Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
he he Bob super Michaś 😜
Ja mojej prawie wogóle nie kładę na brzuszku, węc pewnie dlatego się nie obraca, ale tak samo jak Michaś tą jedną nóżą próbowała z plecków się obrócić, ale jej nie wyszło, ale lada dzień chyba się obróci, bo mało jej brakowało, a bardzo silna jest 🙂

Też wszystko wcinam, oprocz wzdymających, a na pizze poki co nie skusiłam się ze względu na zólty ser, po który mały myślałam, ze się zapłacze.
Sbi, naprawdę pogratulować Ci tylko tego Aniołka 🙂 a jakie Ona ma piękne oczka. Szok! Nie ma co, postaraliście się z mężem 😜

Zmykam spać, choć chętnie bym z Wami posiedziała, ale jutro jeszcze trochę rzeczy do zrobienia (prasowanie koszuki 😁) a nie wiadomo jak pójdzie Iggiemu nocne spanie.

Dobrej nocy i spokojnego weekendu!

• Mamusia
Bob mi też środowiskowa, dwóch pediatrów i neurolog powtarzali, zeby przewracać małą na brzuch. Problem w tym, że ona tego bardzo nie lubi, zaraz stęka i płacze i przez to też zapominam, żeby ją kłaść na brzuszku. Nawet naurolog stwierdziła, ze widać, że mała nie lubi leżeć na brzuszku, ale trzeba mimo wszystko.

• Mamusia
dziekujemy 🙂 zawsze mnie mowiono ze mam duze oczy ale ona mnie pobila 😜

to od jutra zaczynam ja klasc na brzuch kilka razy dziennie i musze sie pilnowac moze wtedy przestanie ta glowe tak krzywic!!

lece spac bo jutro sporo zajec tym bardziej ze jeszcze z chrzestnymi mamy do kosciola isc jakies dokumenty podpisac wiec jutro znowu caly dom ludzi

dobranoc i do jutra

dziendoberek ;-)

Ja na wkurw.. od samego rana. Mała nie śpi od 5. Plan dzisiejszy był taki, że rano szybko jedziemy z mamą na cmentarz do taty, wieczorkiem wizyta u znajomych obejrzeć ich chatę po remoncie ;-) Specjalnie wczoraj się nasprzątałam, łazienka błyszczała, można było k.. jeść z podłogi. Wstaję sobie dziś rano do kibelka chce spuścić wodę i ZONK nie działa! Ok myślę zaraz to naprawię, niestety coś się stało z rurką od dolnopłuka i za cholerę nie idzie tego naprawić. Woda lała się cały czas więc musiałam ją zakręcić i "2" spłukiwać wiaderkiem. Bosko! Potem chcę umyć ręce, leję wodę w umywalce patrze i w wannie woda wybiła do góry, zaczęłam to odpychać to zapchałam też umywalkę! Syf straszny! Opróżniając wannę z tego mułu, ochlapałam całą podłogę! No to z cmentarza nici. Zamówiłam hydraulika, który przyjedzie tak 15-17 czyli do znajomych też sobie nie pójdę, do tego muszę za niego zapłacić z pieniążków odłożonych na aparat fotograficzny ;/ Czy mi zawsze musi wiatr wiać w oczy!
Oczywiście musiałam też pokłócić się z mamą, bo u mnie jak jestem wnerwiona to bez noża nie podchodź a mama lubi ryzykować. odezwała się do mnie i awantura murowana!
Ehh..musiałam się wyżalić

