Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej, mała wlasnie ma poranna drzemkę, zauwazyłam ze zawsze o podobnej godzinie spi rano i robi kupkę hihi, ja powinnam isc pod prysznic i ogarnac w mieszkaniu, ale chyba dzis jakis szlafrokowy dzien sobie zrobie 🙂 skoro pada deszcz.

Dzewczyny z nad morza- zazdroszcze Wam miejsca zamieszkania, miałam wyskoczyc na majówkę z malą ale zrezygnowalismy z powodu za małego samohodu, dopiero pod koniec maja bedzie troszke wieksze auto, powiem Wam ze juz mnie zaczyna nosic,,wyjechalabym gdzies,,

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej, mała wlasnie ma poranna drzemkę, zauwazyłam ze zawsze o podobnej godzinie spi rano i robi kupkę hihi, ja powinnam isc pod prysznic i ogarnac w mieszkaniu, ale chyba dzis jakis szlafrokowy dzien sobie zrobie 🙂 skoro pada deszcz.

Dzewczyny z nad morza- zazdroszcze Wam miejsca zamieszkania, miałam wyskoczyc na majówkę z malą ale zrezygnowalismy z powodu za małego samohodu, dopiero pod koniec maja bedzie troszke wieksze auto, powiem Wam ze juz mnie zaczyna nosic,,wyjechalabym gdzies,,

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
my wyspane, chociaż mała jeszcze śpi 😁 mame wybudziła, bo głodna a tu sama w najlepsze śpi i nie ma zamiaru sie obudzić
kikos śliczne zdjęcia i mały super
Sibi a jak byś nie zwracała na niego uwagi jak by Cie zaczął krytykować, może sie zamknie bo nikt go nie będzie słuchał, a jak widzi że reagujesz to jeszcze bardziej dolewa oliwy do ognia

• Mamusia
czesc dziewczyny! 🙂
Moje dziecko przespalo CALA NOC! 🤪 🤪 a jeszcze wczoraj o tym pisalam, ze nie przesypia nocy. Po wczorajszej kapieli tak go wymasowalam a pozniej nafutrowalam ( nakarmilam do oporu), ze jak zasnal o 21:30 tak spal do 6!! ze szcescia mialam az lzy w oczach jak sie obudzilam taka wyspana 🙂))) teraz podjadl znow konkretnie, pobawil sie, zrobil przemowienie do zwierzakow i poszedl spac 🙂)
i zupelnie obiektywnie 😉 moge stwierdzic, ze teraz mam juz 100% cudowne dziecko: nie krzyczy, nie placze, je ladnie, smieje sie i teraz jeszcze spi w nocy 🙂) ( jednak te 2-3 pobudki w nocy dawaly mi sie we znaki).

Sibi, trudno cokolwiek doradzic, ale jak widzisz, ze on chce pracowac nad Waszym zwiazkiem i jest szansa, ze ,,wyrosnie" z pewnych zachowan to walczcie o to, ale jak nie, to... szkoda Waszego czasu. A nieszczesliwi rodzice to nieszczesliwe dziecko. Trzymam kciuki za powodzenie 🙂

ja chyba tez zrobie sobie dzien leniwca, pogoda nieszczegolna, spacerow raczej nie bedzie 🤨

• Mamusia
kikos, widze masz takie same obawy jezeli chodzi o dwujezycznosc jak ja 🙂 z tym, ze u nas dochodzi jeszcze trzeci: angielski, coprawda coraz mniej gadamy miedzy soba po ang. ale jednak. 🙂
Ale pocieszam sie, ze tyle innych dzieci jakos sie polapalo to czemu nasze mialyby sobie nie poradzic? 🙂

• Mamusia
Jai_Ho napisał(a):
kikos, widze masz takie same obawy jezeli chodzi o dwujezycznosc jak ja 🙂 z tym, ze u nas dochodzi jeszcze trzeci: angielski, coprawda coraz mniej gadamy miedzy soba po ang. ale jednak. 🙂
Ale pocieszam sie, ze tyle innych dzieci jakos sie polapalo to czemu nasze mialyby sobie nie poradzic? 🙂

no w sumie masz racje patrzac na meza on jakos sobie poradził od małego i w podstawówce hiszpański pozniej przeprowadza do Polski no i sobie jakos poradził
pozniej syn bedzie uczył mame bo mójemu sie nie chce mnie uczyc 😞

• Mamusia
bob napisał(a):
Hej mamuśki 🙂
u mnie za oknem w końcu sie poprawia 🙂 już widać pierwsze promyki słońca 🙂
Dodi jak tam pupa Julci? smarowałaś tą maścią?

pupcia coraz lepiej, juz nawet nie zaczerwieniona, tylko kilka małych krostek jest,

dzieki

lecę bo mała sie obudziła i płakusia coś ..

