Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
odnosnie jedzenia to ja tez mam luxus bo tym razem jem wszystko,nawet cebule,sledzie czy czekolade hehehe
syncio nie protestuje,jak urodziłam Nadie to było inaczej,kolki non stop,przez 2 miesiace jadłam chleb z masłem 😞

my po spacerku i kolacji 🙂 teraz relax przed TV,mycie i spanko 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Martus pytasz o piwko: No wlasnie jak to jest z piciem piwka typu reds??? on ma 4,5% przeciez... a piwo w Irlandii najmocniejsze zwykle jak Carlsberg lub Heineken maja 4,3% 🤨 😮
A jak sie karmi to alko tez przechodzi do mleka z tego co wiem moja siorka pierwsze piwko Guinessa 4,3% wypila jak Blanka miala 7miechow...
I cyca dostala po kilku godzinach...

Sibi jaki soczek dalas Marcelince?

Co do alko to gdybym karmila piersia nie ruszylabym nawet szklanki alko...
Siorka tez opierdziel ode mnie dostala 😜
uwazam ze rozsadne jest to co robi JaiHo jak pije to nie karmi...

• Mamusia
,,Alkohol w niewielkich ilościach nie powoduje specjalnego zagrożenia, co więcej może nawet pobudzić odruch wydzielania się mleka. Spożywanie tego trunku w dużych ilościach prowadzi do zaniku mleka. Alkohol znika z matczynego pokarmu dopiero po 24 godzinach(...)"
Kiedys czytalam statystyki, ze male dzieci najdluzej spia we Francji i to byl efekt tego, ze karmiace Francuzki pija wino.Mowa tu byla o normalnych matkach, nie patologiach oczywiscie 🙂)))

• Mamusia
😮 u mnie w domu - akwarium juz sie zaczelo nagrzewac od slonca, w tej chwili mam 29"C maly mimo kataru lezy tylko w bodziaku na krotki rekaw, okno lekko uchylone daleko od niego nic nie daje 🥴
ale tak go dzis wybawilam i wymeczylam, ze chyba az mial zamiar plakac ze zmeczenia ale szybciej zasnal 🙂)) w 3 sek. od polozenia w lozeczku 🙂)))

• Mamusia
witamy wieczornie 🙂
niestety brak czasu nie pozwala mi tu czesto zagladac ale staram sie byc na bierząco 🙂 Jeszcze nadążam 🙂

Dodinka sukni śliczna ale zalecam Ci ramiączka bo będziesz musiała co chwile sobie gorset poprawiać 🙂 A do tej napewno by Ci doszyli jakieś.
Co do M. To grunt że Wy się dogadujecie 🙂 To jest najważniejsze 🙂

no nic poszukam sobie butów na allegro i mykam spać 😁
cmoki 😘 😘 😘

JaiHo jak dla mnie nie ma bezpiecznej ilosci alko jak i w ciazy tak jak i podczas karmienia 🙂
no ale to juz decyzja Mam co robia 🙂
Czemu masz tak cieplo w domku?

Olaf nie jadl 5godz i obalil 200ml ale niestety przed kapaniem bo spal i obudzil sie akurat w porze kapania a nie podjelabym sie kapania go po 5godz niejedzenia 😉
a wiec nastepna butla ok 22giej 😜

Dodi sukienka wyglada pieknie choc nie moj styl...
Mysle ze moglaby bardzo przeszkadzac w tanczeniu no chyba ze ten caly tren jest podpinany???

• Mamusia
anitek, u mnie sauna, bo polowa scian to szyby, tak wiec w sloneczne, nawet zimne dni od 13 do zachodu slonce mi napiernicza rowno 🙂)
Klaudia, podziwiam, ze kupujesz buty na allegro, wszystko moge tam kupic ale nie buty i nie spodnie 😉 to juz musze przymierzyc 🙂)

JaiHo no chyba ze tak 😉 u mnie w salonie caly naroznik oszklony i tez sauna jak slonko swieci 🙂
za to zima przerypane 😉 bo w IRL prawie slonca wtedy nie ma ;p

Klaudia dolaczam do JaiHo butow i spodni nie kupilabym na allegro hehe i nie dlatego ze gorsze czy cos poprostu spodnie przewaznie za krotkie nogawki a buty musze przymierzyc bo u mnie to RYLKO 39nr a np ECCO 40 a nawet czasem 41 😮
sportowe zalezy bo i 40 i 40,5 wszystko zalezy od tego jaki model jaki material jaki but 🙂

• Mamusia
a propos butow, zakladacie juz swoim maluchom jakies buty? bo ja mam mieszane uczucia, z jednej strony mysle, ze jeszcze nie czas i nie ma potrzeby i lepiej niech sobie stopki swobodnie rosna a z drugiej jest tyle pieknych butkow, ze az korci 🙂) zreszta jak stwierdzic, ze but jest dobry u takiego malucha?

