Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anitek ładnie z grzywką,grzyweczka jest taka dziewczęca,odmładza a w Twoim wieku to juz konieczne:laugh: :laugh: żartuję oczywiście:P
Ja też mam grzyweczkę ale nie z powodu zbliżającej się 30-stki:P lubię taką fryzkę,jak się kiedyś zbiorę to wkleję fotę
Ja też zapuszczam włosy,miałam juz takie ładne długie,do połowy pleców i coś mnie podkusiło...chciałam inaczej wyglądać na zakończenie podyplomówki i ciachnęłam sobie z tyłu ostro ale teraz już mam do ramion:P

Nikos no stara sie robie nie da sie tego uniknac 😁
Madziula no wiesz przeczucie moze Cie nie mylic sama znasz swoje cialo i wiesz co sie dzieje. Skurcz jeden na godzine to nie jest tragedia jeszcze 🙂
wez podwojna dawke magnezu i 2nospy i powinno minac 🙂 chyba ze chcesz zaryzykowac ciepla kapiel bo sa dwie opcje albo Ci ulzy albo sie zacznie...

No termin masz na druga polowe stycznia jestes juz w ponad 37tyg wiec tak to juz moze byc teraz 🙂
No albo sa to skurcze przepowiadajace i ucichna 🙂
z tym czopem tez dziwna sprawa bo moze zaczac odchodzic nawet na 2tyg przed a i moze odejsc pare godzin przed porodem...choc ten odrazu przed porodem jest juz z reguly podbarwiony krwia...glowka go gory Madziula....a Tobie czop odszedl juz?

Dziekuje Madziula 😘
ech jak tak czytam to juz mnie cos zaczyna kluc :P nie ma to jak zaczac sobie wkrecac cos...ale fakt mnie tam te klucia dokuczaja od paru dni ale pewnie wszystko jest ok 🙂 Maly pewnie sobie uciska i tyle 🙂 czytalam w ksiazce ktora mam o ciazy ze to norma od ok 30tyg ze miednica boli moga tez bolec kosci pochwy i lonowe i moze pojawic sie klucie w pochwie plus wzmozone oddawanie moczu a ja od kilku dni latam co chwile...
Madziula jestes juz w ponad 37tyg czyli magiczna cyfra zostala przekroczona 🙂 w razie czego zaciskaj nozki do 1stycznia 😉

• Mamusia
no mamuśki co wy wyrabiacie, nóżki zaciskać proszę 😁
przynajmniej do nowego roku 🙂
a mi tak palce popuchły że musiałam zdjąć obrączkę i pierścionek a ten był prawie 2 nr większy straszne 😞
ale fajnie mój mężulek jutro ma wolne to mi pomoże w przygotowaniu domku na wieczór 🙂
a mi tak źle ostatnio tak podbrzusze boli i w psitce kuje jak ubieram buty, może przefolgowałam w te święta, i te szalone porządki , a ciąza niby nie zagrożona, ale wszystko się może zdarzyć nie ma co szaleć 😞

Iwiokej Kochana pisalam wlasnie i tym ucisku na miednice klucia w pochwie i bol kosci lonowej i pochwy to jest normalne w tym okresie ciazy...ja ten bol w dole brzucha tez mam...czasem lapie mnie tak na doslownie 15sek i puszcza i tak kilka razy na dzien. buty zaklada mi Maz bo sama juz nie potrafie 😞 bo wtedy mam wrazenie ze mi brzuch eskploduje.
Madziula spokojnie dotrwasz do 1stycznia zobaczysz 🙂
odpoczywaj sobie nie chodz za duzo nie przemeczaj sie nospe i magnez lykaj i spokojnie dotrwasz 🙂 to tylko 26godzin w Twoim przypadku 🙂

Ja dzis wzielam jedna nospe jak narazie i 4magnezy. Zaraz kolejna dawka magnezu...no i luteinke za godzinke wiec mam nadzieje ze bedzie lepiej.Zawsze mam tez dopochwowa w szufladzie jest lepsza ale piecze mnie po niej 😠 dlatego mam podjezykowa.

• Mamusia
dziewczyny ja już nie biorę luteiny ale mam i zastanawiam się czy nie wziąć tylko.... to jednak silne jest i zastanawiam się czy tak doraźnie można sobie brać czy nie powinno się non stop i czy takim jednorazowym wzięciem nie zrobię więcej szkody niż pożytku... Czy któraś z Was brała luteinę doraźnie?

Kochane ja uciekam bo wlasnie wlaczamy film 🙂 a pozniej jeszcze musze kumpla odwiezc do domu bo pijaki sie opily i kumpel auto musi zostawic u Nas :P
Madziula trzymaj sie tam dzielnie pomysl ze to tylko 26godzin 🙂 🙂 🙂 niewiele 🙂
A Wy Kochane Lutoweczki dbajcie o siebie i Dzieciatka 🙂 do spisanka rano 🙂
Spijcie spokojnie 🙂
Dobranoc 😘

aaana napisał:
dziewczyny ja już nie biorę luteiny ale mam i zastanawiam się czy nie wziąć tylko.... to jednak silne jest i zastanawiam się czy tak doraźnie można sobie brać czy nie powinno się non stop i czy takim jednorazowym wzięciem nie zrobię więcej szkody niż pożytku... Czy któraś z Was brała luteinę doraźnie?

Luteina dopochwowo jest na receptę.Chyba ,że masz na myśli luteinę pod język,ale ja biorę dopochwowo.

aaana napisał:
MyCloud mam tą "dowcipną" na receptę bo wcześniej brałam ale jakieś 2-3 tyg temu odstawiłam a od 2 dni znowu mnie spina i zastanawiam się czy jej znowu nie wziąć?

A jak Ci lekarz zalecił wtedy kiedy Ci wypisał ją na receptę?