anitek
"a czy Wasze dzieci jak sa zmeczone tez takie marudy sa?"
moja strasznie! Płacze na siłe by tylko nie spać, do tego napina się cała wygina się na rękach a jak ją położę to piszczy. Bywa to irytujące!
A jak tam dzisiaj z mężulkiem gadacie?? Już lepiej?
andzia
"Acha Candy Monca sliczna foteczka profilowa!!! 😉 😁 Slodziutko wygladacie obie!!! 🙂"
Dziekuję kochana!!! 😘
martus
"Dziewczyny a jakie macie maty edukacyjne? pora by Igor ją miał a ja nie wiem co wybrać"
Ja mam tą: http://allegro.pl/item1008273811_sloneczna_mata_edukacyjna_kubus_puchatek_disney.html i jestem z niej b. zadowolona ;-) może na zdjęciu nie wygląda tak super ale w realu jest naprawdę fajna ;-) nie ma aż tak dużo tych pierdołek a i tak mała się nią fajnie interesuje. Za nową zapłaciłam 139zł
mona
"Martuś zjadłam dwa kawałki i małej nic nie było. Zresztą ja wszystko jem oprócz kapusty,cebuli, czosnku. Chociaż ostatnio w sałatce jadłam cebulę, ale bardzo mało. Po swiętach zeżarłam całego dużego zająca z czekolady ,taką miałam ochotę na słodkie, ze się zapomniałam 😉. Później martwiłam się, czy mała kupkę zrobi, ale zrobiła bez problemu. Więc teraz zajadam się też czekoladą i jak tu ma brzuch zejść? 🙂"
Zazdroszczę!!! kurcze ja to prawie nic nie mogę jeść ;-( a no i super foty, bardzo ładna kobietka z Ciebie!! ;-)))))
Sibi
Super foteczki Twojej córci!! Słodko sobie spi ;-))) Ta ostatnia pozycja jest również ulubiona przez moją Nadi ;-)
Bób hehehe świetny filmik. Super słodki jest Michaś!!!!

To się rozpisałam ;-)))))

• Mamusia
My rowniez witamy na szczescie znow pieknie sloneczko swieci i coraz cieplej ma byc. Mmmmmm 😎
Oj Candy Monca no to niezle zaczelas dzis dzien wspolczuje 😞 idzie sie wkurzyc i to na maxa. 😉
U nas nocka dzis udana. Maly zasnal wczoraj o 22.30 a obudzil sie o 4.30 na pierwsze jedzonko. Jejku dawno tak fajnie nie spal. Cudenko. 😁
Pisalyscie o kladzeniu dzieci na brzuszku i moj brzdac za nic nie lubi tej pozycji. Tez marudzi przy tym i placze no i oczywiscie oprocz tego i pierdzenia nic mu nie pasuje. Ale tez bede sie starac jak najczesciej klasc go na brzuszku. No a BOB twoj maluszek przewraca sie rewelacyjnie!! 🙃 🤪 Az sie usmialam. Slodziutki!! 😁
A co do jedzenia to ja tez mam te szczescie ze wcinam wszystko!!! Procz cebuli itp.ale nawet pizze ostatnio zjadlam i na szczescie nic malemu nie bylo.Slodkie to norma jak chleb u mnie. 😉 2 pierwsze miesiace uwazalam co jem i jeszcze byly problemy.Bralismy Sab Simlex. W koncu sie wkurzylam,odstawilam krople,zaczelam normalnie jesc i wszystko jak reka odjal!! Warto czasem sprobowac inaczej.A noi i waga cos przez to stoi w miejscu ale do wagi sprzed ciazy zostal mi 1kg wiec mam wszystko gdzies.W koncu cyce tez z mlekiem waza nie??? 😉 😜
Zycze slonecznego dnia!!!! 😎

Hejka ja na chwilke bo Maly sie wkurza a Maz pojechal po cos na sniadanie 🙂
Bob Michas extra no super 🙂
Moj len wlasnie lezy na brzuchu i ale nerw jest hahaha ale niech sie porusza grubas jeden 😉
Z Mezem ok przyznal racje hehe 😉
Jeszcze tylko pogadamy o warunkacjh choc z grubsza juz powiedzialam swoje... 😉
Martus przemilego dnia zycze 🙂
CandyMonka Tymto biedna jestes 😞 ech 😞
lap oklaska 🙂
Poznie do Was zajrze do dam wszystkim 😜
ide do rozdartusa Malego 😜