• Mamusia
eee a ja juz pare razy kupilam butki i bylam zadowolona 🙂
Mały Moj ma papucie w rozmiarze 16 i są takie akurat. Aby zmierzyć rozmiar musisz od piętki do paluszka mu miarką zmierzyć tyle ile wyjdzie cm to taki rozmiar 🙂 ja mam z patyczka zdjętą miarkę i jak mu kupowałam te papucie to włożylam patyczek do bucia i było ok 😁

Klaudia ja też bym nie kupiła butów na allegro, tez mam różne rozmiary 🙂
A buciki dzieciakom to teraz dla ozdoby bardziej 🙂
Natomiast potem trzeba kupować o 1 cm większ niż jest stopa, tak że jak włoży bucika i stopę dosunie do szpica to z tyłu powinien wejść kciuk.

a w ogóle byłam dziś u ortopedyi sprawa wygląda tak , mam uszkodzone kolano, tzn łękotkę oraz jakąś chrząstkę, mam ograniczyć wysiłek tej nogi. Tzn nie mogę kucać , klękać, chodzić po schodach oraz jeździć dużo samochodem. Mam lekarstwa oraz jakiś taki spray. Mam też zabiegi ale to idę załatwiać od poniedziałku.
A jaki pan doktor..... miazga, wchodzę a gość się mnie pyta" Co się stało" a ja do niego " a więc tak panie doktorze, w zeszłym tygodniu poszłam na fitness...." a gość mi wchodzi w zdanie i mówi " a to miło ale zupełnie niepotrzebnie..." czujecie, to był początek, chyba będę do niego chodzić

• Mamusia
Klaudia odważna dziewczyna 😉 Ja to bym sie chyba zes..... ze strachu zanim by mi przyszła suknia ślubna zamówiona na necie 😜 Butów też jeszcze na allegro nie zamawiałam, bo też różne rozmiary noszę, no chyba że najpierw w sklepie zmierzę, a później na allegro zamówię 😉
Ja tak jak Cruella pisze zakładam buciki ałej tylko dla ozdoby 😉
Cruella aż miło do takiego dr iść odrazu humor lepszy 🙂

• Mamusia
anitek85 napisał(a):
Dodi sukienka wyglada pieknie choc nie moj styl...
Mysle ze moglaby bardzo przeszkadzac w tanczeniu no chyba ze ten caly tren jest podpinany???

jest odpinany 🙂 juz ktoras sie z Was ptałao o to chyba Bób, ale tak jak mówię, narzie to taki pierwszy typ, pewnie jak poszukam jeszcze to znowu cos zmienie.

• Mamusia
mona124 napisał(a):
Dodi, a ile wypożyczenie u Was kosztuje? bo u nas połowę wartości sukienki. A typ napewno zmienisz ze 100 razy jeszcze hihi. Ja az się boję, ze nie bede wiedziała co wybrać 😉

około 1000 zł kosztuje, chociaz widziała tez za 300, ale wtedy suknia jest bardzo skromna i zwykła .

Dziendoberek ;-))))

Chwilkę nas nie było. W niedzielę wieczorem dostałam gorączki z bomby 38,5, w nocy się wymęczyłam strasznie i rano miałam już 39 myślałam, że to przeziębienie i zaraz przejdzie brałam więc Panadol, temp spadła mi znowu do 38,5 dostałam dreszczy i po godzinie miałam równe 40 stopni do tego okropny ból głowy i pleców, i tak do wieczora mnie trzymało. Mama dzw. na pogotowie aby przyjechali ale oczywiście nie chcieli przyjechać a ja nie byłam w stanie podnieść głowy a co dopiero tam pojechać sama. Temperatura nie spadała mimo brania Panadolu, więc wezwałyśmy prywatne pogotowie. Przyjechał lekarz zbadała mnie i okazało się, że najprawdopodobniej mam zapalenie jelit. Kazał mi udać się na następny dzien do lekarza i wziąć czopki glicerynowe. Za wizytę wzięli 200zł 😲
Do lekarza jednak dotarłam dopiero wczoraj bo we wtorek do godz. 17 z gorączką 39 stopni musiałam opiekować się Nadi, potem już nie miałam siły na nic. Wczoraj też poszłam tylko dlatego, że mała musiała mieć USG bioderek i przy okazji ja się zapisałam do lekarza. Dostałam antybiotyk, mam zrobić krew i mocz i w pon na kontrolę. Ogólnie dziś czuję się lepiej choć nadal tragicznie, to wszystko przez tą dietę bezbiałkową, wykończyć się idzie! Niedobór białka, do tego wieczne zaparcia i moje heroidy i zapalenie jelit murowane! Super! Zapisałam się na jutro do pediatry u mnie w przychodni i porozmawiam z nią czy może nie lepiej abym przeszła na sztuczne mleko bo nie daję rady z tą dietą, wykańcza mi ona zdrowie. Bardzo bym chciała nadal karmić ale za duzo mnie to kosztuje 🤨
Mała z bioderkami super!! Wszystkie dzieciaczki płakały ona jedna pięknie się patrzała w ekran USG, oczywiście z łapkami w buźce heh. Pan doktor mówił, że ma śliczne nierówne fałdki które jak najbardziej mogą takie być ;-)))) także Dodi się nie martw, a tak w ogóle to Ty chyba dzisiaj na USG śmigasz ?? ;-))
mmm ale się rozpisałam OMG!! 🤪 🤪 no ale wiadomo tyle mnie tu nie było... ;-) wybaczcie!
aaa no i przeczytałam wszystko także jestem na bieżąco ;-)))
Klaudia piękna fotka profilowa i te rodzinne!!
Nikoś super Nikodem i Nadia śliczna!!
Cruella Amelka jakie ma piękne mebelki w pokoiku! Śliczna kruszynka!

