Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc dziewczyny!!
w koncu podniosłam sie z wyrka na dłuższa chwilke zeby zajzec do was 🙂
własnie jestem po wizycie u ginka no i rozwarcie sie nie powiekszyło narazie jest tak jak było i jestem z tego bardzo zadowolona bo jednak wypoczynek robi swoje 🙂 zalecił mi lezenie i oszczedzanie sie jeszcze z 5 tyg lub 6 ale stwierdził ze dzidziusia moge wyczekiwac juz w 36 tyg... ale mam nadzieje ze urodzi sie zdrowiutka jak rybka 🙂 steskniłam sie za wami:-)

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no to super Darusia że sytuacja jest opanowana 🙂 Leż i odpoczywaj sobie no i czasem się nie zabieraj za świąteczne porządki 🙂 Fajnie że Malutka może przyjść na świat już w 36 tygodniu 🙂 to nie wiele już Ci zostaje 🙂 Na pewno będzie zdrowa 🙂 no i fajny prezencik na Nowy Rok 🙂 Trzymaj się tam cieplutko i dbaj o sibie 🙂

Cześć dziewczyny 🙂

U nas dzisiaj słonko 🙂 zaraz na zakupy jadę z bratem 🙂

Darusia ciesze się, że wszystko na razie jest dobrze 🙂 Twój wypoczynek działa 🙂

Malami myślałam ostatnio o Tobie 🙂 tak dawno do nas nie pisałaś, gratuluje synka kochana 😘

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂
Piękny dzień za oknem, pozytywnie nastraja 🙂
Ja dziś od rana w biegu, sporo spraw do załatwienia ( kocham urzędy! 😠 ) ale najgorsze już za mną. Teraz siedzę jak na szpilkach, bo do lekarza na tą wizytę razem z ortopedą mam na 18:30 dopiero. Już się nie mogę doczekać. A do tego Victor jakiś niemrawy dzisiaj, nie rusza sie nic, co mnie dodatkowo nakręca,że juz chcę zobaczyć co tam się dzieje. Jakaś paranoja mnie dopada chyba 😉
Ale żeby czas szybciej jeszcze leciał, jadę zaraz do jakiego CH kupić kilka pierdołek typu termometry, butelki, smoczki itd. i już chyba będę miała wszystko... no może poza klamotami dla mnie do szpitala 🙂) ( chociaż tutaj też chyba mi tylko koszuliny jakiejś brakuje, bo przecież nie będę kupowała nowego szlafroka czy klapków skoro te co mam są ok. ).
A Victor dostał JUŻ! 🙂 na Mikołaja od mojej przyjaciółki ( przyszłej matki chrzestnej) taką matę interaktywną z zabawkami i grającą. Piękna! 🙂
A tak poza tym to jeszcze przed chwilą posegregowałam już jego ubranka ( dużo tego 🤔 ) i już pierwszą turę wrzuciłam do prania... zawsze już trochę do przodu będzie, a poza tym okaże się co farbuje i co się zbiegło...:laugh:
hmmm... a ja nie mam ręcznika z kapturkiem... myślałam, że będę go wycierać normalnym ( przeciez i tak są miękkie) ręczniki a do zapatulenia zaraz po mam taki maleńki szlafroczek z kapturem. A teraz już nie wiem...

• Mamusia
Jai_ho no nie ma to jak Polska 🙂 Czas szybko zleci i zaraz bedziesz u lekarza 🙂

A co do reczniczka to wiesz kwestia indywidualna ja mam kilka reczników też już kupionych ale podoba mi sie ten z kapturkiem 🙂
A urzędy to tak kochasz jak ja 🙂 🙂
też juz chyba wszystko mamy 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!!!!!!!!
ale sobie pospałyśmy, do 12 🙂 , ale była pobudka po 8 na siusiu to ja poszłąm i wypuściłam psiutka też żeby odcedziła kaertofelki, a i rozpaliłam w piecyku i poszłam spać dalej przeciez nie wstanę tak wcześnie skoro posprzątane obiadek zrobiony 🙂 zanudziła bym się , no i nastrój lepszy bo i słoneczko swieci i mam świadomość że dzisiaj juz zobacz e mojego męża , pewnie poźno będzie , ale bedziemy juz razem spali 🙂
Bób śliczny pajacyk 🙂
CandyMonka to masz tak samo jak ja gniewam sie chwilę , bo nie umiem dłużej 🙂
dzięki nikoś za pocieszenie 🙂 Jai_Ho jak nie czujesz ruchów to napij się trchę zimnej wody ponoć to skutkuje 🙂 , albo coś bardzo słodkiego nie komiecznie słodycze 🙂
Darusia odpoczywaj a będzie wszystko ok , cieszę się że u Ciebie dobrze i się nie pogarsza 🙂 pozdrowionka 🙂

• Mamusia
witamy 🙂
mialysmy dosc intensywny dzionek ale juz jestesmy po obiadku 🙂 i nie moge sie doczekac zobaczyc moja mala 😁 ide do mojej Pani doktor na 19.30 ciekawe jaka jest juz duza??
Darusia to jest szansa ze to nie ja pierwsza urodze :P ale grunt ze wszystko jest ok!!

Siostra wlasnie dzownila z wiadomoscia ze ma dla mnie: łóżeczko+materac, wanienka, przewijak, posciel i 6 kartonow ubrań takich od 0-18 m-ca 😁 rewelacja tyle kasy zaoszczedzone!! a poniewaz bardzo duzo rzeczy ja dla jej malej kupowalam to wiem jakie sa to rzeczy :P

nikoś 2010 to nie masz ciekawej sytuacji!! a co Twój mąż na to?

• Mamusia
Ojj dziewczynki ile już było rozmów,mąż tez mówi "olej" i chyba trzeba sie nauczyć tego olewania.
Napisałam męzowi sms-a jak był w pracy,ze mam doła,przywiózł mi kwiaty,przytulił i spytał czy chcę porozmawiac i czy może mi pomóc...kochany jest....ale stwierdziłam,ze nie będe Mu juz gadać,że chodzi o Jego matkę bo już tyle razy na nia narzekałam a dla NIego to też przykre,że się nie lubimy,zwaliłam na hormony

Sibi napisz po USG jak było..

• Mamusia
Wiam mamusie!
Oj Nikoś współczuję teściowej. Mogłaby się chociaż zachować wiedząc, że Ty jesteś w ciąży 😞
Ale całe szczęście, że masz wspaniałego męża, który się o Ciebie troszczy i Ty widać że masz złote serce nie chcąc go zamartwiać problemami z jego matką 😉
Próbuj nie brać jej słów do siebie, postaraj się traktować ją jak powietrze, może w końcu kobieta zrozumie i się zmieni 😘

• Mamusia
Masz rację nie ma co się nakręcać tylko jak najszybciej zapomnieć dla dobra synusia, On jest najważniejszy 😉
Ja miałam kłopoty ze snem, ale teraz od 2 dni troszkę mi się poprawiło, 😉 choć nie wiem na jak długo.
Żebra mnie bolały, ale jak narazie przestały, śpię też przeważnie na jednym, albo drugim boku, bo jak poleżę na plecach, to później taki ból, że się obrócić nie mogę. Boczki też po całej nocy pobolewają 😞 ale pociesza mnie fakt, że już coraz bliżej porodu 😆 choć pprzeraża mnie też ten fakt:P