• Mamusia
Dobry 🙂
U Nas też pogódka rewelacja. Cieplusio i milusio 🙂 Maluda spał dziś 7 godzin non stop więc jestem mega wyspana 🙂 byałam z mamuska kupić suknie dla niej na moje weselicho 🙂 Ah piękną modrakową długą kiecuszke kupiła 🙂 Ah ah a MAły spał całe 3 godzinki na zakupach 🙂 Teraz trzeba jechac kupic prezent dla taty bo jutro imieninki ma 🙂 no i po smarowaniu tym Bepanthenem Małemu skórka na buźce się polepszyla 🙂 zeszla w dużej mierze ta chropowata skórka i juz powoli wyglada jak ta lala 🙂 😁

no nic uciekam 🙂 Miłego dnia Wam zycze 🙂

Monka łap opklaska 🙂 biednaś Ty 😞

Anita - fajnie że Mąż tak szybko wyciągnął wnioski 🙂 Oklask 4 U 🙂

Jeszcze na chwilke...
Aaana tak myslalam o Domi i o tym jej piciu... pytalas lekarza? bo moze Domi ma problem z odruchem ssania??? tzn ssac ssie ale slabo i dlatego tak dlugo pije...
Mam taka znajoma co karmi dziecko taka butelka z lyzeczka na koncu a nie smoczkiem bo jej synek nie potrafil pic ze smoczka...
Moze przejdz sie do lekarza niech to sprawdza bo po co sie ma dziecko meczyc a Ty razem z Nia!!!
To nie zadna choroba czy cos! dziecko bedzie wieksze i bedzie ok poprostu niektore dzieci tak moga miec niestety...
Klaudia dziekuje za oklaska Mona Tobie rowniez 🙂
Dalama juz Candy Moncie Monie Sibi i zaraz szybko rozdam reszte 🙂
Buziaki i do spisanka pozniej 🙂

Hej hej
Czekam na tego cholernego hydraulika jeszcze ;/
Zdechła jakaś dziś jestem, brzuch mnie boli spać mi się chce ;-(
Mała miała kolkę biedna, płakała non stop przez 3h i to jak! Biedactwo moje ;-(((
Teraz leży na macie i gada z prosiaczkiem, jego lubi najbardziej, łączy ich miłość do różu. ;-)))
A i okazuje się, że nie mogę jeść ŻADNEGO białka! Słonecznik w 100g zawiera aż 22g białka!!!! Ładnie ją załatwiłam! Nawet baton Mars ma mniej bo 6g ;/ Załamać się idzie!
Na pocieszenie kupiłam sobie bluzkę, musiałam wziąć XL bo w w mniejszych moje cycki się nie mieściły hehe ;-)
A no i mama chce mnie zabrać na Starówkę do Gdańska pochodzić, tyle że ona na randkę była umówiona i głupio mi się im wbijać. Ehh zobaczę może pojadę z nimi bo jak mam tu sama zostać taka zmęczona jeszcze z płaczącą Nadi to padnę!

Andzia pewnie, że nasze cycki ważą swoje hehe;-)))

Dziękuję dziewczyny za oklaski!!! 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej hej 🙂
Coś mi się wydaje,że tu nikogo nie ma ale piszę 😁
Piękna pogoda i caluteńki dzionek spędziliśmy z Ficiem na spacerku-wracaliśmy tylko na jedzonko i znowu na dwór.Wykorzystujemy każdy promyk słońca.
A teraz aby tatuś poczuł,że ma synka ma się nim zajmować do kąpieli.Tym samym przeszkadzamy mu w meczu 😁 a ja za to mogę sobie popisać na "brzuszku"
Wiecie co wymyślił-rozkręcił karuzelkę małego i trzyma ją w ręku aby ten miał bliżej misiaczki i mógł je trącać rączką 😁 Ale niech kombinuje jak chce powiedziałam,że ma go zabawiać 😁Tylko komicznie to wygląda 🤪 🤪 🤪

A tak z innej bajki.
Czy któremuś z waszych maleństw pęka skórka za uszkami?