Jai_Ho Nadia na wyjściach w trampkach śmiga ;-))))
a właśnie chcę jej zamówić jeszcze na allegro jakieś adidaski, czasami można dostać tanio używane. Tak śmiesznie to wyglądało jak ona miała swoje spodnie dresowe założone, bluzę z kapturem a na dole skarpetki a najczęściej jedna bo druga chodzi swoimi drogami ;-)))

• Mamusia
hej hej wczoraj mnie wsysnelo 😜
bylysmy na zakupach 🙂 Marcelinka dostala basen z dmuchanym pałąkiem z zabawkami, kolo do plywania i materacyk na plaze zeby jej wygodnie bylo 🙂 pozniej zakupki dla nas i zeszlo a potem obiad, solar i mezus zasiadl do lapka i koniec. Dodi tylko 500 zł? SUPER zazdroszcze u nas nie wspominam o oplatach idzie ok 1200 czasem wiecej masakra!! i nie licze tu pomocy tesciow i moich rodzicow!!

Anitek ja dawalam Marcelinie narazie marczewke z jablkiem i sam sok jablkowy ale oczywiscie z woda!! baaaaardzo jej to smakuje 🙂

teraz spi na lezaczku 🙂 poszlam wstawic pranie a ona zasnela

dzis wywleklam wszystkie ciuszki letnie i sie piora czas przygotowac letnia garderobe bo jak sie trafi jakis last to lecimy i wole miec juz wszystko przygotowane!!

jezu dzis jest tak masakryczna pogoda ze mi sie wyjsc nie chce a musimy do mojego taty do pracy jechac 🤢

drozdze juz biore wczoraj kupilam 200 tabletek za 8,50 - promocja byla 🙂

Dodi suknia sliczna
ja za swoja placilam prawie tyle co za wypozyczenie a byla nowiutka i szyta na mnie 🙂

CMonka koniecznie porozmawiaj z lekarzem, bo pamiętaj że musisz być zdrowa i silna bo przecież Nadia ma tylko Ciebie 🙂 😆 😆

Bardzo dziękuję w imieniu Amelki 🙂 😁 😁

• Mamusia
Monka łap oklask "na zdrowie"
jesli moge byc szczera.... Karmienie piersia jest bardzo wazne i cenne ale wg mnie nie za wszelka cene!!!! dziewczyno cruella ma racje musisz byc zdrowa i silna bo Nadia ma tylko Ciebie!! co jej z chorej mamy ktora nie ma sily sie bawic i rozmawiac????? jasne zapytaj lekarza bo jego opinia jest bardzo wazna ale on za Ciebie nie podejmie decyzji!! biedna jestes i ci wspolczuje takich przejsc wiem co to wysoka goraczka. Marcelina jest na sztucznym mleku i jest zdrowym i zadowolonym dzieckiem wiec mysle ze to nie zbrodnia karmic modyfikowanym mlekiem wiec sie nie martw kochana!!!!
zdrowka zyczymy

• Mamusia
Hej hej 🙂

ale pogoda, aż się boję przez okno zaglądać 😲

My byliśmy wczoraj na szczepieniu, pani doktor dokładnie zbadała Miska jak jej powiedziałam ze jestem chora stwierdziła że można szczepić, a w nocy mały zaczął smarkać i chrapać tak jak by mu coś tam w gardle siedziało 😞
jeśli chodzi o przybieranie na wadze to w sam raz waży 6,600 🙂
CMonka chyba faktycznie powinnaś porozmawiać z lekarzem o sztucznym karmieniu bo ty się wykończysz i dzidzia nie będzie szczęśliwa jak mama chora 😞