Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aaana to sie udalas z tym kolorem :P ja mam jedna pizame biala 😁 ale w sumie to byla taka pizama kupiona na szybko wtedy co musialam w szpitalu zostac...jedyny sklep ktory byl otwarty to tesco 24godzinne i tam ja zakupilam :P pizamka jest fajna i taka flanelowa no ale biala :P przejedziemy sie dzis do sklepu i poszukam jeszcze jakies pizamki jak nie znajde to wtedy zamowie na allegro ta muzzy bo wyglada ciekawie i z cala pewnoscia bedzie wygodna do karmienia 🙂
Synus wlasnie wypycha dupke? badz glowke kolo pepka...ja juz sama nie wiem jak to dziecko jest ulozone bo Jego serduszko znalazlam wczoraj po raz kolejny przy lewej pachwinie ale tak blizej boku...Wam powiem ze ten detektor tetna to cudo normalnie pomyslec ile razy stresa lapalam ze cos sie dzieje zlego a tu wystarczylo przylozyc i ulga ze serduszko male bije. Naprawde polecam 🙂

Pizama w kaczki hahahaha dobre :P ja mam teraz pizame w krowki 😁 no coz bo jest ze mnie taka mini krowka z dojkami :P
co do pieczenia mi ginek powiedzial ze jak piecze to mam brac podjezykowa bo to pieczenie czasem moze przerodzic sie w infekcje bo wiadomo skoro piecze to oznacza ze jest podraznienie.
no ale jak dajesz rade 🙂 ja nie dawalam bo to takie mega nieprzyjemne i wogole jakos tak sie skupic nie moglam.
ta pod jezyk fakt troszke wkurza czasem bo rozpuszcza sie jakies 40min czasem godzine no ale co zrobic.

Hahaha krowy rzadza widze 😁
oooo MyCloud rodzisz w wodzie 🙂 tez sie nad tym zastanawialam...ja tu juz 32tydzien a nawet nie pytalam czy w tej klinice gdzie mam rodzic jest taka opcja.

Zapytaj masz jeszcze czas,ja się zdecydowałam po spotkaniu ze swoją położną,mam dwie opcje: urodzić w wodzie,lub posiedzieć w niej przez 2 fazy porodu i jak nie wytrzymam z bólu to wychodzę i dostaję ZZO.W szpitalach na pół prywatnych powinna być opcja porodu w wodzie.Ból ponoć o niebo mniejszy.

• Mamusia
widzę temat piżam, ja jeszcze nie mam ale miło że jest ktoś kto może polecić coś ładnego i nie drogiego , na pewno się skuszę 🙂
anitek nie martw się wagą nie będziesz już teraz tyle tyła zobaczysz, ja w poniedziałek miałam 62,5 a wczoraj wieczorem się ważyłam i miałam 61kg.
a wiecie jaki jest dobry sposób na spalanie kalorii - położyć sobie przed nosem pyszne słodkości i myśleć że za chwilę się je zje, ale ich nie jesc 🙂 udowodnione naukowo bardzo szybko się spala kalorie bo organizm się przygotowuje do przyjęcia dużej ilości węglowodanów

Bob no ja tez bym musiala miec L u mnie wiecznie problem z dlugoscia byl ale taka do polowy uda to ok 😁 sexy hehe 😁
a wlasnie ktoras z Was pytala ostatnio o porod w wodzie???wszystkie za i przeciw...ja w sumie nie zaglebialam sie w ten temat zbytnio...No wlasnie MyCloud a to prawda ze podczas takiego porodu jak juz wyjdzie glowka to ma sie tylko chwilke na urodzenie reszty ciala???bo gdzies o tym czytalam 🤨

• Mamusia
Też chciałąbym w wodzie ale nie wiem czy w mojej wybranej klinice jest - muszę się dowiedzieć po sylwestrze. MyCloud fajnie że będziesz pierwsza - czekam na relację czy na prawdę mniej boli 🙂

