Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kumpela rodziła we wtorek 22 godziny aż w końcu zrobili jej CC , a jej dzieciak miał mniej trochę bo niecałe 4 kg. ale to zależy też od układu kości i czy szyjka mocno sie rozewrze
a moja bratowa rodziła 16 godzin i też na koniec CC bo nie miała pełnego rozwarcia a było ryzyko niedotlenienia płodu, ale oba przypadki sie dobrze skończyły 🙂
aaana lepiej pęknąć od owoców niz fast foodów 😁

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
prawda że lepiej od owoców pęknąć tyle że ja nadal głodna jestem ale już nie mam miejsca:P hhheheheeh

właśnie a propos kości tak się zastanawiam ja dziecko się przeciska przecież po obu stronach pochwy/między nogami nie wiem jak to lepiej opisać ale pewnie wiecie o co chodzi są kości - czy one też mają jakieś rozwarcie podczas porodu?? przecież głowa się tam nie zmieści! 😞 🤨

• Mamusia
właśnie doczytałam wiadomość od kupeli jej mały miał 3665g. i 51cm.
a te kosci to teraz się już przygotowują do porodu dla tego tak nas boli podbrzusze no i podczas porodu się rozchodzą, ale nie każdej , dlatego czasem sie mówi że kobieta jest wąska w biodrach i wtedy jest bardzo małe prawdopodobieństwo na poród SN

Witam 🙂

Tak podczytuje co u Was słychać i kurcze zazdroszczę Wam tego podjadania :laugh:

Jeszcze tak niedawno ja mogłam pozwolić sobie na to wszystko a teraz dietka karmiącej matki :laugh: :laugh: :laugh:

Dziewczyny Kajtusia miała termin na 27 grudnia więc jeszcze grudniówką jest ale nie ważne 😉 Ważne że ma już swojego synka przy sobie :P :P :P

Wam życzę szybkich, bezproblemowych i bezbolesnych porodów 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
aaana napisał:

Nikoś jak długo woziłaś córkę w gondoli? i czy ważna jest opcja rozkładania spacerówki na płasko?

Ojj kochana nie pamiętam ile Ją woziłam w gondolce w każdym razie moja sasiadka ma 7 miesięcznego synka i jeszcze gondoli używa ale fakt -nóżki już dotykają końca wózia:P

Co do spacerówki to zdecydowanie opcja rozkładania jest konieczna bo spacerówka posłuży jakieś 4 lata i czasem dziecko zaśnie podczas spaceru,,nasza córka nawet jak już nie chciała jeździć w spacerówce to i tak nie pozbywaliśmy się wózka bo zabieraliśmy zawsze spacerówkę na wakacje bo dziecko nie zawsze zniesie długie wycieczki na nóżkach.

• Mamusia
a mnie się wydaje, że spacerówka wcale nie musi być rozkładana zupełnie na płasko, tak też dziecko się wyśpi, nawet nie wiecie w jakich pozycjach dziecko potrafi spać, a poza tym ile czasu dziecko będzie spało we wózku?!
ale to każdej indywidualna decyzja 🙂

• Mamusia
iwiokej napisał:
a mnie się wydaje, że spacerówka wcale nie musi być rozkładana zupełnie na płasko, tak też dziecko się wyśpi, nawet nie wiecie w jakich pozycjach dziecko potrafi spać, a poza tym ile czasu dziecko będzie spało we wózku?!
ale to każdej indywidualna decyzja 🙂

poza tym jak ogladałam same spacerówki to wiekszość nie rozkładała sie na płasko wiec ja kupiłam ten wózek pomimo tej pozycji półleżacej
jak bedzie mi to przeszkadzać to sprzedam ten wózek i kupie sama spacerówke :P

• Mamusia
Kikos ten wózek Delti emu jest moim zdaniem wypasiony tylko wszystkie koleżanki mi mówiły żeby spacerówka byla rozkładana na leżąco.

Lepszego wózka niż delti emu nie znalazłąm - muszę się przejść do sklepu i sprawdzić jak wygląda ta spacerówka
jak będzie źle to kupię delti emu głęboki a później jakąś spacerówkę

• Mamusia
Witamy wieczorowo 🙂

Otoz bylismy w markecie troche i maja mnustwo poromocji. Ale oprocz sledzikow to nic nie kupilam.

Widze ze nadal macie temat wozkow 😉 Ja kupilam Babyactive Jet tez do konca nie ma rokladanej spacerówki no ale jak juz Dzidzia usnie na spacerku to przeciez chodzic 3 godziny nie bede.

no nic ide zrobic mezulkowi sniadanie do pracy i ide sie umyc 🙂

Do spisanka jutro : 🙂 Spokojnej i przespanej nocki życzymy 🙂

• Mamusia
no własnie troche przypomina teutonie tylko cena 3 razy mniejsza

ja poki co jestem zadowolona wazne ze jest mały lekki no i raz dwa trzy mam wpieta gondolke lub spacerówke

aaaa jeszcze duzym plusem jest ze gondole mozna złozyć na płasko do transportu 🙂

• Mamusia
w sumie tez jest niezły ten leo hmmm w sumie nie podobaja mi sie takie wózki z tymi spacerówkami jak ma np. Jedo ale powiem szczerze ze ten leo mógłby być

nikoś2010 a słuchaj jak sie wyciaga w tym u Ciebie koła to razem z tymi bolcami czy one zostaja przy stelażu?

a jeszcze co do delti emu dla mnie jest na plus jeszcze to ze ma teleskopowa rączke i jest w sumie niski wiec dla mnie akurat bo jestem niska osoba
te inne wózki to takie mega wielkie i to troche dziwacznie wygladało ja taka mała i duży wózek :P

• Mamusia
nikoś wózek super - ja wybrałam emu z uwagi na to że jest mały (jak ja więc nie będę wyglądała przy nim jak siostra tylko mama :P ) no i lekki 11kg!! ze wszystkim - a ja mieszkam na 4 piętrze bez windy + mąż często wyjeżdza więc muszę być samowystarczalna
waga i wielkość (czy raczej niewielkie rozmiary) to dla mnie najważniejsze wyznaczniki 🙂

• Mamusia
wiecie co cieszę sie ze ja dostanę wózek przynajmniej nie mam takiego dylematu w wyborze, a dla mnie nie ma znaczenia czy będzie sportówka leżąca czy półleżąca w końcu teraz malce i tak w gondoli a do tego czau będzie lato i kupię sobie lekką i małą parasolkę 🙂 która też nie musi zupełnie się obniżać

• Mamusia
no własnie te na paski czy na wahaczach same koła sie wyciąga hmmm ciekawe dlaczego
w sumie wtedy to wiecej miejsca w bagażniu zajmuje ale tez to głupota w sumie bo jak czesto bedzie sie jezdziło samochodem tylko gdzies od czasu do czasu do sklepu lub jakies dłuższe wycieczki

w sumie kiedys było lepiej nie było tych 3 funkcyjnych tylko na paski głebokie a pozniej sie kupowało spacerówki typu parasolka i było ok