• Mamusia
hej dziewczyny !
Anitek wczoraj chyba rozwiazał sie problem długiego jedzenia...byliśmy u znajomych i młoda cały czas spała - nie hccialiśmy jej budzić więc miałą 6 godz przerwy w jedzeniu... potem zładła 170 w 15min 🙂
tak więc jak zwykle dziecko normalne tylko rodzice chcąc dobrze (podtuczyć dzieciaka) i karmiąc co 3 godz nie pozwolili dziewczynie zgłodnieć 😜
tyle że z tego co widze dzieci średnio co 3-4 godz są głodne a Domi nie zawsze - no ale cóż taka już jest

• Mamusia
Witam mamusie w sobotni wieczór 🙂
Ja tylko na momencik, bo jestem u mamy i grilka sobie robimy. Wciągnęłam kurczaka i ziemniaczki pieczone i trochę zgrzeszyłam sosem czosnkowym 😞 Ale Milenka cyca ciągła i nie narzekała 😉Babcia Milenkę usypia, a ja wskoczyłam odrazu do neta. Ja dzisiaj pospałam, mała jak zasnęła wczoraj po 20, tak spała do 4:40, zaczęła się wiercić, dałam jej cyca i zasnęła do prawie 9 🙂
Monka, ty to sie masz z tym jedzeniem, nie zazdroszczę Ci, nie wiem, czy ja bym tak dała radę, chyba za duży ze mnie łasuch 😉
Anitek super, że z mężem wszystko wyjaśnione 🙂
A tak wogóle łapcie dziewczyny po oklasku i ja spadam.
Dobrej nocy, buziaczki.

uuu jakie dzisiaj tu pustki
hydraulik nie przyjechał ch.. i to się ma nazywać profesjonalizm nawet nie zadzwonił, że nie będzie! Miał być do 17, o 18 napisałam mu esa że może już nie przyjeżdżać!
I tak wyszło, że mamy "alvaro" przyjechał przed randką naprawić nam kibel i przepchać rury w wannie (bez skojarzeń hehehe) biedny robił to w gajerku hehe..ale co tam niech się stara!
Mała po rozmowie z prosiaczkiem znowu dostała kolki, dopiero teraz zasnęła aż biedna oczka ma spuchnięte i czerwone od płaczu.
Ja chyba też zaraz sobie pościele i pójdę spać, najpierw tylko wannę umyję na mycie siebie nie mam już siły.
Jak coś to dobranoc mamusie! 😉
Titinka mojej skórka nie pęka, może smaruj ją tam kremem częściej. Ziajka dobrze nawilża i jest tani.

mona smacznego jedzonka, zjedz coś za mnie hehe ;-))))
Dzięki za oklask, łap tez dla siebie 🙂

kurde ja dopiero co małą uspałam to dzwoni do mnie baba domofonem czy jajek nie chce! a mój pies szczeka jak popier.. dobra uspokoiłam ją to za 2min sąsiadka wariatka, że jej ktoś znowu stuka i czy tez słyszę! zwariuje zaraz!
kurde teraz znowu ja będe usypiać godzine..już krzyczy biedna

• Mamusia
Mój mały pije bebilon pepti.Oczywiście mniej mu smakuje niż wcześniejsze mleko ale cóż.A,że jego skaza białkowa jest w niewielkim stopniu to przez cały dzień serwujemy mu pepti zagęszczone nutritonem(bo bez zagęszczacza sobie nie radzi-krztusi się i mocno ulewa) a na noc bebilon przeciw ulewaniu,bo jest gęstszy.
A bebilon pepti podobno jest smaczniejszy od nutramigenu