Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a co do niestandardowych ubrań i nie tylko to moim zdaniem właśnie na allegro jest największy wybór ! aha z nietypowych rzeczy kt kupiłam na allegro było też ... mieszkanie 🤪 no i ostatni samochód :P

ps. qurcze chyba serio jestem uzależniona 🤪

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry 🙂
Ja tak w przelocie z kawą na chwilkę wpadłam 🙂
Zaraz jadę na jakieś zakupy, bo pogoda trochę lepsza, a ja jutro już wracam do Dk, tęsknimy z T. za sobą jak dwa głupki ( tak jeszcze nie było, podejrzewam, że zafiksował przez tą ciążę 😉 )więc przebukowałam bilet.

Bób, ja od kilku lat kupuję na allegro i to coraz odważniej, ale na początku to zaczęłam od rzeczy, które np. już znałam, wiedziałam, że mi pasują a na allegro było dużo taniej. Poza tym mi sie jeszcze nie zdarzyło, aby ktos mnie oszukał, więc... a tak poza tym to jest chyba teraz jedyna forma sprzedaży, gdzie możesz się rozmyślić i zwrócić towar ( ponoć w sklepach już nie można, jakaś kolejna głupia ustawa) 🙂

aaaaana ja co roku mam jakieś pomysły z kolorami, kombinowanie z długościami itd. a i tak po każdym ekperymencie wracam do krótkich, czarnych 🙂)

A jak dzisiaj Wasze samopoczucie? 🙂

• Mamusia
Jai_Ho jeśli chodzi o samopoczucie to nie jest z nim najlepiej, mam doła a do tego boli mnie głowa a głównie zatoki i dlatego właśnie muszę się przejść na te zakupy, pooddychać świeżym powietrzem , rozruszać, inaczej siądę, będę ryczeć i jeszcze bardziej mnie głowa rozboli 😞

• Mamusia
no dobra kawka się skończyła czas się ruszyć i dalej sprzątać po remoncie
ale najpierw kupię odżywki na allegro 🙂 i zrobię zakupy spożywcze (na allegro niestety nie mają wszystkiego) więc w Almie ale też przez net bo mąż wyjechał a mi się nie chce dźwigać :P

• Mamusia
Bób, w takim razie faktycznie może lepiej tego doła rozchodzić 🙂 a jeszcze jak kupisz coś fajnego to i humor powróci.
ok. uciekam, bo za pół godz. ma być taxi a ja jeszcze w piżamie 😲
A właśnie, jadę jeszcze dziś zrobić badania na HIV, WR, jeszcze raz na toksoplazmozę i żółtaczkę, robiłyście już te badania?

• Mamusia
hahahahaah aaana, zakupy w Almie online też bardzo mnie ucieszyły 🙂) zwłaszcza jak sobie pomyślę jakie to może być praktyczne zaraz po porodzie ( bo jednak chcę rodzić w polsce) a T. w sklepie sie nie dogada, więc... 🙂)
Ok. zmykam... do później!
Miłego dnia!!

• Mamusia
Dziendoberek Dziewczynki 🙂

Dzisiaj odziwo nie wiem co się stało dopiero co wstaliśmy a godzina jest 10:06 :P Ojej sobie pospaliśmy :P

Wczoraj na tych naukach znowu 2 godzinki siedzenia i juz nie wiedziałam jak mam siedzieć :P Ale daliśmy radę :P Dziś mamy pierwsze spotkanie w poradni no i pozniej nauki... Wrr oszaleć idzie ale dajemy radę :P

Zaczynam nadrabianie postów 😁

• Mamusia
hej mamuśki 🙂
mam do was takie pytanie, ostatnio wspominałyście o tabelce zestawiającej daty narodzin naszych maleństw... gdzie ją można zobaczyć?
jak tak wogóle się czujecie?ja mam zawsze rano problemy z kręgosłupem, po nocy bolą mnie plecy bo większość czasu na wznak leżę heh

• Mamusia
Witaj Małami 🙂

tabeleczką zajmuje się Anitek85 ale jej w tym tyogodniu nie bedzie bo ma rodzinkę na głowie i w dodatku swoj ślub 🙂 Ale jak wróci to napewno Cie dopisze do niej 🙂 Podaj tylko imię dla dziecka i termin porodu 🙂 Ja jej piszę sprawozdania z forum zeby sie dziewczyna nie zaczytala za tydzien 😁

A samopoczucie dzisiaj dobre, też mnie czasem w kręgosłupie strzyka ale rozchodzę i jest dobrze 🙂

• Mamusia
czesc 🙂

widze z pusto dzis troszke,

Aaana ja miałam tez hbs, wr , hiv,toksoplazmoze na poczatku ciazy ale teraz za 2 tygodnie robie znowu WR I HBS, a za miesiac znowu toksoplazmoze i cytomegalię tez zrobie.

