Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moja gwiazda spi wiec.....
w czwratek w nocy maz mnie zawiozl bo zaczelam krwawic-okazalo sie ze z szyjki ale kazali mi zostac, nie chcieli ciac bylam bardzo zla....
w piatek wieczorem zaczelam plamic, w sobote zbadal mnie lekarz i mialam rozwarcie na 1 cm, kazal czekac. chodzilam i chcialam dostac juz skurczy ale cisza byla
maz przywiozm mi mega kolacje najadlam sie jak cholera i mialam juz isc spac.... robili nasluch tetna i zaczelo spadac!!!!!!! podlaczyli mnie do ktg i tetno zamiast 140 chwilami bylo 100!!!!!!!! lekarz mnie zbadal rozwarcie na 2,5 cm podjecie decyzji o cc w ciagu 5 min i od razu na blok!!!! zdazylam tylko do chlopa zadzwonic!! przygotowania trwaly ok 30 min (lewatywa,cewnik, wenflon) a ja taka pojedzona 🤪 ale w trakcie operacji dawali mi leki na zneutralizowanie kwasow.....
w koncu ja zobaczylam!!!!!!! bardzo glosno krzyczala!!!!!! ale bylo z nia na szczescie wszystko ok!!! 9 pkt bo przez to slabnace tetno troszke zsiniala
przewiezli mnie na sale i czekalam na moja gwiazdeczke przywiezli ja omatulona w kocyk chwile possala i ja zabrali
poszlam spac.... o 4.20 zaczelam czuc nogi i........ mega bol rany!!!!!! nie do opisania!!!!! ale o 17 juz mnie postawili!! umylam sie i cala noc skakalam przy malej, ale jednak nadszedl dzien kryzysu - przedwczoraj!!! poranione brodawki, nawal mleczny, bol rany i kregoslupa i niewyspanie!!!!!!!

ale dzisiejsza noc - pierwsza w domu byla super!!!! Marcelka skonczyla jesc o 23.30 pozniej obudzila sie o 3.40 przez ok godzinke jadla i spala do 8.30 😁 teraz po obiedzie tej juz spi 2 godziny 🙂

powiem jedno o wszystkim sie zapomina jak sie juz patrzy na swoje dziecko!!!!!!!!

to jest piekne uczucie

• Mamusia
ooo ile mamusiek już ma swoje pociechy przy sobie 🙂 🙂 gratuluje wam dziewczyny z całego serca 🙂 u mnie już wszystko gotowe go porodu tylko czekać na bóle co tydzień do lekarza na ktg i ogólną kontrole 🙂 już mi się nie chce jeżdzić ale cóż jak trzeba to trzeba 🙂 mały waży już ponad 3 kg takrze będzie ciężko hehe jak narazie wszystko wskazuje że poród będzie naturalnymi siłami 🙂
nie mam mnie w tabelce choć kilka razy podawałam termin i potrzebne dane... mam nadzieje że teraz jak będziecie poprawiały tabeleczkę to uda się wam mnie gdzieś wcisnąć 🙂
ja mam termin na 12 luty i synka wiktorka 🙂
pozdrawiam i powodzenia dla kolejnych rodzących 🙂

SIBI GRATULACJE KOCHANA 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 BOSSSSIE JAKA ONA SLODKA 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 JA CHCE OLAFKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochana przeszlas to wszystko a teraz tylko sie cieszyc 🙂

Mam smska od Mony124 napisala ze jutro CC i juz nie moze sie doczekac az bedzie tulic Malenka 🙂 da znac jak tylko bedzie w stanie 🙂 wiec jutro kolejne Lutowe Malenstwo 🤪
Malami dane to Ty moze dawalas ale jak mnie nie ma necie czasem nie jestem w stanie przeczytac wszystkiego wiec moglam pominac prosbe o dodanie do tablelki 😞 juz poprawiam i wklejam 🙂

Tutaj tabelka 🙂
Malami a Ty u Nas bylas w grudniu i w listopadzie wiec mozliwe ze pominelam Twoj watek :P [img size=440]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/tabela_narodzin_-4a328d257aaf35d88ba5b13af74d9763.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Anitek, tak patrzyłam w tabelkę, i nie jestem pewna ale Aaana chyba będzie miała Dominisię 🙂

Jejkuś ale numer jutro już druga lutówka będzie mamą!!

Dobrze, że Igorek przestał pchać się na świat 🙂 niech dojrzeje w brzuszku a mamusi:P jutro zaczynam 38 t.c.!! normalnie nie mogę uwierzyć, że donosiłam Synusia do tego tygodnia 🙂

Jutro mam wizyte znow w szpitalu...lekarz mowil ze jak sie poczuje zle mam przyjechac. Mnie od wczoraj od ok 23ciej boli glowa i tylko mialam przerwe dzis rano i pozniej ok 14stej na godzinke i teraz znow zaczyna bolec...
poczekam az Moj wroci i chyba pojade do szpitala juz dzisiaj bo juz rady nie daje. wzielam 2paracetamole i nic nie pomaga 😞

Dzwonilam i mowia ze mam przyjechac...i dodali ze mam wziasc cos do jedzenia bo duzo ludzi maja...no ale widzicie teraz mam cisnienie wysokie pojade tam poczekam i ono znow pewnie spadnie do 130/90 i tyle w temacie 😞 ja juz sama nie wiem co mam robic...czy czekac do jutra rana czy co 😞
Takie glupie mysli ze jak nie pojade cos sie stanie i sobie nie wybacze...jestem zla na nich bo mogli cos z tym cisnieniem zrobic...
Maly szaleje a teraz dostal czkawki na to wszystko...Ech ide sie wykapac i cos zrobic z soba...w kazdym badz razie czuje ze mi czaszke zaraz rozwali 😞