Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzieki dziewczyny, za przypomnienie o spirytusie bo bym zapomniała
a Dodi jak ma wszystko na nowo urządzone , to skoro będzie miała możliwość wymienienia nóżek , niech to zrobi, bo po co robić cos do połowy i robić jakieś środki zastępcze, ja jak bym nowe meble to bym starała się żeby było jednolicie, a ta ława to teraz ni z gruszki ni z pietruszki, mam nadzieję że mnie zrozumiałyście 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dodi jaki grubas własnie jest ok 🙂
wczesniej byłas za chuda 🙂 a poza tym porodzie spadnie pare kilo

ja to dopiero grubas jeszcze jak jestem taka opuchnięta to nogi jak słonica twarz taka wielka strasznie a dłonie miałam takie malutkie jak u dziecka a teraz takie baleroniki
nie wiem jak założe obraczke a mam jej rozmiar 10
jak mi nie spadnie ta woda w organizmie to bedzie trzeba zwiekszyć 🤨

• Mamusia
he he no Bob najlepiej 😁 A pozniej w TVN24 uslyszysz ze matka z Poznania się zachlała spirytem 😁

Kikos zaraz zaakceptuje 😁

A o tych wacikach znajoma mi mowila ze są ponąć mało elastyczne i cięzko jej było dojść do szczelin pępuszka.

Dodinka ale slicznie wygladasz 😁 Ciud miód malinka 😁

• Mamusia
hej dziewczyny. przepraszam ze tak rzadko zagladam ale teraz moja niuńka jest moim całym światem 🙂
w ogole jest grzeczna jak Aniołek wcale nie płacze !! tylko jak amku chce ale jak mamusia albo tatuś na rączki wezmą to po płaczu hihi 🙂
dziś miałam ściągane szwy... łojejciu bolało troszke ale przezyje.
Wczoraj strasznie sie czułam gorączka prawie 39 stopni! nawał mleka ( oczywiscie spuszczam laktatorem) szwy mnie tak rwały ze wolałabym chyba drugi raz rodzić. pojechałam na pogotowie tam internistka stwierdziła ze zakażenie w tej ranie jest i skierowanie dostałam na izbe przyjęć do szpitala!! zawiozła mnie karetka pomijając to ze ratownik mnie nawet nie odprowadził na izbe tylko otorzył mi drzwi od karetki i wręczył skierowanie 🤨 ledwo doczłapałam sie tam. a najgorsze jest to ze czekałam 4 godziny na lekarza!! bo nie mogł przyjsc bo miał cos wazniejszego doroboty! połozna tylko zmierzyła mi temperature zajżała w rane i tyle. nic mi nie powiedziała czy jest zle czy dobrze. stwierdziła ze musi to zobaczyc lekarz a ona nic nie chce sugerować! a lekarza sie nie doczekałam. mała w domu z tatusiem juz sie denerwowała była głodna i w ogole bardzo sie o nia martwiłam bo nie zdarzyłam przed wyjsciem odciągnać mleka do butelki 😞 wróciłam do domu a gorączka trzymała do rana. trzesłam sie jak galareta! ale dzis zadzwoniłam po położną i zdjeła mi te cholerne szwy przez ktore było tyle bolu teraz jest o niebo lepiej i nic mnie nie rwie. a gorączka od nawału mleka musze pić herbatke z szałwi i robić se na cipuszke okłady z rivanolu. uspokoiła mnie bo już na prawde miałam rozne mysli w głowie, strasznie sie bałam o mnie i o małą! 😞 doktorka co mnie szyła spieprzyła szycie ale rana sie jako tako zrosła. podobno kawałek skóry sie wywinął.mowie wam ile strachu sie najadłam przez ostatnie dwa dni! 😞 no to sie chyba wygadałam a co u was czy ktoś sie jeszcze rozpakował po Anitku i Andzi? 🙂

• Mamusia
Dzieki dziewczyny 🙂

Co do spirytusu , ja mam setke kupiona i tez bede rozrabiac 2 do 1, tylko musze kupic buteleczkę jakas.

Wyczailam promocje pampersów za 88 zł 2 paczki po 72 sztuki w tesco, rozmiar 2 i wieksze, chyba kupię, bo duza paczka kosztuje normalnie 55 zł.

Dobra ide dziewczyny do tego sklepu.

