Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂
O nie było nas tu kilka miesięcy.Coś pewnie nas ubyło na forum od czasu ciąży.Nie ukrywam,że bardzo mało czasu spędzam przed kompem a jak już to na chybcika.Dzisiaj postanowiłam to nadrobić(oczywiście nie czytam zaległości sprzed kilku miechów) to nikogo nie zastałam.No,ale trudno.Pozostawiam tu swój ślad,że zajrzałam.I wszystkie mamuśki wraz ze swoimi pociechami pozdrawiam.
U nas ok.Filip rośnie jak na drożdżach-jest niezłym łakomczuchem.Wciąż tylko słychać jak woła "am mniam mniam" ale nic a nic po nim nie widać.Jest szczuplutki i bardzo wyskoki-po tatusiu oczywiście.Ząbków nie posiada do tej pory choć sam czas ząbkowania rozpoczął wyjątkowo wcześnie a tu do tej pory nic-aż lekarz się dziwi,że tak długo czekamy.Od miesiąca raczkuje i włazi w każdy możliwy kąt a na stojaka podbija łóżeczko i wszystkie możliwe sprzęty.Uwielbia czytać książki wydając odgłosy typu: "eełłeełłee,uułłee,jjeejjee" i praktycznie tak samo śpiewa 😉 Komicznie to brzmi.Podobnie jak "kosi kosi" i "papa",które mu się czasami mylą i używa ich w nieodpowiednich sytuacjach 😉
Ja 23 sierpnia wróciłam do pracy.Z małym jest dziadek,mój ojciec.Dogadują się dobrze i Filipek traktuje go jak niezłą zabawę.Więc ponad 8 godzin to ubaw po pachy.Ja początek miałam trudny,bo rozstania są trudne ale jest ok.Ale już jest dobrze.Baaa...nawet mogę rzec że w pracy mam urozmaicenie i troszkę odpoczywam.Jakby nie było moje życie od narodzin małego kręciło się wokół mleka,pieluch,gryzaków,pluszaków.Czasami byłam wykończona tą monotonią i potrzebowałam odpoczynku.Może drastycznie to brzmi ale nie raz płakałam,że padam ze zmęczenia,bo ciągle to samo.Kocham mojego łobuza i nie wyobrażam sobie jak mogłoby moje życie wyglądać bez niego jednak chwila relaksu potrzebna jest każdemu.Mam nadzieję,że mnie rozumiecie i nie negujecie tego co napisałam.Tak w ogóle to mi lżej na duszy,że mogłam się wyżalić.
Pozdrawiamy serdecznie
TITINKA i FILIPEK

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • 3 miesiące później...
  • 4 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Na sentymenty sie nam zebralo???????????? 😁
Witam babeczki! i ja !!!
Dudasia gratulacje kochana!!! Kolejne sloneczko zaswieci w waszym domku!
Anitek w koncu na brzuszku sie wszystkie poznylysmy i najfajniejsze jest to ze do dzis mamy kontakt.
Pozdrawiam.. A tobie dudasia zycze spokojnej ciazy 😉

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Dziewczyny korzystające z facebooka, jestem sierpniówką 2010 🙂 zachęcam Was do polubienia strony "tankujesz. przewijasz" na facebooku - jest to akcja, którą chcemy rozkręcić razem z grupą znajomych rodziców. Chcemy zwrócić się do koncernów paliwowych, by na swoich stacjach benzynowych umieszczały przewijaki dla dzieci. Sprawę planujemy również rozdmuchać w mediach, a zaczynamy właśnie od facebooka.
Ja niestety nie trafiłam jeszcze na stację z przewijakiem, w podróży musiałam więc przewijać moją córeczkę Łucję - latem na kocyku na trawie, a teraz w samochodzie, co jest wielce problematyczne, bo Łucja tego nie cierpi, płacze.
Mam nadzieję, że poprzecie naszą akcję. Jeżeli znacie jakieś stacje z przewijakami, to wpisujecie na stronie "tankujesz. przewijasz." na facebooku, chcemy stworzyć taką mapę stacji przyjaznych dzieciom, żeby rodzice wiedzieli gdzie mogą się spokojnie zatrzymać w trasie.
Dziękuję i pozdrawiam!

• 10 miesiące później...