U nas dzis ponury dzien, musze potem wyjsc odebrac mojemu M. spodnie od krawca, bo przyszedł ostatnio z rozwalonym rozporkiem, śmiałam sie ze któras z pracownic sie dobierała heheh :.

Potem mamy szkole rodzenia, dzis pokaz kapieli i ubieranie dzieciaczka trzeba wziasc ciuszki 🙂 moze byc smiesznie.

• Mamusia
moze byc smiesznie 🙂 juz po dzisiejszym spotkaniu połowa zajęc za nami, zostanie 5 spotkan tylko.
NAJGORSZE to ze ostatnie zajecia są 23 grudnia o 19, a my chcemy do Łodzi pojechac wczesniej na świeta do teściów, musimy sie jakos dogadac i odrobic te jedne zajecia w innej grupie.

Kurde jutro po 14 dopiero mam te wyniki prób wątrobowych, boje sie tej cholestazy , bo czytałam ze jak sie ja ma to trzeba spedzic reszte ciazy w szpitalu 😞 nie chcialabym swiat spedzic na oddziale 😞 ale swedzenie wogole nie przechodzi, chyba ze jestem nakrecona jakos i poprostu sie drapie 🙂 czekam z niecierplioscia.

Co do prezentów ja w tym roku robie tylko prezent mojemu M.
I kupimy cos jego rodzicom i siostrze.Ale to zawsze on płaci za prezent dla nich, ja kupie mojemu jakies koszulki , moze sweterek, bo ma mało ciuchów a sam soboe nigdy nic nie kupuje, wiec obiecałam ze sie wezme za jego garderobę i bedzie dostawał ubrania.

• Mamusia
Małami nie przejmój sie i duzo leż, pisałam wczoraj chyba ze ja miałam tez krótka szyjkę i zagrozenie przedwczesnym porodem.

Teraz czekam na wyniki badan na cholestaze ciązową, jesli ją mam to grozi mi szpital do konca ciazy, i wiem ze czasem jak sie nasilaja objawy to trzeba przerwac ciąze niezaleznie od jej trwania. A ja dopiero jutro zaczynam 30 tydzien, wiec tez sie obawiam 😞 ale mam nadzieje ze to jednak nie bedzie ta choroba.

WIEC GŁOWA DO GÓRY KOCHANA 🙂
ja musze zmykac , dzis wymysliłam zupe kalafiorową wiec musze kupic warzywa , o i debrac spodnie od krawca mojego M. odezwe sie potem mamusie 🙂

• Mamusia
dzien dobry my dzis bardzo dlugo spalysmy 🙂
dzis jade do mamy na kilka dni bo chyba potrzebny mi maly odpoczynek 🙂 wiec mnie nie bedzie do piatku na brzuszku 😞

widze ze pojawil sie temat prezentow ja czesc mam na czesc mam pomysl, a oczywiscie dla mojego meza i ojca nie mam pojecia co kupic tym bardziej ze moj tata ma niedlugo imieniny i trzeba kupic 2 prezenty :| a moze cos u mamy wymysle

to ja rowniez proszę o dopisanie do tabelki
planowy termin wg. OM mam na 04.02.10 a wg USG na 01.02.10 a imie mojej córki to Marcelina.

• Mamusia
Małami i Sibi wyśle do Anitki dane i Was dopisze 🙂

ja też nie wiem na co się zdecydować bo kurczę nie stać nas na wielkie prezenty wiec tesciom kupie po piżamce bo są ubodzy w takie rzeczy i moze dokupie koszulinę dla tescia i tesciowej na targu jakis sweter 🙂 łacznie zamknę sie w 100zł 🙂 Tacie swojemu torbe do laptopa a mamie tez jakiś sweterek i korale do tego bo jej sie tak podobaja 😁
a z Moim P. nie robimy sobie prezentów 🙂 Kupimy cos do mieszkania 🙂 aa no i chrześniaczce kupiłam super kamizelkę na wiosne 🙂 i styka 😁