Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aaana, mama nie ma prawka a teraz to bałabym się żeby Ona tu sama do mnie śmigała.. już mi lepiej.. jakoś przeżyję, w końcu mam zamknięte drzwi na wszystkie spusty, pozaciągane rolety i telefon pod ręką..

Anitek, niestety M. pracuje na 3 zmiany, a teraz w tym dla Nas gorącym okresie (chodzi mi o to, że w każdym momencie mogą mnie wziąć skurcze) jest to jeszcze bardziej dokuczliwe..

Pomelo - sorki ale blee.. nie nawidzę, tak samo jak i grejpfruta 🙂

Aaana ja placilam cos ok 90zl a teraz nie wiem ile kosztuje. a przeciw zoltaczce mozna sie szczepic w ciazy bez obaw.
Tez sie dziwilam jak sie dowiedzialam bo pamietam ze ktos tam sie mial szczepic w ciazy i nawet byl o tym temat tutaj i lekarze mowia ze mozna i nawet na stronce o tej szczepionce jest napisane ze jest ona bezpieczna w 2 i 3 trzymestrze.

• Mamusia
ale ta szczepionka to już chyba trochę za późno? mój będzie miał operacje i lek powiedział że ma się zaszczepić 3 tyg przed.. a u CandyMonki to może niby być 3 tyg ale może też być tydzień

Martuś - Ty to odważna jesteś - ja bym mamie zafundowała taxówkę

Martus ja to sie modle zeby mnie zlapalo wieczorem lub w nocy jak Moj bedzie w domciu :P bo tak to Go nie ma od ok 7.30 do 5.30 :P
co do pomelo i grapefrutiow to ich nie lubilam bo zawsze kazdy je podawal ze skorka a to wlasnie skorka jesy obrzydliwe gorzka wiec jak go ladnie obieram a pozniej wygrzebuje ze srodka ten miazsz i jest slodziutki i soczysty zero goryczki 🤪
Aaana a ta szczepionka to w ciazy juz po pierwszej dawce niby jest ochrona oczywiscie ze trzeba dostac pelne 3 tak czy inaczej ale lekarze mowia ze lepiej miec jedna dawke chociaz niz wcale. No a na co ma CandyMonka szczepionke za 40zł to nie mam pojecia 🤨

Aaana a gdzieś Ty męża i psa wysłała w taką paskudną pogodę?? u Nas śnieżyca jak tralala, wieje z każdej strony, ulice, chodniki, dosłownie wsio bielutkie znowu..

I potwierdzam info od Anitki o szczepieniu przeciw żółtaczce w ciąży, mój gin mówił, że nie ma żadnych przeciwskazań.. ale i tak się nie zaszczepiłam 😉

Ech no wlasnie ominelam program o grubasach ktory byl 2godz temu .... Moj pewnie po cichaczu wylaczyl przypomnienie bo mam ustawione zeby mi co tydzien przypominal o tym :P a mecz leci wiec pewnie jak bylam w kuchni to wylaczyl hehe :P
ale powtorki beda :P
Aaaan BMI 60 to ona jakby zaszla w ciaze to jakas masakra 😞
ostatnio w szpitalu byla taka wielka kobieta a pozniej spotakalam ja w fast foodzie na lunchu 😲

• Mamusia
pomelo jest pyszne tylko trzeba wiedzieć co z niego jeść bo niektóre cząstki są strasznie gorzkie, ale większość jest słodziutka, a grapefruita też nie lubie
a ja nie doczytałam o tej szczepionce co ma brać CandyMonka ☺️
ja też bym wolała jak by mnie samo wzięło niż mie CC bez objawów bo to takie sztuczne i organizm dłużej sie z tym oswaja i pokarm może być dopiero po 3 dnaich 😞

Anitek jak pierwszy raz (i ostatni zresztą 🙂) zabierałam się za pomelo - dostałam bardzo szczegółową instrukcję obierania od koleżanki, właśnie mówiła, żebym tę skórkę dobrze obrała, ale i tak to nie mój smak:P

Dziewczyny faceta w płaszczu uśmierciłam w swoich myślach! koniec i basta 🙂 bo jak zacznę się nakręcać to faktycznie urodzę 🙂 chociaż może to i dobrze by było, bo akurat dziś mój gin ma dyżur w szpitalu 🙂 żartuję, wiem że lepiej dla Synusia żeby jeszcze posiedział w brzusiu 🙂

Aha, miałam pytać już wcześniej.. Dziewczyny w jakich pozycjach najlepiej uprawiać seks w 9 miesiącu ciąży?? jak zaczęłam eksperymentować to ze zmęczenia mi się odechciało:P

Aaana na którym kanale te grubaski są?

Anitek w pełni Cię rozumiem, lepiej żeby Mężuś był przy Nas jak coś się ruszy..

No wlasnie Iwiokej jak sie obierze skore wierzchnia to pozniej jest ta skorka taka biala i przezroczysta to ja tez to cale obieram...Rozkrawam nozem i wyciagam srodek i zero gorzkiego 🙂 i tam samo grapefruity 🙂 A pomelo w sumie smakuje prawie identycznie jak grapefruit 🙂 ale tak jak mowie musi byc obrane ze skorki wewnetrznej bo tak to az buzie wykrzywia takie gorzkie jest 😞
a z CC to zalezy bo widzisz Darusi juz leci z cycochow a jeszcze nie urodzila 🙂 wiec moze Tobie tez sie tak zrobi a jak nie to pokarm sie pojawi na pewno w przeciagu 1-4dob takze spokojnie 🙂

Aaana no wlasnie ta ginkowa co mialam 3d4d to tez mowila ze sa plusy CC az w szoku bylam i Wam powiem ze coraz wiecej takich ginkow sie spotyka...
co do ciagot nekrofilskiach hahahaha ja tez takich nie mam ale najwazniejsze ze ta jedna czesc ciala nie lezy trupem :P:P:P ☺️ ☺️ ☺️
Martus ja to mam taka pozycje ze trudno ja wytlumaczyc hehe :P a ja uwielbiam "na pieska" choc staram sie uwazac narazie bo przy takiej pozycji jednak glebiej jest a staram sie tak na pol gwizdka zeby szyjki narazie nie podrazniac...
no i druga ulubiona to taka "na lyzeczke" a trzeciej nie wyjasnie bo to moja wlasna wiec musialabym Wam zdjecie zrobic :P

Iwiokej to naprawdę nie ma reguły, moja koleżanka miała CC, i pokarm miała już następnego dnia.. tylko, że Ona urodziła wcześniaczka, którego wywieziono do innego szpitala.. więc miała pokarm a nie miał kto go spożywać, musiała dostać tabletkę na zahamowanie mleka..