Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Ma racje tak akurat w PL wpisuja. Tu na suwaczku masz 27tydzien + 1dzien to oznacza ze juz jestes w 28tyg. ale nie skonczonym jeszcze 🙂
suwaczki pokazuja skonczone tygodnie i tak samo jak moj szpital tak liczy. w PL zalezy od szpitala 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no biorąc średnią 30 dni to wychodzi na to ze moj ginek z terminem porodu pomylił się o 1 dzień 🙂 hehe no ale co dziwne zrobiłam wykres dla swojej koleżanki i jej to już w ogole masakra wyszłą bo termin ma na 16 stycznia a tu jej wyszło ze 26 grudnia weług miesiaczki 🙂

• Mamusia
Anitek czesc 🙂

Co tam słychac ?? ja wczoraj kupilam dla małej kocyk i okrycie kapielowe 🙂Niestety nadal jestem bez kurtki i płaskich kozaków 😞 nic nie było w przystepnej cenie a ten plaszczyk co był rozmiar tydzien temu juz go nie było 😞 wróciłam wkurzona 😞
Tak sie zatanawiam czy nie wsiasc w autko i nie pojechac jeszcze do sklepu ciazowego .
20 Ide na szkole rodzenia i nic nie mam 😞 na szczescie spodnie juz mam ale są u krawca bo byly za dlugie.
A Ty w czym kochana chodzisz jak wychodzisz na ulice ? miescisz sie jeszcze w normalne dzinsy ??

Aga ja tez tak mam jak chodze minimum godzinke...Caly dol brzucha mnie boli takie jakby rwanie. Ale lekarz mowi ze to moga byc zrosty albo to ze teraz dol macicy rozciaga sie w szybkim tempie bo dziecko podwaja swoja wage 🙂
Dodi ja wykopalam plaszczyk z Paryza jeszcze juz 4letni ale nadal w modzie odziwo :P on jest szerszy wiec ok 🙂
a do sklepu czy cos to nosze getry i jakis sweterek dluzszy 🙂 jeansy mam 2pary taki ciazowych bo o normalnych moge sobie pomarzyc juz od jakis 8tygodni :P

• Mamusia
Dzięki dziewczyny za pocieszenie 🙂 Ja straszna panikara jestem i każda dolegliwość sprawia że zaczynam się bać 🙂
Moja koleżanka poroniła tydzień temu 😞 Była w 10 tygodniu. Pojechała u nas do szpitala z krwawieniem i nie dostała nic tylko NoSpę, a jak poszła do WC to płód sam wyleciał z niej 😞
Dlatego zdecydowałam się rodzić w innym mieście.
A może są wśród Was przyszłe mamy które też będą rodzić w Strzelcach Opolskich???

Aga prosze nie pisz takich rzeczy 😞 😞 😞 😞 😞 bo zas sobie cos nawkrecamy tutaj 😞
Bardzo przykre 😞 choc jak sama wiesz ryzyko poronienia po 14stym tyg spada o 65%. spokojnie bedzie dobrze. a jesli Cie cos niepokoji to pytaj lekarza najlepiej...

• Mamusia
Anitek napisałam to tylko dlatego bo dziwi mnie obojętność lekarzy ze szpitala w moim mieście.
Ale obiecuję od dziś pisać same dobre rzeczy 🙂
Idę się na chwilę położyć z książką, bo mąż wraca z pracy o 16.00 dopiero a obiadek już gotowy 🙂
Pozdrawiam i do następnego razu:laugh:

• Mamusia
Aga kurcze ja to po pysznym obiadku muszę czytać takie przykre historie. No niestety obojetnosc lekarza w takich sytacjach powoduje ze nam tylko rece opadaja 😞 😞 Ale widocznie tak musiało być.

Anitek ja juz myslalam o chrzestnych ale nic nie wymysliłam, Moj ma brata i ja też wiec zaczyna sie problem, zadnego ja kuzynostwa nie mam z ktorym utrzymuje jakis super kontakt.
Moj mógby wziac brata no ale ja nie mam zadnej kobiety, poza tym nie bardzo usmiechaja nam sie Nasi bracia wiec mamy meeeega problem.

spoko Aga hehe :P wiem wiem rozumiem tutaj jest to samo tu na krwawienie laski nic nie dostaja 😞 ja sobie nie wyobrazam i nie moge tego pojac...Ile Mam stracilo tutaj dzieci ze ich niedbalstwo i sposob prowadzenia ciaz...No ale na szczescie mam polskiego lekarza wiec jest ok a szpital to to co mowia i tak jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam :P
Sama wyladowalam z lekkim krwawieniem ponad tydzien temu i nic nie zrobili aby badanie nawet szyjki nie sprawdzili no i zastrzyk bo mam rh- i do domu. tak to widzisz jest. Ale jak sie okazalo to jakas mala zylka byla i wszystko ok 🙂 bo sprawdzilam u ginka mojego zaraz na drugi dzien 🙂
Aga odpocznij sobie 🙂

My chcemy Mojego Mariusz przyjaciela on jest tez swiadkiem na slubie 🙂 a chrzestna bezapelacyjnie bedzie moja siora 🙂
kurcze tylko problem w tym ze wlasnie ten przyjaciel tez sie stara o dziecko od ponad roku i nie wiem czy ta jego sie zgodzi na takie cos...Bo na dzien dzisiejszy nie oddzywa sie do mnie od wrzesnia...

• Mamusia
czesc , tak to mi sie skróciła szyjka o ponad 2 cm w miesiac czasu, nie miałam zadnych objawów, czasem bolał brzuch ale chyba nie od tego, ja codziennie chodziłam do slepu i nosiłam siatki z zakupami, niby lekkie ale sok w butelce, ziemniaki, owoce i juz kilka kilo jest.Noi raz sprzatałam w domu ze az sie plamienie pojawiło.Lekarz swierdził ze to bylo wszystko przyczyna skaracajacej sie szyjki, równiez trzeba zrezygnowac z chodzenia na obcasach czy koturnach.

• Mamusia
no a u nas nie wiem jak to się zakończy 😞 Moze Pawła kuzynka by została chrzestną, ale jak sobie pomysle ze co okazja to znowu tyle osob sie zjedzie to szkoda gadac 😞 Nie wiem naprawde jak my to wszystko zorganizujemy :/ a znowu brac koleżankę na chrzestna ? hm teraz mamy konatkt itd a co bedzie pozniej ? :/ 😞

Dodi ja Mojemu powiedzialam ze zakupy robimy razem ale on nosi siatki a teraz to krzyczy jak w domu nawet cos chce przeniesc wcale nie ciezkiego...ale ma racje bo czasem sie czlowiek zapomina a tez na poczatku niby siatka jedna ale pare kg bylo bo tu na obiad miesko ziemniaki jakies warzywka itd i sie zbieralo...

No my za chrzestnego chcemy wlasnie tego przyjaciela nie ma do Nas znaczenia ze to znajomy a nie rodzina. Ja mama chrzestnych z rodziny i co? i tak o mnie zapomnieli...Aby komunia 18stka itd. ech to ja pierdziele takie cos. A Bart tak lubi dzieci poza tym mieszkaja 10km od Nas wiec tez fajnie 🙂
a znow z Mariusza strony nie mamy nikogo...z mojej to jeszcze by sie znalazlo ale po co sie zmuszac z mojej bedzie siora a od Mariusza przyjaciel i bedzie ok 🙂