Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A ja wlasnie wrocilam 🙂 kupilam nowe butelki i zobaczymy jak sie sprawdza :P
Maly wlasnie zasnal na mnie i odlozylam go do kolyski to nawet nie zczail ze go przelozylam taki padniety 😉

Mezus bedzie za jakies 2godz :P

Maly sie kreci hehe przechwalilam 😉

Przyszly mi pasy do Malego super sa 🙂
o takie : http://www.amazon.co.uk/Tomy-Seasons-Freestyle-Premier-Carrier/dp/B001F7AGLK

naprawde extra 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Wiecie co? od porodu mialam tylko 3dni bez plamien i od 3dni mialam brazowa wydzieline a od dzis znow swieza krew...no trafia mnie normalnie bo ile do jasnej cholery to moze trwac??? 😞

jestem 🙂
mały obowiazkowo na cycu 🙂
jak zasnał o 13:30 tak obudził się o 17:30:P wiec ja w tym czasie dostałam jakiegos powera i pomyłam okna, odkurzyłam, zmieniłam firany, w miedzy czasie obiad dla M., zrobiłam poprostu generalny porzadek 🙂 sama sie dziwie, ze tak mozna hehe..

Anitek, a moze to Twoje plamienie spowodowane jest sexeniem sie? mi po "pierwszym razie" poleciała taka czysta krew i do dzis mam taka zółto-brunatną wydzieline.. we wtorek ide do gina..

Pasy fajne, tylko czy Olaf bedzie chcial w nich przebywacz? mam cos podobnego i Igorowi zupelnie sie to nie podoba..

zmykam,buziaki, papa!

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
Martuś dziękuje za troskę 🙂
a my od poniedziałku do wczoraj do 14 byłyśmy znowu w szpitalu, ale jak sie okazało zupełnie niepotrzebnie 😠 ale sie wściekłam bo byłam w poniedziałek na kontroli lekarskiej z mała bo mnie zaniepokoiło że mała ma 37 st. gorączki , teraz to wiem ze to nie gorączka u tak małego dziecka, może byc do 38,5 ale nie miałam bladego pojęcia, ok. poszłam do tej pediatry i mówi mi że ma zaczerwienione gardło, i dziwnie zbyt ruchliwe jelita, więc znowu skierowanie do szpitala 😞 ale tym razem byłam z nią cały czas i nawet z nią spałam , miałyśmy być 48h ale mocz wyszedł źle wiec trzeba było zostać jeszcze jeden dzień dłużej, mocz był źle pobrany i musieli ją cewnikować żeby zadna bakteria sie juz nie dostał, teraz przez 4 dni bierzemy osłonowe, ale jak sie okazało, mała miała zdrowe gardło i nie było żadnego zaczerwienienia
a mała była w szpitalu zupełnie zdrowa
a tak jestem wściekła na ta pediatrę że wysłała nas do tego szpitala jak małej nic nie było 😠 😠
ale juz jesteśmy w domku i nawet zaliczyłyśmy 15min. spacerek 🙂
nigdy więcej do szpitala
mała je juz tylko z butli zrezygnowałam z cyca, bo obie sie męczyłyśmy, ona 2 godz. ssała i tak zjadła 90ml. mleka wiec cały czas była głodna teraz zje nawet 120ml. i wiem ze jest najedzona 🙂 mała wazy 3860 🙂 nie tak mało i strasznie szybko rośnie wzdłuż nosi śpioch na 3-6mc 🙂

Martus no wlasnie ja sie nie sexilam juz od 1,5tyg zeby zobaczyc co sie bedzie dziac no i bez zmian a od dzis to plamienie 😠 a wizyte u ginka mam w polowie kwietnia dopiero!!! ech kurde wkurza mnie to choc niby polog moze trwac 8tyg a czasem nawet i dluzej. Ale zapach jest ok czyli pewnie wszystko jest ok chyba ze to przez wakum i kleszcze i ten krwotok to wszystko dluzej trwa juz sama nie wiem 😞
Co do pasow to Maly jak narazie rewelka 🙂
choc ja go nie musze nosic usypiam i odkladam i spi w kolysce 🙂

Iwiokej co za debil 😞 przeciez Olaf ma normalnie ok 37'C po spaniu nawet 37,4 i po jedzeniu to samo!!! i to jest normalne!!!
dziecko moze miec do 37,5 a jak jest powyzej to juz jest stan podgaraczkowy a powyzej 38 to juz do lekarza trzeba isc....
Uciekam grac w WII bo Maz wrocil 🙂

Iwiokej no tak niestety bywa i juz nic na to nie poradzimy 😞
ja tez sie wkurzalam z ta wysypka bo niby skaza ale nie wyglada na skaze i sami nie wiedza wiec Maly jest na specjalnym mleku i tak pewnie do ukonczenia 3ciego miesiaca a pozniej dostanie butle z mlekiem dla niealergicznych dzieci ijak wyjdzie wysypka no to wtedy wiadomo ze skaza...
I tak to widzisz jest...