Zmykam na chwilę bo mój wrócił z ... bukietem kwiatów 🙃 jaki on sweet'aśny :laugh:

Nie,nie słyszałam o tym,generalnie poród w wodzie idzie szybciej niż normalny,jak już jest główka to położna nachyla się i pomaga ci wyciągnąć resztę dziecka,zresztą przy normalnym też tak jest.Są w necie fajne filmiki jak wygląda poród w wodzie.Dzidziuś nie ma takiego szoku jak wychodzi z wody do wody;-)

Iwiokej stoi przedemna duze pudelko ferrero rocher i wiesz co??? wiecej w nim papierkow zostalo niz czekoladek 😁 🤪 w moim przypadku nie ma szans :P:P:P:P:P nie mam silnej woli zeby nie skusic sie na takie pysznosci :P
Jejkus Moj ma dzisiaj imieniny a ja zapomnialam ☺️ 🤨 bo On z Wawki jest i nigdy imienin nie obchodzil a znow u mnie w WLKP obchodzimy wszyscy jesli chodzi o moja rodzine i znajomych i tak wiecie on nie obchodzil a ja zawsze jakis prezent mu robilam zeby sie wkrecil w koncu a tu zapomnialam 😞 ojjj co tu robic...Siedzi obok na kanapie :> ech jak bede sama chciala jechac do CH to bedzie podejrzane...Hmmm pomocy!!!

Ech no wlasnie lepiej sie pytac lekarza czy poloznej a nie te info w ksiazkach sa jakie sa czasem 😠 ja tez sobie myslalam ze przeciez skoro dziecko 9miesiecy jest w wodzie i pozniej rodzi sie w wodzie to na pewno jest mniejszy szok...a do tego wiadomo ze woda relaksuje. No coz ja sie zapytam bo mam wizyte we wtorek w szpitalu i wlasnie na tej wizycie mamy omowic znieczulenie pozycje itd. wiec zapytam o opcje w wodzie. Klinika jest dosyc konkretna wiec mysle ze moze bedzie taka opcja. Dowiem sie we wtorek 🙂
Iwiokej nie smutaj Kochana w Twoim przypadku wazniejsze jest to aby Tobie i Dziecku sie nic nie stalo...

Iwiokej On slodkiego nie je za bardzo. Czasem jakas czekoladke albo sernik ktory byl na swieta i objedlismy sie nim na maxa...yyyy moze pojedziemy do centrum i wysle go do jakiegos sklepu a ja pod pretekstem szukania np biustonosza oddale sie 😁 i cos tam na szybko znajde...Tylko co...ech z prezentami :P

Sa i plusy cesarki...ja bylam w szoku jak pojechalam na to 3d4d do Dublina i tam lekarka pytala jak rodze (choc w sumie ja sama nie wiem jak rodze bo w niedziele sie okaze gdzie jest lozysko jak bedzie przy szyjce no to CC) no i mowie ze wole SN oczywiscie a ona mi na to ze sa plusy i minusy SN tak samo jak sa plusy i minusy CC... 🤔 zwatpilam bo przeciez wiekszosc ginkow twierdzi ze SN jest lepsze.
No coz co lekarz to inna opinia jak widac.
Plusem CC na pewno jest to ze znasz dzien i godzine no i wiesz czego sie mozesz spodziewac. A SN nigdy nie wiesz kiedy i gdzie zlapie no i ile godzin porod a do tego schizy jakies ze i tak moze sie skonczyc CC. Staram sie nie myslec o porodzie jak narazie ale coraz rzadziej mi sie to udaje.

Galoski juz dostal smieszne :P np z napisem "choc pobaw sie moimi orzeszkami" 😁 a jedne ma cale w smieszne minki, jedne w krowki :P to tak do mojej pizamy zeby pasowaly :P
wlasnie szukam czegos w necie. Pewnie cos tam do glowy wpadnie 🙂