Zna któraś z Was niemiecki??
Mam dwie i pół str to przetłumaczenia, dzwonię po tłumaczach a oni chcą tak 50zł za stronę..chyba ich pogięło!

Dodi:
Dzewczyny z nad morza- zazdroszcze Wam miejsca zamieszkania(...)

wiem wiem też sobie sama zazdroszczę hehe

• Mamusia
CandyMonka dobre "sama sobie zazdroszcze" 🙂
dziewczyny bez obaw wasze dzieciaki, poradzą sobie bardzo dobre, a te zająknięcia
czy wcinanie innych słów w zdanie to przez to że np. teść kikos może nie znać w 100% polskiego i jeśli nie zna jakiegoś słowa to po prostu zaczyna mówić po hiszpańsku, a dzieci będąc w towarzystwie osób wielojęzycznych na co dzień szybko załapie wszystkie słowa i nie będą się im myliły języki, co wiecej są czasem słowa nie do przetłumaczenia w innym języku, takie słowa będą rozumiały wasze dzieci i będą je w stanie wam przetłumaczyć, a z takich dzieci wyrastają najlepsi tłumacze 🙂

• Mamusia
Hej mamusie.
My dzisiaj już po drugiej szczepionce. Mam nadzieję, że Milenka pospi dłużej 😉 bo jk narazie cały czas się przebudza, ale spowrotem odpływa 🙂
Mała waży 5030, przytyła prawie 1kg w ciągu 6 tygodni. A ile ważą Wasze maluszki? bo mój się martwi, że za mało przytyła, a jak się pytam jego ile powinna przytyć, to zaśmiał się i mówi, że nie wie, to po kij stęka, że za mało 😉 Lekarz, mówi, że przybrała prawidłowo i nic nie mówiła, że za mało waży. Powiedziała mi tylko, że tak gdzieś od 4,5 miesiąca podawać małej łyżeczkę kaszy mannej zagotowanej w wodzie.
Spytałam jakiego kremu z jakim filtrem uzywać, powiedziała, że 50.
Właśnie miałam Was pytać, czy wyjeżdżacie gdzieś z maluszkami na wakacje? Ja zastanawiam się nad Grecją, chociaż korci mnie Egipt, ale poje się, że w sierpniu małej może być za gorąco.
Jai_Ho bedziesz szczepiła synka przed wylotem do Turcji?
Mi skolei Chorwacja się nie podoba 😜Byłam w zeszłym roku jakoś te plaże do mnie nie przemawiają, ehh ten żwir, te kamienie i masa nabitych ludzi, że ledwo można się przecisnąć do morza. Żałowałam, że nie pojechałam nad bałtyk. Bardzo podobają mi się nasze plaże, tylko ta cholerna pogoda, nie do przewidzenia 😞, a kasy wyda się tyle co i zagranicą.

• Mamusia
mona124 jeszcze sie nie dowiadywalam w temacie szczepionek dla Victora przed wakacjami. W poniedzialek mam wizyte u lekarza, to sie dopytam. Dobrze, ze mi podsunelas ten temat. 🙂. tez sie troche obawiam temp. ze wzgl. na Victora, najwyzej bedziemy na zmiane z nim siedziec w pokoju 😉 a spacerowac nocami 🙂))

• Mamusia
To podpytaj się i koniecznie daj znać 😉 bo za mną chodzi ten Egipt i nie wiem jeśli nam się spodoba jakaś wycieczka bardziej niż do Grecji, to może polecimy do Egiptu, o Turcji też myślałam i też biorę pod uwagę 😉 ale najmniej to się chyba jednak boję lecieć do Grecji, albo Hiszpanii, bo tam jednak troszkę niższe temperatury. Zresztą wszędzia się boję 😜
Też bierzemy pod uwagę, że bedziemy musieli z małą przesiadywać w hotelu, a spacerować nocami, ale co tam 😉
Zmierzyłam jej teraz temperaturę, bo trochę stęka,ma 36,7 mierzona w pupie więc może nie wzrośnie 😉