• Mamusia
ja tylko na chwile, padam na pysk, do tego jakas goraczka mne lapie , k... mac. 🥴
anitek tak wyglada przepuklina iu Victora: [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie042.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

JaiHo Olafkowi tez odstaje ale tyciu tyciu no i tylko wtedy jak placze a tak to plaskie jest to chyba wszystko ok na to wyglada...
Jejkus a Ciebie co lapie? bierz witaminki i marsz do lozka niech sie T. zajmie Victiorkiem...

• Mamusia
no ja juz w lozku, chlopaki dzis spia razem, maly na butli 🙂)
Tak, lekarz stwierdzil, jak mu to pokazalam palcem i sie zapytalam czy dobrze mi sie zdaje, ze to przepuklina ale tak jak pisalam trafilam na jakiegos oszoloma, po swietach juz bedzie moj normalny lekarz. Z tego co wyczytalam w necie i sie naogladalam to tak wlasnie wyglada i tak sie zachowuje. Nie jest to nic groznego ( o ile nie rosnie), jak nie zniknie samo do roku to sie robi maly zabieg chirurgiczny.

• Mamusia
to jest dosc powszechne, ta przepuklina, szczegolnie u dzieci z niska waga urodzeniowa, no a Victor to raczej z tych mniejszych byl 🙂)
ok. gasze swiatla ide spac... pewnie i tak bede z przyzwyczajenia budzila sie co dwie godziny i bede lazila do nich zobaczyc czy T. syna nie splaszczyl 🙂)

• Mamusia
JaiHo nie daj sie choróbsku!

Iwiokej 1. zmień lekarkę!!! co za debilka!! 😠
2. Mała super przybrala na wadze!! 😆

Anitek mam takie samo nosideko ale nie miaam odwagi Domi do niego wkadac czy olaf już sam trzyma głowę? bo Domi trochę tak ale jeszcze nie do końca.. i mimo że mam w nosidełku reduktor to jakoś się boję...

tak samo zresztą mam z leżaczkiem bujaczkiem - jakoś mi się wydaje że jej nie jest wygodnie bo pokrzywiona siedzi - jak w foteliku samochodowym..

Aaana Maly podnosi glowke i trzymie sobie nawet pol minuty bez problemu 🙂 co do fotelika samochodowego to Maly trzyma glowe prosto ale kregoslup jakis taki w rogal 🤨
a to nosidelko jest naprawde extra no wiesz Olaf w 4tego skonczy 2miesiace wiec takie nosidelko bedzie ok 🙂
ale ja tylko dzis przymierzylam w domku bo dopiero dzis je odebralam z poczty wiec nie mialam okazji chodzic dluzej po domu tylko z pol godziny chcialam wiedziec co sie bedzie dzialo 😉
no i Maly sie rozgladal i wygladal na zadowolonego 🙂
Aaana pochwal sie ile Domi przytyla 🙂

JaiHo trzymaj sie tam Kochana!!!! nie daj sie 😉

Iwiokej cale szczescie masz jeszcze jakis innych lekarzy u siebie bo inaczej to bys polowe roku mogla w szpitalu spedzic 😠
Ja uciekam ogladac film no i dzis tak jak JaiHo wysypiam sie porzadnie a Maz ma nocke z Malym 😉
Buziaki dla Was 🙂

• Mamusia
Domi też trzyma główkę przez jakiś czas ale nie non stop i tak mi jakoś dziwnie - jak rogal właśnie - wygląda w leżaczku bujaczku więc tam ją na razie wkładam tylko jak muszę np jak idę do wc a ona nie śpi.... i mam widownię 😉 Domiś no i pies Max też przychodzi bo bardzo towarzyski jest :P

jutro muszę spróbować nosidełko!

heejaa 🙂

Deszczowy dzień dzisiaj a wczoraj było tak pięknie!
Byłam na solarium w końcu! No i oczywiście się spaliłam heh, zapomniałam wziąć osłonek na suty i to one się najmocniej zjarały auć, cóż za głupotę trzeba płacić. Jutro znowu idę hehe

Co do mojej d. to krew leci tak jak u Darusi wiec pewnie mamy to samo.
Do lekarza na razie nie idę bo czasu nie mam no i kasa też tu jest problemem. Za tydz idę na wizytę do pediatry, więc 100 potrzebna, następny do Endokrynologa następna stówa a jeszcze za tydzień do gin i tu ponad stówka do tego kasa na bilety i taksówki. Masakra!

Anitek:
CandyMonka jakie krople zamowilas???
SabSimplex. Stąd brałam -> http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml