Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej gaduły 🙂
ja dziś nie wyspana,sąsiadka siedziała do północy,strzeliłyśmy Redsika,potem nie mogłam zasnąć,jakoś cała noc się walałam po łózku...ta pogoda mnie rozwala,nic sie nie chce 😞

Co do wypadania włosów to miałam ten kłopot po urodzeniu Nadii,włosy walały się wszędzie,skóra na buzi okropnie sucha,aż sie sypało jakłupież.Żaden dermatolog nie pomógł.Wszystko się unormowało po kilku miesiącach.Tym razem po synciu włosy nawet ładniejsze a buzia przez jakiś tydzień była sucha.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Martuś Julka tez posypia poł godziny i sie budzi, ja msle ze juz nie potrzebują tyle snu w dzien.
dzis w nocy tez bylo kiepsko, zawsze spi od 24 przynajmniej do 5-6 rano, a wczoraj usnela o 22 i wstała o 3 i 5 rano, na cyca.

Powiem Ci ze ja mam dostep do konta M. ale zawsze mu mówię jak cos chce przelac albo pytam poprostu, jakos tak sie utarło od poczatku, ze sie rozliczamy jakos tak, w sumie ja place tylko połowę raty kredytu mieszkaniowego, bo rachunki za neta, czynsz, prąd i telewizję płaci M. wiec tez nie moge narzekac ze jest źle, ale on nie zdaje sobie sprawy ze najwiecej zakupy kosztuja, a jak jedziemy do supermarketu to jest ok, bo kupujemy za 500 zł i na cały miesiac jest, najgorzej jak ja chodze na małe zakupy codzinnie to idzie duzo wiecej, a jakos w tym miesiacu jeszcze nie pojechalismy do supermarketu, moze w week dopiero.

Kurde mialam isc na spacer, ia jakos sie zebrac nie moge , a nie mam nic na obiad dla siebie, tylko mielone kotlety dla M. w lodówce i bigosik jakis, ale ja nie mam co zjesc , musze ruszyc tyłek do sklepu.

Dodi u mnie M. też czasami się dziwi, na co wydałam tyle kasy, ja mu wtedy żeby od dziś ja mówię co potrzeba a On lata po sklepach i temat się urywa 🙂
Nikoś, karmisz cycem? bo piszesz, ze strzeliłaś redsika, a też bym chciała sobie strzelić 😜

• Mamusia
Ja włosów mogłabym oddać komuś przynajmniej połowę i za cholerę wypaść mi nie chcą. Ostatnio nawet się fryzjerka śmiała, bo jak mi farbowała, to jej mówiłam, że miałam nadzieję, że mi trochę tych kudłów po ciąży wypadnie, a tu ona czesze i nic, ani jeden włosek na grzebieniu nie wyszedł jak na złość. Mam łeb jak sklep. Ostatnio się wku... że może za mało mi wycieniowała i muszę podejść do niej, bo się wku... przy każdym myciu włosów. Za to widzę chyba skóra mi się pogorszyła, bedę musiała podejść do dermatologa na mikrodermabrazję i zastanawiam się nad usunięciem dwóch pieprzyków, bo o jednym mi wspominał jak ostatnio u niego byłam, zeby usunąć, a drugiego jeszcze nie widział, ale jakoś wybrac się do niego nie mogę. Zresztą trochę się boję ruszać tych pieprzyków, żeby coś się z tego nie zrobiło.
Dodi super, że teściowie sfinansują Wam ślub i nie będziecie musieli ruszać oszczędności 🙂
Co do konta, to my też mamy wspólne i ja rządzę kasą 😜
p.s.Nikoś oklaska dostałaś wczoraj odemnie, a dzisiaj Martuś, bo chyba też mi dała 😉

Dodi wydajesz jedynie 500zł na ms na życie? wow to ja muszę wprowadzić oszczędności bo ja chyba z 1000zł a obie mieszkamy w tym samym mieście.

• Mamusia
Nikoś nie ma za co 😉
A co do kasy, to wolę nawet nie liczyć i myslę, że Dodi miała na myśli tylko jednorazowe zakupy w markecie, a później wydaję więcej w tych małych sklepikach, bo watpię, zeby taka gospodarna była i 500zł by im wystarczyło na miesiąc 😉

• Mamusia
hej 🙂
my dzisiaj robimy sobie dzien pizamowy 🙂) maly kima sobie ,,na jedno oko", jak nie kima to sie wyglupiamy, pobudke dzis mi zrobil o 5:30, wiec juz sie nie kladlam i tym sposobem o 9 juz bylam ,,po wszystkim" 🙂) T. wraca poznym wieczorem,mloda tez, pogoda do d..., wiec... luzik 🙂)

Co do slodkiego to tez mam takie ssanie, az zrobilam sobie test ciazowy, bo sie balam, ze to az dziwnie jakos mnie napada 🙂)))

• Mamusia
Hej dziewczyny, znamy wiele stron gdzie możemy dostać próbki dla naszych kochanych Aniołków...
ale coś nam też się należy... znalazłam stronkę, gdzie wystarczy się zarejestrować aby dostać darmowe kosmetyki (próbki) między innymi do włosów... hihi mam nadzieje, że trochę pomogłam 🙂

http://polki.pl/uroda_wlosy_konkurs_rejestracja.html?userid=1389

• Mamusia
Witamy popołudniowo 🙂
My juz po pierwszym spacerku ale wybieramy się na drugi nniebawem 😁
mona124 napisał(a):
mamusie karmiące piersią też macie taką ochotę na słodkie? bo ja codziennie muszę coś wciągnąć 😞

ja codziennie musze coś zjeść bo normalnie jestem chora 😁

• Mamusia
bo teraz oklaski można częściej dawać 🙂 a i z sympatii też
ja dziś obiadu nie mam, chyba że mąż jakieś pierogi kupi to zrobię na szybko, nie chce mi sie tyłka do sklepu ruszyć ☺️
ja też muszę zacząć wapno brać bo coś chyba zęby zaczynają mi sie sypać 😞
a mamy karmiące piersią ale wy chyba czekoladek nie mozecie jesć bo dzidzia moze mieć alergię

• Mamusia
Dodinka właśnie doczytałam jakie masz kłopoty i powiem Ci że dziwię się że macie tak dziwnie ustalone zasady. Ja nie byłam jeszcze po ślubie kiedy zamieszkałam z Pawłem i odrazu bylo ustalone że mieszkamy razem i pieniądze tez mamy wspolne. I tak jest do dziś mimo że mamy 2 osobne konta bo to w niczym nie przeszkadza. A takie zycie jakie Ty teraz prowadzisz mnie ciutek dziwi bo Ty kupujesz jedzenie i wszystko inne a On przychodzi na gotowe wszystko ma i jeszcze się krzywi że musi Ci oddać. Jeśli zarabia 3 razy więcej więc mniemam że to nie jest 1000 czy 2000zł bo racej ludzie na jego stanowisku tyle nie zarabiają - wiec pytanie na co On traci skoro utrzymujesz mieszkanie i dziecko Ty. Moim skromnym zdaniem powinniscie
Wasze zarobki zjednać w całość skoro razem mieszkacie. Mając wspólne pieniądze unikniecie nieporozumień i tego że jeden lub drugi będzie sie krzywić kiedy przyjdzie do oddania 🙂

co do zakupów dla siebie - to się nie martw bo ja sobie tez nic nie kupuje bo zawsze przeliczam na pampersy 😮

• Mamusia
aaa Dodi co do slubu to jeśli Ty masz finansować swoich gości to zaproś kogo chcesz Ty bo to Twoje pieniądze.

a o mysleniu teściów nic mi nie mów bo mam to samo ale oni to finansuja wiec niech se nawet 300 osob zaproszą - ich kasa - ich problem 🙂 Głowa do gory 🙂

Dodi no w koncu sie cos ruszylo 🙂
suppper 🙂 czekamy na date slubu 🙂
co do wydatkow na jedzenie ja sie nie wypowiadam bo duzo wydajemy 🤨 no ale coz... tu wszystko drogie 😠
JaiHo masz w Danii polskie sklepy? bo tutaj sa i owszem ale maja taka przebitke ze szok! w tesco irlandzkim jest polska polka i o wiele taniej jest.
Dzis kupilam obiadki deserki soczki Hippa co prawda irlandzkie nie polskie i obiadki deserki 65centow a w PL sklepie E1,59!!! SKAD ONI TE CENY MAJA 😲 😲 😲
Kupilam tez soczki nawet nie wiedzialam ze takie sa bo w PL nie widzialam chyba 🙂
ale to wszystko od 4tego miesiaca wiec czekamy cierpliwie 🙂
Maly sie wkurza w kolysce pewnie chce mleczko 😉
przyjechalismy wlasnie z CH 🙂
kupilam sobie krem do buzki jakis podobno rewelacyjny drogi jak cholera wiec jak nie zadziala to chyba tam wroce i tej pani dupe nim wysmaruje 😉
mowila ze miala to saamo ze skora i ze dzialal na nia 🙂 zobaczymy 😜
czaje sie czy sobie nie zrobic tych wlosow w koncu. W PL sklepie kasjerka miala super zrobione i dala mi nr tel do fryzjerki...
Moj stwierdzil ze mam robic co chce ale on mnie w blond z pasemkami jakos nie widzi 😜
no i tyle pomocy!!!
a no i jutro jedzie do tej pracy...ale sie jeszcze dowie ile godz dziennie i czy bedzie wracac...jestem ciekawa!!!