Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej mamusie,

mam problem z netem, nie mogę się połączyć, dopiero teraz mi się udało 😞

Ja nadal 2w1 🙂

jestem od soboty w domku 🙂 wyszłam na własne życzenie 🙂 lekarz i tak obstawiał, że wrócę do szpitala w ciągu 2-ch dni ale jak widać pomylił się 🙂
A z tego co powiedzieli lekarze - szyjki już nie mam wcale, rozwarcie na 2cm (choć podejrzewam, że od soboty trochę się zwiększyło). Jedyne co mi dolega to mam straszne parcie w dół..

Jak mi "pozwoli" ten dupny iPlus, to poczytam sobie co u Was 🙂 bardzo się stęskniłam za Wami - Brzuchatkami 🙂

Śpijcie smacznie

Hej brzuchate 🙂

My po badaniach, WR, HBS morfologia zwykła 🙂
Jutro jeszcze moczyk, ale to już pojadę oddam do centrum bo u mnie w przychodni zawsze bakterie mi wychodzą..stoją pewnie szczoszki na parapecie przez pół dnia a potem trzeba wydawać kasę na posiew ay je wykluczyć
No i jutro wieczorkiem ginek 🙂 nie mogę się doczekać 🙂

Martuś dobrze, że się odezwałaś zastanawiłyśmy się co u Ciebie 🙂 Cieszę, że wszystko ok 🙂 🙂

Miłego dzionka 🙂

• Mamusia
aaana Ty nie wymiekaj tylko odpoczywaj ile się da bo potem będzie niezła orka przy bobasie. Ja teraz skupiam sie na relaksie :P
każdą z nas już wkurza "niepełnosprawność" ale cóż...takie "uroki" tego stanu.

Ja przeszłam się po mrozie do przedszkola i już bym się nie ruszała nigdzie ale moja gwiazda ma jutro bal karnawałowy i muszę Jej strój wypożyczyć 🤢

Jutro jadę na badania,mam nadzieję,ze odpalę auto,mróz płata figle-mój R dzisiaj walczył z samochodem godzinę 🤪
a w piątek ma ginka,ciekawe jak tam moja szyjka maciczki:laugh:

• Mamusia
Dzień dobry mamuśki 🙂
jejuś dziewczyny jakie mrozicho, ja dzisiaj o 5 rano wycierałam okna, 2/3 zaparowane i pół szklany wody na parapecie, za oknem -20 🤪

ja w zeszłym roku szyłam córce strój na bal sama ale z wykształcenia jestem krawcową więc mi troszkę łatwiej, choć z drugiej strony mój brat szybciej uszył by taki strój niż koleżanki z klasy 😉 a strój wykorzystała też w tym roku i miałam spokój

• Mamusia
mamuśki polecam porody - ale nie takie kręcone na dziko tylko raczej edukacyjne. Każdy z nich (naturalny, z zzo i cesarka) jest sfilmowany i dokładnie omówiony ale UWAGA !! widać wszystko:

http://www.babycenter.com/2_inside-pregnancy-labor-and-birth_3658872.bc

kliknąć w zakładkę: labour&birth

Nikoś mi mama kiedyś zszyła dwa ręczniki obszyła to frędzelkami i byłam Indianką hehe 🙂

aaana super stronka 🙂 super pokazana ciąża..jej szkoda, że nie mamy takich przezroczystych brzuchali 🙂

bób hehe może dla małej "kruszynki" o to Ci chodziło heh 🙂
kruszynką może być chłopiec 🙂

Darusia tylko pamiętaj aby od razu na bok się położyć na ktg 🙂

Idę na "na wspólną" 🙂

do napisanka 😘

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
u nas noc spokojna 🙂 po 5 wstałam żeby zrobić męzowi śniadanko i tak odruchowo jak co dzień spojrzałam na termometr, az mnie zatrzęsło było -25 byłam w szoku, nawet na plastikowych oknach na dolnej uszczelce zrobił się lód 😞 a teraz jest -18 ale świeci słońce i to też podnosi temperaturę 🙂 żeby ta zima sie juz skończyła ☺️
wczoraj idąc spać rozbieram sie do mycia, zdejmuje majtki a tu na wkładce brązowawa plamka, ale sie wystraszyłam ale tak pomyślałam że wczoraj miałam 2x badanie ginekologiczne i ten wymaz mi brała to musieli coś mi tam naruszyć bo dzisiaj już nic nie ma 🙂 i oby już nic nie było 🙂

Hej Kochane wlasnie wrocilam ze szpitala...
Hmmm wiesci no coz srednie na jeza 😞
w moczu bialko cisnienie wysokie do tego dostalam jakies wysypki lekkiej na ramionach i szyji 🤨
wizyta w szpitalu co 3dni!!! dostalam pojemink i teraz przez 24godz siusiu tylko do pojemnika bo to znow ta 24godzinna zbiorka moczu...ciekawe jak w nocy do niego trafie 😁
no i jutro musze zawiezc siusiu i w piatek wizyta kolejna i zobaczymy jaki bedzie poziom bialka tym razem...
lekarz mowi ze cisnienie cisnieniem ale bialko w moczu jest niestety problemem wiekszym. Powiedzial tez ze teraz mam zwracac uwage na samopoczucie...Jesli zacznie sie dziwnie czuc to do szpitala i bede wywolywac porod.
Mowi tez ze cieszy go fakt ze jutro zaczynam 37tydzien i moge juz rodzic bez zadnych problemow 🙂 no mnie ten fakt tez pociesza w tym wszystkim!!!
mowi ze to moze byc za 2dni a moze byc za tydzien! i ze ma byc spakowana itd. oczywiscie ze jestem 🙂
zrobil te usg pokazal mi jajeczka Synusia hehe no i sprawdzil pepowinke wszystko jest w najlepszym porzadku na szczescie. Mam sobie lezec i odpoczywac. We wtorek mam kolejne usg pewnie zeby ocenic wielkosc itd. bo w razie porodu wiadomo musza wiedziec.
wlasnie zjadlam parowki z serem z mikrofalki :P
Aaana nie denerwuj sie ja mialam wczoraj taki dzien i mnie Moj wkurzal 😠
Martus po dupsku dostaniesz!!!!!!!!
Iwiokej ja zawsze po wymazie mialam plamienia dopiero ostatnie 3 byly delikatne hehe 😉
jakby sie to powtorzylo to podjedz na pogotowie bo to moze byc szyjka macicy.
Klaudia i Dodi nie bylo jeszcze??? Hmmm pewnie spia 😁 a moze rodza a My nic nie wiemy?! 😁