Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
heh jak za dawnych czasow tyle stron do przeczytania 🙂

zazdroszcze slubow 🙂 ja juz po ale prz zalatwianu chrzcin caly czas ksiadz pytal kiedy koscielny - a my nie mamy zamiaru go brac choc wiadomo powiedziec tego nie moglam :P

Anitak pisalas o dosypywaniu kaszki do mleka
jakies 3 tyg temu tesciowa wyczaila promocje na nan ar (7,70gr)- dla dzieci ktore ulewaja, Marcelina nie chciala tego jesc bo geste bardzo ale zaczelam jej mieszac ( 1 miarka ar reszta nan activ) automatycznie mleko sie zageszcza i jest bardziej syta, porcja jest utrzymana a mleczko troche bardziej syte

chrzestni u mnie tez cyrk bo oboje mamy siostry ale dla mnie oczywistym bylo to ze moja siostra bedzie chrzestna!! ma corke jest odpowiedzialna i mam z nia super kontakt, a siostra B. masakra!! jak sama twierdzi nie lubi dzieci,Marcelina ma 3 miesiace i ani razu jej na rekach nie miala!!, jest o nia zazdrosna i kompletnie sie "nami" nie interesuje wiec sorry ale takiej chrzestnej dla mojego dziecka nie chce!!

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jest po 22-giej więc Lutówki zaczynają świntuszyć 😜

Bob dzieki za podpowiedź 🙂 butle wina obalę jak tylko skoncze dawac cyca 🙂 A! sliczna fota na NK, macie wszyscy piękne jednakowe oczy 🙂

Anitek- Igor zawsze po cycu dojada sie moim ramieniem bądź balsamem z przedramienia 😁

• Mamusia
No to faktycznie Anitek nie masz wyjścia. Ehhh ciężko jest oszukać maluszka. Chociaż mi się udaje zapchać pyszczek małej smokiem, ale też nie zawsze 😉Przeważnie jak nie doje bo w cycu za mało, to szybko ją zakorkuję 🙂
Dzisiaj po kąpieli też tak sie darła z głodu, że czerwona jak burak była i ze złości nie mogła za cyca złapać, chyba z 5 podejść robiłam, aż w końcu podjadła i zasnęła.
ps. dzięki za oklaska 😉

Kurcze też się zastanawiałam nad odstawieniem od cyca ale teraz tak ładnie z tym karmieniem się unormowało, Małego od 10 dni nie dokarmiałam, a i jem już wszystko, oprócz żółtego sera i wzdymających produktów. Tyle, że to już upierdliwe jest, bo czuję się jak pies na łańcuchu 😉

Mona Olaf smoczka nie lubi a czasem jak juz mu sie cos odmieni to za 2min wypluje i jest jeszcze wiekszy krzyk...
Jutro dzwonie do lekarza i pytam co chce zrobic bo kurde zaczelam sie martwic tym 🤔 choc jesli sie wdal w Meza to i tak niewiele zdzialam...
Olaf jest niedobry dzis 😜 dalam mu 60ml i zasnal odlozyla go i juz sie kreci i oczy otwiera 😞
padne zaraz na ryja i tyle bedzie...

• Mamusia
witamy wieczorowo 🙂
faktycznie jakoś drugi dzień CandyMonki nie było 🤨
a z tą laską to niezły ubaw 😁 😁
sukienka piękna, ale moja mała 2 tyg. temu miała już 62cm. więc porażka
az tym charakterem chrzestnych to prawda ale dziewczynki mają matki chrzestnej a chłopcy ojca chrzestnego, ja mam charakterek mojej mamusi chrzestnej i moja mama ciągle o tym mi przypomina 🙃

Iwiokej ja akuart w chrzestna sie nie wdalam 🙂
Co do rozmiarow Oli ma juz 3-6miesiecy a spodnie 6-9 wiec bede kupowac nowe ubranko bo pojde z Nim do sklepu i przyloze a na necie bym sie bala ze moze by bylo male albo cos bo te rozmiary to wiadomo jest napisane tak a w rzeczywistosci sie roznia ja mam spiochy 3-6 i sa ok a mam 6-9 i nogawka jest tylko 2cm dluzsza 😮

iwiokej napisał(a):
anitek a spróbuj mu dać herbatki, może mu się chce pić??

Kochana herbatka woda i nic...
a jak mu daje herbatki to robie 100ml bo taka miarka jest w herbatce ze na 100ml wody i on by wypil cala gdyby mogl a nie powinien oczywiscie wypijac calej na raz...
choc dzis przed kapaniem dalam mu 80ml bo chcialam go przetrzymac i po kapaniu dalam mleko to wypil 200ml i widzisz teraz sie darl o jeszcze...
wiec dalam tylko 60ml i na sile usypialam go bo przeciez ile mozna...

• Mamusia
Moja to smoka już ciągnęła w szpitalu. Tak śmiesznie wyglądała, bo ten smok prawie taki na szerokość jak jej buźka był 😜 Ale już w szpitalu tak się darła, że ryjka czymś musiałam zatkać 😉
A teraz też jak tylko jej dydek wypadnie, to wrzask jest taki jakby ją ze skóry obdzierali, więc co chwila latam do niej i wkładam smoka spowrotem, a ta wredota mała, albo wypluwa, albo rączkami sama wyciąga i potem wrzeszczy 🙂
Mam nadzieję, że lekarz coś poradzi i Olafek troszkę przystopuje 🙂 Ale też mi się wydaje, że później jak juz się wprowadzi inne jedzenie, to wszystko się unormuje. Olafek napewno gruby nie będzie, no bo niby po kim 😉