• Mamusia
Witaj Darusia 🙂
nie gniewamy sie na Ciebie, wiemy że Twoja kruszynka potrzebuje dużo czasu 🙂 przykre, ze musiałaś znowu cierpieć, ale chyba wszystko juz jest ok 🙂 to super 🙂
niektóre mamusie wcale nie zaglądają do nas, a po anitce to malami urodziła 🙂

Hej brzuchatki i szczęśliwe mamusie 🙂

już od 11-stej godziny próbowałam zajrzeć co się tu dzieje, ale ciągle ktoś pukał do drzwi 😠

Anitek super, że już wychodzisz do domku z Synusiem (jejku ale On ma naprawdę niezłą czuprynkę 🙂) w domku szybciej dojdziecie do siebie 🙂
Darusia, kurde ile to kobieta jeszcze po porodzie musi stresu przeżyć, ale dobrze że już wszystko oki u Ciebie, no i zazdroszczę Aniołeczka 🙂
Andzia, Sebastianek słodki, a jaki malutki wydaję się być w tym niebieskim kombinezonie:P

Dziś idę do lekarza, bo mam tak zawalony nos, że jakby przyszło mi teraz rodzić to nie dam rady, bo prędzej się uduszę 😞

A co do wacików, to mam zakupione te co Kikos ale jak mówicie, że są do bani, to kupię dziś spirytu 🙂

Klaudia a Twój P. ma chyba tę samą zmianę w pracy teraz co M. 🙂 tak wywnioskowałam, skoro musiałaś wstać o 4:30 🙂 też miałam pobudkę tylko ciut wcześniej 🙂 ale przynajmniej wypiłam mleczko, zjadłam ciacho i banana i poszłam dalej w kimono:P

A u mnie prania się nazbierało.. cały dzień pralka działa..

• Mamusia
Hm Darusia to nie zaciekawie minął weekend. Dobrze że juz wszystko okey. A w szpitalu nie kazano Ci niczym tej rany przemywać ?
Może Wy dziewczyny znacie jakies metody na szybkie gojenie rany po zszyciu ?

Grunt ze Mala dostała juz swojego cycusia i jest dobrze 🙂

Co do pampersow mam 2 paczki newborn jedną i drugą od 3-6 kg i narazie starczy. Po nich sprubuje tanszych pieluch np. z Belli lub Dady.

Martus to fakt lepiej sie wyleczyc 🙂

• Mamusia
hej Darusia dobrze ze juz Ci lepiej i malutka jest grzeczniutka 🙂

Dodi ja kupiłam ostatnio Pampersy w careforze ale "1" za 26 zł 43 szt. i happy "1" z wycieciem na pepek za 22 zł 42 szt.
wiec juz mam 3 marki Pampers, Huggies i Happy

jak narazie pod wzgledem wygladu to wygrywaja papmpersy, pozniej huggiesy i happy
Pampersy - sa cienkie (co pewnie bardziej przewiewne), gumka przy tych zapieciach
Happy - smierdza plastkiem i sa mega grube i nie maja tych elastycznych zapięć
Huggiesy - sa troszke grubsze niz papmersy i maja elastyczne zapecie przez całe plecki

no to narazie moje wnioski zoabczymy jak sie sprawdza w praktyce

• Mamusia
Klaudia moja siostra kupiła dla swojej niuni te Dady i przeciekaja i mała cały czas chce zdejmowac pieluche ale być może tak jest przy tych wiekszych rozmiarach a dla noworodków może sa bardziej chłonne bo to luźna kupa itp.

No niestety, nie ma innego wyjścia, ale kasa mobilizuje:P tak już 6 lat więc mam twardziela w domku 🙂 zresztą jak mieszkaliśmy w Poznaniu to czas powrotu czy tam dojazdu do domku był ten sam co teraz dojeżdża 🙂
Ja rozpakowałam Pampersy New Born te z wycięciem na pępuszek 2-5kg, bo wsadziłam 10 szt na wszelki wypadek do torby szpitalnej. Mam też Huggies ale ich nie rozpakowałam więc nie mam porównania.. i tak wszystko wyjdzie w praktyce..
Nic, muszę pranie powiesić i za obiadek się wziąć 😞

Kikos i Klaudia widzę pełna rywalizacja:P za 6 godzin i Kikos dostaniesz w takim razie za dotrwanie 🙂 swoją drogą ciekawe, którą pierwszą z Was chwyci 🙂

idę po pranie, wrr.. i kotlety ubić, będę za parę - naście minut:P

• Mamusia
tak rywalizacja trwa niczym walka Adamka 😁

Tak Mona124 ale ona juz po 🙂

Zaraz lookne w tabeleczke 🙂

A wybrubuje 🙂 Kajtucha ze styczniowek sobie je chwali 🙂 Zobaczymy 😁 Wszystjo wyjdzie w praniu. A nie wiedzialam że pampersy maja wyciecie na pepek ? :P