Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej
u nas noc spokojna. Mały przysnął więc wykorzystuję chwilę i zaglądam do Was. mam nadzieję, że uda mi się choć część prasowania zrobić.
Za oknem pogoda paskudna więc pewnie dziś znowu szybki spacer i do domu a potem "śpiewy" mojego syncia, Wasze dzieci też tak reaguja na deszczową pogode??

CandyMonka dobrze, że jesteś. Też mam taką wariatkę sąsiadkę 🙂

Anitek masz wiadomość na gg, i powiedz mi co zrobiłaś z brzuchem????? mój nadal wisi ☺️ a co do ud to też je mam hehe, i zupełnie nie rozumiem co Ci w nich nie odpowiada.

Bob jakie optymistyczne podejscie 🙂 i dobrze tak ma być 🙂

Pocieszacie mnie hehe 😜
no tak ale przed ciaza jakos inaczej wygladalam pomimo ze mam 1kg na plusie teraz jakos sie zmienila ta moja figura 😠
mam taki ostry bol w kregoslupie ze ciezko oddychac i nawet sie pochylic nie moge tak mi sie juz zrobilo pare razy i mam nadzieje ze niedlugo pusci bo Malego ciezko utrzymac...
Poszedl w koncu spac 😜
a mialam sie jeszcze cos pytac
czy Wasze Dzieci tez maja glowke w jedna strone jak sa na rekach odwrocone przodem do Was?
Bo Olaf zawsze patrzy w lewo czyli w swoje prawo...ale tak jak lezy na brzuchu czy plecach to glowka raz w ta raz w druga...wiec spoko tylko nie wiem czemu na rekach aby patrzy w jedna strone...no chyba ze jest jeszcze za maly...

A ja kupiłam majty wyszczuplające juz jakieś dwa tyg temu i jeszcze ich nie mierzyłam, musze to zrobić, bo w sobote chrzcimy Igora i muszę je wcisnąć na tyłek aby kieca dobrze leżała 🙂

Mi jeszcze zostało 8kg 😠 chce choć 4 zgubić, a tu od wyjscia ze szpitala waga ani drgnie wrr

Martus z brzuchem nic nie robilam sam gdzies tam uciekl na szczescie!!!
ale i tak zaczynam cwiczyc czekam az Maz wroci bo musi mi taki sprzet wyciagnac ktory kupilam 2lata temu a uzylam pare razy 😜
na cwiczenia ud posladkow brzuch i ramion 🙂

• Mamusia
Klaudia wysłałam Ci na maila, bo faktycznie ciężko chyba byłoby wkleić tutaj skany, żeby były wyraźne 😉
Sibi jak chcesz to podaj maila to też Ci wyślę.
Dzięki Anitek z moim tatuśkiem podobno lepiej, ale cały czas trzeba kontrolować, bo to rak złośliwy 😞Teraz ma do kontroli za 2 miesiące i mam nadzieję, że nie będzie żadnych przerzutów 😞.
Takie przykurcze jak u mojej małej to podobno norma, tak powiedziała neurolog. I chyba ja u niej niepotrzebnie byłam, bo w sumie pediatra też mówiła że to nic poważnego, ale chciała dla nas dobrze i dała skierowanie na rehabilitacje, powiedziała że pokażą nam tam jak ćwiczyć z małą. A jak poszliśmy zapisać ją na te rehabilitacje to tam okazało się że wymagają najpierw wizyty u neurologa więc dla świętego spokoju poszliśmy. A że wizyta była prywatna, to neurolog musiała troszkę pogadać 🙂 Ale najwazniejsze, ze wszystko z Milenką ok 😉
A uda faktycznie masz fest, koń by się uśmiał 😜 🙃

martus ja mam ten sam problem.

Anitek Amelia tez patrzy w swoje prawo, byłam u neurologa ale wszystko jest ok, jak była malutka to miała malutki przykurcz. Teraz nie ma a i tak patrzy w jedną stronę. Lekarka mówi że taką sobie upodobała. Kazała odwrócić jej łóżeczko tak aby zmuszać ją do zmiany kierunku i tak samo z zabawkami wszystkie kazała układać po jej lewej stronie a i tak patrzy na prawo

Mona trzymam kciuki za Tate duzo zdrowka dla Niego!!!!!!!!!!!!
Cruella Olaf jak lezy na brzuchu czy plecach to glowke obraca i sie rozglada z tym akurat problemu nie ma aby jak jest na rekach to patrzy w jedna strone 😜

• Mamusia
tak sobie myślę że może to patrzenie wynika z tego ze jak się karmi piersią to częściej z lewej piersi i wtedy dziecko ma główkę odwróconą w tę stronę a jak sie nosi to wygodniej na prawej ręce a wtedy dziecko patrzy w prawo bo ma lepszy widok

no to moja tez kreci, na brzuszku pięknie się rozgląda. Pani doktor wczoraj powiedziała ze bardzo mocno trzyma główkę, ale to zasługa tego ze kapiemy się na brzuchu. Nie miej jednak ma upatrzoną tą prawą stronę a podniesiona na rękach tylko w prawo patrzy 🙂
Na macie z kolei lata głową we wszystkie strony, tak że to chyba normalne

No to niezle 😜
Maly zasypia i sie budzi co chwile 😠 rece mi opadaja bo po ostatniej nocy mam dosyc naprawde 😞
Maz wraca jutro wiec niestety zdana tylko na siebie...
Dzwonilam do lekarza i oddzwoni bo jest w pacjentem...
Ale dzwonilam do tej lekarki u ktorej bylam skonsultowac skaze bo jakas mi sie sensowniejsza wydaje ta kobieta i mysle tez ze ma wieksze doswiadczenie i wiedze jesli chodzi o dzieciaczki...

Anitek to raczej normalne z tą główką, u Nas jest podobnie, i pytałam jeszcze raz mojej lekarki i znowu powiedziała, że to się samo unormuje, i faktycznie widzę że Igor trochę w prawo, trochę w lewo. Czasami jeszcze się zawiesi i patrzy tylko w prawo 😜
JaiHo kiedys dała linka do fajnego artykułu jak się zmieniło ciało kobiety po porodzie 🙂