilek jutro przychodzi ale musze zaplacic za sukienke bo placilam tylko 50% przy zamowieniu wiec jeszcze 160e do zaplaty...
Obraczki juz sa ok 🙂 ale niezle sie wkrecilam bo az sie poplakalam taka bylam zla :P

• Mamusia
Faktycznie na wadze to za duzo nie przybywam, a te tygodnie to beznadzieja dopiero co połowa minęła a tu jeszcze tyle tygodni czekać za naszymi skarbami, , to ja wolę wcasle nie jeść słodkiego jak czekolady nie ma bo nie przepadam za nimi wcale , tylko ta cudowna czekolada:laugh:
a esspumisan troszkę pomógł, mogłam wieczorkiem sie wypróznić , ale z wielkimi bulam teraz to jem go do każdego posiłu po 1 tabletce, żeby znowu nie przymulił ten mój żołądek

Iwiokej mozesz jeszcze codziennie wieczorem rozpuszczac lyzke miodu w bardzo cieplej wodzie i zostawic na noc i rano zamiast cieplej wody wypijac szklanke wody z tym miodem (juz zimny)
tez pomaga 🙂
no widzicie ja jak bralam zelazo to nic mi sie nie dzialo ale dostalam biegunki po 2tyg i nie wiadomo czy od zelaza czy magnezu.
Teraz zelazo biore co 3ci dzien a magnez raz na dzien i jest ok.
Andzia mnie tez zastanawia co ten Synus tam robi bo czuje kilka kopniakow w dole samym a doslownie za sekundke pod pepkiem....Smiesznie tak 🤪
Mi jakos leci od weekendu do weekendu aby patrze jak sie zmieniaja tygodnie na brzuszku 🙂
tak mysle ze aby do tego slubu teraz 🙂 bo wtedy bede w 28tyg 🙂

• Mamusia
anitek wierz mi ze po jakims czasie nawet nie bedziesz zwracac uwagi na obraczke chocby nie wiem jaka byla wiec nie przejmuj sie 😉 Kazda fajna a najwazniejsze to malzenstwo i wasza milosc. Ja juz nosze obraczke 6 lat A jestesmy razem od 11 lat.Obraczka zawsze na swoim miejscu a o malzenstwo trzeba ciagle dbac. Ale nigdy nie zalowalam. Jestem szczesliwa mezatka i tego szczescia i wam zycze... Bedziesz piekna panna mloda.. i przyszla mamusia. 😉

No Ci powiem Andzia ze juz mi sie podobaja 🙂 nie wiem czemu tak zareagowalam moze dlatego ze zupelnie inne zloto niz moj zareczynowy no i takie nietypowe 🙂 ale jest dobrze, tez tak mysle ze najwazniejsza milosc a obraczka jest tylk obraczką.
Juz sie nie moge doczekac 🙂 jeszcze 47dni 🙂 jutro jade odebrac swoja suknie slubna 🙂